Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CALDURA CORPULUI IN TIMPUL EFORTULUl
POFTITI LA SLABIT! ANDREI
Stretching - coapse - exercitii set 1
STEROIZII ANABOLIZANTI - INGER SAU DEMON?
PSORIAZISUL


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole IN LUPTA CU DEPENDENTA DE CIOCOLATA
FITNESS IN FUNCTIE DE VARSTA
ADIO, RACEALA!
EXERCITII PENTRU ARDEREA CALORIILOR
OBTINE O PIELE FINA SI CATIFELATA CU AJUTORUL SPORTULUI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Dieta PALEO - adevar sau mit? Fierbinte
Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica,...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » ALGELE COMESTIBILE

ALGELE COMESTIBILE


ALGELE_COMESTIBILE_45564.jpgAlgele comestibile sunt acele alge care se pot folosi cu usurinta in prepararea hranei. Acestea sunt folosite in bucatariile din zonele de coasta de pe intreg mapamondul. Algele sunt parte integranta a dietei in China, Japonia, si Korea din epoca preistorica. Ele sunt consumate in mod traditional si in Europa, in nordul si vestul Irlandei, Islanda, coasta franceza a Atlanticului si vestul Norvegiei. Majoritatea algelor comestibile sunt de provenienta marina deorece majoritatea algelor de apa dulce sunt toxice. Unele alge marine, nontoxice, contin acizi care pot irita tractul digestiv, in timp ce altele pot avea efect laxativ si efect de reglare a electrolitilor din organism.

Algele marine au un continut ridicat de iod in comparatie cu alte alimente, fiind de departe cea mai importanta sursa naturala de iod. Datorita continutului de iod algele marine pot ajuta la echilibrarea metabolismului ajutand la mentinerea greutatii. Conţin cantitati mari de fier, toate vitaminele complexului B (100 de grame de alge depasind necesarul zilnic minim de vitamin B12), vitaminele C si E si sunt o sursa naturala de vitamina A si acid linolenic. Sunt foarte bogate in acizi nucleici, cu actiune in regenerarea celulelor organismului. Clorofila din componenta lor are un efect regenerant. Sunt agent antibacterian eficient, continand substante antibiotice cu proprietati bactericide si cicatrizante. Chiar daca exista diferente intre varietatea de alge comestibile beneficiile introducerii lor in dieta noastra este de necontestat. Sunt o sursa importanta de proteine si minerale, contin fibre, insa au un aport caloric scazut si induc rapid starea de satietate, fiind un aliment ideal in curele de slabire. Ne ajuta sa slabim sanatos, diminuand tesutul adipos si contribuind la cresterea fermitatii si elasticitatii pieli.

Consumul algelor incurajeaza organismul sa elimine surplusul de grasime, fiind in acelasi timp un energizant usor de asimilat. Consumand alge ne imbunatatim sistemul digestiv. Enzimele prezente in mod natural ajuta digestia. Spre exemplu, sucul organic de kelp (Irlanda) ajuta la calmarea iritatiilor de la nivelul sistemului digestiv cum ar fi balonarea si constiparea.

Cercetarile in domeniul farmaceutic au demonstrat eficienta extraselor de alge in tratarea cazurilor de infectii cu diverse tipuri ale virusului hepatic, virusul gripal A si virusul HIV. Ele tonifica sistemul imunitar si combat actiunea radicalilor liberi asupra organismului, fiind folosite de catre medici din ce in ce mai mult in tratamentul administrat in cazul bolilor maligne. Este apreciata capacitatea de preventie a afectiunilor cardiovasculare, oculare si pulmonare. Fibrele continute de alge impiedica depunerea de grasimi pe peretii vaselor sangvine reducand riscul de arteroscleroza si de infarct miocardic. Incurajeaza procesele metabolice si stimuleaza schimburile de substante din organism, activitatea glandelor endocrine, in special a tiroidei, hipofizei si pancreasului. Efectul lor energizant asupra ficatului faciliteaza eliminarea toxinelor scazand astfel nivelul de stress al organismului, descurajand astfel formarea celulelor maligne care duc la afectiuni canceroase.

Cateva exemple de alge comestibile si beneficiile lor:

Spirulina, o alga verde-albastra, este un antioxidant puternic datorita continutului sau bogat de clorofila (cea mai bogata sursa naturala de clorofila) si fitocompusi, betacaroten (foarte eficient in cazurile de anemie si afectiuni cardiovasculare). Contine minerale fier, calciu, zinc, potasiu si magneziu, vitamina A, complexul B. Spirulina este o proteina completa, naturala, usor asimilabila care are in compozitia sa si fenilalanina, care actioneaza asupra centrilor nervosi din creier responsabili cu apetitul, diminuand senzatia de foame si mentinand un nivel constant al glucozei in sange.

Kelp-ul
este intalnit in diverse zone de coasta de pe mapamond. Este o sursa bogata de vitamine si minerale (23 de minerale). Bogat in iod este benefic metabolismului si functionarii glandei tiroidiene. Contine de asemenea fier, sodiu, fosfor, calciu, magneziu si potasiu si este o sursa de vitamine A, B1, B2, C, D, E, aminoacizi si oligoelemente. Este folosit in tratamentele homeopate pentru problemele digestive, eliminarea de gaze, constipatie cronica si obezitate.

Cunoscuta si sub numele de alga de smarald, chorella este un aliment integral perfect. Nu numai ca este o proteina completa, ea contine toate vitaminele complexului B, vitaminele E si C si minerale importante (printre care fierul si cantitati cosiderabile de zinc). Cercetarile stiintifice au demonstrat faptul ca stimuleaza sistemul imunitar, detoxifica organismul, imbunatateste digestia, accelereaza vindecarea, ajuta la prevenirea bolilor degenerative, ofera protectie impotriva radiatilor. Este recomandata de catre nutritionisti in regimuri pentru scadere in greutate.
Cea mai cunoscuta alga provenita din Asia care se comercializeaza si la noi, denumita Nori, (in Japonia), Zicai (in China), Gim (in Corea), se gaseste sub forma de foi uscate de Porphyra, o alga rosie. Ea se foloseste in supe sau pentru prepararea sushi-ului. Compozitia sa este de 1/3 proteine, 1/3 fibre restul fiind minerale (calciu, fier), vitamine (A, compexul de vitamine B, C), betacaroten, iod, acid folic. Consumul sau diminueaza colesterolul si scade riscurile de arteroscleroza. Poseda proprietati anticancerigene, diminueaza riscul de ulcer si confera un remediu activ la arsurile de stomac.

Pe langa consumul lor ca atare in diverse preparate culinare sau sub forma de suplimenti nutritive unele alge sunt utilizate si la extragerea de rasini vegetale, stabilizatori si emulsificatori. Chiar daca au efecte secundare nocive acesti compusi sunt folositi si la noi in industria alimentara. Pe etichete ii vom intalni sub denumirea de E 400, E 406, E 407, E 421 si sunt agenti de ingrosare, indulcitori, aditivi care pot provoca greata, varsaturi, diaree, disfunctii renale chiar si cancerul. De retinut este faptul ca aceste extrase sunt daunatoare doar in forma lor prelucrata industrial, si nu in starea naturala, in alga neprelucrata.



Dr. Cristina Csiffo

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 63550 ori.



Dieta PALEO - adevar sau mit?

28 Martie 2023

Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica, de acum 2,5 milioane de ani, cand ocupatia principala era cea de vanatori-culegatori. Dieta Paleo a pornit ca un stil de viata mai bun pentru sanatate, care respinge alimentele moderne, foarte procesate din dieta occidentala, in favoarea intoarcerii la hrana mai simpla a oamenilor primitivi.

Curentul Paleo sugereaza ca si in prezent organismul uman ar fi mai bine adaptat hranei din paleolitic, in opozitie cu dieta occidentala, bogata in alimente care au intrat in meniu de 100-200 de ani, deci foarte recent, daca raportam aceasta perioada la intreaga evolutie umana. In general, regimul Paleo este bogat in proteine si sarac in carbohidrati, cu un continut moderat de grasimi. Include multe fibre, dar putin sodiu si zaharuri rafinate.


Cum sa mananci cu adevarat sanatos

20 Martie 2023

"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.

Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!


Alimente care reduc inflamatia

13 Martie 2023

Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.

Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.

Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CALCIUL - O NECESITATE ZILNICA
In ultima vreme tot mai multi oameni devin foarte interesati ...
ASPARATMUL - PRO SAU CONTRA
Daca ai curiozitatea sa cauti pe Internet informatii despre aspartam, ...


MITUL APEI DISTILATE
In jurul subiectului "apa distilata - utilizare in culturism" au ...
MASA DUPA ANTRENAMENT
Fiecare sportiv stie cat de importanta este masa dinainte de ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 11 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii