Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam TRUCURI PENTRU SCADERE IN GRUTATE
GASTRITA, IN CATEVA IDEI
Cafeina
BOLNAVII CRONICI SI MISCAREA
PRINCIPALII 5 INAMICI AI INIMII


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole IDEI PENTRU OAMENII OCUPATI
CSID - Cum poti sa slabesti cu 5 mese pe zi si 1000 kcal
Nutritia in sporturile de anduranta
CSID - Consumati sucuri de fructe!
CSID - Alimente benefice pentru copilul tau, dar nu si pentru tine
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile ginsengului Fierbinte
Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 443.
Pagina 39 din 45

De ce nu (mai) mergem la sala ?

30 Decembrie 2009

Un posibil raspuns la aceasta intrebare ne dau Wayne C. Miller, PhD si Todd A. Miller, PhD, in articolul "Atitudinile adultilor normo- si supraponderali asupra antrenamentului in cadru organizat", publicat in Journal of Nutrition Education and Behavior.

Studiul - la care au luat parte 1552 de adulti dintre care 989 supraponderali - a avut la baza Teoria Comportamentului Planificat, care urmareste, printre altele, atitudinea individuala, perceptia presiunii sociale asupra comportamentului si perceptia individuala asupra dificultatii anumitei actiuni.

Cercetatorii au descoperit ca spre deosebire de normoponderali, adultii supraponderali au o credinta mai mare in rolul exercitiilor fizice de a imbunatati infatisarea si imaginea de sine.

Din pacate, tot ei se simt mai jenati si intimidati de punerea in practica a programelor fizice. Acest lucru are cauze multiple, sustin cercetatorii, printre care se numara jena de a lucra cu persoane tinere, sau de a lucra printre persoane aflate in forma fizica buna, jena de a lucra cu persoane de sex opus, de a nu putea folosi corect echipamentul, sau pur si simplu incapacitatea de a combate plictiseala ce se poate instaura in timpul antrenamentului.

Cu cat greutatea unui supraponderal era mai mare, cu atat perceptia sa asupra starii de sanate era mai scazuta.

Autorii trag concluzia ca atunci se recomanda persoanelor supraponderale programe fizice, de acum inainte va trebui sa se tina seama ceva mai mult de propria perceptie asupra acestora.

Dupa masa de Craciun, plimba-te!

26 Decembrie 2009

Daca vrei sa scapi de caloriile "acumulate" la masa de Craciun si zilele urmatoare, cea mai buna si simpla modalitate este sa iesi la o plimbare in parc si in general sa cresti nivelul activitatii fizice pe care o practici in vacanta.

O masa tipica de Craciun poate ajunge la valoarea de 1500 kcal, ceea ce inseamna mai mult de jumatate din necesarul zilnic pentru un barbat si mai mult de trei sferturi din necesarul zilnic al unei femei.

Daca toti romanii ar iesi la plimbare dupa Craciun, probabil ca ar acoperi o distanta de 40-50 de milioane de kilometri.

Indiferent de vrema de afara, plimbarea dupa masa de Craciun ar putea sa devina un obicei tot atat de placut ca si sarbatoarea in sine. Familiile si prietenii se pot intalni si pentru a se plimba, nu numai pentru a manca si a bea. In acest fel poti evita senzatia de "plin" ce apare dupa mancatul excesiv.

Daca iti place sa alergi poti sa te intalnesti cu membrii Ro Club Maraton pentru a alerga in parcurile bucurestene, in fiecare sambata si duminica.


Mos Craciun ar trebui sa isi schimbe imaginea

21 Decembrie 2009

Mos Craciun ar trebui sa isi schimbe imaginea: ar trebui sa renunte la sanie si sa mearga pe jos, ar trebui sa slabeasca, ar trebui sa manance morcovii pe care copiii ii lasa pentru reni si ar trebui sa uite de sherry si placinta si ca sa o spunem pe-a dreapta, n-ar mai trebui sa promoveze imaginea unui obez, care bea in timp ce conduce si are un stil de viata nesanatos.
Aceasta este tema unui articol publicat in British Medical Journal, una dintre cele mai bine cotate reviste medicale. Autorul articoului este dr. Nathan Grills de la Monash University.

Se pare ca imaginea clasica a lui Mos Craciun poate avea un impact negativ asupra a milioane de minti fragede de copii. Grills considera ca ar trebui sa ne folosim de popularitatea acestui personaj pentru a promova un stil de viata sanatos.
Dr. Grills a studiat problema si a ajuns la concluzia ca Mos Craciun este un personaj extrem de cunoscut printre copii, asta pentru ca este foarte bine promovat. De exemplu, el este mult mai familiar copiilor de varsta scolara din SUA decat Ronald McDonald, un alt personaj foarte intens promovat, care are menirea de a asocia mancarea McDonald's cu sentimente pozitive precum bucuria, satisfactia, fericirea.
Imaginea lui Mos Craciun este folosita pentru a vinde anumite produse si de multe ori este infatisat promovand produse nu prea bune pentru sanatate, iar impactul este global. Un exemplu foarte graitor - Coca-Cola (in aceasta perioada aveti ocazia sa va convingeti de asocierea intre acest produs si Mos Craciun in campaniile de marketing).

Grills mai puncteaza si aceste aspecte:

- in felicitarile de Craciun, mosul este de multe ori reprezentat fumand pipa sau trabuc
- Mos Craciun promoveaza consumul de alcool in timpul "sofatului" (coniac si ce ii mai place lui)
- in ciuda faptului ca este reprezentat calatorind prin aer cu mare viteza, niciodata nu apare purtand centura sau casca
- ar putea fi acuzat ca promoveaza si alte activitati periculoase - cataratul pe acoperis si saritul prin hornul casei
- tuseste si stranuta frecvent... tocmai acum cand circula virusul gripei porcine

Grills sugereaza ca ar cam fi timpul pentru o updatare a imaginii lui Mos Craciun. Ce ati zice de un mos in forma, facand exercitii la sala?


Consumul zilnic de ulei de peste contribuie la sanatatea ta

12 Decembrie 2009

Lysi, lider mondial in productia de ulei de peste, cu o experienta de peste 70 de ani in domeniu, va recomanda sa va informati despre beneficiile consumului zilnic de ulei de peste pentru sanatatea intregii familii, accesand www.sagasanatate.ro.

Pentru mentinerea vitalitatii, a sanatatii si pentru cladirea unui sistem imunitar puternic, uleiul de peste ar trebui sa fie prezent in alimentatia zilnica a intregii familii

Stiati ca... Omega-3 constituie caramizile de temelie ale formarii creierului, retinei si sistemului nervos iar copiii pot beneficia de aportul uleiului de peste pentru o dezvoltare sanatoasa inca din perioada uterina, daca mama lor ia zilnic ulei de peste?

Stiati ca... pentru adulti, Omega-3 reduce inflamatia si "intepeneala" de dimineata a articulatiilor?

Stiati ca... acizii grasi Omega-3 imbunatatesc circulatia cardiovasculara, scad aritmiile, modereaza presiunea sanguina si hipertensiunea si normalizeaza nivelul colesterolului si al trigliceridelor?

Stiati ca... Omega-3 este indispensabil pentru sportivi si pentru persoanele ce depun un efort fizic si intelectual sustinut?

Stiati ca... Vitaminele D si A din Uleiul din Ficat de Cod sunt necesare pentru a asigura dezvoltarea sanatoasa a oaselor, ochilor si dintilor; vitamina D previne rahitismul si osteoporoza si ajuta la refacerea masei osoase dupa fracturi, contribuind la fixarea calciului?

Stiati ca...Uleiul din Ficat de Rechin stimuleaza intens sistemul imunitar adult datorita continutului bogat în alkoxigliceroli, fiind un remediu natural foarte pretios?

Produsele naturale Lysi din ulei de peste pur islandez respecta un control foarte strict al calitatii si sunt obtinute din pestele proaspat al Atlanticului de Nord. Lysi a ajuns un reper mondial in domeniul lipidelor marine, in 2007 fiind premiata de Presedintele Islandei pentru "viziunea de care compania da dovada in dezvoltarea de produse, cercetarea si experienta in domeniul sau".

Puteti gasi produsele Lysi in farmacii, plafare si la distribuitorii online.


Uleiul de in si osteoporoza

7 Decembrie 2009

Un studiu recent publicat in International Journal of Food Safety, Nutrition and Public Health a evidentiat faptul ca uleiul de in poate reduce riscul de osteoporoza la femeile aflate la menopauza si la femeile suferind de diabet.

Studiul a fost realizat pe animale de laborator la National Research Center din Cairo, de catre o echipa condusa de Dr.Mer Harvi.

Echipa a descoperit diabetul influenteaza osteoporoza mai mult decat pierderea echilibrului hormonal specific menopauzei. S-a observat, de asemenea, ca uleiul de seminte de in a avut un efect benefic asupra densitatii osoase si a reducerii nivelului markerilor asociati cu osteoporoza.

Se considera ca acizii grasi prezenti in uleiul de seminte de in joaca un rol important in formarea matricii osoase si a mineralizarii osului.

Echilibrul proteic - cheia longevitatii

3 Decembrie 2009

Un studiu recent sponsorizat de Wellcome Trust and Research into Ageing sugereaza ca pentru pastrarea sanatatii, mai important decat reducerea caloriilor este pastrarea echilibrului proteic.

Studiul, realizat in laborator, explica de ce restrictiile dietare, desi par a avea reale beneficii pentru sanatate, pot genera si efecte secundare ingrijoratoare, unul dintre ele fiind scaderea fertilitatii.

Cercetatorii au modificat in permanenta cantitatile de zaharuri, vitamine, lipide si aminoacizi. Concluzia a fost ca modificand cantitatile de aminoacizi au fost afectate atat durata de viata cat si fertilitatea - modificarea celorlalte componente ale dietei a avut efecte scazute sau neglijabile.

"Manipuland cu grija cantitatile de aminoacizi din dieta", spune Dr.Matthew Piper, unul dintre autorii studiului, "am reusit sa maximizam atat longevitatea cat si fertilitatea. Aceasta inseamna ca va fi posibil in viitor sa prelungim viata fara toate acele restrictii alimentare urate de toata lumea."

Ginkgo Biloba si Bolile Arteriale

30 Noiembrie 2009

Un studiu realizat anul acesta la Universitatea Stanford, Palo Alto, CA, a incercat sa probeze eficacitatea extractului de Ginkgo Biloba in lupta cu deficientele arteriale periferice.

Extractul de Ginkgo Biloba este folosit de mii de ani in Medicina Traditionala Chineza pentru diferite afectiuni, incluzand si circulatia periferica.

Ginkgo Biloba contine o clasa de nutrienti - flavonoizii - gasiti de asemenea in fructe, legume, ciocolata neagra si vin rosu, iar acestia au ofera protectie impotriva bolilor cardiovasculare.

Extractul de Gingko Biloba actioneaza direct asupra tonusului musculaturii netede arteriolare,asupra microcirculatiei capilare si venoase, dar si asupra trombocitelor circulante.

Din cei 3000 de participanti la studiu, mai mult de jumatate au raportat imbunatatirea conditiilor periferice, fapt ce a fost testat ulterior prin probele clinice. Mersul a fost imbunatatit la marea majoritate a subiectilor, iar durerea la nivelul membrelor inferioare s-a diminuat pana sub pragul de functionalitate.

S-a constatat ca reglarea circulatiei periferice se datoreaza in special efectului trombolitic al extractului de Ginkgo Biloba, fapt ce impune moderatie in administrarea lui, mai ales atunci cand pacientul se afla sub medicatie anticoagulanta - uneori chiar si simpla administrare de aspirina trebuie luata in consideratie.

Studiul face parte dintr-un proiect mult mai mare, care se afla in desfasurare si care isi propune sa dezvaluie actiunea extractului de Ginkgo Biloba in intregul corp.

Soia si cancerul de colon

26 Noiembrie 2009

Un studiu realizat la Children's Hospital & Research Center din Oakland a identificat o noua clasa de agenti terapeutici aflati in mod natural in soia, care pot preveni si posibil trata cancerul de colon.

Studiul, condus de Julie Saba, MD, PhD, Senior Scientist si Director al Cancer Center at Children's Hospital Oakland Research Institute, a pus in evidenta faptul ca anumite lipide care se gasesc in soia - sfingadienele, prescurtat SD - ar putea fi o mare speranta pentru lupta impotriva cancerului de colon.

Studiile realizate in laborator au aratat cum lipidele SD reuseau sa produca moartea celulelor canceroase.

"Este o incununare a eforturilor noastre de pana acum", spune Dr.Saba. "In primul rand, studiul ne arata ca introducand soia in alimentatie ajutam corpul sa scape de celulele mutante. Dupa care putem folosi informatiile pe care deja le-am acumulat pentru a dezvolta noi medicamente pentru cancerul de colon, mai eficiente decat cele deja prezente."

"De aceea", spune Dr.Saba in incheiere, "recomand cu caldura dietele bazate pe soia - sunt si gustoase si sanatoase in acelasi timp."

Imbatranirea si boala - descifrate in sfarsit ?

23 Noiembrie 2009

Cercetatorii de la Mount Sinai School of Medicine si-au pus o intrebare care framanta comunitatea stiintifica de mult timp : "Cum influenteaza restrictiile sau cresterea consumului de calorii imbatrinirea si boala ?"

Raspunsul este dat de un studiu condus de Charles Mobbs, PhD, Professor of Neuroscience and of Geriatrics la Palliative Medicine at Mount Sinai School of Medicine si publicat in Public Library of Science Biology.

Dr.Mobb si colegii sai au descoperit cum, intre anumiti parametri, o dieta saraca in calorii incetineste dezvoltarea unor boli legate de imbatranire, cum ar fi Alzheimer. "Importante nu par a fi numararea caloriilor sau eliminarea anumitor nutrienti", spune Dr.Mobb.

"Am observat ca este foarte important impactul pe care dieta il are asupra metabolismului glucidic"

Restrictiile dietei induc o accelerare a transcriptiei proteinei CBP, care controleaza activitatea genelor care controleaza functiile celulare.

Cheia unei vieti sanatoase pare a fi controlul asupra acestei proteine - o restrictie a dietei cu 10% poate prelungi viata, insa valori mai mari de 50% o pot scurta.

Echipa a descoperit ca restrictia dietara optima se situeaza undeva in jurul valorii de 30% si este valabila pentru toate mamiferele.

"Pasul urmator este sa intelegem exact interactiunile dintre CBP si ceilalti factori care influenteaza imbatranirea si boala", conchide Dr.Mobbs.

Seleniul si problemele de inima

20 Noiembrie 2009

Introducerea in dieta zilnica a suplimentelor cu seleniu poate creste nivelul colesterolului si poarte, de asemenea, sa declanseze probleme cardiovasculare.

Seleniul - un mineral esential cu proprietati antioxidante - se gaseste in mod natural in carne, vegetale su fructe de mare. Unii oameni obisnuiesc sa ia seleniu deoarece cred cain acest fel vor reduce riscul de cancer sau alte boli.

Cercetatorii de la Universitatea din Warwick au studiat posibilele legaturi intre nivelul de seleniu din sange si tesutul adipos pe 1042 de participanti, cu varste cuprinse intre 19 si 64 de ani.

Studiul a aratat ca participantii cu o concentratie de seleniu in sange mai mare de 1.20 umol/l aveau , in general, nivelul colesterolului  crescut cu 8 procente. Dintre participantii cu nivel crescut de seleniu, 48.2 % au declarat ca iau in mod regulat suplimente nutritive.

"Noi credem", declara autorii studiului, "ca tendinta actuala, de a creste consumul de suplimente nutritive in mod artificial, nu este binevenita."

Afisare 10 din 443.
Pagina 39 din 45






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii