Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Ramat vertical la aparat
Efectele aminoacizilor asupra eliberarii de hormon de crestere in timpul antrenamentelor
ALCOOLISMUL, UN PARIU CU VIATA INTODEAUNA PIERDUT
Stretching - abdomen - exercitii set 2
Diana Andreea Acumurloae


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole POPCORNUL CONTINE MAI MULTI POLIFENOLI CA FRUCTELE SI LEGUMELE
CSID - Renuntati la vicii
Raluca Elena Ionescu
FOLOSIREA SUPLIMENTELOR PENTRU SLABIRE IN OBEZITATEA INFANTILA
RADICALII LIBERI IN FIZIOPATOLOGIA UMANA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum eviti platoul in dieta Fierbinte
Ai facut primii pasi si ai inceput sa slabesti. Hainele iti sunt mai largi, te simti bine in pielea ta si primesti...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » DIETA BERNSTEIN, RECOMANDATA DIABETICILOR

DIETA BERNSTEIN, RECOMANDATA DIABETICILOR


DIETA_BERNSTEIN_RECO_45702.jpgDieta a fost dezvoltata de endocrinologul Richard K. Bernstein in perioada in care se lupta cu diabetul zaharat de tip 1. Bernstein nu recomanda un raport specific al celor trei grupe de alimente principale: proteine, grasimi si carbohidrati, ci opteaza pentru consumul unei cantitati scazute de carbohidrati, dar ridicata de grasime. De asemenea, diabeticii care urmeaza acest program alimentar trebuie sa isi testeze glicemia de 5-8 ori pe zi si in functie de rezultatele testelor, trebuie sa consume anumite alimente care au rolul de a regla nivelul zaharului din sange.

In principiu, dieta Bernstein are trei reguli de baza:


- Eliminarea din dieta a alimentelor care contin zahar in stare pura, care interactioneaza repede cu carbohidratii. Din categoria acestor alimente fac parte cuburile de zahar si produsele care contin amidon precum painea, pastele, cerealele si cartofii.

- Reducerea consumului de carbohidrati, la o cantitate care nu influenteaza nivelul de insulina, injectata sau produsa natural de catre organism. Acest lucru va evita cresterea nivelului de zahar din sange dupa servirea unei mese.

- Specialistii ii sfatuiesc pe diabetici sa tina cont de faptul ca ei nu trebuie sa se ridice de la masa daca inca le mai este foame, dar nici nu ar trebui sa mai manance cand s-a instalat senzatia de satietate.

Bernstein le recomanda persoanelor care sufera de diabet sa evite alimentele "periculoase", mai ales acelea pe a caror eticheta scrie ca nu contin zahar. Astfel de produse contin niste substante care in combinatie pot duce la cresterea rapida a nivelului de zahar din sange. Asadar, etichetele produselor alimentare trebuie sa fie verificate pentru a se evita consumul de substante precum: miere, zaharoza, sirop de porumb, lactoza, sorbitol, maltodextrina, sirop de maleasa, fructoza, dulcitol, maltoza, zahar din trestie de zahar, glucoza, dextrina, manitol, xilitol. De asemenea, endocrinologul atrage atentia si asupra anumitor alimente care trebuiesc evitate: cereale, cipsuri, dulciuri, popcorn, covrigei, batoane proteice, produse fast-food, lapte (cu exceptia celui de soia), branza de vaci, fructe si sucuri din fructe, legume precum sfecla, morcovi, porumb, cartofi, fasole si rosii, conserve, supe.

Alimente permise in dieta sunt: pestele si fructele de mare, carne de pasare, oua, tofu, branza, unt, margarina, iaurt, smantana, lapte din soia, produse din faina de soia, biscuiti, salate cu un continut scazut de carbohidrati, nuci, budinca fara zahar, ceaiuri din plante medicinal, siropuri fara calorii.

Beneficiile dietei Bernstein

Dieta vine in ajutorul celor care sufera de diabet zaharat, ajutandu-i sa isi mentina in limite normale cantitatea de zahar din sange pe parcursul intregii zile. Astfel, diabeticii au un risc mai scazut de a face complicatii care duc la pierderea totala a vederii, aparitia bolilor cardiovasculare, disfunctii erectile, gluacom, ulceratii la nivelul picioarelor, amputatie, hipertensiune arteriala si hipercolesterolemie. Potrivit unui studiu realizat de catre Institutul pentru Prevenirea si Controlul Diabetului , persoanele care reusesc sa isi controleze nivelul glicemiei, prezinta un risc cu 75% mai mic de a suferi de diferite afectiuni oftalmologice, cu 60% mai mic de a suferi de afectiuni neurologice si cu 50% mai mic de afectiuni renale. Mai mult de atat, avand in vedere ca dieta este asemanatoare dietei Atkins, in sensul ca pune accentul pe alimentele sarace in carbohidrati, supraponderalii sau obezii care vor sa scape de kilogramele in plus pot apela la acest program alimentar dezvoltat de Bernstein.

Sfaturi de care trebuie sa tii cont daca vrei sa urmezi dieta Bernstein

In ceea ce priveste inceperea dietei, pentru diabetici se recomanda un control amanuntit efectuat de medicul endocrinolog. Avand in vedere ca dieta se bazeaza pe consumul redus de carbohidrati, dar ridicat de grasimi, persoanele care sufera de diabet trebuie sa consume doar grasimi monosaturate sau polinesaturate. Atat pentru persoanele diabetice, cat si pentru cele non-diabetice, care sufera de supraponderabilitate sau obezitate, testarea glucozei de cel putin 5 ori pe zi reprezinta un pas important in dieta Bernstein. Fara monitorizarea nivelului de zahar din sange nu vei sti ce alimente sa elimini sau sa adaugi la dieta. Apoi, un lucru la fel de important este cat de multi carbohidrati contine fiecare produs pe care il consumi. Este necesar sa te informezi cu privire la acest lucru pentru a obtine rezultatele dorite. Regula lui Bernstein se rezuma la raportul "6-12-12", ceea ce inseamna ca dimineata poti manca 6 grame de carbohidrati, 12 grame la masa de pranz, la fel si seara. In ceea ce priveste consumul de proteine si grasimi, fiecare persoana in parte trebuie sa isi dea seama cat le-ar fi de ajuns pana la urmatoarea masa, cantitate care trebuie consumata in fiecare zi. Prima saptama de dieta este destul de dificila pentru ca organismul incearca sa se adapteze la noul program. De aceea, suportul moral din partea familiei este extrem de important.



Elena Diaconu

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 53800 ori.



Cum eviti platoul in dieta

19 Februarie 2024

Ai facut primii pasi si ai inceput sa slabesti. Hainele iti sunt mai largi, te simti bine in pielea ta si primesti felicitari de la toata lumea.

Insa dupa o perioada, numarul de pe cantar a intepenit si nu vrea si pace sa coboare. Inainte sa arunci cantarul sau sa renunti definitiv la dieta, sunt cateva lucruri pe care sa le iei in calcul. Stagnarea sau perioada de platou este o etapa foarte des intalnita in procesul de slabire.

Dar de ce apare? Afla raspunsul in acest clip si mai ales ce trebuie sa faci ca sa eviti acest nesuferit PLATOU!


Dieta cu alimente moi

12 Februarie 2024

Dieta cu alimente moi sau "dieta fara mestecat" este o dieta in care o persoana trebuie sa manance numai alimente moi si care necesita o mestecare minima, evitand toate alimentele care nu corespund acestor cerinte.

Cui se recomanda o astfel de dieta?

Principalii beneficiari sunt persoanele in varsta, dar ei nu sunt singurii care ar putea avea nevoie sa gaseasca alimente nutritive pe care sa le manance fara a mesteca.


Este Dieta Atkins o alegere buna pentru slabire?

5 Februarie 2024

Dieta Atkins este o dieta „cu vechime”, care a trecut prin cateva mici transformari si care este inca activa pe piata regimurilor de slabire. Ea a fost popularizata in anii `70 de catre medicul cardiolog Robert Atkins din Statele Unite si este o dieta low carb - adica presupune un consum redus de carbohidrati, cu accent pe proteine si grasimi.

Are mai multe etape, iar in fiecare dintre ele exista o anumita restrictie cu privire la cantitatea de carbohidrati care poate fi consumata zilnic.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CONTRAINDICATII ALE UNOR PRODUSE ALIMENTARE CONTRAINDICATII ALE UNOR PRODUSE ALIMENTARE
Unele alimente, desi sunt naturale, pot avea un efect negativ ...
CARNEA SI EFECTELE SALE ASUPRA SANATATII CARNEA SI EFECTELE SALE ASUPRA SANATATII
Daca te astepti sa citesti un articol referitor la efectele ...


PROBIOTICELE, BACTERIILE BENEFICE PROBIOTICELE, BACTERIILE BENEFICE
In ultima vreme etichetele unor produse ne confrunta cu un ...
MANANCA SANATOS CA SA REDUCI RISCUL DE RACEALA SI GRIPA MANANCA SANATOS CA SA REDUCI RISCUL DE RACEALA SI GRIPA
Dieta ta poate sa reduca riscurile de a te imbolnavi ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 5 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii