Home  |  Sitemap  |  Contact


Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Aplicatie site
Goldnutrition
Sala Bucuresti
megaproteine
Slabire.Info.Ro
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole Exercitii pentru muschii oblici abdominali 1
Ridicarea umerilor cu gantera
Vitaminele
BENEFICIILE FRUCTELOR DE SEZON
ANTRENAMENTELE: DIMINEATA SAU SEARA?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Newsletter
abonare dezabonare


Fierbinte
Aminoacizi sau proteine? Fierbinte
Suplimente proteice, aminoacizi, BCAA. Toate sunt promovate ca fiind bune în contextul antrenamentelor de...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam Emisiunea Topsport - Prevenirea accidentarii genunchilor
Mineralele
Stretching - abdomen - exercitii set 2
CELE MAI ABSURDE DIETE DIN 2010
CONCURS!
Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 251.
Pagina 8 din 26

Al saselea gust ?

2 Februarie 2012

Oare de ce ne plac mancarurile grase atat de mult? Se pare ca limba recunoaste si are o afinitate pentru grasime. Cel putin asa afirma cercetatorii de la Washington University School of Medicine din St. Louis. Ei au descoperit ca diverse variatii ale unei singure gene pot face oamenii mai mult sau mai putin senzitivi la gustul grasimii.

Acesta este primul studiu care identifica un receptor uman pentru grasime si sugereaza ca anumite persoane sunt mai sensibile la gustul grasimilor din mancare.

Mai precis cercatatorii americani au stabilit ca o forma particulara a genei CD36 este responsabila pentru o sensibilitate crescuta la grasimi.

"Scopul final este sa intelegem influenta perceptiei grasimii atat asupra alimentelor consumate cat si asupra cantitatilor," spune Nada A. Abumrad, unul dintre cercetatori.

"In acest studiu am descoperit un posibil motiv pentru diferentele individuale in ceea ce priveste simtul grasimilor. Este posibil ca in urma consumului crescut de grasimi oamenii sa devina mai putin senzitivi la acestea, urmarea fiind cresterea consumului.Pe viitor va trebui sa determinam cu precizie masura in care abilitatile noastre de a detecta grasimea din mancare ne influenteaza deciziile alimentare."

Fructoza si riscul cardiovascular

25 Ianuarie 2012

Un studiu realizat pe 559 de adolescenti cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani pune in evidenta un fapt ingrijorator : cei care consuma multa fructoza au un risc crescut de declansare a bolilor cardiovasculare si a diabetului.

De asemenea, o dieta in care fructoza este prezenta in cantitati mari a fost corelata si cu hipertensiunea arteriala, rezistenta la insulina si fenomene inflamatorii care pot contribui la daclansarea bolilor cardiovasculare.

"Este foarte important sa asiguram copiilor nostri o alimentatie echilibrata si sa-i instruim sa fie mai atenti la nivelurile de fructoza si zaharoza ale alimentelor consumate acasa sau oriunde altundeva," spune Dr. Vanessa Bundy, coautoarea studiului.

Dr. Bundy impreuna cu biologul Norman Pollock, de la Georgia Prevention Institute sunt autorii acestui studiu publicat in The Journal of Nutrition.

"Adolescentii consuma destul de multa fructoza si este foarte important sa fie atenti nu numai la ponderea acesteia in alimentatia lor, ci si la schimbarile care pot apare de-a lungul timpului," spune Pollock.

Aceasta este o problema care nu poate fi rezolvata decat la nivel individual, deoarece odata cu explozia de automate din locurile publice nu se poate face o monitorizare exacta.

Studiul Bundy-Pollock se coreleaza cu alte studii declansate in urma adevaratei epidemii de obezitate care a lovit intreaga lume. Aceasta pare sa fi inceput odata cu introducerea pe scara larga a fructozei ca inlocuitor al zaharului.

Pana la ora actuala nu a fost decoperit motivul exact pentru care fructoza ingrasa mai mult decat zaharul si glucoza.

Un mar pe zi nu e de ajuns

18 Ianuarie 2012

Intr-un studiu realizat recent de Universitatea Concordia, Canada si condus de Mesbah Sharaf se arata faptul ca adultii cu varste cuprinse intre 30 si 60 de ani nu consuma destule legume si fructe.

"Acest studiu ne-a facut sa intelegem mai bine legaturile dintre nivelul financiar, stilul de viata si consumul de fructe si legume, lucru care ne va fi de folos pentru implementarea politicilor de nutritie adecvate", spune coautorul studiului, Sunday Azagba.

Cercetatorii au analizat date provenite de la aproape 94.000 de subiecti, cu varste cuprinse intre 18 si 69 de ani, folosind programul Canadian Community Health Survey.
Aceste date au fost analizate din diverse perspective, printre care s-au numarat sexul, nivelul educatiei, veniturile, starea civila sau diverse obiceiuri(ex. fumat).

Studiul a aratat cum persoanele cu mai putine studii, precum si cele cu venituri mai mici au tendina sa consume mai putine fructe si legume.

De asemenea, barbatii, persoanele singure, fumatorii si persoanele peste 40 de ani fara copii nu reusesc sa se apropie de nivelul de consum al celorlalte categorii.

Femeile se pare ca au cele mai bune obiceiuri alimentare, ele apropiindu-se de bolul cu fructe chiar si de 5 ori pe zi.

Aceasta este si recomandarea autorilor studiului pentru beneficii reale de sanatate - de cinci ori pe zi fructe si legume.

"Nu exista o strategie perfecta pentru promovarea obiciurilor alimentare sanatoase, insa acum stim ca trebuie sa tintim sprer paturile sociale cu venituri mici," spune Sharaf

Activitatea sistemului nervos poate prezice succesul scaderii in greutate

10 Ianuarie 2012

Un studiu recent realizat la Baker IDI Heart & Diabetes Institute din Melbourne, Australia, la care au participat 42 de voluntari cu probleme de greutate a descoperit o legatura puternica intre activitatea sistemului nervos si succesul dietei.

Pe parcursul a 12 saptamani, voluntarii au urmat o dieta bazata pe un aport scazut de calorii cu 30% , timp in care au fost monitorizati prin procedeul de microneurografie.

Astfel s-a demonstrat ca exista o relatie directa intre activitatea sistemului nervos simpatic si scaderea in greutate.

La persoanele care au reusit sa scada cel mai mult in greutate s-a observat o crestere a activitatii nervoase in urma unei mese simple, bazate in special pe carbohidrati, in timp ca la celelalte, raspunsul nervos a fost mult mai lent.

Acest lucru permite o triere mai buna, din start, a mijloacelor pe care le avem la dispozitie pentru a maximiza rezultatele obtinute in urma unei diete, spune Nora Straznicky, sub a carei conducere s-a derulat acest studiu.

"Descoperirile noastre sugereaza o contributie importanta a sistemului nervos vegetativ la succesul unei scaderi in greutate," mai spune cercetatoarea mai sus amintita.

Vino sa alergi la Semimaratonul Gerar

6 Ianuarie 2012

Semimaratonul Gerar, aflat in acest an la cea de-a doua editie, a devenit un eveniment de traditie printre alergatorii din Romania, fiind prima competitie de alergare a anului. Organizat de catre Asociatia Club Sportiv RO CLUB MARATON impreuna cu Facultatea de Inginerie Electrica din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, in parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucuresti si Asociatia Bucharest Running Club, are drept scop promovarea alergarii in aer liber, in orice conditii meteorologice.

Peste 500 de alergatori si pasionati de miscare vor lua startul la cele doua probe: cros (3,6 km) si semimaraton (21 km). Participantii sunt persoane active, care au implinit varsta de 18 ani (dat fiind specificul si dificultatea unei competitii in aceasta perioada a anului). Proba de cros este destinata participantilor individual, in timp ce proba de semimaraton este o proba pe echipe care se adreseaza echipelor formate din cite trei alergatori ( trei baieti pentru clasamentul masculin, doua fete si un baiat/doi baieti si o fata pentru clasamentul mixt sau trei fete pentru clasamentul feminin).

Competitia se va desfasura in data de 29 ianuarie 2012, in Campusul Universitatii Politehnica, pe acelasi traseu ca si la editia din anul 2011. Startul se va da la ora 10.30 a.m. Durata totala estimata a celor 2 probe va fi de aproximativ 4 ore.

Inscrieri si informatii pe www.gerar.ro

Cura de Revelion - sfaturi contra mahmurelii

31 Decembrie 2011

Mai sunt doar cateva ore pana la inceputul uneia dintre cele mai asteptate sarbatori. In toata lumea oamenii se bucura, fac planuri si petrec asa cum stiu ei mai bine.

Din pacate multi dintre noi petrecem cam prea mult si trecerea in noul an nu ne prinde in cea mai buna forma.

Iata cateva idei care ar putea sa ajute

Nu va lasati dus de val. Tineti cont, in mare, de cat ati baut, astfel incat sa va simtiti bine, dar alcoolul sa nu puna stapanire pe voi. O regula simpla ar fi - patru, cinci pahare in decurs de trei ore

Alcoolul este un diuretic, asa ca vi se va face sete. Pentru potolirea ei puteti bea apa sau sucuri.

Este bine sa mancati ceva inainte de petrecere. Aperitivele s-ar putea sa nu ajute corpul sa metabolizeze alcoolul in ritmul normal.

Puteti lua un supliment pe baza de vitamina B. Aceasta ajuta corpul sa se repare singur, fiind un aliat de nadejde impotriva mahmurelii.

Daca sunteti sub medicatie, in special antiinflamatoare, ar trebui sa cereti sfatul doctorului. Anumite analgezice - cum ar fi paracetamolul - pot afecta ficatul, care si asa are de furca cu alcoolul. Altele, ca aspirina pot irita stomacul.

La intoarcerera acasa dormiti atat cat aveti nevoie. Un pahar de apa inainte de culcare poate face minuni.

La trezire este bine sa consumati doar apa. Alcoolul nu va juta sa va reveniti, si nici cafeaua.

Echipa noastra va doreste un an nou fericit si sa fiti in cea mai buna forma posibila.

La Multi Ani!

Vitamina C ne protejeaza inima

20 Decembrie 2011

Intr-un studiu prezentat la sesiunea din 2011 a intrunirii anuale a American Heart Association se arata cum vitamina C joaca un rol important in reglarea metabolismului cardiac.

Mai precis scaderea concentratiei de vitamina C a fost pusa in legatura cu nivele ridicate ale proteinei C reactive si incidenta crescuta a crizelor cardiace.

Echipa condusa de prof. Eun Kyeung Song, de la universitatea Ulsan din Korea a realizat o serie de teste pe 212 pacienti, marea majoritate barbati (doua treimi) si care prezentau probleme cardiace de la moderate pana la severe.

Participantii au urmat o anumita dieta timp de patru zile, timp in care au fost atent monitorizati pentru a se putea calcula cu exactitate nivelele de vitamina C.

Dupa prelucrarea datelor echipa condusa de prof. Song a tras concluzia ca episoadele de natura inflamatorie pot explica mecanismele prin care un deficit de vitamina C poate duce la crize cardiace.

"Nivele crescute ale proteinei C reactive inseamna risc crescut de complicatii cardiace. Un nivel adecvat de vitamina C pastreaza proteina C reactiva la nivele scazute, ceea ce duce la scaderea riscului de complicatii", spune prof.Song.

Folosirea diureticelor poate juca de asemenea un rol deoarece vitamina C fiind solubila in apa, ea este expulzata mai rapid din corp in acest caz.

Cea mai buna sursa de vitamina C este dieta. Fructele si legumele servite de mai multe ori pe zi ne asigura necesarul de vitamina C.

Din nou despre dieta mediteraneeana

12 Decembrie 2011

Un studiu realizat la Universitatea din Creta, Grecia, pe 40 de pacienti obezi care sufereau de sindromul de apnee de somn s-a incheiat cu rezultate incurajatoare - adoptarea dietei mediteraneene combinata cu un program de activitati fizice a reusit sa scada incidenta episoadelor apneice la participantii la studiu.

Sindromul de apnee de somn este caracterizat prin pauze anormale ale respiratiei in timpul somnului.Fiecare dintre aceste pauze poate dura de la cateva secunde pana spre un minut si se pot produce de multe ori in decursul unei ore - de 5 pana la 30 de ori.

Aceasta duce in timp la o oboseala crescuta in timpul zilei, ceea ce poate avea implicatii diverse, de la frecventa crescuta a accidentelor rutiere si pana la modificari e personalitate, anxietate si depresie.

Cercetatorii greci condusi de Christopher Papandreou au descoperit ca o dieta mediteraneeana combinata cu introducerea de exercitii fizice in programul zilnic scade mult incidenta acestor episoade apneice.

Gustarea de dimineata si dieta

1 Decembrie 2011

Un studiu realizat la Hutchinson Center's Public Health Sciences Division si condus de Anne McTiernan, M.D., Ph.D. ajunge la concluzia ca femeile aflate la dieta care isi permit cate o gustare intre micul dejun si pranz isi pot sabota propriile eforturi de a slabi.

In decursul unui an intreg - periada pe care s-a intins studiul - cercetatorii au descoperit ca partizanele gustarii de dimineata au pierdut in medie 7% din greutatea corporala, in timp ce persoanele care s-au abtinut de la a gusta ceva intre mese au avut un scor de 11% sau chiar mai mult.

Prin gustare de dimineata studiul a inteles orice mancare sau bautura dintre cele doua mese principale.

"Gustarea poate fi o unealta foarte buna in timpul unei dieta, atunci cand raspunde nevoii reale de a manca. Gustarea de dimineata pare sa fie legata mai mult de un obicei decat de o nevoie reala," spune prof. McTiernan.

O gustare care vine prea repede dupa o masa principala poate sabota dieta, ca si un interval prea mare intre mese.

"O gustare trebuie sa ne ajute in lupta cu senzatia de foame si de multe ori ne orienteaza preferintele pentru urmatoarea masa."

Studiul a fost realizat pe 123 de femei suprapopnderale cu varste cuprinse intre 50 si 75 de ani.

"Multi oameni considera ca un program de slabit inseamna sa-ti fie foame in permanenta, " adauga McTiernan. "Studiul nostru sugereaza ca obiceiul de a lua cate o gustare poate ajuta efortul general atunci cand aceasta gustare nu vine prea repede dupa o masa principala si cand consta in mancare sanatoasa care potoleste senzatyia de foame fara sa adauge prea multe calorii."

Pestele reduce riscul de diabet

20 Noiembrie 2011

Un studiu realizat recent in Spania, de catre echipa Prof. Mercedes Sotos Prieto, de la Universitatea din Valencia asociaza consumul de peste cu concentratii scazute ale glucozei din sange si implicit cu un risc scazut de diabet.

Prof. Sotos spune ca "in tarile mediteraneene, consumul unor alimente care formau baza dietei pana acum cateva decenii,  s-a redus simtitor. Astfel, s-a observat cresterea consumului de grasimi saturate - in special carne rosie si produse industriale coapte, ceea ce este ingrijorator."

Studiul a fost realizat pe 945 de subiecti umani cu varste cuprinse intre 55 si 80 de ani, care prezentau risc crescut de boli cardiovasculare. Scopul studiului a fost sa evidentieze legaturile dintre sabloanele alimentare negative si riscurile pe care acestea le prezinta pentru sanatate.

Studiul a aratat cum consumul de peste - gras sau slab - este asociat cu un risc scazut de declansare a diabetului de tip II

Afisare 10 din 251.
Pagina 8 din 26






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii