Home  |  Sitemap  |  Contact


Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Aplicatie site
Goldnutrition
Sala Bucuresti
megaproteine
Slabire.Info.Ro
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole 6 LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE AFLI DESPRE CAFEINA
Riscuri asociate cu excesul ponderal
SOIA - ALIMENT-MEDICAMENT
CSID - Semntele e in reduc colesterolul
Impins de la piept cu haltera (priza ingusta)
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Newsletter
abonare dezabonare


Fierbinte
Aminoacizi sau proteine? Fierbinte
Suplimente proteice, aminoacizi, BCAA. Toate sunt promovate ca fiind bune în contextul antrenamentelor de...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam OBICEIURI CARE INCETINESC METABOLISMUL
FERESTE-TE DE MICROBI LA ANTRENAMENTE
PARALIZIA IN TIMPUL SOMNULUI
NOUA DIETA NORDICA
9 SFATURI DE NUTRITIE
Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 251.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 6 din 26

Atelierul de nutritie KinderMiniChef

29 Septembrie 2012

KinderAlegria, sau bucuria de a invata, creator de programe educationale non formale pentru copiii intre 5 si 14 ani, a organizat primul atelier de nutritie, KinderMiniChef. In cadrul acestui eveniment, copiii prezenti au aflat, intr-un mod atractiv si distractiv in cadrul unei povesti cu parfum de toamna, cum si ce sa manance sanatos si au pus in practica ceea ce au invatat pregatind niste biscuiti bio pe care i-au degustat la final. Mentorul programului este dr. Serban Damian, nutritionist sportiv specializat in nutritie in cadrul unui program international organizat de catre Comitetul Olimpic International.

"Ca parinte, m-am bucurat sa vad copiii ascultand cu interes informatii si sfaturi despre o nutritie sanatoasa, apoi realizand cu manutele lor dibace biscuiti integrali - folosind produse bio - ulterior prezentand cu mandrie parintilor rezultatele muncii lor si la final, gustand din ce au pregatit", a declarat Mirela Dragnea, Coordonatorul programelor KinderAlegria. "Prin intermediul KinderAlegria ne-am dorit sa le oferim copiilor accesul la programe educationale adaptate vremurilor si varstei lor care sa ii ajute sa isi dezvolte diverse aptitudini si abilitati practice menite sa-i pregateasca pentru viata. Gama variata a cursurilor include ateliere de dezvoltare a inteligentei emotionale si sociale, educatie financiara, comunicare, nutritie, bricolaj, toate adaptate pentru a raspunde nevoilor celor mici si a-i ajuta in dezvoltarea lor."

Din oferta KinderAlegria fac parte programele:

- KinderCreativ - un training care ii ajuta pe cei mici sa comunice eficient, corect si sa se exprime intr-un mod creativ;
- KinderLeader - un atelier axat pe educatia financiara a copiilor;
- KinderMiniChef - un program la care copiii afla cum si ce sa manance si sa gateasca sanatos si fara mare efort si multe alte lucruri importante despre o alimentatie sanatoasa;
- KinderBricolaj - de unde cei mici afla cum sa graveze in lemn sau sticla, sa decupeze, sa lucreze cu diverse materiale, dand frau liber imaginatiei;
- KinderLogik si KinderSah - prin care copiii isi dezvolta inteligenta emotionala si sociala, atitudinea activa si gandirea riguroasa;
- Kinderterapie - un program care cuprinde 2 tipuri de psihoterapii - analiza tranzactionala si Sandplay Terapy.

Copiii sunt impartiti pe grupe de varsta - 5-9 ani si 10-14 ani -, iar toate programele au fost dezvoltate de persoane cu experienta in domeniul respectiv si pasiune pentru copii. Puteti gasi la adresa http://kinderalegria.ro/cine-suntem/ detalii despre echipa KinderAlegria si la http://kinderalegria.ro/galerie/ articole si poze despre cursurile lansate cu succes de echipa KinderAlegria.
Programul KinderMiniChef are loc in fiecare duminica intre orele 11-13 sau 15-17 la restaurantul Malagamba din Centrul Istoric al Bucurestiului. Va invitam sa aflati mai multe detalii despre agenda cursurilor, oferte promotionale, locatii pe pagina noastra de internet sau ne puteti gasi la adresa office@kinderalegria.ro, sau la numarul de telefon 0721 268 009, Mirela Dragnea, coordonator programe KinderAlegria.
Va asteptam cu drag!

KinderAlegria
http://kinderalegria.ro/galerie/
0721268009
office@kinderalegria.ro
https://www.facebook.com/ProgrameKinderAlegria

_


Gingko Biloba si radiatiile

25 Septembrie 2012

Extractul de Gingko Biloba, cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante ar putea proteja celulele efectele negative ale radiatiilor, spune un studiu publicat in revista "International Journal of Low Radiation".

Echipa profesorului Chang-Mo Kang de la Korea Institute of Radiological and Medical Sciences (Taegu) a studiat efectele extractului de Gingko Biloba si a ajuns la cateva concluzii surprinzatoare.

Gingko Biloba este o specie unica, foarte veche, iar extractele obtinute din frunzele sale au o mare concentratie de antioxidanti.

Experimentul echipei Prof.Kang a constat in supunerea unor celule albe provenite de la donatori sanatosi, cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani la o doza de radiatii gamma.

La grupul de celule tratat cu extracte de Gingko Biloba s-a observat o rata a apoptozei mult mai mica decat la grupul-martor. Apoptoza reprezinta moartea programata a uneia sau mai multor celule, pentru supravietuirea pluricelulara. Este un raspuns fiziologic al unui organism pus in fata unei situatii-limita.

Rezultatele obtinute sugereaza ca extractul de Ginkgo Biloba poate neutraliza radicalii liberi si agentii oxidanti produsi de celule de catre radiatii si in acest fel poate preveni apoptoza acestora.


Bisfenolul si creierul

17 Septembrie 2012

Noi cercetari realizate la North Carolina State University arata cum expunerea la biosfenol A (BPA) la varste mici genereaza nivele crescute de anxietate prin actiunea la nivel genetic asupra unei parti a creierului numita amigdala.

Cercetatorii au mai aflat ca o alimentatie bogata in soia pate reduce aceste efecte.

"Cunosteam faptul ca BPA poate cauza anxietate diferitelor specii si ne-am dorit sa intelegem de ce si cum se intampla acest lucru", spune Dr.Heather Patisaul, profesor asociat de biologie la NC State.

BPA este o substanta chimica ce intra in componenta materialelor plastice si care se foloseste intens la ambalajele alimentare.

Studiul a fost realizat pe animale de laborator, dupa cum urmeaza : grupul A a fost hranit numai cu soia; grupul B nu a primit soia deloc; grupul C a fost hranit numai cu soia si espus la BPA, iar grupul D nu a primit soia deloc si a fost expus la BPA.

Testele de sange au evidentiat nivele de BPA similare celor umane pentru grupul D. De asemenea testele efectuate pe grupul c a prezentat similaritati cu rezulatele obtinute de la vegetarieni si consumatori de soia.

La animalele din grupul D s-au observat nivele ridicate de anxietate. Studiul a aratat in mos specific pentru prima data schimbarile in expresia genetica de la nivelul amigdalei cerebrale, zona care joaca un rol important in medierea raspunsului la frica si stress si care este asociata cu schimbarile comportamentale.

Grupul C s-a comportat destul de bine, reusind sa mentina nivelul de BPA in limite normale, insa o alimentatie doar pe baza de soia ridica propriile sale probleme.

"Soia contine fitoestogeni care pot afecta si ei sistemul endocrin, care regleaza hormonii," spune Dr.Patisaul.

"Inca nu este foarte clar daca actiunea acestora limiteaza efectele BPA sau avem de-a face cu un mecanism diferit. Aceasta problema speram sa o rezolvam intr-un studiu viitor."


Prevenirea cancerului de prostata

29 August 2012

Vorbind despre cancerul de prostata, exista destula confuzie in ceea ce priveste prevenirea sau tratarea lui. O echipa de specialisti de la Fred Hutchinson Cancer Research Center, condusa de Alan Kristal, Dr.Ph, a identificat si analizat cateva mituri in aceasta privinta.

Mitul nr.1 - Consumul de produse bazate pe tomate (ketchup sau sosuri pentru paste pe baza de tomate) previne cancerul de prostata

"Marea majoritate a studiilor nu prezinta nici o asociatie de acest fel," spune Alan Kristal.

Anul trecut echipa Dr.Kristal a publicat o serie de studii cu privire la actiunea alimentelor care contin licopen - substanta care da culoarea rosie tomatelor - asupra prostatei. Dupa examinarea nivelelor de licopen a 3500 de subiecti nu s-au gasit nici un fel de dovezi care sa confirme ipoteza.

Mitul nr.2 - Nivelul ridicat de testosteron creste riscul cancerului de prostata.
"Este o ipoteza draguta bazata pe o intelegere simplista a metabolismului testosteronului. Doar ca e gresita," mai spune Dr.Kristal

Mitul nr.3 - Uleiul de peste scade riscul de cancer la prostata

"Acest lucru suna destul de rezonabil, daca ne bazam pe efectele antiinflamatorii ale acizilor grasi Omega-3 continuti in uleiul de peste. [...] Din pacate, intelegrea efectelor acizilor grasi Omaga-3 este incompleta, si uneori doze mari din acesti acizi pot avea efecte nocive"

Mitul nr. 4 - Suplimentele nutritive previn cancerul de prostata
Cateva studii cu privire la impactul suplimentelor alimentare asupra diferitelor tipuri de cancer a scos la iveala faptul ca de cele mai multe ori nu existau efecte notabile.

"Cu cat analizam mai mult efectele aportului de suplimente alimentare, cu atat aceasta practica ne apare mai riscanta," spune dr.Kristal

Clarificarile date de echipa Dr.Kristal sunt bine venite deoarece cancerul de prostata reprezinta una dintre cele mai mari probleme actuale - pana la varsta de 80 de ani aproximativ 80% dintre barbati sunt diagnosticati cu aceasta forma de cancer.


Sarea si Calciul

2 August 2012

Comunitatea stiintifica a dorit dintotdeauna sa afle de ce persoanele care consuma sare din abundenta sunt predispuse la dezvoltarea pietrelor la rinichi si a osteoporozei.

Cercetatorii de la Universitatea din Alberta s-ar putea sa fi rezolvat acest puzzle. Echipa condusa de Todd Alexander a descoperit de curand o legatura importanta intre sodiu si calciu. Se pare ca ambele sunt reglate de aceeasi molecula. Atunci cand nivelul sodiului devine prea ridicat acesta este eliminat prin urina, insa ia si calciul cu el, ceea ce duce la dezvoltarea de pietre la rinichi si osteoporoza.

"Acest lucru este important deoarece prezenta sodiului in dieta noastra se face simtita din ce in ce mai mult, ceea ce inseamna ca pierdem din ce in ce mai mult calciu. Cercetarile noastre arata de ce este important sa avem o dieta saraca in sodiu si de ce trebuie sa mentinem un nivel de sodiu al alimentelor procesate."

"Ne-am pus o intrebare simpla - ar putea fi legate intre ele absorbtia de sodiu si cea de calciu ? Si am descoperit ca, intr-adevar, sunt legate", spune Alexander

"Am descoperit o molecula - sodium-hydrogen exchanger 3 (NHE3) - care pare sa faca o munca dubla, regland atat nivelul calciului cat si pe cel al sodiului in organism. Cercetarile noastre au adus probe biologice evidente ca aceasta relatie intre sodiu si calciu este reala."   

Aceste cercetari deschid drumul unor medicamente care intr-o buna zi vor putea sa trateze atat pietrele la rinichi cat si osteoporoza.


Extract de alge care regleaza colesterolul

14 Iulie 2012

Intr-un studiu realizat de catre Smiti Gupta, Ph.D., profesor in cadrul Departamentului de Nutritie al Health Enhancement Products of Bloomfield Hills, Michigan, se arata cum suplimentarea dietei animalelor de laborator cu o infuzie de alge verzi numita ProAlgaZyme a crescut nivelul colesterolului "bun" - HDL.

In timp ce toate medicamentele care actioneaza asupra colesterolului se concentreaza asupra scaderii LDL, sau "colesterol rau", abordarea prof.Gupta este una revolutionara, deoarece cresterea cantitatii de HDL conduce la diminuarea efectelor negative ale LDL si intr-un final chiar la reglarea problemelor cardiovasculare.

"Mecanismul legat de colesterol este de o importanta majora in bolile de inima," spune prof.Gupta. "Foarte putine substante imbunatatesc HDL si din fericire am descoperit acest extract de alge care face exact acest lucru. Daca am avea aceleasi rezultate si la oameni, acest lucru s-ar traduce prin scaderea riscului de boli cardiovasculare."

Extractul de alge a fost administrat timp de patru saptamani. La sfarsitul perioade s-a constatat nu numai cresterea nivelelor de HDL ci si o modificare in comportamentul genelor raspunzatoare de transportul colesterolului. Mecanismul nu a fost elucidat pe deplin si ramane in sarcina unor studii ulterioare descifrarea lui totala.

"Efectele biologice pe termen lung si cele colaterale, daca exista, vor trebui studiate in continuare pe animale de experienta inainte de a incepe testarea pe subiecti umani. Insa aceasta este directia cea buna, deoarece HDL este considerat o tinta terapeutica importanta pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare."


Ce mancam pentru a preveni incarcarea cu arsenic

2 Iulie 2012

Milioane de oameni din intreaga lume sunt expusi zilnic la arsenic, datorita calitatii scazute a apei sau alimentelor consumate.

Un studiu recent realizat de cercetatorii de la Dartmouth College condusi de Prof.Kathy Cottingam si publicat in Nutrition Journal demonstraza ca cei care adauga la dieta lor vitamina B12 au nivele scazute de arsenic in organism.

Echipa prof.Cottingam a masurat nivelul de arsenic la nivelul unghiilor de la picioare. Concluzia a fost ca nivelele ridicate de arsenic se asociaza cu consumul de alcool si acizi grasi Omega-3, iar nivelele scazute in principal cu consumul de legume.

Prof.Kathy Cottingam a spus : "Desi pare sa fie o interactiune directa intre grasimi si nivelul de arsenic masurat la nivelul unghiilor, rezultatele pot sa reflecte doar o preferinta alimentara - de exemplu anumite persoane pot sa aiba o dieta care sa includa grasimi, dar nu si alimente cu continut mai ridicat de arsenic"

Echipa Prof.Kathy Cottingam lucreaza acum la un studiu al carui subiecti sunt copii, la Centrul Dartmouth de Prevenire a bolilor Infantile.


Despre banane

15 Iunie 2012

Bananele reprezinta de multa vreme una dintre sursele favorite de energie ale sportivilor de pretutindeni. Sunt bogate in diversi nutrienti, in special potasiu si sunt usor de transportat, ceea ce le face dezirabile pentru ciclisti, alergatori sau simpli excursionisti.

Cercetarile recente de la Appalachian State University's Human Performance Lab (HPL) al North Carolina Research Campus (NCRC) au adus la lumina si alte beneficii ale popularelor fructe.

"Am vrut sa vedem ce este mai avantajos in timpul unei sedinte de ciclism intens - sa consumi banane sau bauturi pentru sportivi pe baza de carbohidrati," spune Dr.David C. Nieman, directorul HPL.

"Performanta a fost asemanatoare in ambele cazuri, insa bananele au adus cateva avantaje in plus."

Bananele le-au furnizat ciclistilor antioxidanti, care nu se gasesc in bauturile pentru sportivi, si care reprezinta un ajutor nutritional grozav. Impreuna cu fibrele, potasiul, vitamina B6, si cu amestecul de zaharuri care este mult mai sanatos decat cel gasit in bauturile destinate sportivilor, bananele castiga.

"Exista destui atleti care nu agreeaza ideea de a consuma bauturi pe baza de carbohidrati," a mai adaugat Nieman.

"Acest studiu a aratat ca putem avea surse sanatoase de carbohidrati, atat inainte cat si dupa antrenament, care sa ajute la fel de bine ca si bauturile pentru sportivi."


Varsta, Pestele si Vazul

8 Iunie 2012

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Alberta, Canada, au descoperit o legatura puternica intre acizii grasi din carnea de peste si problemele legate de pierderea acuitatii vizuale odata cu avansarea in varsta.

Studiile au dus la concluzia ca acizii grasi omega-3, cunoscuti sub denumirea de DHA inhiba acumularea unei molecule acide care provoaca tulburarile de vedere. Aceste toxine actioneaza in special la nivelul retinei, careia ii scad capacitatile de functionare.

"Aceasta descoperire va avea o aplicatie terapeutica foarte larga," spune Yves Sauve, cercetator in cadrul Facultatii de Medicina si Stomatologie a facultatii mai sus amintite.

"In cazul unui ritm normal de imbatranire, aceasta toxina incepe sa se acumuleze din ce in ce mai mult, pana cand ajunge sa-si dubleze cantitatea. Acest lucru nu s-a intamplat la testele facute de noi in laborator - nivelul toxinei nu a crescut deloc. Acest lucru nu a mai fost demonstrat niciodata inainte - faptul ca suplimentarea dietei cu DHA poate duce la o asa diferenta."

Echipa Dr.Dauve a continuat studiile pe subiecti umani cu probleme de degenerare maculara - o degenerare a retinei care duce la pierderea acuitatii centrale, si care este principala cauza de orbire la persoanele de peste 50 de ani.

Rezultatele au fost asemanatoare - subiectii care aveau cele mai ridicate nivele de DHA prezentau cele mai putine probleme la nivelul ochilor.

Problemele apar, spune Dr.Sauve deoarece nu exista un echilibru intre consumul de Omega-3 si Omega-6(care se gaseste in cantitate mai mare in produsele procesate din soia ori porumb)

Sfatul Dr.Sauve este sa consumam cat mai mult peste, ori sa luam capsule cu ulei de peste. Si deoarece pestele nu produce el insusi DHA, ci il preia de la microalgele pe care le consuma la randul lui, exista si alternativa vegetariana. Capsule cu extrase din microalge se gasesc la toate magazinele de profil.


Va place curry ?

29 Mai 2012

Daca raspunsul este "da", tocmai ati facut o afirmatie importanta pentru sanatatea dumneavoastra, deoarece un studiu finalizat recent la Universitatea din Oregon a pus in evidenta capacitatea acestuia de a influenta sistemul imunitar.

Mai precis, curcumina, un compus al turmericului, poate cauza o crestere modesta dar masurabila a nivelului unei proteine cunoscuta pentru rolul sau important in prevenirea infectiilor.

Numele sau este Peptida Antimicrobiana Catelicidina (CAMP) si este o componenta esentiala sistemului nostru imunitar. Ea ofera un ajutor pretios in lupta cu diverse bacterii, virusi or fungi, chiar si atunci cand organismul intalneste pentru prima data agentul patogen respectiv.

Inainte de acest studiu se stia ca nivelul de CAMP este influentat de catre vitamina D. Descoperirea Universitatii din Oregon deschide o cale alternativa capabila sa genereze noi cercetari in domeniul nutritiei si al farmacologiei.

Turmericul este un condiment orange-galbui care se foloseste in special in bucataria indiana, dar si in cea din Asia de Sud sau Orientul Mijlociu. A fost de asemenea folosit inca de acum 2500 de ani ca si componenta medicala in diverse retete ale sistemului indian de medicina ayurvedica.

"Aceasta directie de cercetare deschide un drum nou in ceea ce priveste reglarea CAMP", spune Adrian Gombart, Profesor de biochimie si biofizica la Institutul Linus Pauli. "Este interesant si cumva surprinzator acest efect al curcuminei, care se arata a fi un instrument pretios in dezvoltarea terapiilor medicale."


Afisare 10 din 251.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 6 din 26






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii