Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam BUDINCA DE MORCOVI
Ce este obezitatea?
ROSIILE SI BENEFICIILE LOR ASUPRA SANATATII
EXERCITIILE PE STEPPER
Slabirea pe termen lung


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole REGIMURILE DE SLABIRE CU PUTINI CARBOHIDRATI
ANTICII ERAU MAI IN FORMA DECAT NOI
SEMINAR POWERPLATE (2008)
Ramat din aplecat cu haltera
PE SCURT DESPRE PILATES
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ai trecut de 30 de ani? Atunci AI NEVOIE de colagen (cu Fortigel)! Fierbinte
Colagenul este o proteină esențială pentru sănătatea pielii, articulațiilor, oaselor și tendoanelor. Odată...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Slabire » 10 FACTORI CARE TE DISTRAG DE LA SCADEREA IN GREUTATE

10 FACTORI CARE TE DISTRAG DE LA SCADEREA IN GREUTATE


10_FACTORI_CARE_TE_D_23129.jpgUna dintre cele mai populare decizii este aceea de a slabi. Este un obiectiv destul de greu de atins. Este atit de dificil pentru ca majoritatea il abordeaza intr-un mod cu totul gresit. Privim pierderea greutatii ca pe un lucru negativ - consideram ca sintem atit de grasi (coapsele ar putea darima un munte!), si trebuie sa ne deprivam de tot ce este bun in viata, in timp ce ne torturam corpurile cu exercitii pentru a scapa de kilograme.

Cu atitudinea asta am pierdut batalia inainte de primul kilogram!

Un psiholog specialist in sanatate comportamentala si antrenament al modului de viata spune ca aude des cuvintele "gras" si "dezgustator" de la pacienti. Oamenii se autonumesc grasi pentru ca este ceva negativ si ar fi un motiv de inspiratie pentru slabire. Dar daca te gindesti bine, daca ar functiona convorbirile negative cu sine, toata lumea ar fi slaba. Femeile se autonumesc "grase" din mai multe motive. Unele isi birfesc corpurile ca motivatie (gresita) de a pierde din greutate, dar altele (dintre care multe nu sint supraponderale) folosesc cuvintul "gras" pentru toate sentimentele negative. Asa ca in primul rind afla daca trebuie sa slabesti calculindu-ti indicele de greutate corporala si raportul talie-solduri, cei mai importanti doi markeri ai afectarii sanatatii de catre greutate. Expertii spun ca abordarea psihologica a slabirii este la fel de importanta ca si ce mincare ducem la gura. In continuare iata citeva sfaturi importante care sa ne ajute sa nu cadem in capcanele care ruineaza dieta.

Dieta este doar un cuvint din cinci litere

In primul rind si cel mai important, sa nu spui niciodata ca esti la dieta. Exista o cantitate uriasa de conotatii negative legate de acest cuvint. Dieta este ceva temporar, care implica sacrificiu si discomfort. In schimb, transforma-l in ceva pozitiv spunind "voi minca sanatos". Specialistii ii ajuta pe pacienti sa slabeasca fara sa inceapa prin a vorbi despre greutate. In schimb, isi conving pacientii ca mincind mincare buna pentru tine vei trai mai mult, te vei simti mai bine, vei avea mai multa energie si vei fi mai fericit. Si, de asemenea, s-ar putea sa scazi 10-15 kg in greutate. Deci uita de dieta. Este un plan cu inceput si sfirsit, si cu ce te alegi? Slab nu inseamna totdeauna sanatos, mai ales daca ajungi asa prin dieta. Fiind sanatos este un mod de viata care radiaza dinauntru in afara, in tot corpul, intr-un fel care atrage atentia oamenilor, indiferent de masura de pe eticheta pantalonilor.

Accepta-te asa cum esti

Daca esti foarte critic cu corpul tau este tare dificil sa ai o relatie sanatoasa cu mincarea. Daca iti dai toata silinta sa nu te placi, nu vei avea niciodata energia pentru a face ceea ce este intr-adevar sanatos pentru tine. Intregul tau plan de slabire se va pierde intr-o mare de negativitate. Astfel, in timp ce iei hotarirea sa fii sanatos in Anul Nou, ia de asemenea hotarirea de a te accepta in intregime, asa cum esti. Fa o lista cu 10 lucruri care-ti plac la tine. Si nu fii sfios! Stii ce ai bun.

Este o problema de familie

Exista o multime de factori culturali. Si modelul tau matern determina intr-adevar daca vei fi sau nu una din acele femei care poarta numarul 2 si se ciupeste de talie spunind "sint asa de grasa azi". (Si ochii se dau peste cap.) Trebuie sa fii un exemplu pentru ca asta esti. Este important sa fii in cunostinta de cauza cind vorbesti despre corpul tau si orice alt corp din jur - nu doar pentru tine, dar si pentru sot/sotie, copii si prieteni. Si de fapt toti cred ca esti dulce! Indiferent ce spui, nu-i vei convinge de contrariul.

Cu cit stii mai multe...

Stiai ca o jumatate de kilogram este egala cu 3500 calorii? Evident, o bucata de tort de brinza nu este calul troian care te va distruge si-ti va distruge intregul mod de viata sanatos odata ce este inauntru. Nu trebuie sa te chinui cu plingeri irationale ca "acum nu voi mai putea sa port blugii cei strimti miine". Din punct de vedere fiziologic asa ceva nu este posibil. Nu este vorba doar de un lucru pe care-l maninci. Este vorba despre intreaga ta dieta in timp de 24 de ore care conteaza. Nu te lasa prins in spirala descendenta de a te simti ca si cum o alegere nu tocmai nutritiva ruineaza toate schimbarile bune pe care le-ai facut. Aminteste-ti, nu esti la regim, ci muncesti pentru a avea un mod de viata sanatos. Ramii cu privirea atintita catre acel premiu dupa o durata lunga, si ocazional iti poti arunca ochii catre un cheeseburger.

Nu vorbi despre mincare

Cind stai la masa mincarea pare subiectul de conversatie natural, de la ce maninci pina la cit de mult maninci. Dar trebuie sa-ti tii gura. Nu poate iesi nimic bun din acest subiect de conversatie. Nu va face decit sa te simti mai rau in legatura cu tine. Te poate face sa incepi sa te intrebi ce pui in gura. Si ceea ce introduci in gura este o decizie extrem de personala. Se bazeaza pe o serie de factori si nu este treaba nimanui. Concentreaza-te pe a te bucura de masa. Si daca se intimpla sa te gasesti linga un comesean care vorbeste despre grasime, simte-te liber sa declari regula: fara conversatii despre corp sau mincare la masa. Daca nu se opresc, poate este mai bine sa nu-i mai inviti la masa, pe ei impreuna cu opiniile lor. Este bine sa te inconjori de oameni care gindesc la fel. Daca vrei sa te lasi de fumat si iti petreci timpul alaturi de fumatori, crezi ca iti vei mentine hotarirea? Probabil ca nu. Si acelasi lucru este valabil daca vrei sa devii sanatos si sa slabesti.

Cu atit mai mult...

Fiindca a venit vorba de oamenii din jurul tau... Cind un prieten se plinge ca s-a ingrasat, de cite ori te-ai surprins raspunzind cu "nu, arati foarte bine" sau "as fi vrut eu sa arat ca tine". Deseori persoana respectiva cauta complimente. In loc de a inlesni ciclul negativ, intreaba-ti prietenul "de ce simti asta, ce ai putea face sa schimbi situatia in bine". Apoi sugereaza pasi rationali care pot fi facuti catre imbunatatirea atitudinii fata de sine si mincare. De exemplu, poti sugera sa tina un jurnal al hranei sau sa citeasca o carte de nutritie pentru necunoscatori. Daca incepi sa dai sfaturi rationale la o afirmatie irationala conversatia se va opri. Apoi simte-te liber sa adresezi cite complimente sincere vrei.

Sfirseste cu ce nu se poate, incepe cu ce e de facut

De cite ori ai inceput un regim, pardon, un mod de viata mai sanatos (vezi nr. 1) si ai spus lucruri ca: nu voi minca dulciuri, nu voi minca dupa ora noua seara, nu voi minca chifla de la burger. Nu, nu, nu.... Incercarea de a realiza obiectivul de pierdere a greutatii poate parea ca si cum ai cazut intr-o gaura neagra de nu-uri. Aceste feluri de liste de interdictii devin un pas in directia gresita. Te concentrezi pe ceea ce nu vei face, dar asta te poate de fapt impiedica sa-ti stabilesti scopuri si planuri de actiune cu ceea ce vei face. In loc de a te gindi la restrictii, incepe sa te gindesti la lucrurile pe care poti sa le faci si le vei face sa se intimple pentru tine insuti. De exemplu, in loc de a spune "nu voi vorbi despre grasime" incearca "ma voi concentra pe lucrurile care-mi plac la mine". Inlocuieste negativismele cu lucruri pozitive. Atunci vei deveni o persoana cu un plan.

Pune la incercare

De multe ori conversatia despre grasime pe care o avem este privata. Cind ne uitam in oglinda, se intimpla sa ne spunem unele lucruri intr-adevar dureroase fara sa scoatem o vorba. Acele sentimente distructive pot fi chiar mai rele decit vocea cuiva. Pune-ti la incercare gindurile intrebind "daca iti spui ceva tie insuti, ai vrea sa spui acelasi lucru unui prieten?". Daca raspunsul este "Doamne, nu!", atunci problema nu are nimic de-a face cu prietenul. Trebuie sa-ti fii un prieten mai bun tie insuti.

Cintareste-ti viata

Privind acele ingrozitoare cifre rostogolindu-se pe ecranul cintarului poate face cea mai increzatoare vedeta sa transpire. Deci, stai o clipa sa apreciezi, indiferent cit cintaresti, ca traiesti bine! Inainte de a te urca pe cintar ia in considerare pentru ce esti recunoscator, nu doar in viata, dar chiar legat de corpul tau. Simte-te liber sa te lauzi. Apoi, dupa ce ai trecut in revista si cintarit realizarile personale si atributele fizice fabuloase, poti sa te urci pe cintar cu mindrie stiind ca numarul pe care il vezi nu va schimba faptul ca acesta este corpul care te-a dus in toate acele locuri minunate si ti-a daruit aceasta viata incredibila.

Nimic nu se compara cu tine

Fiecare corp este diferit. Totusi, de regula, mai ales femeile tind sa se compare, din pacate, cu celelalte femei. Si analiza tinde sa fie nedreapta. Oamenii deseori se desconsidera dupa ce vad imagini ale celor foarte subtiri sau ale modelelor. Devine o comparatie cu ceva la care nu ai acces. Dar chiar celebritatile si supermodelele sint corectate in fotografii, pentru a nu mai mentiona munca stilistilor si a operatorilor. Una peste alta, chiar acestia nu se pot ridica la inaltimea imaginii lor. Oricum, indiferent daca persoana cealalta cu care te compari este un muritor de rind sau o celebritate, acest comportament incalca direct regula nr. 2. Trebuie sa iubesti, accepti si apreciezi ceea ce ai. Si apoi poate vei incepe sa vezi ce nedrept este cind alta persoana incearca sa se compare cu frumusetea unica si majestuoasa care esti tu!



slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 53402 ori.



Ai trecut de 30 de ani? Atunci AI NEVOIE de colagen (cu Fortigel)!

2 Iunie 2025

Colagenul este o proteină esențială pentru sănătatea pielii, articulațiilor, oaselor și tendoanelor. Odată cu înaintarea în vârstă, producția naturală de colagen scade, ceea ce poate duce la pierderea elasticității pielii, apariția durerilor articulare și fragilizarea sistemului musculo-scheletic. Suplimentarea cu colagen devine astfel un aliat important pentru menținerea mobilității și aspectului tânăr al pielii.

Collagen cu Fortigel® de la Cosmopharm este un produs special formulat cu peptide bioactive de colagen, susținute de studii clinice. Fortigel® este o formă brevetată de colagen hidrolizat, recunoscută pentru capacitatea sa de a stimula regenerarea cartilajului articular și de a reduce disconfortul la nivelul articulațiilor. Spre deosebire de alte forme de colagen, Fortigel® are o absorbție ridicată și acțiune direcționată exact acolo unde e nevoie. Administrat constant,

Collagen cu Fortigel® poate contribui la menținerea sănătății articulare, la prevenirea leziunilor și la susținerea performanței fizice, mai ales în cazul persoanelor active sau care suferă de uzură articulară. În plus, aduce beneficii și pielii, unghiilor și părului, completând un stil de viață echilibrat. Este o alegere inspirată pentru oricine dorește să prevină semnele îmbătrânirii și să se bucure de o mobilitate mai bună, zi de zi.


Cum alegi un nutritionist bun in Bucuresti?

22 Aprilie 2025

Menținerea unei stări optime de sănătate și prevenirea afecțiunilor cronice presupun, în mod esențial, adoptarea unui regim alimentar echilibrat. Pentru a obține rezultate sustenabile și adaptate nevoilor proprii, este indicată consultarea unui expert în nutriție. Deși în București există numeroși profesioniști în acest domeniu, identificarea celui mai potrivit poate deveni o sarcină dificilă fără un set clar de repere.

Acest material îți oferă câteva direcții utile pentru a facilita procesul de selecție. În primul rând, este esențial să te asiguri că nutriționistul are o pregătire academică solidă și o practică relevantă în domeniu. Un dietetician calificat este, de regulă, absolvent al unei instituții de învățământ superior din aria științelor medicale, cu specializare în Nutriție și Dietetică. Acesta este capabil să interpreteze rezultatele analizelor clinice și să conceapă planuri nutriționale personalizate, în funcție de particularitățile fiziologice ale fiecărui individ.

Totodată, este recomandabil să alegi un specialist care deține experiență practică în aria ta de interes – fie că urmărești reducerea greutății corporale, dezvoltarea masei musculare sau controlul unei patologii specifice, cum ar fi diabetul. Un profesionist competent va solicita evaluări medicale înainte de a propune o intervenție alimentară, evitând dietele dezechilibrate sau soluțiile extreme. Un plan nutrițional eficient trebuie să fie realist, sustenabil și integrat stilului tău de viață.

Evaluarea opiniilor altor pacienți poate constitui, de asemenea, un criteriu valoros. Recenziile disponibile online sau recomandările directe pot oferi indicii relevante despre seriozitatea, empatia și eficiența specialistului. În plus, este important să iei în calcul amplasarea cabinetului, disponibilitatea programărilor și opțiunile de consiliere la distanță – mai ales în contextul actual, în care telemedicina este tot mai frecvent utilizată.

Pentru a simplifica alegerea, îți recomandăm Centrul Medical Superfit, unde vei găsi o echipă de profesioniști cu experiență și acces la tehnologii de ultimă generație, pregătiți să te sprijine cu soluții personalizate și eficiente. Îi poți contacta telefonic la 0722 61 67 85 sau poți face o vizită la sediul din Str. Moise Nicoară 20, sector 3, București.


Remedii Naturale pentru Sănătatea Articulațiilor

3 Aprilie 2025

Pentru a ne menține articulațiile sănătoase, e important să le folosim corect și să le protejăm de suprasolicitare. Mișcarea regulată, cum ar fi mersul pe jos, înotul sau yoga, ajută la menținerea flexibilității și la întărirea mușchilor care susțin articulațiile.

Hidratarea joacă și ea un rol esențial, deoarece lichidul sinovial din articulații are nevoie de apă pentru a le menține lubrifiate. Alimentația echilibrată contribuie și ea la sănătatea articulațiilor. Alimente bogate în omega-3, cum ar fi peștele gras, nucile și semințele, reduc inflamația, iar colagenul și vitamina C din citrice, ardei sau supa de oase ajută la regenerarea cartilajului. E bine să evităm excesul de zahăr și alimentele ultraprocesate, care pot favoriza inflamația și rigiditatea articulară.

Greutatea corporală are un impact mare asupra articulațiilor, mai ales asupra genunchilor, șoldurilor și coloanei vertebrale. Dacă avem kilograme în plus, presiunea asupra acestor articulații crește, ceea ce poate duce la uzură și dureri. Menținerea unei greutăți sănătoase printr-o alimentație echilibrată și mișcare regulată poate preveni multe probleme.

Nu în ultimul rând, postura corectă și evitarea mișcărilor bruște sau repetitive pot preveni accidentările. Dacă stăm mult timp la birou, e bine să facem pauze pentru a ne mișca, iar dacă ridicăm greutăți, trebuie să folosim tehnici corecte pentru a proteja coloana și articulațiile. Cu puțină grijă și atenție, ne putem menține articulațiile sănătoase și flexibile pentru mai mult timp!


Articole din aceeasi categorie

CE ASCUNDE CRESTEREA IN GREUTATE CE ASCUNDE CRESTEREA IN GREUTATE
Frustrarea de a vedea kilogramele in plus pe cintar, sau ...
SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI
Indelung dezbatute pentru "rolul" lor de a rotunji siluete si ...


4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS 4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS
Esti atent la alimentele din meniul tau, calculezi numarul de ...
SOLUTII ORIGINALE PENTRU O SILUETA DE INVIDIAT SOLUTII ORIGINALE PENTRU O SILUETA DE INVIDIAT
Credeai ca nu poti castiga lupta impotriva cantarului decat urmand ...


Alte articole despre Slabire






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii