Sunteti aici :: Bucatarie » PRAJITURA CU FRUCTE USCATE
PRAJITURA CU FRUCTE USCATE
Ingrediente
fructe uscate taiate marunt 100 g
nuci zdrobite mai mare 80 g
paine de secara 350 g
lapte 1 litru
oua 2
galbenus de ou 1 buc
lichior amaretto 50 ml
biscuiti amaretto/ovaz 80 g
zahar tos 100 g
zahar vanilat 2 lingurite
zahar praf 2-3 linguri
unt 100 g
pesmet 3 linguri
unt pentru uns tava
Mod de preparare
Asezati feliile de paine intr-un castron mai larg.
Fierbeti laptele si turnati-l fierbinte peste feliile de paine. Acestea trebuie sa fie in intregime acoperite de lapte. Lasati la racit. Zdrobiti biscuitii amaretto impreuna cu nucile, in bucati mai mari. Frecati cele 3 galbenusuri cu zaharul vanilat si cu zaharul tos pana obtineti o compozitie cremoasa. Stoarceti painea, sfaramati-o si adaugati-o in compozitie. Adaugati nucile si biscuitii zdrobiti, lichiorul si untul topit. Lichiorul si untul topit se pun alternativ, cate putin, ca uleiul la maioneza. Intre timp, compozitia se bate cu mixerul sau cu o furculita. Bateti albusurile spuma si cand aceasta se tine bine de tel, adaugati spuma in compozitia preparata anterior. Adaugati fructele uscate. Amestecati prin rasturnare.
Ungeti cu unt o tava (20x30cm), tapetati-o cu pesmet si turnati in ea compozitia obtinuta.
Coaceti prajitura la foc potrivit. Lasati-o la racit.
Taiati din hartie 8 benzi cu latimea de 4 - 5cm si lungimea de 40cm. Asezati oblic peste prajitura 4 benzi de hartie, la distanta egala unele de altele. Presarati prajitura cu zahar praf cernut prin sita. Peste acest strat asezati celelalte 4 benzi de hartie, tot oblic, invers fata de primele, la aceeiasi distanta intre ele. Presarati din nou zahar praf cernut.
Eliminati cu atentie benzile de hartie si veti obtine o decorare originala a prajiturii.
Puteti adauga cateva fructe uscate pentru culoare.
Reteta oferita de www.bucataria.net
Compozitie nutritionala pentru 100 g de preparat:

Acest articol a fost vizualizat de 17477 ori.
Proteinele vegetale in alimentatia copiilor
3 Iulie 2022Principala preocupare a parintilor privind alimentatia bazata pe alimente vegetale este aportul de proteine. In ce masura reusesc acestea sa il acopere?
Proteinele sunt esentiale pentru corpul uman la orice varsta, dar sunt deosebit de importante in perioada copilariei, deoarece atunci se produce cresterea si dezvoltarea rapida a organismului.
Citeste aici tot articolul – https://www.fondation-louisbonduelle.org/ro/2022/06/30/cat-de-utile-sunt-proteinele-de-origine-vegetala-in-alimentatia-copiilor/
In acest clip iti voi vorbi despre principalele surse de proteine vegetale in alimentatia copiilor (si a adultilor)!
Cum sa ai un ABDOMEN PLAT!
26 Iunie 2022Faci sute de abdomene, te infometezi, te impachezi ca sa transpiri sau dai mii de lei pe tratamente la clinici de infrumusetare, totul in incercarea de a topi grasimea incapatanata de pe abdomen. Si cu toate aceste eforturi, rezultatele intarzie sa apara. De ce este atat de greu sa elimini grasimea din zona abdominala? Ce e de facut ca sa ai un abdomen plat si sa poti purta cu incredere haine pe talie?
Urmareste acest video pentru detalii!
Micul dejun - e important sau nu?
20 Iunie 2022Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei! Dar... oare chiar este?
Aceasta este una dintre afirmatiile pe care le auzi frecvent cand vine vorba de regulile alimentare pentru o viata sanatoasa, inclusiv daca vrei sa slabesti.
In acest video vei afla daca masa de dimineata este cu adevarat importanta sau putem sa sarim peste ea!
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii