Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Elena Diaconu
Interviu despre slabire
DECIZII RAPIDE, CARE TE SCAPA DE KILOGRAME
ARTELE MARTIALE MIXTE
DIETA IN HIPERTENSIUNEA ARTERIALA


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole RISCURILE ASOCIATE CU UN PROCENT PREA MARE DE TESUT ADIPOS
CSID - Vegetarian part time
INTERACTIUNEA TESTOSTERON - ANTRENAMENT
IMPLICATIILE EMOTIONALE ALE UNEI SARCINI PIERDUTE
CUM SA TE MENTII TANARA SI IN FORMA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ce mananci ca sa previi osteoporoza Fierbinte
Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Antrenament » IDEI PENTRU OAMENII OCUPATI

IDEI PENTRU OAMENII OCUPATI


Am stat cu multa lume de vorba, atat despre programul sportiv cat si despre viata in general si am ajuns si eu la concluzia la care multi dintre noi ajungem in cele din urma: inamicul nostru numarul 1 este TIMPUL. Indiferent daca ne stabilim ca scop scaderea in greutate, acumularea de masa musculara, ameliorarea capacitatii de a face fata la efort aerob sau pur si simplu vrem sa ne mentinem in forma, trebuie in primul rand sa fim capabili sa ne gestionam timpul, astfel incat sa facem loc antrenamentelor in programul nostru.

Pentru unii dintre noi reprezinta o adevarata provocare gasirea unui loc liber in programul zilnic pentru a merge la sala, atunci cand cea mai mare parte a zilei ne este ocupata de servici, familie... ca despre relaxare rar mai poate fi vorba. Si totusi exista oameni care reusesc aceasta "performanta". Au ei oare solutii secrete pentru a comprima timpul? Sigur nu. Sunt doar mai organizati si mai decisi sa faca loc si pentru sport.

Analizand comportamentul acestora, am sintetizat principalele caracteriztici ale omului ocupat, dar care reuseste sa isi gaseasca timp si pentru sport.

Trebuie mentionat in primul rand faptul ca ei reusesc sa se tina de un program prestabilit. Toti ne facem diverse planuri pe termen mai lung sau mai scurt, dar pe cate reusim sa le ducem la bun sfarsit? Spunem adesea "o sa ma duc la sala cand o sa am timp mai mult". E doar o formula pentru a ne mintii singuri. Timp mai mult nu o sa avem niciodata, decat daca ni-l facem. Organizarea programului este cheia. Trebuie pur si simplu sa facem loc antrenamentelor printre alte activitati curente. In lista cu lucruri "de facut" trebuie sa introduceti sedintele de antrenament, ca pe oricare alta activitate. De fapt, totul porneste de la importanta pe care o acordam antrenamentelor. Daca in ordinea prioritatilor antrenamentul este undeva spre coada, atunci este clar ca nu veti reusi niciodata sa ajungeti la sala, chiar daca printr-o intamplare fericita ati avea mai mult timp liber. Una dintre cele mai grave greseli pe care o putem face este sa aceptam ca timpul acordat antrenamentului sa fie unul "de rezerva" in cazul in care apar probleme neprevazute, consumatoare de timp.

Se intampla uneori sa intervina si astfel de probleme, insa trebuie sa incercam sa reprogramam antrenamentul, nu sa sarim peste el. In alta ordine de idei, trebuie sa sacrificam timpul pentru antrenament doar pentru urgentele cu adevarat importante. O idee buna ar fi sa mergeti la sala in week-end. Sfarsitul de saptamana este de obicei o perioada de timp in care suntem mai liberi. Programul este mult mai flexibil si avem controlul asupra organizarii lui.

Uneori este o idee buna sa implicati si pe altii in planurile voastre. Daca va hotarati sa mergeti la sala impreuna cu un prieten sau cu un membru al familiei, s-ar putea sa aveti un stimul in plus si sa fiti mai putin tentati sa trageti chiulul atunci cand va lipseste tragerea de inima.

Orice ati face, exista totusi momente cand pur si simplu nu veti reusi sa va tineti de programul propus. In aceste situatii nu trebuie sa va judecati prea aspru. In fond conteaza ceea ce faceti pe termen lung. Trebuie doar sa nu va pierdeti motivatia si sa reluati antrenamentele imediat ce va rezolvati problemele urgente.



Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 46935 ori.



Ce mananci ca sa previi osteoporoza

26 Septembrie 2023

Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore. 


Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.


Beneficiile pentru sanatate ale cireselor

11 Septembrie 2023

Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii