Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam PESTII SI ICRELE LOR
TIMPUL, DUSMANUL MARILOR IUBIRI
HMB (beta-hidroxi-beta-metilbutiratul)
Aplecari laterale
CUM SLABIM DUPA SARBATORI (SI ORICAND ALTCANDVA)?


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Dietele cu foarte putine calorii
DURERILE LOMBARE
SEXY-FLEXI PENTRU VARA
ANTRENAMENT IN 9 MINUTE
DE CE PARALIZAM DE FRICA?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile ginsengului Fierbinte
Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 443.
Pagina 37 din 45

Tequila si osteoporoza

26 Martie 2010

Ei bine, nu chiar tequila. Este vorba despre planta din care se obtine tequila - agava. Un extras din aceasta planta sta la baza asa-numitelor "alimente functionale" - produse care au reale beneficii pentru sanatate, in plus fata de cantitatea mare de nutrienti pe care o detin.

Institutul National Politehnic din Guanajuato, Mexic, prin vocea Dr.Mercedes Lopez, a raportat rezultate miraculoase in urma unui studiu efectuat anul trecut.

Extrasele din agave, pe care echipa Dr.Lopez le-a numit "fructani" s-au dovedit a fi protectori redutabili ai organismului impotriva osteoporozei, prin declansarea unei reactii care duce la absorbtia de calciu.

"Fructanii sunt considerati ingredienti-cheie ai alimentelor functionale deoarece afecteaza procesele celulare intr-un mod benefic, ceea ce duce la imbunatatirea starii de sanatate si reducerea riscului multor boli," spune dr. Lopez.

"Fructanii pot fi benefici in diabet, obezitate, pot stimula sistemul imunitar, pot face sa scada numarul de bacterii din intestine care pot duce la diverse boli, pot elimina constipatia si ultimul, dar nu cel din urma, pot reduce riscul de cancer la colon."

Rezultatele obtinute pana acum sugereaza ca suplimentarea dietei standard cu produse care contin extras de agave poate duce la prevenirea pierderii masei osoase si sa imbunateasca formarea osului nou.

Echipa dr.Lopea lucreaza la noi teste ale produselor pe baza de extras de agave si spera ca intr-un viitor apropiat acestea sa fie disponibile publicului larg.


Dieta Montignac

23 Martie 2010

Puteti sa va imaginati o dieta în care va e permis sã mâncati ciocolatã? Ei bine, aceastã dietã existã si poartã numele lui Michel Montignac.


Înainte de toate, ni se demonstreazã cã nu este necesar sã ne abtinem de la mâncare pentru a slãbi - secretul constã în combinarea alimentelor în functie de continutul lor de glucide, lipide si proteine. Cele douã reguli simple ale dietei sunt sã mâncãm trei mese pe zi si sã nu amestecãm la aceeasi masã glucidele cu lipidele. Acest volum cuprinde recete ilustrate color si nenumãrate sfaturi utile pentru punerea în aplicare a principiilor enuntate.


Vândutã în 15 milioane de exemplare, Dieta Montignac ne propune nu doar un regim alimentar, ci si un mod de viatã, mai sãnãtos. Michel Montignac (n.1944) a mai publicat, printre altele: Mã hrãnesc, deci slãbesc; Retete si meniuri Montignac; Mã hrãnesc, deci nu îmbãtrânesc.

Cititorii siteului www.doctor.info.ro au posibilitatea sa cumpere aceasta lucrare cu o reducere de 10% introducand codul PROB-ROTR-IHOP-HOTO in formularul de comanda.


Un mar pe zi imunitatea iti va intari

19 Martie 2010

Un studiu al Universitatii din Illinois scoate in evidenta beneficiile fibrelor solubile - care se gasesc in ovaz, mere, si nuci - aratand ca reduc inflamatia asociata bolilor legate de obezitate (de exemplu diabet si boli de inima) si intaresc sistemul imunitar.

"Fibrele solubile schimba personalitatea celulelor imunitare - din pro-inflamatoare in anti-inflamatoare, insanatosind celulele care ne ajuta sa sa ne refacem mai repede dupa infectii," spune Gregory Freund, seful ecipei de cercetatori.

Acest lucru se intampla deoarece fibrele solubile cresc productia de proteine anti-inflamatoare.

Experimentul a fost realizat pe pe doua grupe de animale de laborator si a durat sase saptamani, timp in care fiecare grupa a primit un alt tip de fibre. La sfarsitul acestei perioade s-a observat un raspuns diferentiat la agentii patogeni din partea celor grupe de studiu.

Grupa care consumase fibre solubile se imbolnavea de doua ori mai greu decat grupa care primise fibre insolubile, si se recupera de doua ori mai usor.

In urma studiului s-a dovedit ca desi toate fibrele au valoare pentru sanatate, cele insolubile (aflate in cerealele integrale, de exemplu) nu declanseaza intarirea sistemului imunitar asa cum o fac cele solubile.


SLIM. Cum am dat jos 30 kg

15 Martie 2010

SLIM. Cum am dat jos 30 de kilograme si nu le-am mai pus inapoi

Ne-am obisnuit de cativa ani sa o vedem in peisajul mediatic in ipostaze care, inevitabil, au legatura cu sportul. Si nu ti-ai imagina absolut niciodata, daca o vezi la televizor sau prin reviste, ca a avut optzeci si sase de kilograme. Tocmai ca sa nu faci si tu aceste greseli, Carmen Bruma iti prezinta, prin prisma exemplului personal, tot ceea ce trebuie sa stii despre nutritie si miscare, dar si despre modul in care te poate afecta lipsa acestora, astfel incat tu sa devii propriul tau ,, furnizor" de sanatate. Nu numai ca vei sti cat, cum si ce sa mananci, dar si ce fel de miscare sa faci, deoarece, ca sa nu mai apelezi la scuza legata de lipsa de timp, autoarea iti propune inclusiv o serie de exercitii, ilustate chiar de ea, pe care le poti face acasa la tine. Vei deveni SLIM, asa cum ai visat permanent in forma si vei deborda de sanatate. Cartea lui Carmen Bruma nu este numai o lectie de nutritie sau una de fitness, ci un intreg CONCEPT DE VIATA

Cititorii siteului www.doctor.info.ro au posibilitatea sa cumpere aceasta lucrare cu o reducere de 10% introducand codul PROB-ROTR-IHOP-HOTO in formularul de comanda.


Ceaiul de Papaya si Cancerul

12 Martie 2010

Cercetatorii de la Universitatea din Florida au descoperit ca extractul otinut din frunze uscate de papaya are efecte anticancerigene deosebit de puternice.

Echipa de cercetatori, condusa de Nam Dang, M.D., Ph.D., a anuntat pe 17 februarie in Journal of Ethnopharmacology ca extrasul de frunze uscate de papaya declanseaza reglarea sistemului imunitar, prin proliferarea celulelor Th-1. Acest efect, combinat cu actiunea antitumorala directa asupra variatelor tipuri de cancer, sugereaza posibilitatea folosirii diverselor strategii pentru lupta impotriva cancerului.

Extractul de papaya nu are nici un efect asupra celulelor sanatoase, ceea ce evita consecintele comune si devastatoare ale terapiilor anticancer actuale. Actiunea terapeutica miraculoasa a extractului de papaya este confirmata de numeroase intrebuintari ale acesteia de catre populatia indigena din Australia, precum si de catre terapeutii vietnamezi.

Cercetatorii au expus 10 tipuri diferite de cancer la actiunea extractului de papaya. Rezultatul a fost ca s-a incetinit dezvoltarea celulelor in toate cele 10 culturi.

Studiul a fost primit cu caldura de lumea medicala si urmeaza a se incepe experientele pe animale de laborator si subiecti umani.


Somnul neadecvat si obezitatea

4 Martie 2010

Lipsa de somn nu se lasa doar cu cearcane, ea poate declansa acumularea de grasime in jurul organelor interne - lucru mult mai periculos decat manutele durdulii sau coapsele generoase.

Un studiu recent realizat la Wake Forest University School of Medicine arata cum somnul neadecvat - prea mult sau prea putin - poate afecta starea de sanatate. Studiul arata, de asemenea, ca obezitatea este legata si de factori sociali - cum ar fi, de exemplu, nevoia de a avea trei slujbe, datorita unei crize financiare globale.

"Obisnuim sa punem accentul pe dieta", spune Kristen G. Hairston, M.D., professor asistent de endocrinologie si metabolism, seful echipei de cercetatori. "Insa acest studiu ridica intrebari interesante despre felul in care traim. S-ar putea sa fie nevoie sa fim atenti si la alte comportamente - in afara de alegerile culinare zilnice - care ar putea duce la obezitate."

Studiul a aratat o legatura clara intre privarea de somn - mai putin de 5 ore de somn pe zi - si acumularea de tesut gras la nivel visceral.

Insa a mai aratat un lucru, considerat de multi surprinzator. Depasirea duratei de 8 ore de somn zilnic avea un efect asemanator, desi nu atat de pronuntat.

De asemenea, s-a constatat ca legaturile cele mai puternice intre dereglarile de somn si cele ale greutatii se fac la pacientii cu varste de maxim 40 de ani.

"Acest studiu este un important punct de plecare", spune Hairstone. "Acum stim ca este o legatura intre somn si obezitate. Mai ramane sa aflam cum putem modifica aceasta legatura."


Depresia poate duce la obezitate

26 Februarie 2010


Un studiu recent arata ca depresia, desi ridica nivelul de hormoni ai stresului in acelasi mod la adolescentii de ambele sexe, poate duce la obezitate numai in cazul fetelor.

De aceea, un tratament precoce al depresiei poate ajuta la reducerea stresului si implicit la controlul obezitatii - un deziderat al medicinei actuale.


"Pentru prima data s-a dovedit ca reactivitatea cortizolului este un mediator intre starile de depresie si obezitatea la adolescente,"spune Elizabeth J. Susman, profesor la Penn State.

"Nu realizasem aceasta conexiune inainte, insa acum putem identifica factorii biologici de risc similari pentru obezitate si depresie."

Cortizolul, hormonul care regleaza diferite functii metabolice ale organismului, este eliberat ca reactie la stres.Desi se intuia de mult timp ca exista o legatura intre depresie, cortizol si obezitate, nu se cunostea mecanismul de declansare a acesteia din urma, ca efect al primelor doua componente.

Susman si colegii sai au efectuat un studiu care a cuprins 111 baieti si fete cu varste cuprinse intre 8 si 13 ani. Acstora li s-a masurat nivelul de cotizol inainte si dupa diferite teste care implicau stresul.

Concluziile au fost uimitoare. Desi nivelul cortizolului crestea la ambele sexe, reactiile ulterioare, care leaga reactivitatea cortizolului de obezitate, erau prezente numai la fete.

Aceste studii sunt in desfasurare chiar la ora actuala, si sunt sustinute de catre Institutul National American pentru Sanatate Publica.


Si noi ce mai mancam? - 10% reducere

21 Februarie 2010

Noua ordine alimentara - Si noi ce mi mancam? - Volumul I, prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi


Iata o carte despre aliment, despre industria alimentara, care ne invata nu numai ce sa mancam, ci si care sunt alimentele nocive de care trebuie sa ne ferim!


Este o carte unica! Si spunem asta pentru ca autorul, prof. Univ. Dr. Gh. Mencinicopschi este doctor in biologie - biochimie, specialist in nutritie umana, biologie moleculara, inginerie genetica si, nu in ultimul rand, in aliment, alimentatie si industrie alimentara. Mai bine zis, domnul profesor stie! Este cel care nu poate fi pacalit, cel care trage un semnal de alarma asupra faptului ca mancam fara sa ne hranim si ca din cauza a ceea ce mancam si ce nu mancam suntem prea bolnavi, de la varste prea tinere! Da, statisticile spun clar: noi, romanii, suntem un popor suferind! In rapoartele despre starea de sanatate a populatiei se arata ca adolescentii sunt obezi si bolnavi, ca sindromul metabolic se declanseaza de la 20 de ani, ca poti face accident vascular cerebral sau stop cardiac de la 30, 40 de ani, ca suferim de toate bolile (diabet, colesterol marit, osteoartrite, boli hepato - renale, etc), deoarece sistemul nostru imunitar nu mai face fata, cancerul este de toaet felurile, este peste tot, ca raceala iarna!


A sosit timpul sa iei masuri! Iar ceea ce trebuie facut vei invata din aceasta carte, care este primul volum din cadrul acestei ucrari. A manca nu e ceva simplu! Este un act responsabil, care ar trebui invatat si predat la scoala! Ia gandeste-te ... ce ai mancat zilele astea? Chiar stii? Esti sigur ca stii de unde provin alimentele de pe masa ta?


De asemenea, autorul darama un mit: nu trebuie sa fim bogati ca sa mancam sanatos! Lipsa banilor nu justifica faptul ca mancam toate alimentele gunoi! Ba mai mult, atrage atentia asupra sofisticariei gastronomice - o arta, nu o stiinta, cu aspect si gust incantatoare, insa indigesta si imbolnavitoare!

In plus, spune adevaruri incomode despre minciuna din alimente, fraudarea si falsificarea alimentelor, despre alimentele ecologice si "traditionale".


Bonus: lista de luat la cumparaturi cu E-urile periculoase!


Iar tu, cititorule, acum stii ... ce vei face mai departe tine doar de tine!

Cititorii siteului www.doctor.info.ro au posibilitatea sa cumpere aceasta lucrare cu o reducere de 10% introducand codul PROB-ROTR-IHOP-HOTO in formularul de comanda.


Obezitatea si pietrele la rinichi

18 Februarie 2010

Un studiu realizat de catre Brian R. Matlaga, profesor asistent la Johns Hopkins University School of Medicine, redeschide subiectul legaturii dintre obezitate si litiaza renala ( pietrele la rinichi).

Ipoteza general acceptata pana in prezent era ca exista o legatura directa intre cele doua probleme de sanatate, in sensul in care cresterea in greutate atrage dupa sine riscuri crescute de litiaza renala.

Studiul de fata contrazice aceasta ipoteza. "Indeferent de forma de obezitate, mai usoara sau mai severa, riscul de aparitie al liti azei renale este acelasi," spune prof. Matlaga.

In ultima decada au aparut diverse studii care au tratat acest subiect, si care au aratat legatura directa existenta intre obezitate si riscul aparitiei pietrelor la rinichi. Prof. Matlaga si colegii sai au mers mai departe si au studiat efectele diferitelor forme de obezitate asupra riscului de aparitie a calculilor renali.

Pentru realizarea studiului au fost culese date de la 95.598 de persoane, timp de 5 ani.

Rezultatul - faptul ca riscul de aparitie al calcululor renali este acelasi, indiferent de forma de obezitate - a deschis un nou orizont cercetarilor in domeniu.


Analize de laborator si alte explorari diagnostice - 10% reducere

15 Februarie 2010

Prin aportul de informatii decisive in orientarea diagnosticului, tratamentului si prognosticului, analizele de laborator si celelalte explorari diagnostice constituie verigi importante in abordarea terapeutica. Stabilirea unui diagnostic corect depinde de cele mai multe ori de obtinerea unor rezultate de laborator conforme realitatii. Iar acestea implica o pregatire adecvata a pacientului, colectarea, procesarea, pastrarea si transportarea in conditii optime, cunoasterea interactiunilor si interpretarea lor i contextul afectiunilor asociate.


Lucrarea de fata a uat nastere din dorinta de a oferi atat personalului medical cat si pacientilor datele cu relevanta practica, care sa creasca increderea in rezultatele obtinute.


Structurata in zece capitole si prezentata intr-un limbaj usor de inteles, speram sa serveasca tututror celor care isi propun sa ofere sau sa beneficieze de servicii medicale dee calitate. Lucrarea este sructurata astfel: Hematologie si coagulare, Biochimie, Virusologie, Parazitologie, Markeri tumorali, Imagistica si Alte explorari diagnostice. Indexul alfabetic si clasificarea analizelor pe siseme va pot fi de folos in cazul in care nu va descurcati in cautarea testului dorit.


La inceputul lucrarii veti putea gasi si indicatii privind recoltarea si prepararea probelor de sange si urina.

Dintre anexe, sunt de mentionat tabelul de conversie in unitati internationale, tabelul cu valori de referinta in pediatrie pentru aproape toate testele de laborator, anexa cu analizele de laborator modificate de varsa si lista de analize decontate de CAS prin medicul de familie sau medicul specialist.


Prin intermediul CD-ului pe care il gasiti la sfarsitul cartii, beneficiati de un program care sa ajute la interpretarea hemoleucogramei, coagulogramei si testelor de biochimie.

Cititorii siteului www.doctor.info.ro au posibilitatea sa cumpere aceasta lucrare cu o reducere de 10% introducand codul PROB-ROTR-IHOP-HOTO in formularul de comanda.


Afisare 10 din 443.
Pagina 37 din 45






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii