Sunteti aici :: Slabire » PASTILELE DE SLABIT
PASTILELE DE SLABIT
Tentatia de a pierde kilogramele in plus cat mai repede este mare, mai ales in cazul persoanelor care au suferit indelung din cauza ca sunt mai plinute. Complexele de care sufera astfel de persoane in contextul social si lipsa de rezultate multumitoare in urma dietelor urmate duc, din pacate, la apelarea la solutii disperate, precum liposuctia, infometarea, ceaiuri sau pastile de slabit.
Acestea din urma tenteaza cel mai mult, pentru ca promit rezultate miraculoase intr-un timp scurt, fara a fi necesar un efort prea mare. E mai simplu sa inghiti cateva pastile pe zi si sa astepti rezultate, decat sa faci miscare si sa mananci sanatos!
Pastilele de slabit par a fi o solutie pentru a suprima pofta de mancare, insa apelarea repetata la astfel de medicamente poate duce la dereglari ale metabolismului, cresterea tensiunii arteriale, tulburari de ritm cardiac si chiar nervozitate, depresie, insomnie sau atacuri de panica. Neconsultarea medicului inainte de a lua pastile de slabit sub pretextul ca au in compozitie extracte de plante este o decizie nefericita, pentru ca se poate ajunge ulterior la probleme de sanatate.
Pastilele de slabit pot fi o metoda de a scadea in greutate, insa nu si de mentinere a greutatii, putand duce la cresteri ulterioare in greutate, precum si reactii adverse serioase.
Exista mai multe tipuri de pastile de slabit. In primul rand, avem pastilele pe baza de plante, preferate de multi in ideea ca se incadreaza in medicina naturista si deci nu ar trebui sa aiba prea multe efecte adverse. Gandind ca ce e natural trebuie sa fie si sanatos, multe persoane apeleaza la astfel de pastile fara a mai verifica compozitia lor.
Este important de stiut ce substante contin acestea pentru a nu pune in pericol sanatatea in vreun fel si pentru a evita posibilele alergii. Si cu atat mai mult trebuie sa te informezi daca sursa de la care provin pastilele nu este sigura (cum ar fi produsele cumparate online de pe website-uri care promit miracole). Este mai bine sa eviti a lua astfel de pastile daca nu stii exact ce contin, bazandu-te ca sunt naturiste si deci nu fac rau. Pe asta se si bazeaza cei care vand pastilele naturiste „minune", promitand pierderea de kilograme intr-un timp scurt si folosindu-se de usurinta oamenilor de a se lasa prada tentatiilor.
Orice suna prea bine ca sa fie adevarat cel mai probabil este ca nu e adevarat. Cu totii visam la solutii rapide si miraculoase, insa de obicei pentru a obtine ceva cu adevarat este necesar un efort sustinut. De aceea, este recomandat ca pentru cateva kilograme in plus sa nu apelezi la solutii disperate, ci sa-ti iei inima-n dinti si sa te apuci de miscare si de a urma o dieta sanatoasa. E mai simplu decat pare!
Important de retinut este ca pastilele de slabit eliberate pe baza de reteta sunt in general prescrise persoanelor care sufera de obezitate, deci ca tratament al acestei boli, si nu celor care sunt derajati de cateva kilograme in plus. Este absolut necesara supervizarea de catre medic, pentru a observa reactiile adverse si a le tine sub control, precum si pentru a nu ajunge la agravarea unor alte boli. Asadar, pe parcusul administrarii lor consultarea medicului este necesara.
Astfel de medicamente sunt recunoscute pentru riscul crescut pentru reactii adverse si numeroasele contraindicatii, de aceea in general nu se elibereaza fara prescriptia medicului. Sunt recomandate doar celor care nu reusesc sa slabeasca prin alte metode si kilogramele in plus le afecteaza sanatatea. Nu sunt recomandate copiilor mai mici de 16 ani, chiar daca sufera de obezitate.
Printre acestea se numara medicamentele pe baza de sibutramina, recent retrasa de pe piata, dietilpropion sau fentermina, substante care inhiba apetitul, creand senzatia de saturatie. Insa, acestea sunt contraindicate persoanelor cu afectiuni hepatice, renale, respiratorii, precum si boli de inima. Un pericol in cazul pastilelor care reduc apetitul pentru mancare este incetinirea metabolismului. Ideala ar fi schimbarea stilului de viata avand efecte pe termen lung, pentru ca nu poti sa iei pastile care sa te faca sa nu-ti mai fie foame pentru o perioada indelungata. Pot deveni grav daunatoare sanatatii si, mai ales, pot sa provoace dependenta.
Exista si medicamente care blocheaza asimilarea grasimilor la nivelul intestinului, precum cele pe baza de orlistat, acestea fiind eliminate fara a mai fi absorbite. Printre reactiile adverse se numara diaree, crampe, balonari. Un supliment zilnic de vitamine este recomandat pe durata unui astfel de tratament.
La intrebarea daca astfel de pastile functioneaza, raspunsul ar fi ca functioneaza pe termen scurt, in special daca administrarea lor se face conform indicatiilor medicului si in combinatie cu o dieta cat mai sanatoasa.
Insa, sunt recomandate doar in cazul persoanelor care nu reusesc sa tina obezitatea sub control. Pentru restul cazurilor, cel mai bine este consultarea unui medic nutritionist si luarea in serios a ideii de schimbare a stilului de viata.
Ana-Maria Plesca
Articol supervizat de Dr. Serban DAMIAN, nutritionist sportiv, Centrul de nutritie Superfit
Adauga un comentariu Acest articol are 4 comentarii.
Produsele pentru eliminarea kilogramelor in plus sunt utile, dar exista si produse care genereaza efecte secundare si de acesteea trebuie sa ne ferim.
Astazi am luat africanmango900 O sa fac cura 3 luni. Daca slabesc cateva kg ar fi super:)
Multumesc pentru articol :) interesant! eu fara pastile pentru slabit nu am reusit sa dau jos niciun gram. ce i drept, am tinut si un regim alimentar (nimic strict, alimentatie sanatoasa), iar suplimentele le am luat de aici http://www.myriam.ro/pastile-pentru-slabit-c-2_31_838 (au si preturi accesibile). mult succes celor ce vor sa slabeasca ! :)
Se poate slabi si cu suplimente alimentare. Cel putin eu am slabit cateva kilograme folosind un astfel de supliment.
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii