Home  |  Sitemap  |  Contact



Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Lucru în România
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole REMEDII INEDITE PENTRU PROBLEME DE SANATATE
SANDVIS CU LEGUME SI PUI
CAMPIONII SANATATII
SUPA DE CEAPA GRATINATA
DIANA DUPA 7 LUNI (104,6 - 73,5 kg)
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Mituri despre obezitate Fierbinte
Obezitatea este un fenomen in crestere, iar asta nu mai e o surpriza pentru nimeni. Copii si adulti deopotriva...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam REUMATISMUL SE TRATEAZA!
RELATIA MAMA-COPIL SI OBEZITATEA
BICICLETA STATIONARA - MIC GHID DE ALEGERE SI UTILIZARE
CSID - Colesterolul nu scade imediat ce renuntam la grasimile animale
SUCURILE SI OBEZITATEA
slabire cu nutritionist online gratis

Sunteti aici :: Nutritie » DIETA BERNSTEIN, RECOMANDATA DIABETICILOR

DIETA BERNSTEIN, RECOMANDATA DIABETICILOR


DIETA_BERNSTEIN_RECO_45702.jpgDieta a fost dezvoltata de endocrinologul Richard K. Bernstein in perioada in care se lupta cu diabetul zaharat de tip 1. Bernstein nu recomanda un raport specific al celor trei grupe de alimente principale: proteine, grasimi si carbohidrati, ci opteaza pentru consumul unei cantitati scazute de carbohidrati, dar ridicata de grasime. De asemenea, diabeticii care urmeaza acest program alimentar trebuie sa isi testeze glicemia de 5-8 ori pe zi si in functie de rezultatele testelor, trebuie sa consume anumite alimente care au rolul de a regla nivelul zaharului din sange.

In principiu, dieta Bernstein are trei reguli de baza:


- Eliminarea din dieta a alimentelor care contin zahar in stare pura, care interactioneaza repede cu carbohidratii. Din categoria acestor alimente fac parte cuburile de zahar si produsele care contin amidon precum painea, pastele, cerealele si cartofii.

- Reducerea consumului de carbohidrati, la o cantitate care nu influenteaza nivelul de insulina, injectata sau produsa natural de catre organism. Acest lucru va evita cresterea nivelului de zahar din sange dupa servirea unei mese.

- Specialistii ii sfatuiesc pe diabetici sa tina cont de faptul ca ei nu trebuie sa se ridice de la masa daca inca le mai este foame, dar nici nu ar trebui sa mai manance cand s-a instalat senzatia de satietate.

Bernstein le recomanda persoanelor care sufera de diabet sa evite alimentele "periculoase", mai ales acelea pe a caror eticheta scrie ca nu contin zahar. Astfel de produse contin niste substante care in combinatie pot duce la cresterea rapida a nivelului de zahar din sange. Asadar, etichetele produselor alimentare trebuie sa fie verificate pentru a se evita consumul de substante precum: miere, zaharoza, sirop de porumb, lactoza, sorbitol, maltodextrina, sirop de maleasa, fructoza, dulcitol, maltoza, zahar din trestie de zahar, glucoza, dextrina, manitol, xilitol. De asemenea, endocrinologul atrage atentia si asupra anumitor alimente care trebuiesc evitate: cereale, cipsuri, dulciuri, popcorn, covrigei, batoane proteice, produse fast-food, lapte (cu exceptia celui de soia), branza de vaci, fructe si sucuri din fructe, legume precum sfecla, morcovi, porumb, cartofi, fasole si rosii, conserve, supe.

Alimente permise in dieta sunt: pestele si fructele de mare, carne de pasare, oua, tofu, branza, unt, margarina, iaurt, smantana, lapte din soia, produse din faina de soia, biscuiti, salate cu un continut scazut de carbohidrati, nuci, budinca fara zahar, ceaiuri din plante medicinal, siropuri fara calorii.

Beneficiile dietei Bernstein

Dieta vine in ajutorul celor care sufera de diabet zaharat, ajutandu-i sa isi mentina in limite normale cantitatea de zahar din sange pe parcursul intregii zile. Astfel, diabeticii au un risc mai scazut de a face complicatii care duc la pierderea totala a vederii, aparitia bolilor cardiovasculare, disfunctii erectile, gluacom, ulceratii la nivelul picioarelor, amputatie, hipertensiune arteriala si hipercolesterolemie. Potrivit unui studiu realizat de catre Institutul pentru Prevenirea si Controlul Diabetului , persoanele care reusesc sa isi controleze nivelul glicemiei, prezinta un risc cu 75% mai mic de a suferi de diferite afectiuni oftalmologice, cu 60% mai mic de a suferi de afectiuni neurologice si cu 50% mai mic de afectiuni renale. Mai mult de atat, avand in vedere ca dieta este asemanatoare dietei Atkins, in sensul ca pune accentul pe alimentele sarace in carbohidrati, supraponderalii sau obezii care vor sa scape de kilogramele in plus pot apela la acest program alimentar dezvoltat de Bernstein.

Sfaturi de care trebuie sa tii cont daca vrei sa urmezi dieta Bernstein

In ceea ce priveste inceperea dietei, pentru diabetici se recomanda un control amanuntit efectuat de medicul endocrinolog. Avand in vedere ca dieta se bazeaza pe consumul redus de carbohidrati, dar ridicat de grasimi, persoanele care sufera de diabet trebuie sa consume doar grasimi monosaturate sau polinesaturate. Atat pentru persoanele diabetice, cat si pentru cele non-diabetice, care sufera de supraponderabilitate sau obezitate, testarea glucozei de cel putin 5 ori pe zi reprezinta un pas important in dieta Bernstein. Fara monitorizarea nivelului de zahar din sange nu vei sti ce alimente sa elimini sau sa adaugi la dieta. Apoi, un lucru la fel de important este cat de multi carbohidrati contine fiecare produs pe care il consumi. Este necesar sa te informezi cu privire la acest lucru pentru a obtine rezultatele dorite. Regula lui Bernstein se rezuma la raportul "6-12-12", ceea ce inseamna ca dimineata poti manca 6 grame de carbohidrati, 12 grame la masa de pranz, la fel si seara. In ceea ce priveste consumul de proteine si grasimi, fiecare persoana in parte trebuie sa isi dea seama cat le-ar fi de ajuns pana la urmatoarea masa, cantitate care trebuie consumata in fiecare zi. Prima saptama de dieta este destul de dificila pentru ca organismul incearca sa se adapteze la noul program. De aceea, suportul moral din partea familiei este extrem de important.



Elena Diaconu

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 42661 ori.



Mituri despre obezitate

10 Octombrie 2021

Obezitatea este un fenomen in crestere, iar asta nu mai e o surpriza pentru nimeni. Copii si adulti deopotriva se confrunta cu un numar ingrijorator de kilograme in plus, care se rasfrange din pacate asupra sanatatii, pe langa incredere si viata sociala.

Organizatia Mondiala a Sanatatii defineste obezitatea ca fiind o acumulare excesiva sau anormala de grasime care prezinta un risc pentru sanatate. La un indice de masa corporala peste 25, o persoana este considerata supraponderala, iar la peste 30 este obeza. 

In acest video vreau sa iti vorbesc despre cele mai frecvente mituri despre obezitate!


FIBRELE ALIMENTARE – consumă-le ca să previi boli grave!

5 Octombrie 2021

Fibrele alimentare reprezinta un tip de carbohidrati care nu pot fi digerati, spre deosebire de zaharuri si amidon. Sunt valoroase pentru organism, in special pentru sistemul digestiv, si de aceea e bine sa iti asiguri zilnic cantitatea optima de fibre.

Sunt convins ca ai auzit de fibre si despre cat de importante sunt ele pentru sanatate, dar esti convins ca ai suficiente fibre in alimentatia de zi cu zi?


Laptele - benefic sau nociv?

29 Septembrie 2021

Laptele ce apare in recomandarile nutritionale in ghidurile din aproape fiecare tara din lume. Asta pentru ca in mod clar, are o multime de proprietati benefice sanatatii, dar in acelasi timp, cel putin in ultimii ani a primit si destul de multa publicitate negativa.

In acest video vei afla de la nutritionistul Serban Damian care sunt beneficiile consumului de lapte, care sunt posibilele probleme si care sunt miturile ce insotesc utilizarea laptelui in alimentatia umana!



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CALCIUL - O NECESITATE ZILNICA
In ultima vreme tot mai multi oameni devin foarte interesati ...
ASPARATMUL - PRO SAU CONTRA
Daca ai curiozitatea sa cauti pe Internet informatii despre aspartam, ...


MITUL APEI DISTILATE
In jurul subiectului "apa distilata - utilizare in culturism" au ...
MASA DUPA ANTRENAMENT
Fiecare sportiv stie cat de importanta este masa dinainte de ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 11 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii