Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Stretching - abdomen - exercitii set 1
ENCEFALOPATIA HIPOXIC-ISCHEMICA
Concurs Slim Fit
PIELEA DUPA CURA DE SLABIRE
EXERCITIILE FIZICE SI SOMNUL


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Glucidele
TIROIDA IN CULTURISM
Exercitii pentru muschii oblici abdominali 2
IGIENA INTIMA, RITUAL OBLIGATORIU PENTRU SANATATE
CSID - Pentru o scadere ponderala nu renuntati la grasimi sau la carbohidrati
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii? Fierbinte
Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » EXERCITIILE PE STEPPER

EXERCITIILE PE STEPPER


EXERCITIILE_PE_STEPP_15064.jpgDaca iti doresti sa te mentii in forma, sa dai jos cateva kilograme, sau sa scapi de aspectul neplacut al partii inferioare a corpului, dar timpul si programul agitat cu care te confrunti zi de zi nu prea par sa faca echipa buna cu tine, poti opta pentru un stepper. Fie ca e cu pedale sau fix, vertical, lateral sau cu twist, stepperul a fost si va continua sa fie un aparat extrem de eficient. Pe langa calitatile sale de aparat cardio excelent, un stepper te va ajuta sa iti modelezi cu adevarat picioarele, fesele si abdomenul, sa arzi calorii si sa te mentii in forma.


EXERCITII PE STEPPER


Dupa cum mentionam inainte, exista 3 tipuri de stepper, cel vertical, cel orizontal si cel cu twist. Pretul unui stepper nu este foarte piperat, si vestea buna e ca exista si alternativa homemade: poti sa iti confectionezi singur un stepper fix in mai putin de 5 minute, singura diferenta dintre stepperul "de casa" si cel "de magazin" fiind ca cel confectionat acasa nu iti va permite bineinteles sa iti setezi o anumite dificultate, sa iti numeri caloriile sau numarul de pasi, in mod automat. Totusi, cel putin ultima problema se poate rezolva foarte usor recurgand la numararea "in gand" a pasilor. Poti folosi un cronometru si poti sa iti stabilesti un anumit ritm de lucru (sau program de exercitii personalizat) astfel incat sa nu simti foarte tare lipsa unui ecran de calculator. Ideea principala e sa faci cat mai multi pasi pe stepper, si sa incerci sa maresti gradat dificultatea exercitiilor astfel incat sa obtii rezultate dintre cele mai bune.

Nu ai nevoie de un spatiu mare de desfasurare, si poti sa iti creezi o atmosfera cat mai placuta in timp ce folosesti aparatul. Porneste televizorul si uita-te la un film interesant sau asculta cateva melodii antrenante si cu siguranta cheful de exercitii isi va face simtita prezenta, iar cele 10, 20 sau 30 de minute petrecute pe stepper vor trece pe nesimtite.




Stepperul vertical este varianta cea mai cunoscuta a aparatului si permite miscarile obisnuite mersului, iar cel lateral sau twist sunt asemanatoare, dar permit miscari ceva mai complexe in partile laterale si verticale. Toate aparatele vizeaza multe grupe de muschi atunci cand sunt folosite in diferite unghiuri, partea frumoasa e ca stepperele clasice permit reglarea greutatii, astfel incat pe langa modelarea picioarelor vei putea sa ai grija si de posteriorul prea putin ferm sau tonifiat, si chiar de abdomenul care va fi pus de asemenea la lucru, vrand-nevrand.

Stepperul twist sau cu corzi este o varianta mai avansata a stepperului clasic, care te ajuta sa iti tonifiezi muschii picioarelor si ai coapselor, dar si ai mainilor sau spatelui, prin intermediul corzilor elastice pe care le poti folosi concomitent cu antrenarea picioarelor. Antrenamentele pe un astfel de stepper sunt mult mai variate, iar prin intermediul mini-calculatorului vei reusi sa vezi numarul exact de pasi executati, caloriile arse si timpul petrecut pe stepper in cadrul fiecarei sesiuni de lucru.


Varianta fabricata in casa a stepperului de tip treapta presupune sa folosesti un prag mai inalt sau un cub inalt de 25-30 de cm. Daca esti incepator, circa 6-12 minute de exercitii pe stepper ar trebui sa fie suficiente pentru inceput. Iata o serie de exercitii destinate acestui tip de stepper, dar si variantei clasice de stepper fix:

Urcari si coborari simple. Incepe cu piciorul stang si executa circa 30 de de urcari si coborari, ridica mainile la ceafa sau du-le la solduri si repeta exercitiul folosind piciorul stang.

Urcari combinate.
Ca si in cadrul exercitiului anterior, urca pe stepper folosindu-te de piciorul drept si ridica in acelasi timp piciorul stang la piept, de 30 de ori. Repeta urcand cu piciorul stang pe stepper si ridicand pciorul drept la piept.

Urcari cu piciorul intins. Tinand piciorul drept intins, urca pe stepper si intinde piciorul stang in lateral si mentine-l drept circa 3 secunde. Repeta de 30 de ori, apoi schimba piciorul de pe stepper.

Alergare usoara
. Pentru final, poti sa alergi usor pe stepper,urcand si coborand circa 3 minute, intinzandu-ti mainile pe langa umeri.



Nu uita de incalzirea dinaintea exercitiilor, fa cateva intinderi pentru a nu risca sa-ti accidentezi muschii sau articulatiile. Echipamenul de lucru nu presupune decat niste haine cat mai lejere care sa nu iti incomodeze miscarile.

Ai grija la postura. E nevoie de un spate drept, nearcuit, si de plasarea greutatii pe toata suprafata talpii astfel incat sa te poti bucura de eficienta maxima a exercitiilor. Un ritm constant pe toata durata exercitiilor, cu perioade de fortare spre finalul exercitiilor ar trebui sa fie principala ta preocupare. Combinate cu alte exercitii eficiente pentru picioare cum ar fi fandarile, genuflexiunile sau presele, exercitiile pe stepper isi pot arata rezultatele in circa 4 saptamani. Pe masura ce avansezi si simti ca rezistenta ta devine tot mai mare, poti sa iti petreci si mai mult timp pe stepper, iar daca lucrezi 20 sau 30 de minute de 2-3 ori pe saptamana la un nivel mai avansat de dificultate cu siguranta vei fi foarte incantat de rezultate. Vei pierde circa 500-800 de calorii in cadrul unei sesiuni de lucru.

Stepperul e foarte util in zilele ploioase sau in care nu ai efectiv dispozitia necesara sa iesi din casa la alergat sau la sala, dar nici nu ai vrea sa trisezi si sa sari peste exercitiile zilnice. E acolo, la indemana, usor de folosit si nu foarte solicitant, dar un excelent aparat cardio si un modelator minunat de picioare si posterior. In plus, stepperul contribuie intr-o masura mare la o mai buna oxigenare celulara, ceea ce se traduce prin arderea unui numar mai mare de calorii, in special in cazul persoanelor care nu agreeaza foarte mult sportul in general.

Stepperul solicita foarte mult muschii inimii, reduce riscul bolilor de inima si al diabetului, dar acest aparat este contraindicat celor care sufera de afectiuni ale coloanei vertebrale, genunchilor, gleznelor si articulatiilor in general, dar si celor care sufera de afectiuni ale inimii.



slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 176508 ori.



Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?

9 Septembrie 2024

Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.

De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.


Dieta Rina, regimul de 90 de zile

26 August 2024

Dieta Rina este un regim de slăbire popular, cunoscut pentru abordarea sa de 90 de zile, în care alimentele sunt împărțite în funcție de grupe alimentare și consumate ciclic.

Dieta se bazează pe un principiu de disociere, unde fiecare zi este dedicată unui anumit tip de aliment: proteine, amidon, carbohidrați și vitamine. Aceasta nu doar ajută la pierderea în greutate, ci și la îmbunătățirea metabolismului și la adoptarea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase. Flexibilitatea și varietatea alimentelor fac ca dieta Rina să fie ușor de urmat pe termen lung.


Cum alegi cel mai eficient COLAGEN?

19 August 2024

Colagenul este o proteină esențială în organism, reprezentând aproximativ 30% din totalul proteinelor corporale. Este componenta principală a pielii, oaselor, tendoanelor, ligamentelor și cartilajului, oferind structura și elasticitatea necesare acestor țesuturi.

Colagenul ajută la menținerea fermității și elasticității pielii, contribuie la regenerarea celulară și joacă un rol crucial în vindecarea rănilor. De asemenea, susține sănătatea articulațiilor și oaselor, prevenind uzura și deteriorarea acestora odată cu înaintarea în vârstă.

Pe măsură ce organismul îmbătrânește, producția de colagen scade, ceea ce poate duce la apariția ridurilor, durerilor articulare și slăbirea țesuturilor. Astfel, menținerea nivelurilor optime de colagen este esențială pentru o sănătate generală bună și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.


Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii