Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CUM SA AI O RELATIE SANATOASA
ANTRENAMENT IN 9 MINUTE
BEAMFIT, FITNESS DE VIITOR
POPCORNUL CONTINE MAI MULTI POLIFENOLI CA FRUCTELE SI LEGUMELE
ALIMENTE CU PUTINE CALORII


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole L-carnitina
UN EXERCITIU PENTRU TONIFIEREA MUSCHILOR TRUNCHIULUI
SUCCES DAY, FLP 2007
Flexii concentrate
PRODUSELE APICOLE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Metabolism activ la +40 de ani Fierbinte
După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » DIETA BERNSTEIN, RECOMANDATA DIABETICILOR

DIETA BERNSTEIN, RECOMANDATA DIABETICILOR


DIETA_BERNSTEIN_RECO_45702.jpgDieta a fost dezvoltata de endocrinologul Richard K. Bernstein in perioada in care se lupta cu diabetul zaharat de tip 1. Bernstein nu recomanda un raport specific al celor trei grupe de alimente principale: proteine, grasimi si carbohidrati, ci opteaza pentru consumul unei cantitati scazute de carbohidrati, dar ridicata de grasime. De asemenea, diabeticii care urmeaza acest program alimentar trebuie sa isi testeze glicemia de 5-8 ori pe zi si in functie de rezultatele testelor, trebuie sa consume anumite alimente care au rolul de a regla nivelul zaharului din sange.

In principiu, dieta Bernstein are trei reguli de baza:


- Eliminarea din dieta a alimentelor care contin zahar in stare pura, care interactioneaza repede cu carbohidratii. Din categoria acestor alimente fac parte cuburile de zahar si produsele care contin amidon precum painea, pastele, cerealele si cartofii.

- Reducerea consumului de carbohidrati, la o cantitate care nu influenteaza nivelul de insulina, injectata sau produsa natural de catre organism. Acest lucru va evita cresterea nivelului de zahar din sange dupa servirea unei mese.

- Specialistii ii sfatuiesc pe diabetici sa tina cont de faptul ca ei nu trebuie sa se ridice de la masa daca inca le mai este foame, dar nici nu ar trebui sa mai manance cand s-a instalat senzatia de satietate.

Bernstein le recomanda persoanelor care sufera de diabet sa evite alimentele "periculoase", mai ales acelea pe a caror eticheta scrie ca nu contin zahar. Astfel de produse contin niste substante care in combinatie pot duce la cresterea rapida a nivelului de zahar din sange. Asadar, etichetele produselor alimentare trebuie sa fie verificate pentru a se evita consumul de substante precum: miere, zaharoza, sirop de porumb, lactoza, sorbitol, maltodextrina, sirop de maleasa, fructoza, dulcitol, maltoza, zahar din trestie de zahar, glucoza, dextrina, manitol, xilitol. De asemenea, endocrinologul atrage atentia si asupra anumitor alimente care trebuiesc evitate: cereale, cipsuri, dulciuri, popcorn, covrigei, batoane proteice, produse fast-food, lapte (cu exceptia celui de soia), branza de vaci, fructe si sucuri din fructe, legume precum sfecla, morcovi, porumb, cartofi, fasole si rosii, conserve, supe.

Alimente permise in dieta sunt: pestele si fructele de mare, carne de pasare, oua, tofu, branza, unt, margarina, iaurt, smantana, lapte din soia, produse din faina de soia, biscuiti, salate cu un continut scazut de carbohidrati, nuci, budinca fara zahar, ceaiuri din plante medicinal, siropuri fara calorii.

Beneficiile dietei Bernstein

Dieta vine in ajutorul celor care sufera de diabet zaharat, ajutandu-i sa isi mentina in limite normale cantitatea de zahar din sange pe parcursul intregii zile. Astfel, diabeticii au un risc mai scazut de a face complicatii care duc la pierderea totala a vederii, aparitia bolilor cardiovasculare, disfunctii erectile, gluacom, ulceratii la nivelul picioarelor, amputatie, hipertensiune arteriala si hipercolesterolemie. Potrivit unui studiu realizat de catre Institutul pentru Prevenirea si Controlul Diabetului , persoanele care reusesc sa isi controleze nivelul glicemiei, prezinta un risc cu 75% mai mic de a suferi de diferite afectiuni oftalmologice, cu 60% mai mic de a suferi de afectiuni neurologice si cu 50% mai mic de afectiuni renale. Mai mult de atat, avand in vedere ca dieta este asemanatoare dietei Atkins, in sensul ca pune accentul pe alimentele sarace in carbohidrati, supraponderalii sau obezii care vor sa scape de kilogramele in plus pot apela la acest program alimentar dezvoltat de Bernstein.

Sfaturi de care trebuie sa tii cont daca vrei sa urmezi dieta Bernstein

In ceea ce priveste inceperea dietei, pentru diabetici se recomanda un control amanuntit efectuat de medicul endocrinolog. Avand in vedere ca dieta se bazeaza pe consumul redus de carbohidrati, dar ridicat de grasimi, persoanele care sufera de diabet trebuie sa consume doar grasimi monosaturate sau polinesaturate. Atat pentru persoanele diabetice, cat si pentru cele non-diabetice, care sufera de supraponderabilitate sau obezitate, testarea glucozei de cel putin 5 ori pe zi reprezinta un pas important in dieta Bernstein. Fara monitorizarea nivelului de zahar din sange nu vei sti ce alimente sa elimini sau sa adaugi la dieta. Apoi, un lucru la fel de important este cat de multi carbohidrati contine fiecare produs pe care il consumi. Este necesar sa te informezi cu privire la acest lucru pentru a obtine rezultatele dorite. Regula lui Bernstein se rezuma la raportul "6-12-12", ceea ce inseamna ca dimineata poti manca 6 grame de carbohidrati, 12 grame la masa de pranz, la fel si seara. In ceea ce priveste consumul de proteine si grasimi, fiecare persoana in parte trebuie sa isi dea seama cat le-ar fi de ajuns pana la urmatoarea masa, cantitate care trebuie consumata in fiecare zi. Prima saptama de dieta este destul de dificila pentru ca organismul incearca sa se adapteze la noul program. De aceea, suportul moral din partea familiei este extrem de important.



Elena Diaconu


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 56418 ori.



Metabolism activ la +40 de ani

10 Decembrie 2024

După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența modul în care corpul tău procesează energia. În general, masa musculară începe să scadă treptat, iar asta poate duce la o ardere mai redusă a caloriilor, chiar și atunci când ești activ. De aceea, multe persoane observă că le este mai ușor să acumuleze kilograme, chiar dacă dieta și nivelul de activitate fizică rămân aceleași. Această schimbare nu este doar despre vârstă, ci și despre stilul de viață. Factorii precum nivelul de stres, somnul insuficient și schimbările hormonale, cum ar fi scăderea nivelului de estrogen sau testosteron, joacă un rol important.

Corpul tău începe să stocheze mai multă grăsime în jurul abdomenului, iar energia pare să fie mai greu de menținut pe parcursul zilei. Vestea bună este că poți contracara aceste efecte! Exercițiile care întăresc musculatura, cum ar fi antrenamentele de rezistență, pot ajuta la menținerea masei musculare și la stimularea metabolismului. Totodată, o dietă echilibrată, bogată în proteine, legume și fibre, alături de un somn de calitate, te poate sprijini în a-ți menține greutatea sub control.

Cu puțină atenție la nevoile corpului tău, poți să rămâi în formă și să te bucuri de energie la orice vârstă. Cheia este să-ți adaptezi obiceiurile pentru a susține un metabolism sănătos pe termen lung.


Beneficiile sucului de Noni

10 Decembrie 2024

Sucul de noni, obținut din fructele arborelui Morinda citrifolia, este apreciat pentru numeroasele beneficii asupra sănătății. Bogat în antioxidanți, acest suc ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, fiind de ajutor în reducerea inflamațiilor și în susținerea sistemului imunitar.

Un alt beneficiu important al sucului de noni este capacitatea sa de a îmbunătăți digestia. Conținutul său de enzime și fibre sprijină sănătatea intestinală, ajutând la eliminarea toxinelor și la asimilarea mai bună a nutrienților.


Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii