Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam RECE SAU CALD ?
Interviu despre slabire
CAT DE SINCERI SUNTEM?
OBEZITATEA LA PACIENTII DIABETICI IN VARSTA
BENEFICIILE SARUTULUI ASUPRA SANATATII


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Irina Enea
10 TREBURI CASNICE CARE ARD CELE MAI MULTE CALORII
CSID - Floricele de porumb reduc riscul de boli cardiovasculare si cancer
RATA MARINATA CU LEGUME
Alimentatia copiilor (emisiune la tv6.ro)
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 441.
Pagina 36 din 45

Invata sa ai un copil sanatos cu Asociatia Secretul Evolutiei

10 Mai 2010

Duminica, 23 mai, Asociatia Secretul Evolutiei va invita la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt.


Dragi parinti si bunici, rezervati-va prima parte a zilei pentru o intalnire cu specialisti de renume in domeniul neonatologiei, pediatriei si psihologiei infantile.


Invitatii sunt dr. Ana Culcer, sef sectie Nou Nascuti de la Spitalul Universitar Bucuresti, dr. Sorana Iftimie, sef sectie Nou Nascuti Spitalul Judetean Neamt, si dr. Romeo Panaitescu, psiholog clinician specialist.

Cum ne ingrijim copiii, cum ii hranim corect, cum ne comportam atunci cand au probleme si cum construim o relatie armonioasa - parinte copil? Sunt multe intrebari cu care parintii se confrunta si care au nevoie de raspunsuri avizate, de aceea noi venim in intampinarea dvs. Evenimentul va fi unul interactiv, care permite dialogul intre public si specialistii invitati, ca atare cei prezenti vor primi sfaturi si ajutor pentru problemele cu care se pot confrunta cei mici.

Evenimentul este sustinut de companiile Hipp si Milupa, care sunt alaturi de noi in demersul de a educa parintii, pentru ca acestia sa se poata bucura de copii sanatosi si fericiti.

Mesajul nostru ajunge la dvs multumita partenerilor media: Radio Romania Actualitati, Neamt TV, Radio Flash FM, Gura Targului, Baby, copilul.ro, nou-nascuti.ro, magicbebe.ro, prichindelulmeu.ro, infobebe.ro, babyonline.ro, ifamilia.ro, doctor.info.ro, medipedia.ro, listagradinite.ro, lyla.ro, gradinite.com, cautabona.ro, babycomfort.ro etc.

Biletele costa 10 lei si sunt disponibile pe site-ul Asociatiei, http://www.ingrijireacopilului.ro/, la sectiunea Magazin.

Intrati pe site si puteti castiga o invitatie pentru doua persoane la eveniment!

Nu vor lipsi cadourile si surprizele, asa ca va asteptam cu drag!

 

Mai multe informatii gasiti pe site-ul nostru, http://www.ingrijireacopilului.ro/, sau la telefon 0788 20 14 23.

Alina Calatean

PR Executive

Asociatia Secretul Evolutiei


Broccoli si cancerul de san

7 Mai 2010

Un compus derivat din broccoli poate preveni sau trata cancerul de san prin actiunea sa asupra celulelor stem - celulele care sunt responsabile de cresterea tumorii - arata un studiu al cercetatorilor de la Centrul pentru cercetarea cancerului al Universitatii Michigan.

In cadrul acestui studiu a fost testata componenta numita sulforaphane, care se gaseste atat in planta adulta cat si in muguri. Testele au aratat ca sulforaphane a atacat si distrus celulele canceroase stem si in acest fel a oprit cresterea si proliferarea tumorii.

Sulforaphane mai fusese studiat anterior pentru efectele sale anticancerigene, insa acum s-a pus in evidenta pentru prima data actiunea sa asupra celulelor stem. "Aceasta noua descoperire sugereaza ca extractul de broccoli poate preveni sau trata cancerul de san prin atacarea celulelor stem", spune Duxin Sun, Ph.D.,seful echipei de cercetatori.

Chimioterapia actuala nu are efect asupra celulelor stem si de aceea cancerul recidiveaza si se extinde. Cercetatorii considera ca eliminarea celulelor stem poate avea ca si consecinta controlul acestei teribile maladii cu care omenirea se confrunta la ora actuala.


Colesterolul si arterele

30 Aprilie 2010

Cu cat nivelul colesterolului din sange este mai crescut, cu atat creste riscul de ateroscleroza si probabilitatea unui atac de cord.

"Cunoastem de mult toate astea," spune prof.Eicke Latz de la Universitatea din Bonn, "insa nimeni nu intelegea exact de ce se intampla asa."

Prof.Latz a lucrat impreuna cu Dr.Peter Duwell de la LMU Munich si cu Prof.Veit Hornung de la Universitatea din Bonn. Impreuna au reusit sa identifice declansatorul la nivel molecular pentru vasele de sange mari.

"Am descoperit ca, in urma unei anumite diete, cristale de colesterol se depozitau in peretii arteriali dupa relativ scurt timp." Acest lucru declansa o reactie in lant in care din ce in ce mai multe celule ale sistemului imunitar erau mobilizate la fata locului, urmarea fiind o destabilizare a peretelui vascular.

Sistemul imunitar, parte a mecanismelor de autoaparare a corpului, este capabil sa raspunda rapid si direct la diferite semnale emise de tesuturile corpului. Declansatorii acestuia nu sunt numai virusi, bacterii sau ciuperci, ci si diferite cristale sau alte substante produse in timpul infesctiilor, ori in situatii de stres.

Puterea sistemului imunitar este este reprezentata de raspunsul rapid la situatii care ar putea pune organismul in pericol. Problema este ca uneori reactia sa este exagerata, ceea ce escaladeaza procesul inflamator, dupa cum se intampla si in cazul de fata.

Cercetarile continua in prezent pentru evidentierea precisa a modului in care colesterolul activeaza raspunsul inflamator. De rezultatul acesta depinde viata multor oameni - aproximativ una din 4 morti este cauzata de ateroscleroza.


Osteoporoza si artele martiale

23 Aprilie 2010

Artele martiale ar putea reprezenta un ajutor esential pentru care sufera de osteoporoza, prin instruirea acestora in scoala caderii.

Un studiu publicat in revista BMC Research Notes arata impactul pe care il are acest tip de antrenamente asupra oamenilor.

Brenda Groen impreuna cu o echipa de cecetatori de la Sint Maartenskliniek, Nijmegen,  astudiat efectele caderii asupra a sase oameni sanatosi.

"Din cauze de securitate, studiul nu a fost efectuat direct pe pacienti suferinzi de osteoporoza", spune Brenda Groen."Am masurat fortele de impact din cadrul execitiilor de cadere in cazul catorva tineri adulti. Rezultatele au aratat ca instruirea in scoala caderii poate fi deosebit de benefica persoanelor cu osteoporoza, acestea fiind expuse mult mai putin la fracturi odata ce reusesc sa stapaneasca tehnica."

Folosind o platforma special echipata, cercetatorii au reusit sa masoare fortele de impact in cazul exercitiilor din scoala caderii, care constau in special din transformarea unei caderi intr-o miscare de rostogolire prin manevre de aplecare si rasucire a trunchiului si gatului.

Rezultateloe au aratat ca in cazul in care persoanele suferinde de osteoporoza ar reusi sa stapaneasca tehnicile de cadere folosite in artele martiale, ar putea evita fracturile, in special cele de sold, care sunt deosebit de frecvente in cazul lor.


Dieta si scaderea in greutate

16 Aprilie 2010

Un studiu realizat de cercetatorii de la Oregon Health & Science University demonstreaza ca simpla reducere a cantitatii de calorii consumate nu conduce automat la o scadere semnificativa in greutate.

Acest lucru pare sa se datoreze unui mecanism natural de compensare care declanseaza o reducere a activitatilor fizice ale unei persoane, ca raspuns la reducerea cantitatii de calorii consumate.

Confruntati cu obezitatea, care a devenit o adevarata epidemie, medicii sfatuiesc adesea pacientii sa reduca numarul de calorii consumate zilnic. Studiul UCLA arata ca simpla schimbare de dieta nu duce la o scadere substantiala in greutate. In schimb, daca la dieta modificata se adauga exercitiul fizic, rezultatele nu intarzaie sa apara.

Studiul a fost efectuat pe animale de laborator care au urmat o dieta bogata in calorii pentru cativa ani. Dupa care cercetatorii au modificat dieta acestora, scazand numarul de calorii cu 30%.

La sfarsitul primei luni de dieta modificata nu s-au inregistrat modificari semnificative alegreutatii acestora. Cercetatorii au observat insa, ca animalele si-au incetinit activitatile fizice imediat ce a inceput dieta saraca in calorii.

Atunci cand cantitatea de calorii a fost scazuta si mai mult, acestea si-au adaptat din nou stilul de viata, scazand si mai mult nivelul activitatii fizice.

Un grup de control a urmat acelasi tratament, insa a fost instruit sa faca miscare zilnica. rezultatele au fost spectaculoase - greutatea acestora a inregistrat scaderi semnificative.

Aceste descoperiri vor ajuta personalul medical sa dezvolte strategia necesara pentru a face fata acestor mecanisme compensatoare si a-i aduce pe cei suferinzi la greutatea optima.


Obezitatea la copil - care este rolul mamei ?

9 Aprilie 2010

Femeile care doresc sa devina mame sunt sfatuite sa scape de kilogramele in plus inainte de a ramane insarcinate si sa aiba grija sa nu se ingrase prea mult in timpul sarcinii. Un studiu realizat de catre echipa condusa de Dr. Kartik Shankar lumineaza si mai mult acest subiect.

Dr. Shankar a investigat in special legatura dintre transformarile care se produc in primele luni de viata si dezvoltarea ulterioara a abilitatii de reglare a greutatii corporale.

Ecipa a descoperit ca mecanismele implicate in reglarea greutatii corporale a copilului pot fi alterate iremediabil de semnale maternale asociate cu supraponderalitatea. Acestea pur si simplu "programeaza" copilul inca nenascut la riscul de adeveni supraponderal la varsta adulta.

In plus creste si riscul dezvoltarii de afectiuni legate de obezitate.

Studiul a fost realizat pe animale de laborator si a aratat in mod clar legatura dintre supraponderalitatea mamei si problemele ulterioare ale puilor. Expunerea la obezitatea mamei a avut ca efect schimbarea metabolismului puilor prin dereglarea mecanismelor de control a greutatii corporale.

Studiile pe subiecti umani, care urmeaza sa inceapa in cel mai scurt timp, ne vor clarifica acest subiect, care devine tot mai actual.


Soia si produsele pentru slabit

1 Aprilie 2010

Daca sunteti cu adevarat interesati de curele pentru slabit ar trebui sa tineti cont de recentele studii ale Universitatii din Illinois. Aici, Elvira de Meija impreuna cu echipa sa au descoperit anumite proteine prezenta in componenta boabelor de soia inhiba acumularea de grasime si reduce inflamatiile.

Proteinele cu pricina inhiba actiunea unei enzime care sintetizeaza acidul gras (functia de inhibitie a acumularii de grasime) si de asemenea blocheaza enzime-cheie care participa la raspunsul imun al corpului (functia de reducere a inflamatiilor).

Soia contine, printre altele, doua tipuri de proteine - glicinina si beta-conglicinina - si cel mai important factor care influenteaza actiunea acesteia este reprezentat de propertia in care sunt prezente aceste doua proteine. Tipurile de soia sarace in glicinina si bogate in beta-conglicinina sunt preferate pentru abilitatile lor de a lupta cu acumularea de grasime si cu inflamatiile.

Faptul ca soia este o sursa buna de aminoacizi esentiali era cunoscut de ani buni.Cercetarile recente ale prof. de Meija arunca o lumina noua asupra acestui aliment, un adevarat aliat in lupta cu problemele zilnice.


Invata sa ai un copil sanatos

27 Martie 2010

Sambata 10 aprilie 2010, ora 10.30, orasul Targu Jiu va gazdui la sala Teatrului Dramatic Elvira Godeanu, conferinta "Invata sa ai un copil sanatos".

Evenimentul este organizat si sustinut de Asociatia Secretul Evolutiei, organizatie non guvernamentala, dedicata proiectelor educationale de promovare a sanatatii si ingrijirii corecte a copilului.

Dr. Ana Culcer, sef sectie nou nascuti Spitalul Universitar Bucuresti, va sustine tema principala a conferintei - Igiena si alimentatia copiilor.

Prin intermediul acestor intalniri, parintii sau viitorii parinti vor avea posibilitatea sa interactioneze cu specialisti, medici, nutritionisti, sa puna intrebari cu referire la tema abordata - alimentatia corecta si benefica in dezvoltarea armonioasa a copiilor.

Conferinta va reuni personalitati din lumea medicala, institutii si companii care ofera produse si servicii adresate copiilor si parintilor, jurnalisti din presa scrisa, radio si televiziune.

Evenimentul se bucura de sustinerea companiilor Milupa si Zepter.

Parteneri media: Antena 1 Targu Jiu, Gorj TV, Radio Romania Cultural, Radio Romania Actualitati, Radio Targu Jiu, Radio Zu, Mami, Baby, magicbebe.ro, copilul.ro, nou-nascuti.ro, unica.ro, parinti.com, mami.ro, babyonline.ro, infobebe.ro, qbebe.ro, charitygift.ro, prichindelulmeu.ro, cautabona.ro, gradinite.com etc.

Pentru detalii, va rugam accesati site-ul www.ingrijireacopilului.ro

Costul biletului este 15 lei si poate fi procurat la sediul librariei din strada str. Geneva, nr. 9 (vis-a vis de Facultatea de Inginerie Constantin Brancusi) sau la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu, inainte de eveniment.

Detalii si informatii suplimentare puteti primi la tel. 0788 201 423, sau vizitand site-ul www.ingrijireacopilului.ro


Tequila si osteoporoza

26 Martie 2010

Ei bine, nu chiar tequila. Este vorba despre planta din care se obtine tequila - agava. Un extras din aceasta planta sta la baza asa-numitelor "alimente functionale" - produse care au reale beneficii pentru sanatate, in plus fata de cantitatea mare de nutrienti pe care o detin.

Institutul National Politehnic din Guanajuato, Mexic, prin vocea Dr.Mercedes Lopez, a raportat rezultate miraculoase in urma unui studiu efectuat anul trecut.

Extrasele din agave, pe care echipa Dr.Lopez le-a numit "fructani" s-au dovedit a fi protectori redutabili ai organismului impotriva osteoporozei, prin declansarea unei reactii care duce la absorbtia de calciu.

"Fructanii sunt considerati ingredienti-cheie ai alimentelor functionale deoarece afecteaza procesele celulare intr-un mod benefic, ceea ce duce la imbunatatirea starii de sanatate si reducerea riscului multor boli," spune dr. Lopez.

"Fructanii pot fi benefici in diabet, obezitate, pot stimula sistemul imunitar, pot face sa scada numarul de bacterii din intestine care pot duce la diverse boli, pot elimina constipatia si ultimul, dar nu cel din urma, pot reduce riscul de cancer la colon."

Rezultatele obtinute pana acum sugereaza ca suplimentarea dietei standard cu produse care contin extras de agave poate duce la prevenirea pierderii masei osoase si sa imbunateasca formarea osului nou.

Echipa dr.Lopea lucreaza la noi teste ale produselor pe baza de extras de agave si spera ca intr-un viitor apropiat acestea sa fie disponibile publicului larg.


Dieta Montignac

23 Martie 2010

Puteti sa va imaginati o dieta în care va e permis sã mâncati ciocolatã? Ei bine, aceastã dietã existã si poartã numele lui Michel Montignac.


Înainte de toate, ni se demonstreazã cã nu este necesar sã ne abtinem de la mâncare pentru a slãbi - secretul constã în combinarea alimentelor în functie de continutul lor de glucide, lipide si proteine. Cele douã reguli simple ale dietei sunt sã mâncãm trei mese pe zi si sã nu amestecãm la aceeasi masã glucidele cu lipidele. Acest volum cuprinde recete ilustrate color si nenumãrate sfaturi utile pentru punerea în aplicare a principiilor enuntate.


Vândutã în 15 milioane de exemplare, Dieta Montignac ne propune nu doar un regim alimentar, ci si un mod de viatã, mai sãnãtos. Michel Montignac (n.1944) a mai publicat, printre altele: Mã hrãnesc, deci slãbesc; Retete si meniuri Montignac; Mã hrãnesc, deci nu îmbãtrânesc.

Cititorii siteului www.doctor.info.ro au posibilitatea sa cumpere aceasta lucrare cu o reducere de 10% introducand codul PROB-ROTR-IHOP-HOTO in formularul de comanda.


Afisare 10 din 441.
Pagina 36 din 45






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii