Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam BAUTURILE ENERGIZANTE
10 EXERCITII PENTRU MUSCHII ABDOMINALI
EXERCITIILE IN BAZIN GRABESC RECUPERAREA PULMONARA
Alimentatia copiilor (emisiune la tv6.ro)
CSID - Evitati greselile de alimentatie


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole HIPERPLAZIA
Exercitii pentru muschii paravertebrali
Ridicarea alternativa a bratelor in fata, cu gantere
MANANCI SANATOS, MANANCI INTELIGENT
CSID - Vrei sa slabesti? Vezi aici o metoda ce nu da gres
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată Fierbinte
Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » ALIMENTATIE OPTIMA

ALIMENTATIE OPTIMA


Cererea zilnica normala de energie este de aproximativ 1600-1800 kcal pentru barbatul adult , iar pentru femei de 1200-1400 kcal. Incercati sa mentineti aportul caloric intre aceste valori sI va asigur ca vetI avea un adevarat soc. Oamenii care sunt activi fizic, fie la munca, fie in timpul liber au nevoie de mai multe calorii decat oamenii sedentari. Barbatii activi au nevoie de aproape 3000 kcal/zi, iar femeile de 2500 kcal/zi. Atietii care fac antrenamente foarte grele sI lucratorii manuali uneori ajung la un necesar zilnic de 5000 kcal.

Atunci cand doresti sa scapi de grasime trebuie sa fii sincer cu tine sI sa te incadrezi in categoria de greutate adevarata, avand in minte noua categorie in care doresti sa te inscrii.Nu trebuie sa mai faci nici o greseala pentru ca orice surplus alimentar fata de ratia prescrisa este totdeauna depozitata ca grasime. Un kg de grasime este echivalentul a 7000 kcal de energie stocata. De fiecare data cand "arzi"�? 7000 kcal in plus fata de ceea ce consumi, atunci folosesti si 1 kg de grasime. Prin arderea a 500 kcal/zi in plus fata de ceea ce mananci, vei ajunge sa pierzi 0,5 kg de grasime pe saptamana.

Aminteste-ti totdeauna ca 1 kg de grasime este egal cu 1,4 kg de tesut adipos. Acest lucru se explica prin faptul ca tesutul adipos contine pe langa grasime : vase de sange, tesut conjunctiv si o mica cantitate de apa. Cea mai usoara metoda de a aprecia cantitatea de grasime din corp este aparatul de masurare a pliului cutanat, care are la baza principiul depunerii grasimii subcutanat. Cu cat ai mai multa grasime in organism, cu atat va fi mai gros stratul adipos aflat sub piele.

O anumita cantitate de grasime este totusi necesara in organism , pentru a mentine starea de sanatate. Valorile minime sunt : 3% pentru barbatI si 13 % pentru femei. Aceasta diferenta se explica prin faptul ca femeile au nevoie de o mai mare cantitate de lipide pentru a fi pregatite sa hraneasca produsul de conceptie, in cazul unei sarcini.Sa retinem ca un barbat obisnuit, de varsta 20-30 ani are in organism 15-18 % grasime, iar femeia de aceeasi varsta are 25-28 %.

A manca mai putin sI a urma un program de exercitii fizice este singura metoda de a scadea in greutate. Nu exista nici o metoda rapida ; dietele sarace, fade sunt dezechilibrate, nerealiste si nesanatoase , deoarece sunt eliminate grupe importante de nutrientI, precum carbohidratii, de care avem nevoie pentru a mentine o stare de sanatate adevarata.De asemenea, unele diete impun un aport caloric atat de scazut , incat nu numai ca se pierde masa musculara, dar se ajunge la afectarea organelor interne sI chiar la modificari de personalitate.

De obicei, greutatea corporala care se pierde consta intr-o combinatie de muschi, grasime sI altele, dar ceea ce se depune la loc dupa intreruperea regimului este in mare masura numai grasime.Nutritionistii recomanda consumarea unor portii mici de hrana, insa dupa mai multi ani de experimente s-a descoperit o metoda mult mai eficienta de a scapa de tesutul adipos, pe care o prezentam in continuare :

REGIMUL

Sa luam ca exemplu o persoana care doreste sa reduca aportul de calorii la 1500 kcal/zi.Mai intai, micul dejun ar trebui sa aiba in jur de 600 kcal sI sa fie alcatuit in principal din carbohidratI (de exemplu cereale cu lapte degresat).Pranzul ar trebui sa aibe tot aproximativ 600 kcal, dar cu o compozitie de 50% carbohidrati si 50% proteine (de exemplu, curcan, pui, peste sau oua sI chiar paste, orez sau cartofi copti).La cina, cantitatea de calorii trebuie sa fie in jur de 300 kcal, iar hrana clasica poate fi inlocuita cu suplimente nutritive. O regula care trebuie respectata : nu depasiti cu masa ora 20.

Acest tip de dieta va imparte ratia zilnica in urmatoarele proportii :

- micul dejun 40%

- pranzul 40%

- cina 20%

Chiar daca consumati mai mult sau mai putin de 1500 kcal/zi, incercatI sa va mentineti in limitele procentelor prezentate. Acest regim are calitatea de a impartI energia adusa de nutrienti , astfel incat organismul sa nu duca lipsa in nici un moment al zilei.Carbohidratii consumati dimineata vor asigura suficienta energie pana la miezul zilei, apoi masa de pranz va acoperi perioada pana la apusul soarelui.Mancand seara tarziu sau daca cina este prea copioasa, procesul de depunere a lipidelor va fi initiat, deoarece surplusul de energie nu va fi utilizat , ci depus sub forma de tesut adipos. Se stie ca daca te duci la culcare flamand, te vei trezi dimineata mai usor.Incearca sa infrangi senzatia neplacuta de a merge la culcare cu stomacul gol sI ai depasit o parte din problema. Daca cedezi, atunci te afli pe drumul catre esec.

EXERCITIILE

MultI oameni descopera ca prin dietele cu restrictie la calorii, metabolismul lor se incetineste sI astfel pierd in greutate. Pentru a preveni pierderea concomitenta de masa musculara, trebuie sa introducem in stilul nostru de viata, exercitiile fizice.Unii gasesc aceste exercitii plicticoase si inutile, insa dupa ce or sa afle cat de multe calorii se ard in acest fel, precis vor deveni mai motivati.

De exemplu, 25 de minute de plimbare usoara va arde 100 kcal. Acelasi efect se poate obtine sI prin 10 minute de alergare. Tot 100 kcal se pot consuma sI prin 12-15 minute de ciclism (la un ritm moderat) sau prin inot. Fotbalul sI rugby consuma de obicei, 100 kcal in 15 minute.

Ciclismul sI joggingul par a fi cele mai bune tipuri de exercitii, atunci cand urmam un program de exercitii, iar cel mai bun loc unde pot fi efectuate este o sala de fitness, pentru ca aici nu exista probleme legate de vreme.Lucrand 30 de minute la bicicleta stationara se vor consuma 200 kcal. Multe dintre aparatele moderne au atasat echipament computerizat de masurare a parametrilor cardiovasculari, astfel incat nu mai este nevoie sa faci socoteli in minte, vei avea afisat pe un ecran cate calori ai consumat.

IN CONCLUZIE

Mancand mai putin si facand mai multe exercitii, grasimea depusa pe abdomen, coapse, solduri, brate va fi utilizata ca material energetic si astfel consumata.Facand exercitii veti construi masa musculara, care cantareste de 1,2 ori mai mult ca grasimea. Astfel veti castiga masa musculara, veti pierde grasime si totusi va veti mentine aceeasi greutate.Va puteti monitoriza transformarile corpului prin folosirea aparatului de masurat pliul cutanat ; sau pur si simplu puteti aprecia acest pliu prin ciupirea intre police si aratator. Aparatul va va ajuta sa va determinati greutatea ideala, bazandu-va pe cantitatea de grasime din corp sI mai putin pe greutatea totala, care nu da o valoare foarte adevarata asupra transformarilor.


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 71013 ori.



Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Mic ghid de inlocuiri alimentare

18 Noiembrie 2024

Alegerile alimentare sănătoase joacă un rol esențial în menținerea sănătății și a stării de bine. O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase, oferă nutrienții necesari pentru energie și funcționare optimă a organismului.

Consumarea unei varietăți de alimente ajută la prevenirea deficiențelor nutriționale, iar limitarea zahărului, a grăsimilor trans și a alimentelor procesate poate reduce riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă. Alegerea porțiilor adecvate și hidratarea corectă completează un stil de viață sănătos, contribuind la un corp și o minte în formă optimă.


Cum previi degradarea creierului?

4 Noiembrie 2024

Menținerea sănătății creierului este esențială pentru o viață activă și echilibrată. Printre cele mai eficiente metode se numără o alimentație sănătoasă, somnul adecvat, activitatea fizică regulată și stimularea mentală continuă.

O dietă bogată în antioxidanți, acizi grași omega-3 și vitamine (cum ar fi vitamina B și E) sprijină funcțiile cognitive. Somnul de calitate ajută la consolidarea memoriei și la regenerarea celulară, iar exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui către creier, contribuind la o mai bună funcționare cognitivă. De asemenea, activitățile precum cititul, puzzle-urile, învățarea unei limbi noi sau practicarea unui hobby pot stimula creierul și pot preveni declinul cognitiv.

Menținerea unei vieți sociale active și gestionarea stresului prin tehnici de relaxare, precum meditația, sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea mentală.


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii