Sunteti aici :: Noutati
Afisare 10 din 415.
Cum cresti consumul de proteine
7 Mai 2023
Proteinele sunt responsabile pentru numeroase procese esentiale din corp, te ajuta sa te saturi cand mananci, sa pui masa musculara, sa-ti dezvolti forta si pot chiar contribui la slabire. De aceea nu este de mirare ca tot mai multi oameni sunt interesati sa aiba in alimentatie o cantitate consistenta de proteine.
Iata ce trebuie sa faci ca sa mananci mai multe proteine!
Top 5 alimente pentru creierul copiilor
1 Mai 2023
Daca ai copii sau ai petrecut timp in preajma celor mici, ai observat ca micutii invata foarte repede si absorb orice informatie. Creierul lor este intr-un proces foarte dinamic de dezvoltare, iar nutritia joaca un rol esential. Toti nutrientii sunt importanti pentru dezvoltarea creierului si pentru functionarea normala a acestuia, insa unii dintre acestia ajuta mai mult decât altii.
Iti voi spune ce alimente trebuie sa consume copilul tau pentru a se dezvolta normal, dar inainte nu uita sa te abonezi la canalul meu!
Beneficiile consumului de sfecla rosie
24 Aprilie 2023
Cei care aleg sa manance sanatos apreciaza sfecla rosie pentru puterea sa uimitoare de a preveni si chiar vindeca anumite afectiuni. Bogata in vitamine, minerale si compusi vegetali esentiali, sfecla rosie are un profil nutritional absolut impresionant. A, si inca ceva important! Pe cat este de bogata in vitamine si minerale extrem de valoroase, pe atat de saraca este in... calorii.
Afla din acest clip toate motivele pentru care ar trebui sa consumi sfecla rosie!
Dieta care se bazeaza pe indicele glicemic
10 Aprilie 2023
Indicele glicemic este un instrument care arata in ce masura carbohidratii dintr-un anumit aliment influenteaza glicemia, adica nivelul glucozei din sange.
Indicele glicemic propune un sistem de clasificare a carbohidratilor pe o scara de la 1 la 100, in functie de cat de mult cresc glicemia dupa consum, astfel: IG scazut, adica sub 55 caracterizeaza majoritatea legumelor - varza, rosii, dovlecei, spanac, broccoli, conopida, anumite fructe ca mere, fructe de padure, portocale, lamai, dar si fasole, naut, quinoa, linte. IG mediu, cu valori intre 56-69 au cartofii albi si dulci, porumbul, couscous, stafidele, painea din faina integrala sau cu maia. IG ridicat adica peste 70 caracterizeaza glucoza, painea alba, produsele de patiserie, cerealele pentru mic dejun cu zahar, covrigii, prajiturile.
Topul condimentelor din bucataria mea
3 Aprilie 2023
Incep cu o veste buna: poti folosi anumite condimente care, nu doar ca dau gust si savoare preparatelor tale preferate, dar sunt si benefice pentru sanatate!
Iata in acest video topul condimentelor de folosit in bucatarie, pentru care corpul iti va multumi:
Dieta PALEO - adevar sau mit?
28 Martie 2023
Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica, de acum 2,5 milioane de ani, cand ocupatia principala era cea de vanatori-culegatori. Dieta Paleo a pornit ca un stil de viata mai bun pentru sanatate, care respinge alimentele moderne, foarte procesate din dieta occidentala, in favoarea intoarcerii la hrana mai simpla a oamenilor primitivi.
Curentul Paleo sugereaza ca si in prezent organismul uman ar fi mai bine adaptat hranei din paleolitic, in opozitie cu dieta occidentala, bogata in alimente care au intrat in meniu de 100-200 de ani, deci foarte recent, daca raportam aceasta perioada la intreaga evolutie umana. In general, regimul Paleo este bogat in proteine si sarac in carbohidrati, cu un continut moderat de grasimi. Include multe fibre, dar putin sodiu si zaharuri rafinate.
Cum sa mananci cu adevarat sanatos
20 Martie 2023
"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.
Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!
Alimente care reduc inflamatia
13 Martie 2023
Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.
Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.
Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.
Ce mananci pentru rinichi sanatosi
27 Februarie 2023
Tu stii care este rolul rinichilor in organism si ce poti sa faci ca sa ii mentii sanatosi pe toata durata vietii? Rinichii filtreaza sangele si fac parte din sistemul complex responsabil de indepartarea toxinelor, eliminand prin urina substantele care nu sunt necesare organismului De asemenea, ei echilibreaza nivelul unor minerale din corp, ca de exemplu calciu si potasiu
Contribuie la reglarea tensiunii arteriale si ajuta la eliminarea excesului de lichide Controleaza producerea de globule rosii si sunt responsabili de mentinerea nivelului de electroliti. Acestea sunt doar cateva dintre functii. Afla restul din acest clip!
Cum scapi de halena?
24 Februarie 2023
Ce tratament exista pentru respiratia urat mirositoare? Ce faci daca iti miroase gura ingrozitor? De ce apare respiratia urat mirositoare la copii? Poate fi o problema la stomac? Ai nevoie de probiotice? Ar putea fi o infectie cu Helicobacter Pylori? Respiratia urat mirositoare, cunoscuta si sub numele de halitoza sau halena, este una dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii se prezinta la medic. Afla din acest clip ce trebuie sa faci ca sa scapi de respiratia urat mirositoare!
Afisare 10 din 415.