Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam COMPOZITIA CORPULUI IN PROCENTE
CATEVA MODURI DE A ARDE 100 DE CALORII
Exercitii pentru muschii abductori ai coapsei
AI GRIJA DE INIMA TA!
CU CE NE AJUTA FRUCTELE EXOTICE?


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole CUM MANCAM SANATOS IN ORAS
EXERCITIILE FIZICE NEUTRALIZEAZA STRESUL
FAST FOOD - PERICOLE LA TOT PASUL
Stretching - brate - teorie
IAURTUL
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Carbohidratii - buni sau rai? Fierbinte
„Carbohidratii ingrasa, sunt nesanatosi si ar trebui eliminati din dieta.” Asa suna unul dintre cele...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Antrenament » 6 EFECTE NEOBISNUITE ALE EXERCITIILOR FIZICE

6 EFECTE NEOBISNUITE ALE EXERCITIILOR FIZICE


6_EFECTE_NEOBISNUITE_89892.jpgFaci sport pentru a te mentine in forma si a avea mereu energie? Uneori, in timpul antrenamentelor pot aparea reactii neasteptate, dar nu trebuie sa renunti la miscare, ci sa inveti sa le combati cu un plan de alimentatie inteligent si alte trucuri. Iata cum trebuie sa procedezi daca:

1.Simti ca ametesti

Atunci cand te concentrezi pentru a realiza exercitii mai complexe, poti uita sa respiri corect. Evita sa iti tii respiratia in timpul exercitiilor solicitante. Respiratia ritmica te ajuta sa faci fata efortului fizic, stimuleaza circulatia sangelui si transmite oxigen spre creier si plamani. Deshidratarea si glicemia scazuta sunt alte doua cauze posibile ale ametelilor din timpul antrenamentelor. Cu o ora inainte de a merge la sala, mananca un mar. Aceste fruct mentine constant nivelul glicemiei si, datorita fibrelor si vitaminelor, fortifica organismul. Pentru a preveni deshidratarea bea 200ml de apa plata cu 30 minute inainte de a incepe exercitiile, fa o pauza la jumatatea antrenamentului si bea un pahar de apa, iar la final 300 ml de apa plata cu lamaie iti vor reface rezervele de energie.

2.Ai inceput sa tremuri

Nu este deloc placut sa tremuri atunci cand faci sport, dar antrenorii de fitness sustin ca nu este un motiv de ingrijorare. In general, tremuratul indica suprasolicitarea muschilor. Antrenamentele extenuante pot cauza acumularea unui exces de acid lactic la nivelul muschilor. Repetarea acelorasi tipuri de exercitii fizice este principala cauza a acestui efect neobisnuit, care este usor de remediat. In primul rand, specialistii recomanda o pauza de 10-15 minute. Dupa aceea, se va incerca o diversificare a exercitiilor pentru a stimula toate grupele de muschi, precum si crestrea treptata a intensitatii.

3.Ai o stare de greata

Conform cercetatorilor dela Universitatea Louiville, SUA, starile de greata din timpul antrenamentelor sunt un simptom caracteristic al deshidratarii. Persoanele care fac sport dimineata sunt mult mai predispuse la acest efect neplacut pentru ca, in timpul noptii, scade nivelul de hidratare a organismului. Din acest motiv este important sa bei minim 200 ml de apa sau suc de fructe cu 30 de minute inainte de a incepe exercitiile. De asemenea, trebuie sa ai grija ce consumi inainte de antrenament. Alimentele greu digerabile iti pot compromite eforturile, cauzand greata sau chiar voma. Pentru a avea un tonus excelent si un randament foarte bun, consuma fructe inainte de a face miscare, in special mere sau banane. Daca nu iti plac fructele, nutritionistii iti recomanda iaurtul simplu, degresat sau un pahar cu lapte.

4. Casti, chiar daca nu te simti obosit

Te odihnesti suficient si ai un somn linistit, dar in timpul sesiunilor de fitness simti nevoia sa casti? Conform specialistilor, cascatul nu este doar un semn al oboselii. Acest reflex poate indica si o supraincalzire a organismului, iar cascatul are un efect de racorire la nivelul creierului. Nu trebuie sa iti faci griji daca incepi sa casti pe la jumatatea antrenamentului sau imediat dupa finalizarea exercitiilor. Prin aceasta actiune se reface echilibrul intern al organismului si vei putea sa te concentrezi mai usor, fara sa resimti epuizarea.

5.Iti curge nasul

Este foarte incomod sa fii nevoit sa intrerupi exercitiile pentru a folosi un servetel, dar, de multe ori, acesta este primul semn al unei alergii. Daca faci sport in aer liber, este posibil ca aceasta sa fie o reactie la praf sau o alergie sezoniera, de exemplu la polen. De asemenea, poluarea poate fi un alt factor declansator. Nici in salile de fitness cu aer conditionat nu esti complet protejat pentru ca unele persoane au probleme cu sinusurile tocmai din cauza climatizarii. Toti acesti factori produc o inflamare a mucoasei nazale, cauzand rinita. In acest caz, cea mai rapida solutie este sa mergi la un alergolog pentru o consultatie de specialitate. In general, se prescriu spray-uri nazale care inlatura inflamatiile si disconfortul, asigurand un antrenament eficient, fara sa fii nevoit sa ai mereu langa tine un pachet cu servetele.

6.Ai dureri de stomac

Crampele iti pot sabota eforturile, obligandu-te sa intrerupi sau chiar sa renunti la antrenamentul din ziua respectiva. In plus, daca incerci sa continui fara sa tii cont de durere, trebuie sa stii ca la finalul exercitiilor durerea se va intensifica. Pentru a preveni durerile de stomac, antrenorii de fitness iti recomanda sa bei un pahar de apa plata cu o lingura de suc de lamaie sau lime cu 45 de minute inainte de a incepe sa te antrenezi si sa realizezi mai intai exercitii usoare, crescand treptat intensitatea si complexitatea miscarilor. In urma studiilor de specialitate s-a constat ca persoanele care practica yoga se confrunta cel mai des cu durerile de stomac, datorita specificului miscarilor executate. Un alt truc pentru a stopa crampele este sa eviti trecerea intre temperaturile extreme. Daca afara este foarte cald si mergi sa te antrenezi la o sala de fitness cu aer conditionat, nu incepe exercitiile imediat ce te-ai schimbat in echipamentul de sport, ci respira adanc si relaxeaza-te timp de o jumatate de ora pentru a permite organismului se se adapteze noii temperaturi a mediului ambiant.



Amalia Scurt

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 62248 ori.



Carbohidratii - buni sau rai?

2 Octombrie 2023

„Carbohidratii ingrasa, sunt nesanatosi si ar trebui eliminati din dieta.” Asa suna unul dintre cele mai populare mituri de nutritie. Carbohidratii sunt un fel de oaie neagra in familia macronutrientilor si sunt mai mereu aratati cu degetul cand vine vorba de slabire.

Nejustificat, insa, deoarece ar trebui sa-si gaseasca locul intr-o alimentatie sanatoasa, avand un rol important in buna functionare a organismului.


Ce mananci ca sa previi osteoporoza

26 Septembrie 2023

Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore. 


Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

BICICLETA STATIONARA - MIC GHID DE ALEGERE SI UTILIZARE BICICLETA STATIONARA - MIC GHID DE ALEGERE SI UTILIZARE
Bicicletele stationare reprezinta mijloace sigure si eficiente pentru cei ce ...
ABDOMENUL - SCURTA ANALIZA
"Vreau sa am un abdomen plat!", "Vreau sa mi se ...


PENTRU PARINTI SI FRATI MAI MARI
Este antrenamentul de forta o alegere buna pentru copii? Ar ...
IDEI PENTRU OAMENII OCUPATI
Am stat cu multa lume de vorba, atat despre programul ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 12 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii