Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Supraponderal sau obez?
PRACTICA QIGONG - EXAGERARI, BENEFICII, RISCURI
YOGA, ARTA RELAXARII
SOIA SI IGF-1
4 TRUCURI PENTRU O SILUETA PERFECTA IN ORICE SITUATIE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CELE 10 MITURI ALE CANCERULUI DE SAN
CSID - Dietele disociate nu reprezinta o solutie buna
PLEDOARIE PENTRU EXERCITII IN AER LIBER
PIZZA
Video - Postul alimentar
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii? Fierbinte
Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » INVINGE RACEALA CU UN MIC DEJUN DELICIOS

INVINGE RACEALA CU UN MIC DEJUN DELICIOS


sursa foto: sxc.huToata lumea stranuta in jurul tau si crezi ca in curand raceala de sezon iti va reduce energia si tonusul? Chiar daca nu iei pastile pentru cresterea imunitatii, meniul zilnic te poate ajuta sa previi raceala sau gripa, savurand combinatii gustoase. Iata care sunt alimentele-vedeta care stopeaza declansarea simptomelor si te ajuta sa fii mereu in forma:

1. Papaya

Un deliciu exotic, ideal pentru sezonul rece. Papaya este o sursa excelenta de vitamina C, asigurand 313% din necesarul zilnic. De asemenea, contine betacaroten, avand un puternic efect antiinflamator. Adauga feli de papaya la cerealele cu lapte sau iaurt si vei obtine un mic dejun savuros, care iti stimuleaza imunitatea. Poti prepara si un smoothie tropical, dintr-o jumatate de pomelo, 300g de papaya, o jumatate de pepene galben, o banana, o lingura de miere si putina nucsoara.

2. Ghimbirul

Daca ai inceput deja sa stranuti si te simti slabit, ghimbirul este principalul tau "aliat" pentru un organism puternic. Actioneaza rapid, prevenind infectiile si propagarea virusilor. Conform studiilor de specialitate, ghimbirul este la fel de eficient ca si picaturile nazale pentru desfundarea nasului. Consuma cateva felii de ghimbir proaspat amestecate cu o lingurita de miere in fiecare dimineata si vei respira usor, iar durerile de cap si starea de slabiciune datorate racelii vor disparea in scurt timp. In plus, ghimbirul stimuleaza digestia si accelereaza eliminarea toxinelor din organism, fiind util pentru mentinerea unei greutati ideale, fara restrictii drastice. Daca nu iti place ghimbirul proaspat, il poti folosi pe cel uscat pentru a adauga savoare cerealelor cu lapte sau fructelor proaspete. De asemenea, ceaiul de ghimbir are acelasi efect revigorant si te ajuta sa iti incepi ziua cu multa energie.

3. Semintele de dovleac

Sunt o sursa importanta de vitamine, minerale si aminoacizi. Datorita continutului ridicat de zinc, semintele crude de dovleac intaresc sistemul imunitar si neutralizeaza actiunea nociva a radicalilor liberi. Crocante si gustoase, semintele de dovleac sunt esentiale pentru prevenirea racelii, dar si pentru reducerea timpului de vindecare in cazul in care simptomele neplacute si-au facut deja aparitia. 30g de seminte de dovleac, consumate la micul dejun, cu fulgi de ovaz sau secara, lapte degresat si putina miere sau sirop de agave te vor energiza, fiind ingredientul principal pentru o zi fara stranuturi. In plus, aceste seminte sunt foarte consistente si te vor ajuta sa rezisti in fata "bombelor calorice" care adauga centimetri in plus.

Daca iti doresti un mic dejun mai special, dar usor de preparat, poti amesteca o banana, 200g de mango, 30g seminte de dovleac si un mar copt, servind acest mix in jumatati de pepene galben.

4. Lamaia

Datorita cantitatii insemnate de vitamina C din componenta lor, lamaile te protejeaza impotriva gripei sau racelii, prevenind durerile in gat si tusea care nu te lasa sa te odihnesti. Nutritionistii au demonstrat ca excesul de zahar si sare in sezonul rece lasa organismul vulnerabil in fata atacului virusilor care pot declansa simptomele caracteristice racelii. De aceea specialistii iti recomanda sa le inlocuiesti in proportie de 50 pana la 75% cu suc proaspat de lamaie. La micul dejun, lamaia iti poate da ocazia sa savurezi o masa gustoasa, care iti reface rezervele de energie si te ajuta sa te concentrezi in momentele solicitante. Amesteca o portie de cereale integrale fierte (orez brun, ovaz, secara, mei, orz) cu 4-5 linguri de suc de lamaie si 30g de migdale crude. Daca preferi un mic dejun in stil englezesc poti combina o omleta din 2 oua, bacon slab de pui sau curcan si sucul de la o jumatate de lamaie. De asemenea, poti obtine un mic dejun crocant daca vei combina 5-6 felii de paine prajita din faina integrala cu nuci macinate, unt de alune si suc fresh de lamaie. Foloseste sucul de lamaie si in aluatul diferitelor prajituri, pateuri sau fursecuri pentru a da fragezime si a reduce cantitatea de zahar folosita. In afara de aroma pe care o adauga preparatelor culinare, cateva felii de lamaie pot transforma un ceai banal intr-o bautura fortifianta, cu un gust special. Lamaia are un rol esential in detoxifierea organismului, accelereaza arderea grasimilor si poate fi solutia rapida pentru o silueta de invidiat, fara celulita. In plus, lumineaza tenul si elimina aspectul tern, diminuand cearcanele si acneea.

5. Branza dietetica

Este o sursa importanta de calciu si seleniu, minerale esentiale pentru fortificarea sistemului imunitar. Branza degresata are putine calorii, dar este satioasa si tine la distanta stranutul si tusea. Consuma zilnic minim 200g de branza dietetica pentru a fi mereu in forma, indiferent cate grade arata termometrul sau daca esti nevoit sa fii mereu in preajma persoanelor care sunt deja racite. Expertii iti recomanda sa incluzi branza dietetica in cadrul micului dejun pentru a te asigura ca vei fi protejat impotriva infectiilor intreaga zi. Amesteca 6 linguri de branza dietetica, 300g ananas taiat cubulete, o lingura de germeni de grau si 5-6 nuci macadamia pentru a savura un cocktail de vitamine care te revigoreaza si elimina epuizarea sau starea de slabiciune.



Amalia Scurt


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 53630 ori.



Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?

9 Septembrie 2024

Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.

De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.


Dieta Rina, regimul de 90 de zile

26 August 2024

Dieta Rina este un regim de slăbire popular, cunoscut pentru abordarea sa de 90 de zile, în care alimentele sunt împărțite în funcție de grupe alimentare și consumate ciclic.

Dieta se bazează pe un principiu de disociere, unde fiecare zi este dedicată unui anumit tip de aliment: proteine, amidon, carbohidrați și vitamine. Aceasta nu doar ajută la pierderea în greutate, ci și la îmbunătățirea metabolismului și la adoptarea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase. Flexibilitatea și varietatea alimentelor fac ca dieta Rina să fie ușor de urmat pe termen lung.


Cum alegi cel mai eficient COLAGEN?

19 August 2024

Colagenul este o proteină esențială în organism, reprezentând aproximativ 30% din totalul proteinelor corporale. Este componenta principală a pielii, oaselor, tendoanelor, ligamentelor și cartilajului, oferind structura și elasticitatea necesare acestor țesuturi.

Colagenul ajută la menținerea fermității și elasticității pielii, contribuie la regenerarea celulară și joacă un rol crucial în vindecarea rănilor. De asemenea, susține sănătatea articulațiilor și oaselor, prevenind uzura și deteriorarea acestora odată cu înaintarea în vârstă.

Pe măsură ce organismul îmbătrânește, producția de colagen scade, ceea ce poate duce la apariția ridurilor, durerilor articulare și slăbirea țesuturilor. Astfel, menținerea nivelurilor optime de colagen este esențială pentru o sănătate generală bună și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.


Articole din aceeasi categorie

Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Stiai ca exista o singura boala reumatica ce poate fi ...
METODE NATURALE DE TRATARE A ARSURILOR SOLARE METODE NATURALE DE TRATARE A ARSURILOR SOLARE
Expunerea la soare ne ofera multiple beneficii, printre care se ...


CIUDAT, DAR ADEVARAT - SOLUTII CONTROVERSATE DE SANATATE CIUDAT, DAR ADEVARAT - SOLUTII CONTROVERSATE DE SANATATE
Daca te-ai saturat de clasicele sfaturi de genul "mananca mai ...
6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA 6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA
La inceput de primavara totul inverzeste si soarele straluceste din ...


Alte articole despre Sanatate






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii