Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Chirurgia in tratamentul obezitatii
ADEVARAT SAU FALS DESPRE SLABIRE SI DIETE
Cum rezolvam problema surplusului ponderal
CSID - Alimente benefice pentru copilul tau, dar nu si pentru tine
GRASIMEA ABDOMINALA


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole CSID - Vrei sa slabesti? Vezi aici o metoda ce nu da gres
LA CE E BUN UN INSTRUCTOR PERSONAL?
MAI MULT TESTOSTERON = MAI MULTA MASA MUSCULARA
MOTIVE PENTRU CARE DIETA TA NU FUNCTIONEAZA
OBEZITATEA SI SARCINA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Alimente care scad tensiunea arteriala Fierbinte
Cand auzi „hipertensiune arteriala”, cel mai probabil te gandesti „Adio, sare!”, nu-i...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Antrenament » CAT DE REPEDE IESI DIN FORMA DUPA CE NU TE MAI ANTRENEZI?

CAT DE REPEDE IESI DIN FORMA DUPA CE NU TE MAI ANTRENEZI?


Deconditionarea sau iesirea din forma, apare atunci cand nu te mai antrenezi si reprezinta unul dintre principiile de baza ale antrenamentului sportiv. Principiul "conditionarii/deconditionarii", pe care americanii l-au sintetizat foarte bine prin cuvintele "use it or lose il" (adica "foloseste sau il pierzi") se refera la adaptarea organismului la efort si respectiv pierderea acestor adaptari, in urma incetarii stimularii prin antrenament. Cat de repede iesi din forma depinde foarte mult de nivelul de antrenament, de cat timp de antrenezi si de cat timp ai intrerupt efortul fizic.

Teoriile care incearca sa explice deconditionarea au devenit mai clare multumita unor studii care s-au concentrat asupra fitness-ului aerob (prin acest termen ma refer la capacitatea de efort aerob). Intr-un studiu realizat la Universitatea din Toronto, mai multi sportivi care se antrenau de multi ani, au fost rugati sa intrerupa complet antrenamentele. Dupa 3 luni de pauza, cercetatorii au observat ca sportivii isi pierdusera aproximativ jumatate din capacitatea de efort aerob. In comparatie, cei cu experienta mai mica de antrenament, au inregistrat rezultate si mai proaste. Un alt studiu a urmarit persoane care se apucasera recent de antrenament si a observat evolutia lor pe parcursul perioadelor de conditionare si deconditionare.

Un grup de indivizi sedentari au participat la un program de antrenament de doua luni, constand in pedalare pe bicicleta stationara. Pe durata acestui program, s-a constatat o imbunatatire substantiala a rezistentei la efort aerob. Dupa aceste doua luni, au urmat inca doua luni in care nu au facut nici un fel de efort. Atunci cand au fost retestati, s-a constatat ca pierdusera toate castigurile in privinta capacitati de efort aerob si revenisera la nivelul de dinainte de programul de antrenament.

Exista, de asemenea, cercetari care s-au concentrat asupra reducerii intensitatii si frecventei antrenamentelor, ca o alternativa la oprirea lor completa. Unii sportivi sunt constransi de imbolnaviri, accidentari sau alte probleme sa intrerupa antrenamentele. Un studiu a urmarit un grup de barbati sedentari, care au inceput un program de antrenament de forta - 3 antrenamente pe saptamana timp de 3 luni, si care apoi au redus la numai un antrenament pe saptamana. S-a constatat faptul ca acesti barbati si-au mentinut aproape integral nivelul fortei obtinut in primele 3 luni. Desi exista o multime de diferente intre indivizi in ceea ce priveste rata de deconditionare si este aproape imposibil sa se aplice o regula generala, totusi concluzia este ca un antrenament intens pe saptamana poate mentine nivelul fitness-ului in parametrii optimi.

Daca trebuie sa opresti complet antrenamentele timp de cateva saptamani, este dificil de prezis in cat timp vei reveni la forma de dinainte. Din nou, diferentele individuale isi spun cuvantul. Unii oameni de stiinta sunt de parere ca dupa 3 luni de pauza totala, e posibil sa ai nevoie de inca trei luni pentru a reveni la forma anterioara. Totusi depinde foarte mult si de nivelul de antrenament la care erai in momentul cand ai intrerupt antrenamentele.

Nu uita, e nevoie macar un antrenament pe saptamana pentru a te mentine in forma!



Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 46826 ori.



Alimente care scad tensiunea arteriala

5 Iunie 2023

Cand auzi „hipertensiune arteriala”, cel mai probabil te gandesti „Adio, sare!”, nu-i asa? Ei bine, evitarea excesului de sare este doar o mica schimbare in dieta, dar exista si alimente care iti fac mai usoara lupta cu hipertensiunea.

In acest clip vei afla care sunt alimentele care te ajuta sa controlezi tensiunea arteriala!


Beneficiile consumului de patrunjel

29 Mai 2023

Asa fragil cum pare, patrunjelul este util in combaterea anemiei, prevenirea bolilor oncologice, protejarea ficatului, tratarea afectiunilor inimii, sustinerea sanatatii ochilor, curatarea organismului de toxine, calmarea ochilor obositi, mentinerea sanatatii pielii, ameliorarea dezechilibrelor hormonale, prevenirea sau tratarea balonarii, constipatiei sau indigestiei.

Este foarte bun si pentru cei care sufera de respiratie urat mirositoare, datorita clorofilei pe care o contine, deoarece aceasta neutralizeaza mirosurile neplacute.


Alimente care te scapa de raceala

22 Mai 2023

Racesti des? Consuma alimentele despre care vorbesc in acest clip!

De doua ori pe an se instaleaza sezonul virozelor respiratorii, al gripelor si al racelilor, ca sa nu mai spun ca nici de covid n-am scapat inca... Vedem peste tot, pe strada, prin magazine, prin mijloace de transport in comun, la birou, la scoala, adulti si copii raciti, tusind, stranutand. Si nu prea mai purtam nici masti de protectie... Iar multi, din pacate, n-au invatat inca sa puna mana corect la gura si la nas atunci cand stranuta sau tusesc. Ideal ar fi ca atunci cand avem gripa sa stam in casa si sa ne tratam corect.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii