Stretching - abdomen - exercitii set 2
Pozitia initiala = culcat pe spate
Pregatire = intindeti-va pe podea sau pe saltea cu fata in sus si bratele intinse in lateral. Ridicati un picior pana cand devine perpendicular pe sol.
Executie si postura finala = printr-o miscare lina coborati piciorul peste corp, catre mana opusa. Mentineti pozitia 20 de secunde. Repetati miscarea de 5 ori in fiecare parte. Relaxati-va cateva secunde intre repetari.
Grupe musculare vizate = oblicii extern si intern ( + fesierul mare, fesierul mic, erectorii spinali)
Pozitia initiala = asezat pe podea sau saltea cu membrele inferioare intinse.
Pregatire = indoiti genunchiul drept. Asezati laba piciorulului drept in partea laterala a genunchiului stang intins. Rotiti toracele spre genunchiul drept si sprijiniti-va in bratul drept in extensie. Asezati cotul bratului stang pe partea externa a genunchiului drept.
Executie si postura finala = rotiti toracele impingand genunchiul drept cu cotul stang. Mentineti pozitia 20 de secunde. Repetati si in cealalta parte. Repetati miscarea de 5 ori. Relaxati-va cateva secunde intre repetari.
Grupe musculare vizate = oblicii extern si intern ( + fesierul mare, fesierul mic, erectorii spinali)
Pozitia initiala = in genunchi, cu mainile in solduri (degetele orientate in jos).
Pregatire = asezati-va in genunchi pe podea sau saltea cu coapsele si toracele perpendicular pe sol (articulatia soldului imobila)
Executie si postura finala = aplecati usor toracele spre posterior, prin arcuirea spatelui. Mentineti intinderea 20 de secunde. Repetati miscarea de 5 ori. Relaxati-va cateva secunde intre repetari.
Grupa musculara vizata = drept abdominal
Pozitia initiala = culcat cu fata in jos, cu bratele pe langa corp
Pregatire = aduceti mainile in lateralele umerilor si lipiti palmele de podea
Executie si postura finala = sprijinidu-va in maini, impingeti toracele in sus, cu bazinul lipit de sol. Mentineti intinderea 20 de secunde. Repetati miscarea de 5 ori. Relaxati-va cateva secunde intre repetari.
Grupa musculara vizata = drept abdominal
Dr. Serban Damian
Acest articol a fost vizualizat de 54521 ori.
Secretul oaselor puternice
7 Octombrie 2024Pentru a avea oase puternice si sănătoase, este important să urmezi câteva reguli esențiale:
Consumă alimente bogate în calciu și vitamina D - Calciul întărește oasele, iar vitamina D ajută organismul să absoarbă acest mineral. Include în dietă lactate, pește gras, migdale și legume verzi.
Fă mișcare regulată – Exercițiile fizice de impact, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau ridicarea greutăților, stimulează întărirea oaselor.
Evită fumatul și consumul excesiv de alcool – Ambele obiceiuri slăbesc densitatea osoasă și cresc riscul de osteoporoză.
Menține un stil de viață echilibrat – Somnul suficient și evitarea stresului contribuie la sănătatea generală a organismului, inclusiv a oaselor.
Prin combinarea unei alimentații corecte, a exercițiilor fizice și a obiceiurilor sănătoase, poți menține oase puternice și rezistente.
Am o surpriza pentru tine: cu codul "DRDamian15" ai reducere 15% la comanda produsului D3 + K2 MK7 Duo Lipozomal, pe site - https://www.cosmopharm.eu
Beneficiile vinului rosu
1 Octombrie 2024Vinul roșu, consumat cu moderație, are numeroase beneficii pentru sănătate datorită antioxidanților, cum ar fi resveratrolul. Acesta ajută la protejarea inimii prin reducerea riscului de boli cardiovasculare și îmbunătățirea circulației sângelui.
De asemenea, poate contribui la creșterea nivelului de colesterol „bun” (HDL) și la protejarea vaselor de sânge. Polifenolii din vinul roșu au proprietăți antiinflamatoare și pot ajuta la prevenirea bolilor degenerative. Totuși, este important să fie consumat cu moderație, deoarece excesul poate avea efecte negative asupra sănătății.
Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?
9 Septembrie 2024Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.
De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.
Mana reprezinta incontestabil cel mai complex segment al corpului sub ...
Pozitia initiala = in picioare, cu talpile paralele, departate la ...
Pozitia initiala = asezat pe podea, cu picioarele intinse, lipite ...
Majoritatea activitatilor umane implica miscari repetate de flexie-extensie in articulatia ...