Sunteti aici :: Psihologie » INSTRUCTORII DE AMOR
INSTRUCTORII DE AMOR
A fi destept sau desteapta apare, fie direct, fie indirect, legat de performanta. Adica, desteptul sau desteapta este performant sau are rezultate bune in ceea ce intreprinde. Performanta se refera la ceva pozitiv, fiind de la sine inteles ca o persoana cu performanta face bine ceea ce face. Dar aceasta calitate nu este atribuita doar fiintelor, obiectele putind fi si ele performante, adesea chiar inteligente, asa cum vedem in reclamele de masini de spalat.
In epoca retetelor
In vremurile pe care le traim, prostia este sanctionata. Nu trebuie sa faci prostii, adica sa ai esecuri, sa nu fii performant. De aceea, revistele sint pline de retete. Pentru a evita esecurile, pentru a te asigura de succes. Totusi, in orice domeniu al vietii ne paste prostia. De cite ori nu spunem cuiva sau chiar noua insene "Ah, ce proasta am fost!"?!
Consecintele neghiobiilor facute sint regretele, nemultumirea de propria persoana. Unii chiar spun, desi n-o fac, ca si-ar trage palme la oglinda, gindindu-se la gogomaniile comise.
Evident, insa, ca intensitatea parerilor de rau depinde de importanta gestului si, mai ales, de efectele pe care propria prostia le produce.
In amor, prostia inseamna de obicei naivitate sau credulitate. Multe femei regreta ca au pierdut un timp, uneori toata viata, alaturi de un barbat. Adesea, ele pun acest lucru pe seama lipsei de noroc, a ghinionului pe care l-au avut in viata.
Spuneam ca traim in epoca retetelor. Mai mult decit atit, ni se sugereaza ca un ajutor ne scapa de prostii, ne faciliteaza evitarea lor si ne asigura reusita. Sau cel putin ne garanteaza o mai mare probabilitate de a face ceva bine si a nu regreta, acest lucru fiind valabil in multe domenii ale vietii, chiar si in amor. "Instructorii de amor" ne arata calea care duce la o iubire asa cum ne-o dorim. Si oricit am fi de diferiti, cam toti ne dorim, in linii mari, aceleasi lucruri. In viata sentimentala, ghidul - nu este o carte, desi exista si carti, ci un specialist - ne recomanda sa pornim de la regulile de bun simt. Ce inseamna bunul simt? Vom recunoaste ca nu este altceva decit un set de reguli care ne protejeaza, ne feresc sa intram intr-o relatie neconvenabila, indiferent daca intentia noastra este de a ne instala intr-o legatura de scurta sau lunga durata sau daca dorim chiar si o casatorie. Primele trei reguli de bun simt sint: cautarea unui barbat disponibil, economic stabil sau avantajos si necertat cu legea. Alte reguli sint, insa, nerealiste sau bazate pe mituri romantice, unde prostia isi gaseste loc rapid. Si aceasta prostie, compusa din alegerile si deciziile neinspirate pe care le-am luat, costa mult, mai ales psihologic.
Citeste restul articolului AICI.
Acest articol a fost vizualizat de 21220 ori.
Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată
25 Noiembrie 2024Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.
Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.
Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.
Mic ghid de inlocuiri alimentare
18 Noiembrie 2024Alegerile alimentare sănătoase joacă un rol esențial în menținerea sănătății și a stării de bine. O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase, oferă nutrienții necesari pentru energie și funcționare optimă a organismului.
Consumarea unei varietăți de alimente ajută la prevenirea deficiențelor nutriționale, iar limitarea zahărului, a grăsimilor trans și a alimentelor procesate poate reduce riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă. Alegerea porțiilor adecvate și hidratarea corectă completează un stil de viață sănătos, contribuind la un corp și o minte în formă optimă.
Cum previi degradarea creierului?
4 Noiembrie 2024Menținerea sănătății creierului este esențială pentru o viață activă și echilibrată. Printre cele mai eficiente metode se numără o alimentație sănătoasă, somnul adecvat, activitatea fizică regulată și stimularea mentală continuă.
O dietă bogată în antioxidanți, acizi grași omega-3 și vitamine (cum ar fi vitamina B și E) sprijină funcțiile cognitive. Somnul de calitate ajută la consolidarea memoriei și la regenerarea celulară, iar exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui către creier, contribuind la o mai bună funcționare cognitivă. De asemenea, activitățile precum cititul, puzzle-urile, învățarea unei limbi noi sau practicarea unui hobby pot stimula creierul și pot preveni declinul cognitiv.
Menținerea unei vieți sociale active și gestionarea stresului prin tehnici de relaxare, precum meditația, sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea mentală.
Potrivit unora dintre cele mai recente cercetari in domeniu, s-ar ...
Pentru ca era comunicarii virtuale a luat amploare, procesul de ...