Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Stretching - fese - teorie
Ridicarea umerilor cu gantera
Colaboratorii www.doctor.info.ro
NEGII GENITALI, BANALA INFECTIE CU HPV?
Stretching - coapse - exercitii set 6


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole REZISTENTA FIZICA LA EFORT INDELUNGAT
RAMAI IN FORMA IN TIMPUL VACANTEI
Flexii la scripete
CUM NE ANTRENAM? 10 SFATURI PENTRU INCEPATORI
ALTERNATIVE DULCI LA ZAHARUL ALB
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Metabolism activ la +40 de ani Fierbinte
După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » TOPUL CELOR 10 ALIMENTE CARE NE APARA DE RACEALA

TOPUL CELOR 10 ALIMENTE CARE NE APARA DE RACEALA


TOPUL_CELOR_10_ALIME_12660.jpgS-a deschis sezonul la raceala. Familia tot mai larga a virusurilor gripei revine in forta. Influenza, cu tovarasul sau de temut H1N1 isi va face curand debutul in scena. Trebuie sa luptam cu tot ce avem in dotare, incepand de la administrarea unui vaccin care sa acopere tulpinile de sezon, continuand cu igiena obligatorie, spalarea mainilor si evitarea aerului propulsat de stranut sau tuse bogat in cu germeni nocivi si, la fel de important, cu o alimentatie cat mai sanatoasa. Alimentele nu omoara virusul gripal, dar prin continutul lor fac capabil sistemul imunitar sa contracareze dezastrele pe care virusul gripal le-ar putea produce.

Sa facem cunostinta cu cei 10 dusmani ai infectiei gripale.

1. Supa de pui este un remediu, cunoscut de generatii, care trateaza raceala comuna precum si gripa provocata de virusul Influenza. Ea reduce inflamatia la nivelul cailor respiratorii superioare. Aburii calzi determina vasodilatatie in traiectul respirator, fluidifica secretiile si decongestioneaza caile respiratorii.

2. Sucul de portocale este o sursa importanta de vitamina C. Studiile au demonstrat ca un continut adecvat de vitamina C in alimentatie reduce durata si diminueaza simptomatologia unei infectii respiratorii fie virala sau bacteriana.

3. Afinele sau coacazele negre sunt si ele o sursa extrem de bogata in vitamian C. Pe langa aceasta ele au un continut crescut de substante antioxidante, alte vitamine si minerale, mai ales zinc, care stimuleaza sistemul imun. Studii efectuate pe grupuri placebo si grupuri de pacienti carora li s-a administrat zinc au inregistrat o reducere cu 2-3 zile a perioadei de boala la cei tratati. Afinele stimuleaza si procesele neurocognitive. Reduc stresul oxidativ si ne apara de afectiuni mult mai grave precum dementa sau boala cardiovasculara.

4. Stridiile, placute de unii sau urate de altii sunt o sursa importanta de zinc. Acesta catalizeaza o serie de reactii indispensabile pentru buna desfasurare a proceselor imunitare. Atentie insa, preparate termic insuficient, stridiile pot ramane gazda unor bacterii foarte nocive. Procesele de fierbere sau prajire nu elimina zincul din continutul lor, dar distrug orice urma de germen purtat.

5. Cerealele de la micul dejun, mai ales cele cu adaos de minerale si vitamine asigura mai mult de 25% din necesarul zilnic de nevoi ale organismului.

6. Ceaiul de ghimbir, baut mai ales cald dezobstrueaza caile respiratorii superioare si are efecte antioxidante. El reduce eliberarea de prostaglandine, elemente responsabile de procesul inflamator din tesut. Poate creste riscul de sangerare la persoanele predispuse.

7. Ceaiul verde contine polifenoli, mai ales catechine, care inhiba aderarea si includerea virusului in celulele respiratorii precum si sinteza de ARN viral in celulele deja infectate. Baut chiar dupa instalarea gripei, el reduce durata si gravitatea bolii. Desi am putea lua afirmatia ca fiind prea indrazneata, studii recente au incercat sa dovedeasca efectele similare ale ceaiului verde cu al unor antibiotice, mai ales asupra unor bacterii care si-au capatat rezistenta.

8. Ceaiul de Echinacea sau formulele farmaceutice care contin echinacee reduc efectele negative ale grupei. Totusi, in ciuda a ceea ce se credea pana acum, Echinaceea nu este capabila sa apere de raceala, ci doar sa reduca manifestarile acesteia.

9. Usturoiul cand este strivit elibereaza alicina. Ea este responsabila de mirosul ce il face distinct intre celelalte condimente. Alicina are proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale. Mancand regulat si fara a exagera cantitatea, usturoiul ne apara de raceala. Atentie insa la cei care iau substante anticoagulante si antitrombotice. Asocierea cu usturoiul modifica timpii de sangerare si creste riscul de hemoragie.

10. Ardeiul iute contine capsaicina, substanta recunoscuta pentru proprietatile sale revulsive. Ea este capabila sa induca caldura locala prin vasodilatatie si are capacitati antiinflamatorii. Reduce congestia nazala si calmeze tusea. Totodata nu trebuie neglijat aportul de vitamina C pe care il aduc ardeii.

Evitati alimentele prea dulci, ele pot determina o ingrosare a secretiilor din caile respiratorii. Faceti miscare, un antrenament sanatos, in aer liber, descarca endorfine care stimuleza functionarea sistemului imunitar. Spalati-va cat mai des pe maini si evitati contactul cu secretii infectate. Dormiti suficient, pentru ca tot sistemul endocrin sa functioneze normal. El este responsabil de punerea sub alarma a serviciului de aparare a organismului, imunitatea. Si nu in ultimul rand pastrati o gandire pozitiva. Nimic nu poate elibera mai multi hormoni ai starii de bine, datatori de sanatate, decat o portie de fericire.



Dr. Ioana Simian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 48005 ori.



Metabolism activ la +40 de ani

10 Decembrie 2024

După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența modul în care corpul tău procesează energia. În general, masa musculară începe să scadă treptat, iar asta poate duce la o ardere mai redusă a caloriilor, chiar și atunci când ești activ. De aceea, multe persoane observă că le este mai ușor să acumuleze kilograme, chiar dacă dieta și nivelul de activitate fizică rămân aceleași. Această schimbare nu este doar despre vârstă, ci și despre stilul de viață. Factorii precum nivelul de stres, somnul insuficient și schimbările hormonale, cum ar fi scăderea nivelului de estrogen sau testosteron, joacă un rol important.

Corpul tău începe să stocheze mai multă grăsime în jurul abdomenului, iar energia pare să fie mai greu de menținut pe parcursul zilei. Vestea bună este că poți contracara aceste efecte! Exercițiile care întăresc musculatura, cum ar fi antrenamentele de rezistență, pot ajuta la menținerea masei musculare și la stimularea metabolismului. Totodată, o dietă echilibrată, bogată în proteine, legume și fibre, alături de un somn de calitate, te poate sprijini în a-ți menține greutatea sub control.

Cu puțină atenție la nevoile corpului tău, poți să rămâi în formă și să te bucuri de energie la orice vârstă. Cheia este să-ți adaptezi obiceiurile pentru a susține un metabolism sănătos pe termen lung.


Beneficiile sucului de Noni

10 Decembrie 2024

Sucul de noni, obținut din fructele arborelui Morinda citrifolia, este apreciat pentru numeroasele beneficii asupra sănătății. Bogat în antioxidanți, acest suc ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, fiind de ajutor în reducerea inflamațiilor și în susținerea sistemului imunitar.

Un alt beneficiu important al sucului de noni este capacitatea sa de a îmbunătăți digestia. Conținutul său de enzime și fibre sprijină sănătatea intestinală, ajutând la eliminarea toxinelor și la asimilarea mai bună a nutrienților.


Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii