Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam ALERGAREA PE NISIP SAU IARBA POATE CRESTE RISCUL DE ACCIDENTARE
BUDINCA DE MORCOVI
Telefoanele inteligente si cura de slabire
IDEI PENTRU OAMENII OCUPATI
Stretching - fese - exercitii set 2


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole ANTRENAMENTUL DUPA O ACCIDENTARE
Ion Oncescu (campion skandenberg)
MODELEAZA-TI COAPSELE
ANTRENAMENT BICEPSI PENTRU INCEPATORI SAU AVANSATI
BOXUL, MAI MULT DECAT UN SPORT
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 441.
Pagina 34 din 45

Genetica si Osteoporoza

23 Septembrie 2010

O echipa de cercetatori spanioli de la Universitatea din Barcelona a confirmat existenta unui factor de risc genetic in ceea ce priveste osteoporoza si fracturile osoase.

Este vorba despre un fragment de ADN prezent la anumite persoane - nucleotida cu frumosul nume 677C>T. Cercetatorii spanioli au descoperit ca aceasta este legata de fracturile osoase care interveneau pe fond osteoporotic la nivel vertebral.

Persoanele la care este prezenta aceasta nucleotida prezinta un risc dublu de pierdere de tesut osos si implicit fracturi aparute pe fondul acestei carente de masa osoasa.

Susana Balcells si Daniel Grinberg, liderii echipei de cercetatori recomanda prudenta in interpretarea rezultatelor de laborator. Desi aceasta descoperire adauga inca un posibil risc al osteoporozei, aceasta boala are o multitudine de factori predispozanti si declansatori, de aceea un diagnostic real se va pune dupa o analiza atenta a fiecarui caz in parte.

Cercetarile continua - interesul este deosebit de mare, deoarece la ora actuala, una din trei femei si unul din 12 barbati (trecuti de varsta de 50 de ani) sufera de osteoporoza.


Vitamina B si Memoria

15 Septembrie 2010

Tableta zilnica de vitamina B (sau consumul de alimente care contin vitamina B - de exemplu nuci) ne poate scapa de multe probleme legate de memorie, mai ales la varste inaintate.

Un studiu realizat la prestigioasa Universitate Oxford arata legatura dintre vitamina B si memorie. Acesta a fost realizat pe 168 de voluntari, cu totii trecuti de varsta de 70 de ani, care au fost urmariti timp de doi ani.

Se cunoaste din literatura de specialitate ca unul din 6 varstnici are usoare probleme de memorie, limbaj sau alte functii psihice complexe, insa nu la un nivel care sa jeneze activitatea zilnica. Aproape jumatate dintre acestia dezvolta probleme mai grave, intr-o perioada de pana la cinci ani de la aparitia primului simptom.

Se stie de asemenea ca acidul folic, vitamina B6 si B12 regleaza nivelul homocisteinei din sange - un nivel ridicat fiind pus in legatura cu cresterea riscului de Alzheimer.

Echipa de la Oxford a descoperit ca administrarea zilnica de vitamina B a redus cu 25% riscul de agravare a problemelor existente.

"Speranta noastra este ca acest tratament simplu si la indemana tuturor va intarzaia cat mai mult aparitia problemelor neurologice la varsta a treia," spune prof. David Smith, seful echipei de cercetatori.

 


Actiune caritabila organizata de Ro Club Maraton

8 Septembrie 2010

84 de alergatori isi vor depasi limitele din dorinta de a oferi bebelusilor de la Sectia de Terapie Intensiva Nou-Nascuti din cadrul Spitalului de Urgenta pentru Copii Maria Sklodowska Curie o sansa in plus prin obtinerea de donatii in vederea achizitionarii unui echipament unic in Romania: OLYMPIC COOL-CAP® SYSTEM.

Sportivii amatori, romani si italieni, formand 42 de echipe vor alerga la probele de maraton, semi-maraton si stafeta din cadrul Bucharest City Maraton pe 17 octombrie 2010. Perechile de alergatori vor parcurge impreuna primii 5 km din cursa in semn de solidaritate cu actiunea umanitara.

Ajuta-i in incercarea lor de a obtine fondurile necesare!

Echipamentul OLYMPIC COOL-CAP® SYSTEM este necesar pentru tratarea nou-nascutilor care sufera de encefalopatie hipoxic-ischemica ( insuficienta respiratorie la nastere, asfixie, stop cardiorespirator, hipotermie) si poate ajuta la reducerea afectiunilor cerebrale, chiar la cresterea sanselor de supravietuire pentru cazurile grave.

Echipamentul ar urma sa fie achizitionat in premiera in Romania si se estimeaza ca, si in cazul unei utilizari neintrerupte, nu va putea face fata tuturor cerintelor si pacientilor care ar avea nevoie de el. Suma necesara pentru achizitionarea echipamentului este estimata la circa 33.000 Euro, avand in vedere si discountul pe care l-am putea obtine de la importatorul in Romania al acestui echipament.

Cum se pot strange banii necesari?

Cumpara un tricou cu suma de 500 Euro* / tricou pentru sustinerea cauzei caritabile si unul din alergatori va purta tricoul personalizat cu logo-ul tau in cadrul celui mai important eveniment sportiv de masa din Romania. Sumele vor fi oferite prin contract de sponsorizare incheiat cu Asociatia non-profit Ro Club Maraton. Cumpara cat mai multe tricouri pentru o mai mare vizibilitate in randul alergatorilor si spectatorilor de la Maraton.

Donatii private

Nu poti sa alergi? Sustine aceasta campanie donand in conturile speciale deschise in acest scop de Asociatia Club Sportiv "Ro Club Maraton" la Bancpost Agentia Nicolae Grigorescu:
RO 08 BPOS 7220 6830 387 EUR01
RO 19 BPOS 7220 6830 387 RON03
Pentru donatiile mai mari de 100 Ron vei primi un tricou drept multumire.

Vanzari tricouri

Sustine aceasta actiune cumparand un tricou inscriptionat cu mesajul "42 pentru o sansa".
Poarta-l si arata tuturor ca esti alaturi de noi in aceasta campanie.
Poti sa cumperi tricoul online de pe site-ul campaniei:

www.42pentruosansa.ro

Ro Club Maraton este primul club al maratonistilor amatori din Romania. A fost infiintat in primavara anului 2008 de catre un grup de alergatori entuziasti si are drept obiectiv principal promovarea alergarii, ca sport de masa.


Uleiul de peste si diabetul

7 Septembrie 2010

Cercetatorii de la University of California, San Diego School of Medicine au reusit sa identifice mecanismul molecular care da capacitatea acidului gras omega-3 sa lupte cu inflamatiile si cu rezistenta la insulina.

Descoperirea este de o importanta majora pentru cei aproape 200 de milioane de oameni suferinzi de diabet, dar si pentru toti ceilalti, supusi riscului inflamatiilor cronice.

Mai precis, echipa de cercetatori condusa de Dr. Jerrold Olefsky a identificat un receptor-cheie aflat in componenta macrofagelor din tesutul adipos.

Testele au efectuate pe animale de laborator, unele dintre acestea modificate genetic pentru acccentuarea efectelor. Grupul care a primit ca supliment alimentar acizi grasi in componenta carora se afla omega-3 - extras din uleiul de peste - a avut rezultate spectaculoase in ceea ce priveste stoparea reactiilor imflamatorii ale tesuturilor.

"Ceea ce vedem aici," spune Dr.Olefsky "este insasi natura la lucru. Procesele inflamatorii, care sunt destul de greu de controlat prin alte mijloace, raspund deosebit de bine la un produs natural - acidul omega-3."

Cercetarile continua pentru a se descoperi mecanismele intime ale procesului, cat si pentru a afla doza corecta pentru un pacient.


Situatia actuala a farmaciilor si a profesiei de farmacist

2 Septembrie 2010

Va oferim un filmulet ce prezinta viziunea unui medic despre farmacii si farmacisti si prezentarea situatiei actuale a farmaciilor si profesiei de farmacist in toamna anului 2010.

Sunt dezbatute cateva aspecte legate de ceea ce inseamna sa fi farmacist in Romania.



Plantele si cancerul de piele

1 Septembrie 2010

Daca plaja este una dintre placerile dumneavoastra, de-acum aveti motive in plus sa va bucurati - oamenii de stinta de la University of Texas Health Science Center San Antonio au descoperit cateva substante continute in plante au un efect formidabil asupra pielii, reducand sau chiar suprimand riscul de a contacta cancer de piele.

Aceste substante, care se gasesc in struguri, coacaze, nuci, precum si in alte plante au fost deja testate pe animalele de laborator si rezultatele sunt incurajatoare.

Luate intr-o combinatie potrivita, chiar si in doze mici, aceste substante asigura protectia pielii contra agentilor cancerigeni.

"Una dintre directiile de dezvoltare a rezultatelor deja obtinute ar putea fi dezvoltarea in viitorul apropiat de creme si lotiuni de plaja care sa aiba in componenta factorii activi care s-au dovedit eficace in testele de laborator," spune Zbigniew Walaszek, Ph.D., profesor asociat la Health Science Center.

Fiecare dintre substantele testate are actiunea sa proprie, astfel ca protectia maxima a pielii este conferita de actiunea lor comuna.

O alta actiune benefica a acestor substante este implicarea lor in cancerul de plamani - rezultatele incurajatoare orientand cercetatorii catre combinatii optime destinate persoanelor care sufera de acesta maladie.

Cercetarile ulterioare vor incerca sa gaseasca legaturile directe dintre radiatiile ultraviolete, cancerul de piele si extrasele din plante care sa incetineasca dsau sa suprime procesul de imbolnavire.


Cartofii antioxidanti

23 August 2010

Da, ati citit bine : intr-o buna zi cartofii s-ar putea sa devina o sursa deosebit de pretioasa de antioxidanti. Si asta gratie unei echipe de cercetatori de la Obihiro University din Hokkaido, Japonia.

"Am descoperit ca tratarea cartofilor cu ultrasunete ori curent electric pentru o perioada cuprinsa intre 5 si 30 de minute creste cantitatea de antioxidanti continuta de acestia - inclusiv fenoli si acid clorogenic - cu pana la 50%", spune Kazunori Hironaka, Ph.D, seful echipei de cercetatori.

"Antioxidantii care se gasesc in fructe si legume sunt considerati a fi de un real ajutor in lupta cu bolile cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare, cancerele de tot felul, diabet sau afectiuni neurologice."

Prof.Hironaka spune ca procesul trecerii cartofilor in tabara antioxidantilor s-ar putea realiza in viitor la scara industriala, datorita interesului consumatorilor pentru asa-zisele "alimente functionale". Includem aici coacazele negre, nucile, ciocolata, soia si vinul - alimente care au multiple beneficii pentru sanatate.

 


Talia si sanatatea

16 August 2010

Un studiu condus de Eric J. Jacobs, Ph.D.si colegii sai de la American Cancer Society, Atlanta,leaga numarul mare de centrimetri la nivelul taliei de un risc crescut de imbolnaviri.

Pacientii aflati in studiu, 48.500 de barbati si 56.343 de femei, toti trecuti de 50 de ani, au avut complicatii legate de supraponderalitate intr-o proportie mai mare de 50%, in urmatorii 10 ani.

Circumferinta larga la nivelul taliei este corelata cu inflamatia, probleme legate de insulina - posibil chiar si diabet - , niveluri anormale de colesterol precum si probleme cardiovasculare.

Una dintre cauzele cele mai importante care duc la toate bolile enumerate mai sus este acumularea de tesut gras la nivelul abdomenului - organele interne ajung adesea sa fie literalmente "inecate" in tesutul adipos.

Acumularea se tesut gras la nivelul abdomenului este mult mai periculoasa decat aceeasi acumulare la nivel subcutanat.

Cu cat circumferinta taliei este mai mare cu atat riscul creste mai mult. La dimensiuni de 120 cm sau peste, se dubleaza riscul de a dezvolta oricare dintre bolile amintite mai sus.

 


Batranetea si longevitatea

9 August 2010

Cercetatorii de la Washington University School of Medicine din St. Louis au realizat un experiment inedit - au pus soarecii sa tina post! Si nu una, ci doua zile. Dupa care au constatat ca unul dintre grupuri era linistit, insa cel de-al doilea isi vedea de treaba ca de obicei - animalele erau cat se poate de active. Cum se poate asa ceva ?

Primul era grupul martor, iar cel de-al doilea era grupul adevarat de studiu. In creierul acestora se produceau mai multe proteine SIRT1 - proteine cunoscute pentru rolul pe care il au in procesul de imbatranire si in longevitate.

"Rezultatele ne-au surprins si pe noi", a spus Shin-ichiro Imai, MD, PhD, seful echipei de cercetatori."Acest lucru demonstreaza ca proteina SIRT1 este legata de un mecanism care permite organismului sa supravietuiasca in conditii hipocalorice extreme. Poate fi legata de prelungirea vietii ca urmare a regimurilor sarace in calorii."

Studiul a fost publicat in numarul din 28 Iulie al revistei "Journal of Neuroscience".

Cercetarile au demonstrat ca hipotalamusul este cheia acestei extraactivitati, el controland functiile de baza ale vietii - foamea, temperatura corpului, raspunsul la stres si altele.

Aceste cercetari sugereaza ca hipotalamusul joaca un rol deosebit de important in procesul de imbatranire. Rezultatele la care se va ajunge vor putea schimba felul in care relationam cu procesul actual de imbatranire.


Popeye ii invata pe copii sa manance legume

7 August 2010

Desenele animate cu Popeye marinarul, petrecerile cu tematica si cursurile de gatit pentru copii ajuta la cresterea cantitatii de legume pe care acestia o consuma, conform unui studiu publicat in revista Nutrition&Dietetics.


Cercetatorii de la Mahidol University din Bangkok au constatat ca tipul si cantitatea de legume consumate de copii se amiloreaza dupa ce acestia au participat la programe multimedia care prezentau personaje ce promoveaza alimentatia sanatoasa.

Chutima Sirikulchayanonta afirma: "I-am pus pe copii sa planteze seminte de legume, sa participe la degustari de legume si fructe, sa gateasca supa de legume si sa se uite la desene animate cu Popeye. De asemenea, am trimis scrisori parintilor in care ii rugam sa-si incurajeze copiii sa manance fructe si legume, iar profesorii au stat la masa cu acestia in pauza, pentru a le servi ca model pentru alimentatia sanatoasa."

Ei au constatat faptul ca dupa scurt timp cantitatea de legume consumate s-a dublat, iar diversitatea acestora s-a marit. Parintii au raportat faptul ca acasa, copiii lor au vorbit mai frecvent despre legume si s-au simtit mandrii ca au mancat aceste alimente in pauza de masa la scoala.

In tarile dezovoltate, dar si in cele in curs de dezvoltare s-a constatat faptul ca copiii consuma prea multe grasimi saturate, zahar si sare si insuficiente legume si fructe. Doar 61% dintre copiii cu varste intre 4-8 ani consuma cantitatea optima de fructe si doar 1 din 4 consuma suficiente legume.

Studiile au aratat de-a lungul timpului ca obiceiurile alimentare si modelele de alegere a alimentelor formate in copilarie se regasesc in tot restul vietii. Profesorul Sirikulchayanonta este de parere ca formarea unor obiceiuri sanatoase inca de la o varsta frageda poate avea un impact major asupra sanatatii viitorului adult.

Sudiul a mai aratat si aceste aspecte:


- Stand la masa alaturi de copil si mancand acelasi lucru ca el, il face pe micut sa se simta special


- Petrecerile cu degustare de alimente reprezinta o cale placuta pentru copiii pentru a compara gustul diverselor fructe si legume

- Implicarea copiilor in activitatile de preparare a hranei, cum ar fi masurarea cantitatilor, amestecarea ingredientelor, ii ajuta pe acestia sa invete numele si culorile alimentelor si sa isi dezvolte capacitatea de coordonare mana-ochi


Afisare 10 din 441.
Pagina 34 din 45






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii