Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam BAUTURILE ENERGIZANTE
Exercitii cu mingea gonflabila
ANTRENAMENT CORECTOR
Exercitii pentru muschii posteriori ai coapselor
SARCINA SI EXERCITIILE FIZICE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole SARMALE DE POST
INFECTIA CU VIRUSUL WEST NILE
VITAMINA D STIMULEAZA SISTEMUL IMUNITAR
PRIMAVARA SI TENUL
DONEAZA 50 DE CUVINTE ONLINE CA SA POTI ALEGE UN MEDIC BUN PENTRU TINE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Metabolism activ la +40 de ani Fierbinte
După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » ADEVARUL DESPRE GLUTEN

ADEVARUL DESPRE GLUTEN


ADEVARUL_DESPRE_GLUT_72059.jpgIn cazul in care esti destul de confuz cu privire la dietele care nu permit consumul de gluten, afla ca nu esti singurul. Ai auzit probabil o multime de lucruri cu privire la pericolele reprezentate de gluten, majoritatea vorbind probabil despre efectele negative ale glutenului asupra incercarilor tale de a da jos cateva kilograme. Pentru a-ti veni in ajutor, iata o serie de informatii utile cu privire la gluten.

1.GLUTENUL ESTE O PROTEINA CARE POATE CAUZA PROBLEME. Glutenul este principala proteina care se regaseste in anumite cereale. Gasim gluten in grau, orz, secara sub toate formele lor. Dar prezenta glutenului in viata noastra nu se opreste la aceste alimente pe baza de cereale. Anumite marci de ciocolata, surimi, sos de soia, vitamine, si chiar si anumite paste de dinti contin gluten. Glutenul este diferit de proteinele care se regasesc in alte grane cum ar fi orezul sau in carne, in special sub forma de friptura, deoarece nu poate fi digerat complet. Glutenul poate sta la baza anumitor afectiuni, dar nu toti oamenii care consuma gluten sufera de astfel de probleme.

Astfel, circa 2% din intreaga populatie pare sa fie afectata in mod grav de gluten, viata acestor oameni putand fi pusa sub amenintare directa; vorbim aici de cei care sufera de boala celiaca. Acesti indivizi sunt atat de sensibili la gluten incat pana si cele mai mici cantitati de gluten ii pot imbolnavi grav. Din cauza faptului ca glutenul cauzeaza daune ale aliniamentului intestinului subtire in cazul celor care sufera de boala celiaca, poate conduce la o serie intreaga de probleme de sanatat care variaza de la diaree cronica la crampe abdominale si osteoporoza sau chiar la riscul dezvoltarii anumitor forme de cancer. In afara cazului in care te stii suferind de boala celiaca (exista teste speciale care it pot da un raspuns clar la aceasta intrebare), nu ai motive sa renunti complet la gluten.

2.POTI SA REDUCI CANTITATEA DE GLUTEN. Din cauza cresterii consumului de gluten din ultimii 50 de ani si din cauza omniprezentei produselor pe baza de gluten ce contin cantitati mari de faina alba rafinata, efectele negative ale consumului de gluten abia incep sa isi faca simtita prezenta. Sensibilitatea la gluten este o problema de sanatate cu care se confrunta milioane de oameni din intreaga lume, aceasta datorandu-se supraincarcarii alimentatiei cu gluten. Atunci cand persoanele care sufera deja de sensibilitate la gluten consuma mancaruri care contin gluten, simptome neplacute cum ar fi durerile de stomac, balonarile, arsurile, durerile de articulatii, durerile de cap, iritatiile pielii, oboseala, insomnia si gandirea neclara se declanseaza.

Cu toate ca multe dintre aceste simptome sunt asemanatoare cu cele caracteristice celor care sufera de boala celiaca, in cazul in care te dovedesti a suferi de sensibilitate la gluten, probabil ca nu va trebui sa renunti in totalitate la gluten. O abordare buna ar fi sa elimini pret de cateva saptamani alimentele care contin gluten din alimentatia ta, apoi sa le reintroduci in mod gradat, pentru a-ti da seama de pragul de gluten cu care organismul tau poate convietui in pace.

3.DIETA FARA GLUTEN TE POATE INGRASA. Unii dintre cei care renunta complet la gluten pentru a da jos cateva kilograme sfarsesc prin a se ingrasa in schimb. Acest lucru se intampla pentru ca acesti oameni mananca alimente bogate in grasimi saturate, zahar si sare, dar care nu contin gluten. Aceste alimente contin de regula ingrediente cu indice glicemic ridicat si pot sa afecteze cantitatea de zahar din sange, declansand diverse pofte alimentare. Daca ai inceput sa rontai niste biscuiti care nu contin gluten si descoperi ca nu mai poti sa te opresti pana nu termini toata cutia, ar fi cazul sa renunti la astfel de mancaruri si sa ramai cu mancarurile care nu contin gluten in mod natural, cum ar fi fructele si legumele, carnea saaba, pestele si puiul, anumite cereale integrale, orezul brun, lactatele slabe in grasimi sau fara grasimi, nucile si semintele, mazarea, uleiul extravirgin de masline si altele.

4.NU TREBUIE SA TE TEMI DE GLUTEN.

Nu te gandi la gluten ca si la ceva care trebuie sa iti provoace o adevarata fobie, ci devino mai degraba foarte atent la gluten. Retine ca exista sportivi care nu s-au simtit niciodata rau din cauza consumului de gluten, dar care, in momentul in care au incetat a mai consuma gluten, au descoperit cantitati ascunse de energie care le-au permis sa castige meciuri lungi si obositoare pe care, altadata, le-ar fi pierdut. Nu toti cei care sunt sensibili la gluten trebuie neaparat sa renunte de tot la glutenul din dieta lor zilnica. Tot ce trebuie sa faci e sa acorzi mai multa atentie alimentelor ce contin gluten si sa incerci sa le echilibrezi cat de bine poti in cadrul propriei diete. Daca suferi de unele din simptomele mentionate mai devreme, fa un test pentru a descoperi daca suferi de boala celiaca.



slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 79977 ori.



Metabolism activ la +40 de ani

10 Decembrie 2024

După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența modul în care corpul tău procesează energia. În general, masa musculară începe să scadă treptat, iar asta poate duce la o ardere mai redusă a caloriilor, chiar și atunci când ești activ. De aceea, multe persoane observă că le este mai ușor să acumuleze kilograme, chiar dacă dieta și nivelul de activitate fizică rămân aceleași. Această schimbare nu este doar despre vârstă, ci și despre stilul de viață. Factorii precum nivelul de stres, somnul insuficient și schimbările hormonale, cum ar fi scăderea nivelului de estrogen sau testosteron, joacă un rol important.

Corpul tău începe să stocheze mai multă grăsime în jurul abdomenului, iar energia pare să fie mai greu de menținut pe parcursul zilei. Vestea bună este că poți contracara aceste efecte! Exercițiile care întăresc musculatura, cum ar fi antrenamentele de rezistență, pot ajuta la menținerea masei musculare și la stimularea metabolismului. Totodată, o dietă echilibrată, bogată în proteine, legume și fibre, alături de un somn de calitate, te poate sprijini în a-ți menține greutatea sub control.

Cu puțină atenție la nevoile corpului tău, poți să rămâi în formă și să te bucuri de energie la orice vârstă. Cheia este să-ți adaptezi obiceiurile pentru a susține un metabolism sănătos pe termen lung.


Beneficiile sucului de Noni

10 Decembrie 2024

Sucul de noni, obținut din fructele arborelui Morinda citrifolia, este apreciat pentru numeroasele beneficii asupra sănătății. Bogat în antioxidanți, acest suc ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, fiind de ajutor în reducerea inflamațiilor și în susținerea sistemului imunitar.

Un alt beneficiu important al sucului de noni este capacitatea sa de a îmbunătăți digestia. Conținutul său de enzime și fibre sprijină sănătatea intestinală, ajutând la eliminarea toxinelor și la asimilarea mai bună a nutrienților.


Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii