Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Good morning - Aplecari in fata cu haltera pe umeri
Stretching - coapse - exercitii set 2
Stretching - spate - exercitii set 3
GIMNASTICA FACIALA
BOALA ALZHEIMER, PREVENIREA SI TRATAREA EI


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Glucidele
TIROIDA IN CULTURISM
Exercitii pentru muschii oblici abdominali 2
IGIENA INTIMA, RITUAL OBLIGATORIU PENTRU SANATATE
CSID - Pentru o scadere ponderala nu renuntati la grasimi sau la carbohidrati
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Secretul oaselor puternice Fierbinte
Pentru a avea oase puternice si sănătoase, este important să urmezi câteva reguli esențiale: rn Consumă...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » ANTRENAMENTUL DE FORTA SI SUPLIMENTELE NUTRITIVE

ANTRENAMENTUL DE FORTA SI SUPLIMENTELE NUTRITIVE


Pe langa problemele legate de antrenament, greutati folosite, programe, serii, numar de repetari, programul campionului x comparativ cu cel al lui y, interesul celor mai multi amatori de culturism se indreapta catre suplimentele nutritive. Desi exista o mare cantitate de informatie disponibila, nu de multe ori am putut constata faptul ca mare parte dintre cei care merg la sala nu au notiunile de baza. Evident, articolele despre noile descoperiri in domeniu sunt foarte interesante, dar trebuie sa recunoastem ca daca un om nu are baza, atunci este putin probabil ca va intelege lucruri de detaliu.

Multe din intrebarile pe care le primesc pe consultanta se refera la suplimentare, referindu-se atat la alegerea diverselor produse, cat mai ales la cantitatile si momentul din zi cand trebuie luate, in special in raport cu antrenamentul.De la bun inceput trebuie inteles ca organismul sportivului se adapteaza la efortul depus in timpul antrenamentului si de aceea se poate spune fara urma de indoiala ca exista o relatie foarte stransa intre o alimentatie corecta si antrenament. Cu cat te antrenezi mai puternic, cu atat trebuie sa ai un regim alimentar mai inteligent gandit, fiindca altfel nu vei fi capabil sa te refaci dupa efort. Supraantrenamentul este o situatie frecventa, dupa cum a dovedit-o si un sondaj efectuat de site-ul nostru, iar una din cauzele cele mai comune este chiar neadaptarea alimentatiei la efort.

Haideti sa ne concentram putin asupra principalelor elemente ce tin de o alimentatie buna si un program de suplimentare adecvat.Probabil ca deja stiti ca pentru a oferi organismului suficiente proteine trebuie sa consumati in special carne (pui, curcan, vita, peste), oua, lapte si derivate, iar in privinta carbohidratilor de baza sunt cartofii, orezul, fructele si legumele proaspete. Mai stiti de asemenea, ca 5-6 mese pe zi, din care 2-3 pot consta in concentrat proteic, iar restul alimente, reprezinta o conditie de baza pentru a asigura substratul dezvoltarii musculaturii.

Asa cum nu ne mai putem imagina viata in zilele noastre fara telefon sau Internet, pentru culturistul modern suplimentele reprezinta "ajutoare" mai mult decat importante. Au devenit atat de importante incat multi incepatori cad in cealalta extrema si sunt mult mai interesati de ce "proteina-minune" ar trebui sa mai cumpere, decat de programul de antrenament, regimul alimentar sau odihna. Sa analizam in cateva cuvinte principalele suplimente ce ar trebui luate in considerare de catre cei ce urmaresc cresterea in masa musculara.

Concentratele proteice, in special cele obtinute din proteina din zer. Doua pana la patru portii de concentrat ar trebui luate zilnic, intre mesele principale. Doza trebuie raportata la aportul de proteine din alimente. Cum se face acest lucru? Apreciezi sau si mai bine, cantaresti alimentele pe intreaga zi, apoi te uiti in tabel si vezi cate proteine ai numai din alimente. Tinand cont ca ar trebui sa ai un aport de minim 2-2,5 g/kgcorp/zi, poti sa afli cu cat concentrat proteic trebuie sa suplimentezi.

Glutamina si BCAA. Adunci cand muschii sunt solicitati puternic, nivelul amoniemiei creste. Ca raspuns, sunt eliberate cantitati mari de glutamina, pentru a contracara efectele amoniacului. Cand nivelul glutaminei este redus, dezvoltarea musculaturii devine aproape imposibila. Glutamina poate fi produsa din aminoacizi cu catena ramificata, insa si acestia sunt folositi in timpul antrenamentelor. Atunci cand exista o deficienta de BCAA, corpul incepe sa distruga structurile proprii, incepand cu muschii. Retineti ca proteina din zer contine in jur de 20% BCAA, deci daca va asigurati 3-4 portii de concentrat proteic din zer, practic nu mai e nevoie sa luati BCAA separat.

Creatina monohidrat. Acest supliment mareste depozitele de creatina din muschi si volumizeaza celulele. Rolul sau principal este unul energetic. Cel mai bun moment pentru a lua creatina este dimineata sau imediat dupa antrenament, deoarece atunci muschii sunt "goliti" de glicogen si alti nutrienti necesari pentru dezvoltare. Este bine ca la doza de creatina sa adaugati o portie de proteina din zer, care este bogata atat in glutamina, cat si in BCAA.

O schema de suplimentare "postantrenament" ar putea fi urmatoarea: 5-10 g creatina, 20-40 g concentrat proteic din zer, 60 g concentrat de carbohidrati, 200 mg crom, 1-2 tablete de vanadil sulfat. Toate acestea contribuie la refacerea organismului dupa efort.Inainte de antrenament se poate folosi un fat-burner, in special de catre cei care au probleme cu stratul adipos. Produsele ce contin cafeina sau derivat de efedra aduc un plus de energie si vigoare, crescand capacitatea de a face fata efortului.Pe langa cele enumerate anterior se mai poate folosi acetil-l-carnitina, un produs care reduce catabolismul muscular, micsorand productia de cortizol, antioxidanti, vitamine, minerale, acizi grasi esentiali. Pentru acestia conteaza mai putin momentul zilei cand sunt luati.Desi in acest articol am pus accentul pe suplimentare, nu trebuie sa uitati ca punctele-cheie ale dezvoltarii masei musculare sunt antrenamentul, alimentatia si odihna!


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 63185 ori.



Secretul oaselor puternice

7 Octombrie 2024

Pentru a avea oase puternice si sănătoase, este important să urmezi câteva reguli esențiale:

Consumă alimente bogate în calciu și vitamina D - Calciul întărește oasele, iar vitamina D ajută organismul să absoarbă acest mineral. Include în dietă lactate, pește gras, migdale și legume verzi.

Fă mișcare regulată – Exercițiile fizice de impact, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau ridicarea greutăților, stimulează întărirea oaselor.

Evită fumatul și consumul excesiv de alcool – Ambele obiceiuri slăbesc densitatea osoasă și cresc riscul de osteoporoză.

Menține un stil de viață echilibrat – Somnul suficient și evitarea stresului contribuie la sănătatea generală a organismului, inclusiv a oaselor.

Prin combinarea unei alimentații corecte, a exercițiilor fizice și a obiceiurilor sănătoase, poți menține oase puternice și rezistente.

Am o surpriza pentru tine: cu codul "DRDamian15" ai reducere 15% la comanda produsului D3 + K2 MK7 Duo Lipozomal, pe site - https://www.cosmopharm.eu


Beneficiile vinului rosu

1 Octombrie 2024

Vinul roșu, consumat cu moderație, are numeroase beneficii pentru sănătate datorită antioxidanților, cum ar fi resveratrolul. Acesta ajută la protejarea inimii prin reducerea riscului de boli cardiovasculare și îmbunătățirea circulației sângelui.

De asemenea, poate contribui la creșterea nivelului de colesterol „bun” (HDL) și la protejarea vaselor de sânge. Polifenolii din vinul roșu au proprietăți antiinflamatoare și pot ajuta la prevenirea bolilor degenerative. Totuși, este important să fie consumat cu moderație, deoarece excesul poate avea efecte negative asupra sănătății.


Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?

9 Septembrie 2024

Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.

De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii