Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Ioana Simian
EXERCITII CU GREUTATI
Impins cu haltera de la piept din culcat orizontal
CSID - Mentine-te sanatos in timpul iernii
TRATAMENTUL COXATROZEI PRIN GIMNASTICA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole ANTRENAMENTUL CU GREUTATI AMELIOREAZA CAPACITATEA DE EFORT AEROBIC A SPORTIVILOR SENIORI
FA-TI TIMP PENTRU ANTRENAMENTE MAI SCURTE
Genuflexiuni
REMEDII IMPOTRIVA OBOSELII
Flotari
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » TRENDURI PENTRU ANTRENAMENTELE ANULUI 2013

TRENDURI PENTRU ANTRENAMENTELE ANULUI 2013


TRENDURI_PENTRU_ANTR_75695.jpgDaca te intrebi care sunt principalele trenduri in materie de antrenament pentru anul 2013, ai venit unde trebuia. Pe scurt, antrenamentul de forta si cel bazat pe greutatea corporala se numara printre principalele trenduri de fitness ale anului 2013.

Antrenamentul bazat pe greutatea corporala presupune folosirea unui echipament minimal, iar flotarile, tractiunile si abdomenele se numara printre exercitiile de tip clasic care fac parte din aceasta categorie de execitiile fizice. Pilates si antrenamentul bazat pe mingile de stabilitate nu se numara intr-un top 20 al celor mai populare tipuri de antrenament recomandate pentru anul 2013. La fel sta treaba si in cazul spinningului, iar explicatiile sunt probabil legate de nevoia de a face cat mai multe economii; asadar, proprietarii de cluburi si clientii acestora doresc sa se reintoarca la programele de baza, care nu necesita antrenamente sau echipamente specializate. In cazul spinningului, de exemplu, e nevoie de echipament realtiv scump, iar instructorii trebuie sa fie profesionisti specializati pe partea de spinning.

Daca te intereseaza o serie de exericitii pe care sa poti sa le executi acasa, fara constrangeri, iata cateva idei pe care ar fi bine sa le notezi undeva:

METODA ZIG-ZAG

In primul rand, daca vrei sa ai o silueta supla si un corp atragator, o sa trebuiasca sa iti activezi cat de multi muschi poti si sa treci de la un exercitiu la altul intr-un ritm cat se poate de alert. Antrenamentele care implica exercitii de rezistenta urmate de exercitii cardio care sunt extrem de energice sunt cele mai recomandate in acest sens. Metoda aceasta de antrenament mai este cunoscuta si sub denumirea de zig-zag si rezultatele folosirii ei sunt cresterea masei musculare si scaderea cantitatii de grasime corporala prin activarea mai multor fibre musculare si arderea unui numar mare de calorii intr-un interval scurt de timp.

Aceste exercitii care te ajuta sa arzi grasimi fara a trebui sa mergi la sala sunt prezentate sub forma a doua seturi (fara pauza intre ele) si au potentialul de a te ajuta sa intri intr-o forma de zile mari in scurt timp. Ar fi bine sa faci acest antrenament in trei zile neconsecutive ale saptamanii. Incepe cu primul exercitiu si fa cat de multe repetari poti in 60 de secunde, apoi treci la exercitiul al doilea si fa, din nou, cat de multe repetari poti in 60 de secunde. Continua pana ai ajuns la finele celor opt exercitii care completeaza acest super-antrenament. Acum, ai realizat un circuit. Odihneste-te un minut sau doua si repeta, pana cand ai realizat doua sau trei circuite.

Iata care sunt cele opt exercitii care fac parte din acest circuit:

FANDARI FRONTALE

Stai cu picioarele departate la nivelul umerilor si tine mainile pe solduri. Paseste inainte cu piciorul drept si coboara-ti incet corpul pana cand genunchiul drept este indoit la cel putin 90 de grade. Impinge-te inapoi spre pozitia de start si repeta folosindu-te de piciorul stang. Acum, ai executat o repetare.

SARITUTRA IN INALTIME

Stai cu picioarele departate la nivelul umerilor, cu degetele de la picioare indreptate inainte. Atinge-ti usor degetele in spatele urechilor si intinde-ti coatele in lateral. Indoaie-ti genunchii, apoi sari cat de sus poti. Aterizeaza usor pe portiunea din spatele degetelor de la picioare si coboara-ti corpul, pregatindu-te pentru urmatoarea saritura in inaltime

FLOTARI

Stai intr-o pozitie de flotare si tine-ti picioarele departate la nivelul umerilor. Cu mainile usor in afara nivelului umerilor, corpul tau ar trebui sa formeze o linie dreapta de la cap la calcaie. Coboara-ti corpul spre saltea pana cand pieptul aproape ca atinge podeaua. Mentine pozitia, apoi impinge-te inapoi in pozitia de start cat de repede poti. Acum, ai executat o repetare.

INDOAIE SI IMPINGE

Cu bratele in lateral, stai in picioare cu picioarele departate la nivelul umerilor. Dintr-o singura miscare, indoaie-ti genunchii si pune-ti mainile pe podea pe oricare din partile laterale ale picioarelor. Apoi, sari cu ambele picioare inapoi ca si cand ai fi intr-o pozitie de flotare, tinandu-ti spatele drept. Fa inversul miscarii pentru a te intoarce in pozitia de start. Aceasta este o repetare.

GHEMUIRE PLIATA

Stai cu picioarele departate circa 60 sau 90 de centimetri, cu degetele de la picioare departate spre exterior. Pune-ti mainile pe solduri si coboara-ti corpul pana cand coapsele iti sunt paralele cu podeaua. Ia o pauza scurta, apoi impinge-te incet inapoi in pozitia de start. Aceasta este o repetare.

SARITURA IN DEPARTAT CU REVENIRE IN STAND

Stai cu picioarele departate la cativa centimetri si cu bratele in lateral. Ridica-ti in mod simultan bratele deasupra capului si sari cu picioarele departate ceva mai mult decat distanta dintre umeri. Fara a lua o pauza, inverseaza rapid miscarea. Repeta.

_

EXERCITIUL T

Incepe dintr-o pozitie de flotare, asezandu-ti corpul intr-o linie dreapta de la cap la calcaie. Tine-ti bratele drepte si muta-ti greutatea in bratul drept, roteste-ti trunchiul spre dreapta, apoi ridica-ti bratul drept spre tavan astfel incat corpul tau sa formeze litera T. Piciorul drept ar trebui sa fie acum deasupra piciorului stang. Mentine pozitia circa trei secunde si revino in pozitia de start, apoi repeta pentru cealalta parte a corpului. Astfel, vei fi executat o repetare.

ROTATIA DIN STAND

Stai pe podea cu picioarele in fara ta, genunchii indoiti si calcaiele ridicate la cativa centimetri in aer. Lasa-te pe spate la un unghi de 45 de grade si intinde-ti bratele in fata pieptului, impreunandu-ti palmele. Roteste-ti incet trunchiul spre dreapta, mentine putin pozitia, apoi roteste-te spre stanga. Continua, alternand partile.


Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 52763 ori.



Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.


Cine are nevoie de suplimente alimentare?

4 Martie 2024

Suplimentele alimentare pot fi de ajutor in anumite situatii.

Sunt sigur ca la un moment dat te-ai intrebat si tu daca e cazul sa iei suplimente alimentare, daca iti fac bine sau din contra, daca sunt sigure si ce anume ar trebui sa alegi?

In acest clip iti voi spune de ce este nevoie de suplimente si cum functioneaza ele pe langa o alimentatie sanatoasa.




Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii