Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam 4 OBICEIURI CARE PERICLITEAZA SLABIREA
CAT DE EFICIENT E SPORTUL IN TRATAREA DEPRESIEI?
ANDROSTENEDION - UN HORMON "IN UMBRA" TESTOSTERONULUI
OBEZITATEA INFANTILA, O PROBLEMA GRAVA
CURS DE NUTRITIE SPORTIVA PENTRU ANTRENORI DE BOX (2008)


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CALDURA CORPULUI IN TIMPUL EFORTULUl
Stretching - coapse - teorie
GENETICA IN LUPTA CU OBEZITATEA INFANTILA
SANATATEA COPIILOR
METABOLISMUL MEU ESTE INCETINIT
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de CACAO Fierbinte
Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei,...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » AVOCADO

AVOCADO


AVOCADO_45806.jpgOriginar din Mexic si America de Sud si introdus de ceva timp pe piata romaneasca, avocado este un fruct exotic al carui popularitate este in crestere continua, datorita beneficiilor sale numeroase pentru sanatate. Este o sursa considerabila de proteine, grasimi, vitamine si minerale, devenind de nelipsit in regimurile vegetariene. Mai mult decat atat, poate fi consumat in diverse forme: ca fruct, stropit cu lamaie si zahar, sau in diverse cocktailuri, salate si sosuri.

Continut

Un fruct de avocado are un continut ridicat de potasiu, mai mult chiar decat o banana. De asemenea, este o sursa recomandata de vitaminele A, B6, C, E, K, de minerale precum fier, magneziu, zinc, fosfor, dar si de acid folic si betacaroten. Avocado aduce si un aport important de grasimi mono-saturate, benefice pentru sanatate, precum si de fibre.

Beneficii

- Datorita continutului de acid oleic, grasime mono-saturata prezenta si in uleiul de masline, consumat frecvent, fructul de avocado va ajuta semnificativ la scaderea nivelului de colesterol LDL, care se depune pe peretii vaselor de sange, si la cresterea nivelului de colesterol HDL, colesterolul „bun" pentru sanatate.
- De asemenea, s-a demonstrat ca acidul oleic din fructul de avocado previne cancerul de prostata si de san.
- Fiind o sursa importanta de potasiu, va ajuta la reglarea presiunii arteriale, prevenind hipertensiunea, precum si bolile de inima. Este recomandat de medici pentru mentinerea sanatatii inimii.
- Studii efectuate au dovedit ca un consum frecvent de avocado poate preveni accidentul vascular cerebral.
- Luteina si betacarotenul din compozitie previn problemele de vedere, precum cataracta sau degenerarea maculara.
- Adaugat in salate, fructul de avocado va ajuta organismul in absorbtia carotenoidelor din celelalte legume.
- Este recomandat in dietele de slabit si in regimurile vegetariene, pentru aportul considerabil de grasimi, proteine, fibre si antioxidanti. De asemenea, va preveni carentele de vitamine si minerale.

Cosmetica

Fructul de avocado este foarte cunoscut pentru beneficiile sale pentru piele, fiind utilizat in diverse preparate cosmetice. Compenentele sale speciale aduc un aport considerabil pentru sanatatea pielii. Este folosit cel mai frecvent sub forma de ulei, extras din samburele fructului. Uleiul de avocado are efect puternic emolient, intrand foarte repede in piele. Protejeaza astfel pielea de uscare, dar are si proprietati cicatrizante si antibacteriene, fiind folosit ca baza pentru tratatementele impotriva acneei sau dermatitei.
Se poate prepara ca masca, uleiurile esentiale si vitamina B din fructul de avocado hranind si hidratand pielea. Este de asemenea foarte benefic pentru sanatatea unghiilor.

Recomandari

Ca si bananele, avocado este un fruct care se coace dupa ce este cules. De aceea, in magazin se gasesc mai mult crude. Un fruct de avocado copt este putin moale la atingere si nu trebuie sa prezinte zgarieturi sau pete. Daca il cumperi crud, acesta nu trebuie tinut in frigider. Se va tine la temperatura camerei, de preferinta intr-un cos de fructe sau o punga de hartie, si se va coace in cateva zile, coaja sa capatand o nuanta mai inchisa de verde. Dupa ce s-a copt, poate fi pastrat in frigider timp de o saptamana.
Pentru a-l desface, cel mai usor este sa tai cu cutitul, pe verticala, in jurul samburelui; rasucind cele doua jumatati, se vor desprinde foarte usor de sambure. Apoi, se poate scoate miezul din coaja cu o ajutorul unei linguri.

Mod de consum

Avand o consistenta asemanatoare untului, se poate intinde pe paine prajita sau ca baza pentru sandvisuri. Se poate taia bucati si adauga in diverse salate. In Brazilia, se serveste ca desert, stropit cu lamaie si presarat cu zahar, direct din coaja. De asemenea, se poate prepara sub forma de guacamole (pasta de avocado, smantana, rosii, ceapa verde, suc de lamaie, sare, piper), foarte popular in Mexic.



AnaMaria Plesca


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 64074 ori.



Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii