Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Fandari
CSID - Alimentatia asiaticilor
Ridicarea bazinului de la sol, din pozitia culcat
CATEVA MODURI DE A ARDE 100 DE CALORII
CUM SA ARZI GRASIMEA ABDOMINALA MAI USOR


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole GALUSTE CU PRUNE
CAPOIERA
SUFERI DE PERFECTIONISM?
LUPTA CU KILOGRAMELE IN PLUS
FAZELE INTRARII IN FORMA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii? Fierbinte
Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » ASPECTE ALE CADERII PARULUI

ASPECTE ALE CADERII PARULUI


ASPECTE_ALE_CADERII__35534.jpgDaca ai nevoie de mai multe motive pentru a trece la o dieta sanatoasa si echilibrata poti sa mai adaugi unul: PARUL.

Specialistii sustin ca oamenii cu deficiente nutritionale tind sa aiba un par uscat, fibros si tocit si, de multe ori, un par care cade. Din fericire, caderea parului din cauza unei diete necorespunzatoare poate fi remediata prin corectarea acesteia. Ceea ce mananci sau nu mananci iti poate afecta pielea sau parul, de aceea este foarte important pentru nutritionisti cum aleg o dieta in asa fel incat sa nu existe o restrictie calorica importanta sau sa elimine anumite grupe de alimente care ar putea dauna sanatatii parului tau. Studiile efectuate pana acum demonstreaza ca cei care au tinut diete drastice au avut perioade de cadere a parului deoarece astfel de diete sunt foarte sarace in nutrienti. Cei cu tulburari de alimentatie, precum anorexie sau bulimie, sunt la risc de a-si pierde temporar parul. De asemenea, deficitul de zinc poate fi o problema pentru cei cu diete cu continut scazut in calorii; zincul se gaseste in carne, oua si fructe de mare.

Daca ai o dieta cu continut scazut in grasimi sau fara grasimi esti in pericol sa ai probleme cu podoaba capilara deoarece parul are nevoie de acizi grasi esentiali. Deficitul de acizi grasi esentiali cauzeaza uscarea scalpului si a pielii in general, acestia fiind nutrienti vitali pentru sanatatea folicului pilos. Cand foliculul nu este sanatos, caderea parului este aproape inevitabila. Acizii grasi omega -3 pot fi gasiti in pestele gras, precum somonul sau macroul dar si in uleiul de seminte de in si nuci. Ca si femeie, ar fi de dorit sa mananci de 3 ori pe saptamana o portie de alimente care contin acizi grasi omega-3 ca sa-ti mentii sanatatea parului si a pielii.

Biotina, care face parte din complexul de vitamine B, este alt nutrient asociat cu sanatatea parului. Daca mananci o cantitate adecvata de proteine, nu ar trebui sa ai probleme cu deficitul de biotina. Surse bune de biotina sunt ouale, ficatul si soia.

Daca ai probleme cu caderea parului, iti recomand sa consulti un doctor care sa determine cauza caderii parului si un dietetician care sa-ti faca o dieta corespunzatoare. Este insa destul de dificil sa determini cauza caderii parului....


Caderea parului si bolile tiroidei

Una dintre cauzele caderii parului pot fi anumite afectiuni ale tiroidei precum hipo/hipertiroidismul. Cand organismul tau este in "criza", celulele parului nu mai primesc energia necesara, deoarece aceasta este redirectionata in alte parti. Situatiile care pot include caderea parului pot fi modificarile hormonale, dieta saraca in nutrienti, medicatie pentru anumite afectiuni, interventii chirurgicale, si, frecvent, bolile tiroidei. Cele mai suparatoare aspecte in bolile tiroidei care afecteaza parul sunt: par uscat, subtiat, care cade in cantitate destul de mare si care se incurca destul de usor.

Cateva lucruri pe care le poti face ca sa stopezi caderea parului:

1. Fa o evaluare

Inainte de a da vina pe tiroida pentru caderea parului, consulta un specialist care te va lamuri care este adevarata problema si cum poate fi solutionata.

2. Ai rabdare

Daca tocmai ai inceput tratamentul pentru hipo/hipertiroidism este probabil sa se incetineasca procesul de cadere al parului sau chiar sa inceteze, odata ce nivelul hormonilor se stabilizeaza. Acest lucru se intampla insa in cateva luni si de aceea trebuie sa ai putina rabdare...

3. Intelege tipurile caderii parului

Sunt trei tipuri comune de cadere a parului: Caderea obisnuita a parului, adica faptul ca vei observa mai mult par cazut cand faci dus sau cand te perii, dar nu este o cauza patologica de obicei.

Tipul al doilea al caderii parului este asociat cu infectiile fungice sau alopecia autoimuna si implica portiuni circulare de pierdere a parului si, in unele cazuri, pierderea completa a parului in aceste portiuni. Aceasta problema trebuie evaluata de un dermatolog si nu este asociata cu probleme ale tiroidei.

Al treilea tip al caderii parului este cea tipic masculina, dar si femeile pot fi afectate...Caderea parului este concentrata la tample si in varful capului. Acest tip de pierdere a parului este cauzata cand o enzima incepe sa converteasca testosteronul intr-o versiune nefolositoare - dihidrotestosteron. Aceasta conversie a testosteronului pare a fi mai accelerata la cei care se trateaza de hipo/hipertiroidism , iar caderea parului poate continua in ciuda tratamentului.

4. Ai grija sa nu fie o problema legata de medicatia pentru tiroida

Daca ai hipotiroidism si iai Levotiroxina ( Syntroid) si inca iti mai cade parul trebuie sa iai atitudine...Caderea prelungita sau excesiva a parului poate fi o reactie adversa a medicatiei. Cel mai bine ar fi sa te consulti cu medicul tau despre acesta problema, daca intervine.

5. Ai grija sa nu urmezi un tratament necorespunzator

Caderea parului poate aparea cand urmezi un tratament necorespunzator, adica nu iai medicatia potrivita pentru afectiunea pe care o ai. Asa ca ai grija la acest aspect al problemei daca simti ca problema caderii parului nu se amelioreaza.

6. Ai in vedere un tratament naturist

.Uleiul de luminita noptii este un supliment nutritiv cunoscut ca o sursa excelenta de aminoacizi grasi, de ajutor daca ai hipotiroidism. Uleiul de luminita noptii opreste conversia testosteronului in dihidrotestosteron, deci acest supliment alimentar nu-ti poate aduce decat beneficii.

7. Gaseste alternative terapeutice

Un studiu efectuat recent a aratat ca aproximativ 90 % dintre femeile cu parul subtire au deficit de fier si al unui aminoacid numit lizina. Lizina este un aminoacid "dificil" care nu este adus in cantitati suficiente prin dieta. Acesta ajuta la transportul fierului, care este un element important in organism si esential in diferite procese metabolice. Cand lizina si fierul sunt la nivel scazut, organismul probabil blocheaza alimentarea unor foliculi pilosi ca sa creasca nivelul in alta parte. Carnea, pestele si ouale sunt singurele surse de lizina.

Alte moduri naturale sa gestionezi caderea parului:

- Arginina 
- Cisteina 
- Ceai verde 
- Polisorbat 80 
- Progesteron 
- Vitamina B6 
- Zinc

8. Consulta un medic dermatolog pentru ati prescrie un tratament

De asemenea poti consulta un specialist dermatolog, care poate sa-ti prescrie un tratament precum injectii in scalp, medicamente precum Rogaine ( minoxidil ) si Propecia sau alte tratamente care te pot ajuta in stoparea caderii parului care nu este legata de tiroida.

9. Vorbeste si cu alte persoane care au aceasta problema

Caderea parului poate fi una dintre cele mai frustrante si ingrijoratoare simptome ale tiroidei, de aceea iti poate fi de real ajutor sa-ti impartasesti temerile cu persoane care au aceeasi problema.



Dr. Raluca Burja


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 72668 ori.



Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?

9 Septembrie 2024

Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.

De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.


Dieta Rina, regimul de 90 de zile

26 August 2024

Dieta Rina este un regim de slăbire popular, cunoscut pentru abordarea sa de 90 de zile, în care alimentele sunt împărțite în funcție de grupe alimentare și consumate ciclic.

Dieta se bazează pe un principiu de disociere, unde fiecare zi este dedicată unui anumit tip de aliment: proteine, amidon, carbohidrați și vitamine. Aceasta nu doar ajută la pierderea în greutate, ci și la îmbunătățirea metabolismului și la adoptarea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase. Flexibilitatea și varietatea alimentelor fac ca dieta Rina să fie ușor de urmat pe termen lung.


Cum alegi cel mai eficient COLAGEN?

19 August 2024

Colagenul este o proteină esențială în organism, reprezentând aproximativ 30% din totalul proteinelor corporale. Este componenta principală a pielii, oaselor, tendoanelor, ligamentelor și cartilajului, oferind structura și elasticitatea necesare acestor țesuturi.

Colagenul ajută la menținerea fermității și elasticității pielii, contribuie la regenerarea celulară și joacă un rol crucial în vindecarea rănilor. De asemenea, susține sănătatea articulațiilor și oaselor, prevenind uzura și deteriorarea acestora odată cu înaintarea în vârstă.

Pe măsură ce organismul îmbătrânește, producția de colagen scade, ceea ce poate duce la apariția ridurilor, durerilor articulare și slăbirea țesuturilor. Astfel, menținerea nivelurilor optime de colagen este esențială pentru o sănătate generală bună și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.


Articole din aceeasi categorie

Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Stiai ca exista o singura boala reumatica ce poate fi ...
METODE NATURALE DE TRATARE A ARSURILOR SOLARE METODE NATURALE DE TRATARE A ARSURILOR SOLARE
Expunerea la soare ne ofera multiple beneficii, printre care se ...


CIUDAT, DAR ADEVARAT - SOLUTII CONTROVERSATE DE SANATATE CIUDAT, DAR ADEVARAT - SOLUTII CONTROVERSATE DE SANATATE
Daca te-ai saturat de clasicele sfaturi de genul "mananca mai ...
6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA 6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA
La inceput de primavara totul inverzeste si soarele straluceste din ...


Alte articole despre Sanatate






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii