Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam 7 SOLUTII PENTRU COMBATEREA HIPOTROIDIEI
ANTEBRATE
CONTROLUL GREUTATII SI AL STILULUI DE VIATA
EXERCITII CU GREUTATI PENTRU COAPSE SI GAMBE
DESPRE TENTATII SI SABOTAJ IN CURA DE SLABIRE


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole GALUSTE CU PRUNE
Hiperextensii
Colaboratorii www.doctor.info.ro
FA SCHIMBARILE DE CARE AI NEVOIE!
TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum sa mananci cu adevarat sanatos Fierbinte
"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Antrenament » TRANSFORMARI INDUSE DE ANTRENAMENTUL CU GREUTATI

TRANSFORMARI INDUSE DE ANTRENAMENTUL CU GREUTATI


Beneficiile antrenamentului de forta sunt numeroase, contribuind la crestrea nivelului de performanta in orice activitate fizica. Antrenamentul de forta presupune executarea unor miscari impotriva unei rezistente crescute, in serii cu putine repetari, pentru ca organismul sa sufere urmatoarele adaptari, care conduc la cresterea cantitatii de proteine contractile (actina si miozina):

  • Ingrosarea structurii tesutului conjunctiv - Tesutul conjunctiv si tendoanele devin mai rezistente atunci cand sunt frecvent tensionate. Structura lor devine mai densa contribuind intr-o oarecare masura la hipertrofia totala a muschiului.
  • Cresterea eficientei contractiei - Si sistemul nervos este afectat de catre antrenamentul de forta. Anii de antrenament contribuie la ameliorarea eficientei in ceea ce priveste utilizarea fortei in situatii date. Aici apar diferente intre efectele stimularii electrice a musculaturii si contractiile voluntare. Contractiile electrice involuntare produc modificari in muschi, dar nu implica sistemul nervos central si de aceea au o eficienta limitata.
  • Cresterea dimensiunii si numarului fibrelor musculare (hipertrofia si hiperplazia musculara) - In anul 1960 oamenii de stiinta au descoperit ca in muschi, in timpul antrenamentelor se elibereaza un factor de crestere numit MGF (mechano growth factor) care poate determina o marire a muschilor cu pana la 25%. Inca nu sunt cunoscute exact mecanismele de actiune ale MGF, in ceea ce priveste semnalizarea activarii dezvoltarii musculare.

Pentru ca a obtine aceste beneficii in urma antrenamentului cu greutati este necesar sa respectati o serie de principii de baza:

Suprasolicitarea progresiva - Exista o legenda din Grecia antica, care povesteste ca a existat un luptator numit Milo din Creta. Acesta a inceput de mic sa care zilnic in spate un vitel, pentru a deveni mai puternic. Pe masura ce vitelul crestea, Milo devenea tot mai puternic. In cele din urma a ajuns atat de puternic incat putea sa duca in spate animalul ajuns la maturitate. Aceasta este poate doar o poveste, insa exemplifica un principiu de baza al antrenamentului.

Variatia - Cele doua concepte de baza ale variatiei pot fi sintetizate astfel: "efort/odihna" si "dificil/usor". Adaptarea are loc atunci cand efortul este urmat de odihna, iar solicitarea mai lejera urmeaza dupa cea cu dificultate sporita. Daca nu exista variatie in programul de antrenament se ajunge la rutina, plictiseala, stagnare si performante limitate.

Incalzire/revenire - Incalzirea este o parte esentiala a antrenamentului deoarece creste temperatura corpului, frecventa respiratorie si cardiaca si reduce riscul accidentarilor la nivelul muschilor, tendoanelor si ligamentelor. Revenirea dupa efort este la fel de importanta ca si incalzirea. Intreruperea brusca a unei activitati fizice sustinute conduce la stagnarea sangelui in periferie si o eliminare mai redusa a produsilor de metabolism. De asemenea, pot sa apara crampe musculare si o febra musculara intensa. Revenirea la starea de "calm" induce scaderea treptata a temperaturii corpului, aducerea frecventei cardiace si respiratorii la normal, intr-un ritm pe care organismul il suporta mai usor.

Reversibilitatea - Majoritatea modificarilor adaptative obtinute in luni sau ani de antrenament sunt reversibile. Dureaza mult mai mult sa intram in forma si sa devenim mai rezistenti la efort, decat sa pierdem aceste beneficii. Chiar si cei mai buni sportivi, daca intrerup orice forma de antrenament, in cele din urma vor pierde mult din forta, printr-o atrofiere progresiva a musculaturii.

Moderatia - Este un principiu valabil in toate aspectele vietii. Prea mult din orice, face rau organismului. Este bine sa aveti o limita in tot ceea ce faceti si sa va programati progresele cu masura.



Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 51688 ori.



Cum sa mananci cu adevarat sanatos

20 Martie 2023

"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.

Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!


Alimente care reduc inflamatia

13 Martie 2023

Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.

Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.

Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.


Ce mananci pentru rinichi sanatosi

27 Februarie 2023

Tu stii care este rolul rinichilor in organism si ce poti sa faci ca sa ii mentii sanatosi pe toata durata vietii? Rinichii filtreaza sangele si fac parte din sistemul complex responsabil de indepartarea toxinelor, eliminand prin urina substantele care nu sunt necesare organismului De asemenea, ei echilibreaza nivelul unor minerale din corp, ca de exemplu calciu si potasiu

Contribuie la reglarea tensiunii arteriale si ajuta la eliminarea excesului de lichide Controleaza producerea de globule rosii si sunt responsabili de mentinerea nivelului de electroliti. Acestea sunt doar cateva dintre functii. Afla restul din acest clip!



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii