Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam ATACUL DE PANICA
SISTEME ANTIOXIDANTE CU ROL PROTECTOR
SOLUTII NATURALE PENTRU DINTI SANATOSI
TOTUL DESPRE ALIMENTELE-MEDICAMENT
Mancat frecvent = slabire mai rapida


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole SEX, SCANDAL SI ROCK N ROLL
Reducerea grasimii din dieta
RECE SAU CALD ?
OBEZITATEA SI SARCINA
4 GRESELI PRIVIND METABOLISMUL
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ce mananci ca sa previi osteoporoza Fierbinte
Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » O METODA "ANTI-FOAME"?

O METODA "ANTI-FOAME"?


Cum? Deja iti este foame? Si nici nu au trecut doua ore de la ultima masa...

Daca ai tinut vreodata in viata ta o cura de slabire, atunci probabil ca iti este familiara acea senzatie de foame, cvasipermanenta si care nu trece decat daca mananci ceva.

Un studiu realizat in Anglia si care a facut senzatie in presa de acolo, ar putea sa reprezinte raspunsul pe care il cautam. In august 2002, endocrinologul Stephen Bloom si colegii sai de la Colegiul Imperial din Londra au descoperit ca atunci cand au injectat un hormon, numit peptidul YY3-36 (PYY) la rozatoare si oameni, efectul a fost o reducere semnificativa a senzatiei de foame timp de 12 ore sau mai mult. Mai mult decat atat, rozatoarele care au primit tratamentul cu acest hormon au inregistrat si o scadere in greutate, ceea ce a atras atentia asupra PYY ca potential viitor medicament folosit in tratarea obezitatii. Totusi e nevoie de studii aprofundate, fiindca nu in toate grupurile folosite in cercetare s-au obtinut rezultate similare.

Un fost membru al echipei lui Bloom, endocrinologul Rachel Batterham de la Colegiul Universitar Londra a abordat problema dintr-un unghi diferit. Echipa lui Batterham a analizat cu atentie ce alimente au capacitatea de a potoli senzatia de foame. Ei au luat in studiu 9 barbati obezi si 10 barbati normoponderali. Dupa o perioada scurta de post total, barbatii au consumat diferite tipuri de alimente. Fiecare masa adminstrata - fie bogata in proteine, fie bogata in lipide, fie bogata in carbohidrati - avea aceeasi valoare calorica.

Toti barbatii au afirmat ca mesele bogate in proteine le-au satisfacut cel mai bine foamea. Interesant de observat faptul ca barbatii normoponderali au considerat mesele bogate in grasimi mai "satisfacatoare" decat pe cele bogate in carbohidrati, in timp ce obezii nu au fost de acord cu aceasta.

Analizele de laborator au aratat ca mesele bogate in proteine declanseaza o secretie mai abundenta de PYY la toti barbatii, indiferent de greutate. In cazul barbatilor normoponderali - dar nu si in cazul celor obezi - mesele bogate in grasime au indus o secretie mai importanta de PYY decat mesele bogate in carbohidrati. Echipa lui Batterham a mai facut un experiment - a conceput un cobai fara gena care codifica molecula PYY. Acesti soareci au consumat cantitati uriase de hrana si au devenit rapid obezi. In mod normal, soarecii obezi care primesc o alimentatie hiperproteica mananca mai putin si slabesc. Insa dieta hiperproteica nu a fost de ajutor soarecilor cu deficienta de PYY - doar daca li s-a administrat PYY. "Marind continutul in proteine al alimentatiei, crestem secretia de PYY in organism, ceea ce reduce senzatia de foame si ajuta la scaderea in greutate," afirma dr. Rachel Batterham. "Asadar o strategie pe care am putea-o utiliza in scaderea in greutate este cresterea continutului in proteine al regimului alimentar, ceea ce mareste viteza cu care apare senzatia de satietate - cu alte cuvinte un control mai bun al centrilor nervosi care se ocupa cu aceste reglaje esentiale. Este un tip de regim alimentar care ii caracteriza pe stramosii nostri, pe vremea cand supravietuiau hranindu-se cu ceea ce vanau."

Totusi aceste cerectari nu s-au concretizat prin crearea unui supliment pe baza de PYY, care sa fie folosit in curele de slabire. "PYY este un peptid, deci o bucatica de proteina - daca ar fi administrat sub forma de tablete ar fi digerat si nu ar ajunge in sange. Asadar PYY ar trebui administrat pe alta cale - intravenos, subcutanat, transdermic sau nazal - sau am putea incerca sa controlam secretia lui in organism prin modificari la nivelul regimului alimentar."


Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 46598 ori.



Ce mananci ca sa previi osteoporoza

26 Septembrie 2023

Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore. 


Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.


Beneficiile pentru sanatate ale cireselor

11 Septembrie 2023

Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CALCIUL - O NECESITATE ZILNICA
In ultima vreme tot mai multi oameni devin foarte interesati ...
ASPARATMUL - PRO SAU CONTRA
Daca ai curiozitatea sa cauti pe Internet informatii despre aspartam, ...


MITUL APEI DISTILATE
In jurul subiectului "apa distilata - utilizare in culturism" au ...
MASA DUPA ANTRENAMENT
Fiecare sportiv stie cat de importanta este masa dinainte de ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 11 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii