Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam MITURI DESPRE EXERCITIILE FIZICE SI SILUETA
ANTRENAMENTUL DE FORTA SI SUPLIMENTELE NUTRITIVE
CALDURA CORPULUI IN TIMPUL EFORTULUl
DIETA IN HIPERTENSIUNEA ARTERIALA
TESTELE GENETICE POT INDICA POTENTIALUL DE PERFORMANTA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole OBEZITATEA LA PACIENTII DIABETICI IN VARSTA
LA CHEREMUL SULTANULUI
5 SECRETE ALE SLABIRII PENTRU O VIATA INTREAGA
LUNA INTERNATIONALA A CONSTIENTIZARII CANCERULUI MAMAR
STEROIZII ANABOLIZANTI - INGER SAU DEMON?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum ne organizam corect mesele Fierbinte
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » ALGELE COMESTIBILE

ALGELE COMESTIBILE


ALGELE_COMESTIBILE_45564.jpgAlgele comestibile sunt acele alge care se pot folosi cu usurinta in prepararea hranei. Acestea sunt folosite in bucatariile din zonele de coasta de pe intreg mapamondul. Algele sunt parte integranta a dietei in China, Japonia, si Korea din epoca preistorica. Ele sunt consumate in mod traditional si in Europa, in nordul si vestul Irlandei, Islanda, coasta franceza a Atlanticului si vestul Norvegiei. Majoritatea algelor comestibile sunt de provenienta marina deorece majoritatea algelor de apa dulce sunt toxice. Unele alge marine, nontoxice, contin acizi care pot irita tractul digestiv, in timp ce altele pot avea efect laxativ si efect de reglare a electrolitilor din organism.

Algele marine au un continut ridicat de iod in comparatie cu alte alimente, fiind de departe cea mai importanta sursa naturala de iod. Datorita continutului de iod algele marine pot ajuta la echilibrarea metabolismului ajutand la mentinerea greutatii. Conţin cantitati mari de fier, toate vitaminele complexului B (100 de grame de alge depasind necesarul zilnic minim de vitamin B12), vitaminele C si E si sunt o sursa naturala de vitamina A si acid linolenic. Sunt foarte bogate in acizi nucleici, cu actiune in regenerarea celulelor organismului. Clorofila din componenta lor are un efect regenerant. Sunt agent antibacterian eficient, continand substante antibiotice cu proprietati bactericide si cicatrizante. Chiar daca exista diferente intre varietatea de alge comestibile beneficiile introducerii lor in dieta noastra este de necontestat. Sunt o sursa importanta de proteine si minerale, contin fibre, insa au un aport caloric scazut si induc rapid starea de satietate, fiind un aliment ideal in curele de slabire. Ne ajuta sa slabim sanatos, diminuand tesutul adipos si contribuind la cresterea fermitatii si elasticitatii pieli.

Consumul algelor incurajeaza organismul sa elimine surplusul de grasime, fiind in acelasi timp un energizant usor de asimilat. Consumand alge ne imbunatatim sistemul digestiv. Enzimele prezente in mod natural ajuta digestia. Spre exemplu, sucul organic de kelp (Irlanda) ajuta la calmarea iritatiilor de la nivelul sistemului digestiv cum ar fi balonarea si constiparea.

Cercetarile in domeniul farmaceutic au demonstrat eficienta extraselor de alge in tratarea cazurilor de infectii cu diverse tipuri ale virusului hepatic, virusul gripal A si virusul HIV. Ele tonifica sistemul imunitar si combat actiunea radicalilor liberi asupra organismului, fiind folosite de catre medici din ce in ce mai mult in tratamentul administrat in cazul bolilor maligne. Este apreciata capacitatea de preventie a afectiunilor cardiovasculare, oculare si pulmonare. Fibrele continute de alge impiedica depunerea de grasimi pe peretii vaselor sangvine reducand riscul de arteroscleroza si de infarct miocardic. Incurajeaza procesele metabolice si stimuleaza schimburile de substante din organism, activitatea glandelor endocrine, in special a tiroidei, hipofizei si pancreasului. Efectul lor energizant asupra ficatului faciliteaza eliminarea toxinelor scazand astfel nivelul de stress al organismului, descurajand astfel formarea celulelor maligne care duc la afectiuni canceroase.

Cateva exemple de alge comestibile si beneficiile lor:

Spirulina, o alga verde-albastra, este un antioxidant puternic datorita continutului sau bogat de clorofila (cea mai bogata sursa naturala de clorofila) si fitocompusi, betacaroten (foarte eficient in cazurile de anemie si afectiuni cardiovasculare). Contine minerale fier, calciu, zinc, potasiu si magneziu, vitamina A, complexul B. Spirulina este o proteina completa, naturala, usor asimilabila care are in compozitia sa si fenilalanina, care actioneaza asupra centrilor nervosi din creier responsabili cu apetitul, diminuand senzatia de foame si mentinand un nivel constant al glucozei in sange.

Kelp-ul
este intalnit in diverse zone de coasta de pe mapamond. Este o sursa bogata de vitamine si minerale (23 de minerale). Bogat in iod este benefic metabolismului si functionarii glandei tiroidiene. Contine de asemenea fier, sodiu, fosfor, calciu, magneziu si potasiu si este o sursa de vitamine A, B1, B2, C, D, E, aminoacizi si oligoelemente. Este folosit in tratamentele homeopate pentru problemele digestive, eliminarea de gaze, constipatie cronica si obezitate.

Cunoscuta si sub numele de alga de smarald, chorella este un aliment integral perfect. Nu numai ca este o proteina completa, ea contine toate vitaminele complexului B, vitaminele E si C si minerale importante (printre care fierul si cantitati cosiderabile de zinc). Cercetarile stiintifice au demonstrat faptul ca stimuleaza sistemul imunitar, detoxifica organismul, imbunatateste digestia, accelereaza vindecarea, ajuta la prevenirea bolilor degenerative, ofera protectie impotriva radiatilor. Este recomandata de catre nutritionisti in regimuri pentru scadere in greutate.
Cea mai cunoscuta alga provenita din Asia care se comercializeaza si la noi, denumita Nori, (in Japonia), Zicai (in China), Gim (in Corea), se gaseste sub forma de foi uscate de Porphyra, o alga rosie. Ea se foloseste in supe sau pentru prepararea sushi-ului. Compozitia sa este de 1/3 proteine, 1/3 fibre restul fiind minerale (calciu, fier), vitamine (A, compexul de vitamine B, C), betacaroten, iod, acid folic. Consumul sau diminueaza colesterolul si scade riscurile de arteroscleroza. Poseda proprietati anticancerigene, diminueaza riscul de ulcer si confera un remediu activ la arsurile de stomac.

Pe langa consumul lor ca atare in diverse preparate culinare sau sub forma de suplimenti nutritive unele alge sunt utilizate si la extragerea de rasini vegetale, stabilizatori si emulsificatori. Chiar daca au efecte secundare nocive acesti compusi sunt folositi si la noi in industria alimentara. Pe etichete ii vom intalni sub denumirea de E 400, E 406, E 407, E 421 si sunt agenti de ingrosare, indulcitori, aditivi care pot provoca greata, varsaturi, diaree, disfunctii renale chiar si cancerul. De retinut este faptul ca aceste extrase sunt daunatoare doar in forma lor prelucrata industrial, si nu in starea naturala, in alga neprelucrata.



Dr. Cristina Csiffo


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 67644 ori.



Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Articole din aceeasi categorie

Efectele aminoacizilor asupra eliberarii de hormon de crestere in timpul antrenamentelor
Hormonul de crestere este produs de glanda pituitara aflata in ...
HMB
"Cand am auzit pentru prima data de HMB recunosc ca ...


NUTRITIE INTELIGENTA
Pentru a obtine performantele scontate orice culturist stie cat de ...
ALIMENTATIE OPTIMA
31 Martie 2009 - Cererea zilnica normala de energie este de aproximativ 1600-1800 kcal ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 12 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii