Sunteti aici :: Antrenament » CAUTI SCUZE CA SA NU ALERGI?
CAUTI SCUZE CA SA NU ALERGI?
Fiecare dintre noi ne gasim motive sa nu facem o anumita treaba care nu ne face prea multa placere, desi stim ca ar trebui sa o facem. Asa se intampla si cu alergatul. Fie ca e vorba de oameni care au un program de alergare si vor sa traga chiulul la un antrenament sau oameni care nu alearga dar ar vrea sa inceapa, insa cauta scuze pentru a amana momentul, toti isi aleg una sau mai multe motive, dintre care le-am ales in continuare pe cele mai frecvent intalnite.
"Nu sunt in forma" - aceasta este cea mai frecventa scuza a celor se decid sa inceapa sa alearga, insa si a alergatorilor cu experienta care s-au accidentat. Este o scuza cat se poate de proasta, fiindca alergatul este o modalitate excelenta de a intra in forma. Puteti incepe prin a merge, apoi a alerga usor si in felul acesta veti intra usor-usor in forma.
"Alergarea poate fi cauza unor accidentari" - da, este adevarat, insa nu mai mult decat alte sporturi. E mult mai putin probabil sa te accidentezi alergand, decat jucand fotbal. Incalzeste-te bine, alege un teren fara denivelari sau o banda de alergat si controleaza-ti ritmul de alergare. In felul acesta riscul de accidentare se reduce foarte mult.
"Imi distrug genunchii" - la fel ca si la scuza anterioara, riscul este mai crescut in cazul celor care nu stiu sa-si dozeze efortul si isi forteaza organismul, in loc sa ii lase timp sa se adapteze. Este adevarat ca supraponderalii supun articulatiile genunchilor unei presiuni mai mari, insa si acestia pot alerga - de preferat pe tartan sau pe pe banda.
"Nu am suficient timp" - este o scuza clasica. E adevarat ca viata din timpurile noastre este foarte agitata si rapida, insa ce e mai important decat sanatatea? Totul se reduce la regandirea prioritatilor.
"Nu am fost niciodata bun la alergat" - poate ca asa este, insa antrenandu-va veti deveni mai buni.
"Pantofii de sport costa prea mult" - sigur, o pereche de "adidasi" de calitate costa cu mult mai mult decat unii luati din piata. Ok, daca chiar nu aveti bani pentru niste pantofi de sport de calitate, puteti alerga foarte bine si incaltati cu unii mai ieftini. Incepeti cu ce aveti si strangeti bani pentru unii mai buni.
"Sunt prea obosit" - dupa o zi lunga de munca, putini oameni mai au chef sa iasa la alergat. Ganditi-va totusi ca efortul fizic stimuleaza eliberarea de endorfine si va umple de energie psihica.
"Alergarea e un efort prea mare pentru mine" - daca sunteti complet neantrenati, atunci s-ar putea ca primele antrenamente sa fie mai dificile. Totusi, pe masura ce veti avea mai multa rezistenta, alergarea va deveni o placere si va veti bucura de toate beneficiile ei.
"E prea cald/frig" - pentru fiecare anotimp exista solutii. Daca nu va place sa alergati afara, cautati o sala cu aer conditionat. Atunci cand este cald, nu uitati sa va hidratati permanent, iar daca este frig, imbracati-va in "straturi"..
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 49402 ori.
Te ajuta CARNITINA sa slabesti?
28 Noiembrie 2023Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.
Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!
Beneficiile vitaminei C
20 Noiembrie 2023Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.
Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.
Beneficiile semintelor de susan
14 Noiembrie 2023Presarate pe covrigi, chifle de burgeri sau in salate, semintele de susan trec adesea nebagate in seama. Sunt foarte mici si se pierd printre alte ingrediente. Totusi, pot fi un adaos valoros in alimentatia ta, deopotriva pentru gust si nutrienti.
In acest clip iti voi vorbi despre proprietatile acestor seminte marunte si cum sa le folosesti in bucatarie!
Adauga un comentariu Acest articol are 3 comentarii.
eu mam apucat de alergat pe intai febroarie.prima saptamana am inceput cu 3km si 50 flotari.a doua saptamana 4-5km si 70 flotari.ma simt super.cum sa fac sa scp de burta si sa imi fac un abdomen de invidiat?
Multumesc. Nu cred ca sunt singurul (si poate nici cel mai avizat) sa dau sfaturi despre alergare. Momentan sunt doar un amator pasionat de acest domeniu si incerc sa ma perfectionez si sa ii ajut si pe altii cu informatii.
Domnul Serban Damian mi se pare singurul si cel mai avizat care intr-un domeniu atat de pasionant cum este alergarea, iti poate oferii cele mai bune sfaturi. Ma declar incantat ca am descoperit acest site!!

Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...

Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...

Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii