Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam SEMINAR PROCTER & GAMBLE 2007
CAI MAI USOARE DE A PIERDE DIN GREUTATE
CSID - Cum sa eviti ingrasarea prin alegerea inteligenta a alimentelor
Extensia bratelor cu gantera din culcat
CARNATI DE CASA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole OBICEIURI CARE PERICLITEAZA SLABIREA
ALIMENTATIA IN BOALA CELIACA
VIATA CA UN BUFET SUEDEZ
RAMAT LA SCRIPETE
MEDITATE ASUPRA STILULUI DE VIATA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum eviti platoul in dieta Fierbinte
Ai facut primii pasi si ai inceput sa slabesti. Hainele iti sunt mai largi, te simti bine in pielea ta si primesti...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » CRITERII DE CALITATE PENTRU PROTEINE

CRITERII DE CALITATE PENTRU PROTEINE


"Daca vrei sa iti dezvolti masa musculara trebuie sa ai un regim alimentar bogat in alimente precum laptele, carnea, ouale, orezul, care sunt surse bogate in proteine de calitate"... ei bine, cred ca am tocit tastatura de cate ori am scris aceasta fraza.As vrea sa va prezint succint criteriile folosite de nutritionisti pentru a clasifica diversele surse de proteine in functie de valoarea lor nutritiva.Nu este o noutate pentru nimeni ca unele surse de proteine sunt mai valoroase decat altele, acest lucru reflectandu-se si in pretul alimentelor sau al suplimentelor nutritive.

VALOAREA BIOLOGICA (B.V.) reprezinta procentul de proteina absorbita care este retinuta in organism in scopul utilizarii ei pentru formare de noi tesuturi. Scorul 100 a fost atribuit in trecut proteinelor din ou, crezandu-se ca acestea au cea mai mare valoare biologica. In prezent, proteinele din zer (adica din acea fractiune a laptelui care ramane dupa coagulare, ca in cazul fabricarii branzeturilor) sunt considerate cele mai valoroase, atribuindu-li-se un scor de 104, datorita structurii lor speciale si compozitiei in aminoacizi.

RAPORTUL EFICIENTEI PROTEINELOR (R.E.P.) reprezinta cresterea greutatii corporale impartita la greutatea proteinelor consumate (cu alte cuvinte, crestere raportata la consum).

UTILIZAREA NETA A PROTEINELOR (U.P.N.) este procentul dintr-o cantitate de proteine ingerate, care este retinut in organism (adica acea fractiune din proteinele pe care le mancam, ce ramane in organism).

SCORUL AMINOACIDIC (S.A.A.) are la baza necesitatile de aminoacizi ale oamenilor. Un scor de 1 indica faptul ca proteina respectiva acopera toate necesitatile organismului in ceea ce priveste aportul de aminoacizi (in concordanta cu normele stabilite de OMS)

In continuare va prezint un tabel cu principalele surse de proteine utilizate in alimentatie.

Nu trebuie sa uitati ca proteinele, indiferent de sursa din care provin, daca nu sunt asociate cu un aport optim de carbohidrati nu pot fi folosite la parametrii optimi. Un studiu efectuat la Universitatea din Texas si publicat in Medicine and Science in Sport and Exercise (33:2000) a subliniat valoarea utilizarii unei combinatii de carbohidrati si proteine in procesul de refacere dupa efort. Astfel, au fost comparate probele de tesut muscular recoltate la trei grupuri de culturisti care au pedalat timp de 2 ore pe bicicleta stationara, apoi unul din grupuri a consumat o bautura ce continea carbohidrati (53 g) si proteine (14 g), al doilea grup a consumat o bautura doar cu carbohidarti, iar al treilea grup o bautura doar cu proteine. Cercetatorii au constatat ca sportivii care au consumat bautura ce continea amestecul de carbohidrati si proteine au inregistrat un nivel de 128% in ceea ce priveste refacerea depozitelor de glicogen, in comparatie cu celelalte grupuri.Nu mai este pentru nimeni un secret ca utilizarea unei surse de proteine cu valoare superioara in combinatie cu carbohidrati reprezinta o premiza a succesului in culturism.


Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 60602 ori.



Cum eviti platoul in dieta

19 Februarie 2024

Ai facut primii pasi si ai inceput sa slabesti. Hainele iti sunt mai largi, te simti bine in pielea ta si primesti felicitari de la toata lumea.

Insa dupa o perioada, numarul de pe cantar a intepenit si nu vrea si pace sa coboare. Inainte sa arunci cantarul sau sa renunti definitiv la dieta, sunt cateva lucruri pe care sa le iei in calcul. Stagnarea sau perioada de platou este o etapa foarte des intalnita in procesul de slabire.

Dar de ce apare? Afla raspunsul in acest clip si mai ales ce trebuie sa faci ca sa eviti acest nesuferit PLATOU!


Dieta cu alimente moi

12 Februarie 2024

Dieta cu alimente moi sau "dieta fara mestecat" este o dieta in care o persoana trebuie sa manance numai alimente moi si care necesita o mestecare minima, evitand toate alimentele care nu corespund acestor cerinte.

Cui se recomanda o astfel de dieta?

Principalii beneficiari sunt persoanele in varsta, dar ei nu sunt singurii care ar putea avea nevoie sa gaseasca alimente nutritive pe care sa le manance fara a mesteca.


Este Dieta Atkins o alegere buna pentru slabire?

5 Februarie 2024

Dieta Atkins este o dieta „cu vechime”, care a trecut prin cateva mici transformari si care este inca activa pe piata regimurilor de slabire. Ea a fost popularizata in anii `70 de catre medicul cardiolog Robert Atkins din Statele Unite si este o dieta low carb - adica presupune un consum redus de carbohidrati, cu accent pe proteine si grasimi.

Are mai multe etape, iar in fiecare dintre ele exista o anumita restrictie cu privire la cantitatea de carbohidrati care poate fi consumata zilnic.



Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(6 Iunie 2013 11:00) Viorel a spus

Tabelul cu principalele surse de proteine?


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii