Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Stretching - coapse - exercitii set 1
ELIBERAREA GH
CONCEPTUL DE ANTIAGING SAU TINERETE VESNICA
Remedii naturiste si suplimente nutritive pentru slabire
SFATURI PENTRU CEI... LENESI


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CSID - Cum poti sa slabesti cu 5 mese pe zi si 1000 kcal
DA JOS BURTA! editia 2010
SLABIREA, OBIECTIV EUROPEAN
IMAGINI DE LA EMISIUNI RECENTE
STIL DE VIATA SANATOS, SISTEM IMUNITAR EFICIENT
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 441.
Pagina 40 din 45

Alergie sau Intoleranta

9 Noiembrie 2009

Nu poti sa bei lapte pentru ca incepe sa te doara stomacul. Nu mananci creveti pentru ca iti dau mancarimi de piele. Este vorba de alergie sau de intoleranta? Este vreo diferenta intre ele ?

Marea majoritate a populatiei n-are nici cea mai vaga idee. Un studiu publicat in Annals of Allergy, Asthma & Immunology arata ca desi cei mai multi oameni sunt in stare sa recunoasca simptomele unei alergii alimentare, majoritatea nu face diferenta intre alergie si intoleranta alimentara, si nu inteleg optiunile de tratament pe care le au.

Desi poate sa nu para asa de important, trebuie inteles ca, in timp ce o alergie este ceva extrem de serios, uneori fatal, intoleranta alimentara creeaza doar discomfort.

Diferentierea dintre ele poate fi deosebit de utila. Iata cateva explicatii:

Alergia apare atunci cand sistemul imunitar reactioneaza la o anumita proteina din alimente, considerand-o nociva pentru organism. El incepe sa produca anticorpi ce vor ataca substanta respectiva.

Alergenii cei mai intalniti sunt laptele, arahidele si ouale pentru copii, si scoicile pentru adulti.

Intoleranta apare datorita incapacitatii organismului de a digera anumite substante - ea nu are nici o legatura cu sistemul imunitar. Desi creaza discomfort, ea nu pune viata in pericol.

Aditivii alimentari declanseaza adesea intolerante alimentare care pot fi cu usurinta confundate cu alergiile.


Vesti bune pentru iubitorii de cafea

4 Noiembrie 2009

Contrar parerilor de pana acum, s-a dovedit intr-un studiu recent ca bautorii de cafea nu trebuie sa-si faca griji cu complicatiile vasculare - acestea nu vor apare din cauza consumului bauturii lor preferate.

Studiul, publicat in American Heart Journal, a fost realizat in Suedia, pe 37.000 de barbati de varsta adulta, clinic sanatosi, care consuma zilnic maximum doua cesti de cafea. Nu s-a putut dovedi ca acestia ar prezenta un risc crescut la accidente cardiovasculare.

Problemele incepeau sa apara la un consumul ceva mai ridicat de cafea - patru - cinci cesti pe zi. De asemenea, daca subiectii aveau antecedente cardiovasculare, chiar si consumul minim era riscant.

Acest studiu vine sa intareasca un altul, realizat de catre American Health Association, in care, de asemenea, nu s-au putut pune in evidenta regaturi directe intre consumul de cafea si afectiunile cardiovasculare.

Nu s-au realizat inca studii concludente pe femei. "La femei",spune Dr.Emily B. Levitan, coordonatoarea studiului, "rezultatele ar putea fi diferite."

"Nu cred", conchide Dr.Levitan, "ca exista o legatura stransa intre consumul de cafea si afectiunile cardiovasculare."

sursa : MedlinePlus

Broccoli si sanatatea arterelor

2 Noiembrie 2009

Cercetatorii de la New British Heart Foundation au aratat legatura dintre consumul de legume si sanatatea inimii. Rezultatele studiului lor arata cum broccoli, varza si conopida pot declansa un mecanism defensiv natural, care protejeaza arterele de imbolnavire.

Riscul de formarte a trombilor nu este acelasi pe toata lungimea unei artere. Cele mai expuse acestui risc sunt zonele unde sangele este impiedicat sa circule normal, in special la bifurcatii.

Cercetatorii au descoperit ca exista o gena care protejeaza celulele de toxine - gena NRF2. Aceasta este inactiva in zonele mai sus mentionate. Insa tratamentele cu sulforan, o substanta care se gaseste în mod natural in broccoli, reusesc sa activeze gena si in aceste zone cu grad ridicat de risc.

Prof. Peter Weissberg, Directorul Medical al New British Heart Foundation spune ca "deoarece sulforanul se gaseste in mod natural in broccoli, precum si in alte vegetale din aceeasi familie, urmatorul test va fi sa vedem daca simplul consum de vegetale are acelasi efect protector."

"Aceste descoperiri fascinante", mai spune profesorul, "prefigureaza un viitor in care simplul consum de legume ne protejeaza impotriva bolilor cardiace."

Consumul de proteine si masa musculara

29 Octombrie 2009

De mii de ani s-a crezut ca trebuie consumate mari cantitati de proteine la o masa pentru a crea muschi mai mari si mai puternici.Un exemplu in acest sens este Milon din Crotona, de cinci ori campion de lupte la jocurile olimpice, in secolul VI, BC. Daca ar fi sa credem marturiile despre el, Milon consuma in jur de 9(noua!) kilograme de carne pe zi.

Desi nici un atlet modern nu ar merge atat de departe, mostenirea lui Milon a supravietuit si astazi gasim diete cu continut ridicat de proteine la sportivii care depun eforturi mari.

Un studiu recent al Universitatii Texas Medical Branch din Galveston arunca in aer traditia. Autorii sugereaza de asemenea, cai practice pentru imbunatatirea obiceiurilor alimentarea si pentru reducerea pierderii de masa musculara la varstnici.

Rezultatele studiului au fost obtinute masurand ratele zilnice de sinteza musculara ale voluntarilor care au consumat diferite cantitati de carne slaba de vaca. Acestea au fost socante - numai primele 30 de grame de proteine produc de fapt muschiul.

"Stiam din studii anterioare ca 30 de grame de proteine (echivalentul a 120 de grame de carne consumata) cresteau rata de sinteza proteica musculara cu 50% la adulti", spune prof.Douglas Paddon-Jones, coordonatorul grupului de cercetatori. "Ne-am intrebat - daca 120 de grame aduc o crestere de 50%, ce se va intampla daca triplam cantitatea de proteine consumate ? Si am vazut ca 360 de grame de carne au condus la aceeasi rata a sintezei proteice ca si in primul caz."

"Nu este necesar sa consumam mari cantitati de proteine pentru a maximiza sinteza musculara", conclude prof.Paddon-Jones, "trebuie doar sa fim atenti cum portionam totul."


Lupta cu furculita impotriva cancerului

26 Octombrie 2009

Sarbatorile se apropie cu repeziciune. E timpul meselor festive. "Mesele de sarbatoare sunt intotdeauna delicioase", spune Stephanie Meyers, MS, RD/LDN, nutritionist la Dana-Farber Cancer Institute in Boston. "Dar mai mult decat atat, unele contin substante care previn cancerul".

Dovleacul, de exemplu, contine carotenoizi, substante care s-au dovedit eficace in prevenirea cancerului de colon, prostata, san, si plaman. Desi este consumat cel mai mult sub forma de placinta, multe alte posibilitati exista - dovleac copt, supa de dovleac si paine cu adaos de dovleac fiind doar cateva dintre posibilitati.

Marul contine quercitin, un antioxidant bioflavanoid care protejeaza in mod special celulele beta din pancreas de efectul devastator al radicalilor liberi. Efectele maxime apar atunci marul este consumat cu tot cu coaja si neprelucrat termic.

Afinele si coacazele negre contin acid benzoic, care este un inhibitor al cancerului de colon si plaman, precum si a unor forme de leucemie.

Dupa cum vedeti, nu trebuie neaparat sa incercam remedii scumpe, cu nume imposibil de pronuntat - natura insasi ne ofera tot ce avem nevoie pentru a ne pastra sanatosi.

8 beneficii ale ceaiului de musetel

21 Octombrie 2009

Musetelul este consumat de sute de ani, de obicei sub forma de infuzie, are urmatoarele efecte benefice asupra organismului :

1. Somn mai bun - este cel mai cunoscut efect al ceaiului de musetel. Relaxarea care urmeaza consumului de ceai este benefica unui somn linistit

2. Regleaza problemele tractului digestiv - alina durerile de stomac, ajuta la calmarea intestinului iritat sau iritabil, favorizeaza eliminarea si in general asista digestia in totalitate.

3. Calmeaza crampele menstruale - era folosit in acest scop inca din Egiptul Antic. Un studiu modern arata cum consumul de ceai de musetel creste nivelul de glicina in urina, un compus care calmeaza spasmele musculare.

4. Ajutor pentru suferinzii de hemoroizi - uleiul de musetel este folosit in tratamentul hemoroizilor

5. Lupta impotriva frigului - musetelul creste imunitatea organismului si ajuta in lupta contra racelilor

6. Vindeca ranile - Egiptenii, romanii si grecii foloseau cataplasme cu musetel pentru accelerarea procesului de vindecare a ranilor

7. Ajuta diabeticii - intr-un studiu recent se arata ca musetelul previne complicatiile legate de diabet, precum si hiperglicemia

8. Este un aliat in lupta contra cancerului - studii in-vitro arata posibilitatea ca musetelul sa ne protejeze de diferite tipuri de cancer


Psihobiologia, codul genetic si preferintele copiilor

17 Octombrie 2009

Da, ati citit bine. Aceste trei notiuni au ceva in comun. Un grup de psihobiologi de la Centrul Monell Chemical Senses din Philadelphia, care studiau de multa vreme comportamentul copiilor, au facut de curand o descoperire uimitoare - regiunile genetice raspunzatoare de senzitivitatea la gustul amar influenteaza puternic preferintele copiilor.

Testele ADN realizate pe 143 de copii au relevat ca alela pentru gustul amar poate fi prezenta sau nu, ori poate fi dublata. Genotipurile respective au fost numite PP, AP si AA - unde P reprezinta prezenta alelei pentru gustul amar.

Copiii apartinand genotipului PP fiind cei mai senzitivi dintre toti, aveau probleme cu mancarea catorva tipuri de vegetale.

Prin urmare, sfatul specialistilor este ca data viitoare cand copilul impinge deoparte farfuria cu spanac sa nu-l catalogam imediat drept mofturos. S-ar putea sa aiba o sensibilitate crescuta la anumite gusturi.

Cafeina din suplimentele alimentare

15 Octombrie 2009

Consumul suplimentelor alimentare a crescut treptat in ultimul timp. Ajutorul dat unei diete deficitare in anumite elemente, absolut indispensabile corpului pentru a functiona corect, este o idee nemaipomenita.

Ceea ce s-ar putea sa nu cunoasca toata lumea este faptul ca unele dintre aceste suplimente contin cafeina, lucru ce nu apare intotdeauna pe eticheta.

Cafeina este un alcaloid natural care nu se gaseste numai in ceai sau cafea, ci si in alte 60 si ceva de plante si derivate din plante. Guarana, mate, nucile de cola sau extractul de ceai verde sunt numai cateva dintre acestea. Ele sunt ingrediente obisnuite ale suplimentelor alimentare.

Un studiu condus de Janet Roseland, nutritionist la Nutrient Data Laboratory a demonstrat ca marea majoritate a suplimentelor alimentare contin cel putin un ingredient bogat in cofeina.

Aproximativ jumatate dintre produsele testate contineau echivalentul a doua cesti de cafea pe zi.

"Deoarece exista consumatori care nu-si limiteaza consumul de cafea, este important pentru acestia sa citesca cu atentie eticheta suplimentelor nutritive pe care le consuma", spune Dr.Roseland.

Soia si memoria la barbati

12 Octombrie 2009

Consumul de soia este asociat cu multe beneficii pentru sanatate - protectie impotriva multor tipuri de cancer, boli de inima, osteoporoza si altele.

Un grup de cercetatori de la Universitatile South Australia si Adelaide, condusi de Peter Howe au realizat un studiu referitor la efectele consumului de soia asupra memoriei barbatilor.

Studiul a durat 12 saptamani - timp in care 34 de barbati sanatosi au primit o doza zilnica de 116 mg de izoflavone de soia.

La inceputul si la sfarsitul acestei perioade subiectilor le-au fost testate memoria, functiile cognitive si capacitatile de procesare vizual-spatiale. S-a constatat ca in urma suplimentarii cu izoflavone performantele acestora au crescut in media cu 18%.

Structura chimica a izoflavonelor este asemanatoare estrogenului - de aceea se considera ca acestea activeaza receptorii beta pentru estrogen, ceea ce conduce la performante crescute ale creierului.

Slabeste sigur si natural

10 Octombrie 2009

"Slabeste sigur si natural" este un concurs de organizat de catre Mihai Dragomir si partenerii sai, dedicat celor care vor sa isi imbunatateasca forma fizica, sa scape de kilograme, sa invete sa manance sanatos si sa faca miscare. Concursul a ajuns la a doua editie.

La aceasta editie sunt 13 concurenti supraponderali, care se vor lupta timp de o luna pentru a da jos o buna parte din excedentul ponderal. Ei se vor antrena sub directa indrumare a antrenorului Mihai Dragomir si a colegilor sai, si vor fi monitorizati nutritional de catre dr. Serban Damian.

Printre sponsori se afla Juice Zone, Nutrizzia si Bucovina.

Mihai Dragomir este promotorul unui revolutionar concept anti-aging numit CardioMix - mai multe detalii pe www.cardiomix.ro

Conferinta de presa a avut loc la Casa de Cultura a orasului Chitila si s-a bucurat de prezenta unor persoane publice, cum ar fi Florentina Opris de la Prima TV si CRBL.

La finalul concursului veti afla toate detaliile pe siteul nostru.


Afisare 10 din 441.
Pagina 40 din 45






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii