Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam PERICOLELE EXCESULUI PONDERAL
SUFERI DE TICURI NERVOASE?
CSID - Consumati sucuri de fructe!
ARDE GRASIMEA EFICIENT
EXERCITII DE FORTA PENTRU MUSCHII BRATELOR SI ANTEBRATELOR


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole DIANA DUPA 7 LUNI (104,6 - 73,5 kg)
Aplecari laterale
RISCURILE ASOCIATE CU UN PROCENT PREA MARE DE TESUT ADIPOS
INTERACTIUNEA TESTOSTERON - ANTRENAMENT
CAT DE REPEDE IESI DIN FORMA DUPA CE NU TE MAI ANTRENEZI?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile ginsengului Fierbinte
Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 443.
Pagina 42 din 45

Inghetata ajunge la creier inainte sa ajunga pe coapse

18 Septembrie 2009

Ei bine, incepand de astazi puteti da vina pe creier pentru sabotarea eforturilor voastre de a sti cand sa va opriti din mancat.

Studii intrreprinse la UT Southwestern Medical Center sugereaza ca grasimile din cateva alimente ajung la creier. Si odata ajunse acolo, creierul va trimite mesaje celulelor corpului, atentionandu-le sa nu ia in consideratie semnalele trimise de cate cei doi hormoni reglatori ai greutatii corporale - insulina si leptina.

Studiul mai arata ca exista un tip de grasime care se pricepe de minune sa declanseze acest mecanism - acidul palmitic.

"In mod normal, corpul stie sa spuna 'Stop' atunci cand intrecem limita, insa acest lucru nu este intotdeauna valabil atunci cand mancam ceva bun", spune Dr.Deborah Clegg, Profesor Asistent de Medicina Interna la UT Southwestern Medical Center si principalul autor al studiului aparut in Septembrie in The Journal of Clinical Investigation.

"Semnalul de alarma este ca intreaga chimie a creierului cuiva se poate modifica in perioade de timp foarte scurte. Atunci cand mancati ceva gras, creierul este atins de acizii grasi, ceea ce duce la dezvoltarea unei rezistente fata de insulina si leptina."

Urmatorul pas, conclude raportul, va fi sa descoperim cum putem intoarce in favoarea noastra acest mecanism, acum cand stim cum se produce.

sursa: Medical News

Excesul de bauturi tip cola provoaca probleme musculare

17 Septembrie 2009

Expertii avertizeaza ca un consum necontrolat de bauturi tip cola mareste riscul hipocalemiei. La cei hipocalemici, scaderea nivelului de potasiu in singe afecteaza functiile musculare vitale. Cercetatorii greci au determinat ca cei ce beau 2-9 l de bauturi tip cola pe zi inregistreaza simptome care variaza de la usoara slabiciune pina la paralizie.

De exemplu, o pacienta insarcinata care a consumat 3l de bautura tip cola pe zi a fost internata cu simptome ca lipsa apetitului, voma persistenta si oboseala. Alaturi de nivelul scazut de potasiu observat la analiza singelui, electrocardiograma a relevat aparitia de tulburari ale ritmului cardiac.

Tratamentul consta in administrarea de potasiu intravenos sau oral, pe linga incetarea consumului de cola. Se cunoaste deja ca acest tip de bauturi creeaza probleme ale dintilor, demineralizarea oaselor, dezvoltarea sindromului metabolic si diabetului. Ingredientele comune din bauturile tip cola - glucoza, fructoza, cafeina - sint responsabile de hipocalemie. Mecanismul fiziopatologic nu este clar deocamdata, dar se pare ca indeosebi cafeina duce la scaderea nivelului de potasiu in singe, cu toate ca si fructoza, producind diaree, contribuie la hipocalemie.


Cumparaturile in timpul dietei

14 Septembrie 2009

O silueta de invidiat incepe inca de la bacanie. Iata ce inseamna lucrul acesta.

Cautati carne care sa fie slaba in proportie de 95% sau chiar mai mult. Cu cat acest procent scade, cu atat avem mai multa grasime. La 90%, o portie de 100 de grame contine 10 grame de grasime.

Daca alegeti pui, este de preferat sa cumparati piept si nimic altceva.

Cat despre branza, este bine sa nu cumparati o bucata mare odata. Cantitatile mari imbie la consumuri mari. Puteti alege si iaurturi fara grasime, pe care sa le combinati cu fructe si cereale pentru o masa perfecta.

Vorbind despre fructe cuvantul de ordine este - varietate. Pentru a putea beneficia de maximum de nutrienti includeti pe lista de cumparaturi toate culorile spectrului - rosu, verde, portocaliu, galben, purpuriu, alb.

Cumparati intotdeauna fructe si legume proaspete - acestea isi pierd calitatile daca sunt expuse prea mult la aer si lumina.

Experimentati diferite tipuri de cereale, sau varietati ale aceluiasi tip (ex. orez rosu, negru, salbatic, etc).

Acestea sunt cateva sfaturi simple care v-ar putea fi de mare ajutor in lupta impotriva kilogramelor in plus.

Mituri despre raceala

8 Septembrie 2009

Poate o farfurie cu supa sa ne ajute in lupta cu raceala ? Poate! Unele cercetari sugereaza ca aceasta poate calma inflamatiile.

Daca plecam cu parul ud racim imediat ? Nu. Acesta este un mit. Iata alte cateva.

Mananca mai putin si scapi mai repede. Boala adesea distruge apetitul. Se spune ca abtinerea de la mancare ajuta. De fapt ce ajuta este sa ne hidratam corect si sa mentinem aportul de calorii. Un studiu din 2008 publicat in Journal of Nutrition arata ca animalele de laborator expuse la gripa s-au refacut mai greu atunci cand au mancat mai putin. Recomandarea cercetatorilor? Renuntati la dieta pana ce trece sezonul gripei.

Te imbolnavesti daca nu porti paltonul. Raceala si gripa sunt cauzate de virusi. Ei circula, este adevarat, in sezonul rece, insa este mult mai probabil sa veniti in contact cu ei in spatiile inchise. De fapt, iesirile in aer liber si activitatea fizica crescuta pot preveni imbolnavirile.

Parul umed te imbolnaveste. S-ar putea sa-ti fie mai frig daca uiti sa-ti usuci parul intr-o zi racoroasa, dar cam asta este tot ce ti se poate intampla. Inca o data, racelile sunt cauzate de virusi. In afara de cazul in care va este atat de frig incat ajungeti la hipotermie, parul sau hainele ude nu va cresc vulnerabilitatea.

sursa: Health.com

7 cauze ale colesterolului marit

3 Septembrie 2009

Daca aveti colesterolul marit, sa stiti ca mai sunt cateva sute de milioane de oameni in aceeasi situatie. Cauzele sunt multiple si in cele ce urmeaza vom incerca sa detaliem cateva dintre acestea.

1.Dieta
Consumul prea mare de grasimi saturate(care se regasesc in micul dejun clasic) poate duce la un colesterol marit. Carnea de porc si de vita, laptele, ouale, untul si branza contin grasimi saturate.

2.Sunteti supraponderal
O greutate prea mare poate creste trigliceridele si de asemenea poate scadea HDL - colesterolul "bun".

3.Sedentarismul
Lipsa de miscare poate scadea, de asemenea, HDL, si creste LDL - colesterolul "rau".

4.Varsta si sexul
Dupa varsta de 20 de ani nivelul colesterolului incepe sa creasca.La barbati redresarea se produce in jurul varstei de 50 de ani, iar la femei, desi nivelul se mentine scazut mai mult timp, dupa menopauza acesta ajunge la aproximativ aceleasi valori cu ale barbatilor de aceeasi varsta.

5. Starea generala de sanatate
Anumite boli, cum ar fi diabetul sau hipotiroidismul pot cauza dereglarea nivelului de colesterol.

6.Mostenirea genetica
Daca exista antecedente de colesterol ridicat in familie este posibil ca mai devreme sau mai tarziu sa aveti probleme.

7.Fumatul
Dar asta cred ca stiati deja.

Mancare mai sanatoasa, bani mai putini

30 August 2009

Realitatile economice la care trebuie sa facem cu totii fata impun reexaminarea felului in care mancam, deoarece multi dintre noi,fortati sa-si reduca bugetul, recurg la solutii facile - hot-dog, sandwich sau macaroane cu branza.

Dar o mancare sanatoasa nu trebuie neaparat sa si coste mult.

Lynn Janas, de la Rosalind Franklin University of Medicine and Science ne arata cum putem opera mici schimbari in felul in care cumparam, gatim si mancam pentru a ramane sanatosi si a cheltui mai putin.

Referindu-se la mancare, Janas, care are un doctorat in nutritie, nu se concentreaza pe calcule complicate ale valorilor calorice ale alimentelor sau alte complicate calcule stiintifice. Dr.Janas ne invita sa fim atenti la felul cum arata farfuria noastra cu mancare. Jumatate de farfurie ar trebui umpluta cu vegetale - acestea ne ajuta cu fibrele de care avem nevoie. Un sfert ar putea contine proteine - carne, oua, soia,etc. Iar ultimul sfert - paine, paste sau orez.

Mancarea sanatoasa incepe cu imbunatatirea calitatii mancarii, lucru care se poate face cu pasi mici, dar deosebit de importanti. De exemplu putem substitui painea alba cu o felie de paine integrala, orezul obisnuit cu orez brun, si asa mai departe.

De asemenea, varietatea alimentelor este importanta, deoarece fiecare aliment contine diferiti nutrienti si doar impreuna dau necesarul zilnic.

"Suntem cu adevarat ceea ce mancam", finalizeaza Dr.Janas raportul."Fiecare celula din corpul nostru se regenereaza si la un moment dat va fi afectata de ceea ce mancam".

Multivitaminele ne mentin tineri

27 August 2009

Cercetatorii de la National Institute of Environmental Health au descoperit ca un consum regulat de multivitamine poate ajuta corpul sa se pastreze tanar mai mult timp.

Acest lucru se datoreaza influentarii telomerilor, portiuni situate la extremitatea cromozomilor leucocitari, care au rol in mecanismul de inmultire al celulelor. Acestia se scurteaza tot mai mult odata cu inaintarea in varsta, rezultatul fiind aparitia unor celule tot mai "batrane".

S-a demonstrat ca cei care obisnuiesc sa consume zilnic multivitamine au telomerii cu 5.1% mai lungi decat persoanele care consuma sporadic multivitamine.

Si cum obiceiurile bune nu vin singure, s-a constatat ca persoanele care consuma regulat multivitamine au tendinta de a duce o viata mult mai sanatoasa - fac mai mult sport si au o dieta mult mai echilibrata.

Studiul a fost efectuat pe un lot de femei cu varste cuprinse intre 35 si 74 de ani.


Lungimea membrelor femeilor semnalizeaza anumite afectiuni

26 August 2009

Cercetatori britanici au descoperit recent ca femeile cu picioare lungi de 50- 75 cm au un nivel crescut pentru 4 enzime indicatoare de boli ale ficatului. Explicatia lor este ca nutritia din copilarie poate influenta nu doar cresterea in general, dar si dezvoltarea ficatului la adulti. Precautia recomandata este de a evita expunerea la toxinele pe care ficatul trebuie sa le proceseze, de exemplu purtarea unei masti si a manusilor in timpul folosirii detergentilor puternici, sau limitarea consumului de alcool la 1 pahar de vin de 140 ml sau 1 sticla de bere de 340 ml pe zi.

Cercetatori americani de la Universitatea Tufts au descoperit ca femeile cu o deschidere a bratelor mai mica de 150 cm sint de 1,5x mai predispuse de a dezvolta boala Alzheimer decit cele care, de exemplu, isi pot atinge cu usurinta degetele picioarelor, indiferent de flexibilitate. Masuratoarea se realizeaza intre virfurile degetelor bratelor ridicate lateral paralel cu solul. Deficientele nutritive sau de alta natura din timpul anilor critici pentru crestere, responsabile probabil pentru brate mai scurte, pot de asemenea sa determine declinul cognitiv al unei persoane mai tirziu in viata. Recomandarea este practicarea unor hobby-uri ca pictura sau modelarea, chiar olaritul, activitati stimulatoare atit ale bratelor cit si creierului, care pot scadea de peste 2,5x posibilitatea dezvoltarii bolii Alzheimer.

Un alt cercetator a stabilit ca exercitiile de extensie a piciorului sau bratului este bine sa fie urmate de exercitii de stretching pentru o mai buna eficienta

Astfel, combinind grija pentru o nutritie echilibrata in timpul cresterii cu un anumit tip de antrenament se pot ameliora defectele, care au desigur si componente genetice, responsabile de aparitia unor boli.


Despre Superalimente

24 August 2009

De cum intram intr-un supermarket suntem intampinati cu tot felul de reclame, cum ar fi "Cele 12 alimente care nu trebuie sa lipseasca de pe masa nimanui", sau "4 alimente necesare performantei". In fiecare saptamana, o alta cereala, un alt fruct sau un alt amestec este eroul care ne aduce sanatate mai buna si ne prelungeste vietile.

Sunt aceste alimente ceea ce le spune numele, sau este doar o alta gaselnita a magazinelor de a ne face sa cumparam ?

Este putin din fiecare, spune Penny Kris-Etherton, profesor de Nutritie la Departamentul de Stiinte ale Nutritiei la Pennsylvania State University.

"Nutritionistii nu au o definitie pentru 'supermancare'", spune prof.Etherton. "'Puterea' unui anumit aliment este data de obicei de o concentratie crecuta de nutrienti sau componente bioactive cu reale beneficii pentru sanatate. Concentratia nutrientilor este unul dintre factorii-cheie."

"Problema cu superalimentele", adauga prof.Etherton, "este ca lumea le supraestimeaza efectele."

"Nu exista un singur tip de mancare pentru toate necesitatile organismului. De aceea trebuie sa folosim termenii cu grija. Nu exista alimente magice. De aceea vom urmari intreaga dieta."

Exista,  de asemenea, si alti factori care influenteaza absorbtia nutrientilor. Unele vitamine sunt liposolubile, deci pentru a obtine maximum de beneficii din partea lor, vom include si ceva grasimi in dieta. Intr-un studiu recent se arata ca sosul de rosii consumat impreuna cu avocado fixeaza mai multa vitamina A decat sosul de rosii consumat singur.

In final, Prof. Kris-Etherton ne spune ceea ce stiam cu totii, de mult timp : calea cea mai sigura catre longevitate este o dieta echilibrata continand o mare varietate de alimente.


Lupta cu stresul

23 August 2009

Stresul este una din cele mai grave boli moderne. Studiile arata ca oamenii din ziua de azi sunt toti incordati ceea ce le poate afecta grav sanatatea si isi pot provoca singuri boli foarte grave cum ar fi: ulcer,colita, hipertensiune arteriala.

In realitate, s-a constat ca din numarul total al bolnavilor care se prezinta la medic, 75% dintre ei au simptomele unei boli induse emotional. S-a demonstrat ca, in cazul starilor de stres necesarul organismului in anumite substante nutritive creste mult, aceasta stare de stres este de obicei asociata cu insomnii, cresteri si pierderi in greutate, astenii, depresii acestea sunt simptomele stresului psihic, iar tensiunea musculara, greata, gura uscata, ameteala, palpitatii, palme tanspirate sau diareea sunt simptomele stresului fizic.

Pentru a invinge starile de stres ne este recomandat sa evitam alimentele fara valoare: zaharul si inlocuitorii lui, chips-urile, cafeaua consumata in exces, alcoolul care pentru putin timp la unele persoane poate avea efecte relaxante insa elimina din organism substante si minerale, grasimile animale consumate in exces.

Pentru a scapa complet de stres in perioadele in care el apare este indicat sa ne hranim corpul cu fructe si sa facem gimnastica, un masaj de relaxare, sa ascultam melodiile care ne plac sau pur si simplu sa iesim la o plimbare in aer liber.

Si pentru o mai rapida vindecare, sa-i zicem asa, trebuie sa incetam sa ne mai criticam, trebuie sa gandim pozitiv si sa credem ca tot ceea ce facem este bine, sa avem mereu o gandire pozitiva asupra lucrurilor.


Afisare 10 din 443.
Pagina 42 din 45






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii