Home  |  Sitemap  |  Contact


Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Lucru în România
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole CUM SA NU REUSESTI SA TII O CURA DE SLABIRE
Genuflexiuni cu gantere
Remedii naturiste si suplimente nutritive pentru slabire
MICUL DEJUN, CEA MAI IMPORTANTA MASA A ZILEI
PROTEINELE DIN ZER IMBUNATATESC ACTIVITATEA MENTALA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Programul de slabire Superfit START2020 Fierbinte
Vrem să ai un început de an memorabil şi să treci printr-o transformare care să îţi aducă sănătate...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam TEHNICI PENTRU CULTURISTII AVANSATI
Stretching - coapse - exercitii set 3
ANTRENAMENTUL TIP ODIHNA-PAUZA
VALORILE NUTRITIONALE ALE ALIMENTELOR
CEAIUL VERDE IN CURA DE SLABIRE
Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 254.
Pagina 9 din 26

Din nou despre dieta mediteraneeana

12 Decembrie 2011

Un studiu realizat la Universitatea din Creta, Grecia, pe 40 de pacienti obezi care sufereau de sindromul de apnee de somn s-a incheiat cu rezultate incurajatoare - adoptarea dietei mediteraneene combinata cu un program de activitati fizice a reusit sa scada incidenta episoadelor apneice la participantii la studiu.

Sindromul de apnee de somn este caracterizat prin pauze anormale ale respiratiei in timpul somnului.Fiecare dintre aceste pauze poate dura de la cateva secunde pana spre un minut si se pot produce de multe ori in decursul unei ore - de 5 pana la 30 de ori.

Aceasta duce in timp la o oboseala crescuta in timpul zilei, ceea ce poate avea implicatii diverse, de la frecventa crescuta a accidentelor rutiere si pana la modificari e personalitate, anxietate si depresie.

Cercetatorii greci condusi de Christopher Papandreou au descoperit ca o dieta mediteraneeana combinata cu introducerea de exercitii fizice in programul zilnic scade mult incidenta acestor episoade apneice.

Gustarea de dimineata si dieta

1 Decembrie 2011

Un studiu realizat la Hutchinson Center's Public Health Sciences Division si condus de Anne McTiernan, M.D., Ph.D. ajunge la concluzia ca femeile aflate la dieta care isi permit cate o gustare intre micul dejun si pranz isi pot sabota propriile eforturi de a slabi.

In decursul unui an intreg - periada pe care s-a intins studiul - cercetatorii au descoperit ca partizanele gustarii de dimineata au pierdut in medie 7% din greutatea corporala, in timp ce persoanele care s-au abtinut de la a gusta ceva intre mese au avut un scor de 11% sau chiar mai mult.

Prin gustare de dimineata studiul a inteles orice mancare sau bautura dintre cele doua mese principale.

"Gustarea poate fi o unealta foarte buna in timpul unei dieta, atunci cand raspunde nevoii reale de a manca. Gustarea de dimineata pare sa fie legata mai mult de un obicei decat de o nevoie reala," spune prof. McTiernan.

O gustare care vine prea repede dupa o masa principala poate sabota dieta, ca si un interval prea mare intre mese.

"O gustare trebuie sa ne ajute in lupta cu senzatia de foame si de multe ori ne orienteaza preferintele pentru urmatoarea masa."

Studiul a fost realizat pe 123 de femei suprapopnderale cu varste cuprinse intre 50 si 75 de ani.

"Multi oameni considera ca un program de slabit inseamna sa-ti fie foame in permanenta, " adauga McTiernan. "Studiul nostru sugereaza ca obiceiul de a lua cate o gustare poate ajuta efortul general atunci cand aceasta gustare nu vine prea repede dupa o masa principala si cand consta in mancare sanatoasa care potoleste senzatyia de foame fara sa adauge prea multe calorii."

Pestele reduce riscul de diabet

20 Noiembrie 2011

Un studiu realizat recent in Spania, de catre echipa Prof. Mercedes Sotos Prieto, de la Universitatea din Valencia asociaza consumul de peste cu concentratii scazute ale glucozei din sange si implicit cu un risc scazut de diabet.

Prof. Sotos spune ca "in tarile mediteraneene, consumul unor alimente care formau baza dietei pana acum cateva decenii,  s-a redus simtitor. Astfel, s-a observat cresterea consumului de grasimi saturate - in special carne rosie si produse industriale coapte, ceea ce este ingrijorator."

Studiul a fost realizat pe 945 de subiecti umani cu varste cuprinse intre 55 si 80 de ani, care prezentau risc crescut de boli cardiovasculare. Scopul studiului a fost sa evidentieze legaturile dintre sabloanele alimentare negative si riscurile pe care acestea le prezinta pentru sanatate.

Studiul a aratat cum consumul de peste - gras sau slab - este asociat cu un risc scazut de declansare a diabetului de tip II

Calciul si ajutoarele sale

12 Noiembrie 2011

In urma cu doar cateva luni a fost incheaiat un studiu care arunca o lumina noua asupra relatiilor care se creeaza intre diferitele elemente care ne influenteaza starea de sanatate.

Este vorba despre studiul Prof.James Varani care impreuna cu echipa sa de la Universitatea din Michigan au investigat diferentele dintre aportul de calciu combinat cu alte minerale fata de calciul simplu.

Dr. Varani explica : "Studii anterioare demostrasera cum un aport suplimentar de calciu reuseste sa reduca cresterea celulelor precanceroase la nivelul intestinelor. Noi am extins aceste studii cercetand calitatea unui aport de calciu plus minerale. Acesta s-a dovedit superior in lupta cu proliferarea celulelor precanceroase."

Prof. Varani arata ca desi multa lume are obiceiuri alimentare nesanatoase, introducerea in dieta zilnica a unui cocktail de calciu si minerale ar imbunatati starea generala de sanatate.

"Fuctele si legumele ne ofera cea mai mare parte din necesarul zilnic - fibre, vitamine si minerale si o dieta bogata in fructe si legume poate fi asociata cu un risc scazut de cancer intestinal," conchide profesorul.

In fiecare an mai mult de un milion de oameni sunt diagnosticati cu cancer intestinal si 90% dintre acestia pot fi ajutati daca boala este diagnosticata atunci cand se afla in stadiile incipiente.

Omega-3 si Osteoartrita

31 Octombrie 2011

Un studiu realizat la Universitatea din Bristol, sponsorizat de Arthritis Research UK arata cum acizii grasi omega-3, care se gasesc in uleiul de peste reduc semnele si simptomele osteoartritei.

Studiul realizat pe animale de laborator a aratat o rata de reducere a aparitiei bolii cu pana la 50%, ceea ce reprezinta un succes remarcabil in lupta cu aceasta boala necrutatoare.

Seful echipei de cercetatori, Dr John Tarlton, apartinand de Grupul Matrix Biology Research al University of Bristol's School of Veterinary Sciences, a aratat cum semnele clasice ale bolii, cum ar fi degradarea colagenului din cartilaj sau pierderea moleculelor cu proprietati de absorbtie a socurilor, amandoua au fost reduse dupa administrarea de omega-3.

"Mai mult decat atat, avem dovezi ca omega-3 influenteaza biochimia bolii - nu numai ca previne aparitia sa, dar ii si incetineste progresul in caz de aparitie," spune Dr Tarlton.

Dr Tarlton adauga : "La cele mai multe dintre dietele lumii civilizate exista un dezechilibru intre cantitatile omega-6 si omega-3 - primul se regaseste in cantitati de pana la 30 de ori mai mari decat normalul, in timp ce omega-3 este prezent in cantitati destul de mici. O suplimentare a cantitatii de omega-3 poate reduce acest dezechilibru si de asemenea poate contribui la reducerea incidentelor altor boli, cum ar fi bolile de inima sau colitele."

Noile beneficii ale ghimbirului

19 Octombrie 2011

Radacina de ghimbir este subiectul unor investigatii serioase care se afla inca indesfasurare. Motivul este posibila implicare a acestuia in combaterea cancerului de colon.

Cercetatorii de la University of Michigan Medical School au descoperit recent ca suplimentele nutritive pe baza de radacina de ghimbir reduc nivelele de prostaglandina E2 precum si alti markeri ai inflamarii colonului.

Trecand cu success faza de testare in vitro, cercetarile se fac acum cu subiecti umani. Astfel 30 de participanti au fost testate pe o perioada de 28 de zile, timp in care au primit 2g de supliment pe baza de radacina de ghimbir pe zi.

La analizele efectuate s-a constatat o scadere a nivelului de eicosanoizi - molecule-semnal care iau nastere prin oxidarea acizilor grasi esentiali.

"Radacina de ghimbir se dovedeste a fi tolerabila si sigura", spune Suzanna M. Zick, seful echipei de cercetatori.

"Cresterea consumului de radacina de ghimbir poate ajuta la prevenirea cancerului intr-un mod care nu implica nici un risc de toxicitate si de asemenea are costuri scazute."


Vom scapa de Diabet ?

11 Octombrie 2011

Cercetatorii de la Washington University School of Medicine din St.Louis au reusit ceva ce pana nu demult parea de domeniul fantasticului : folosind un compus pe care corpul il produce in mod natural au reusit sa restabileasca la animalele de experienta nivelul normal al zaharului din sange.

Shin-ichiro Imai, MD, PhD, Jun Yoshino, MD, PhD, si Kathryn Mills au ales un grup de animale de laborator care sufereau de diabet si dupa administrare de nicotinamide mononucleotidice (NMN)nivelul glicemic s-a restabilit.

Toate celulele corpului produc NMN intr-un lant de reactii care conduc in final la obtinerea unui compus numit NAD, care are o deosebita importanta pentru functionarea normala a organismului.

Acest studiu arata cum inaintarea in varsta si o dieta inadecvata scad productia de NAD si conduc in cele din urma la dereglari metabolice majore. Insa dupa administrarea de NMN, nivelul de NAD creste din nou, ceea ce face organismul sa regleze - uneori complet - mecanismele metabolice deficitare.

Aceasta descoperire aduce o speranta pentru toti cei suferinzi de diabet deoarece mecanismele metabolice influentate de NMN sunt la fel in toata lumea animala.

Genele si alimentatia

4 Octombrie 2011

Ce sa mai mancam ? Ce ne face bine si ce nu ? Subiectele de genul acesta abunda in media de astazi. Dar daca am putea raspunde la aceasta intrebare la nivel molecular - si anume sa intelegem cum raspund genele noastre la alimentele consumate ? Un studiu facut la Universitatea Norvegiana de Stiinta si Tehnologie incearca sa raspunda exact la aceasta intrebare.

Ingerid Arbo, Berit Johansen si echipa lor au studiat efectele diferitelor tipuri de alimentatie asupra expresiei genetice (procesul prin care informatia genetica da nastere unei anumite substante, care este folosita structural sau functional de catre celula).

"Am descoperit ca dieta bazata in proportie de 65% pe carbohidrati, care este cea mai raspandita, face ca un numar insemnat de gene sa lucreze sub stres," spune Berit Johansen.

"Acest lucru nu afecteaza numai genele raspunzatoare de inflamatii, dar si alte gene. asociate cu riscul de boli cardiovasculare, cancer sau diabet de tip II."

Datorita volumului foarte mare de informatii generat de studiu, concluziile finale se lasa asteptate. Tot ce se poate spune la acest moment este ca dieta joaca un rol important in raspunsul genetic al organismului.

Iaurtul Dietetic si Sarcina

27 Septembrie 2011

Un studiu condus de Ekaterina Maslova, de la Harvard School of Public Health si prezentat La Congresul European Respiratory Society, care s-a tinut in acest an la Amsterdam, pune intr-o noua lumina consumul de iaurt dirtetic.

Echipa condusa de Maslova a cercetat in primul rand relatia dintre acizii grasi prezenti in produsele lactate consumate in timpul sarcinii si posibilitatea dezvoltarii de alergii in copilarie.

Concluzia a fost ca acizii grasi nu numai ca nu cresc riscul de aparitie a astmului sau rinitelor alergice, dar chiar protejeaza corpul impotriva acestora.

Astfel, femeile care consumau iaurt dietetic odata pe zi aveau un risc crescut de 1.6 ori de a naste un copil care sa dezvolte astm inaintea varstei de 7 ani.

"Acesta este primul studiu referitor la legaturile dintre iaurtul dietetic si riscul dezvoltarii alergiilor. Motivele exacte ale acestui fapt nu le cunoastem inca in totalitate, de aceea sunt necesare investigatii suplimentare. Este posibil sa existe legaturi exterioare - de exemplu persoane care consuma iaurt in mod regulat sa aiba si stiluri de viata asemanatoare.Cercetarile viitoare vor tine seama si de aceste aspecte."

Broccoli intr-o noua lumina

19 Septembrie 2011

Cercetatorii de la Universitatea din Illinois au descoperit o cale de a imbunatati si mai mult calitatile nutritive si curative ale celebrului deja broccoli. Este vorba despre asezonarea acestuia cu muguri de broccoli, mustar, hrean sau wasabi.

"Cu cat este mai condimentat cu atat este mai eficient," spune Elizabeth Jeffrey, profesor de nutritie la universitatea mai sus amintita.

In studiul realizat s-au amestecat bucati de broccoli proaspat cu pudra de broccoli dupa care au fost masurate componentele bioactive prezente in sange la 30 de minute dupa consum si apoi la trei ore dupa masa. S-a observat ca prezenta acestora era mai ridicata atunci cand alimentele erau consumate impreuna decat atunci cand erau consumate separat.

Alte legume ale caror ingrediente active se combina cu cele aflate in broccoli si imbunatatesc capacitatea organismului de a lupta impotriva cancerului sunt ridichile, varza, rucola, nasturelul sau varza de Bruxelles.

In urma studiului s-a stabilt ca un consum de broccoli de 3-5 ori pe saptamana ofera un beneficiu real impotriva cancerului.

Afisare 10 din 254.
Pagina 9 din 26






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii