Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam BENEFICIILE PATINAJULUI
Stretching - abdomen - exercitii set 1
ASCULTA-TI STOMACUL!
FATA NEVAZUTA A STEROIZILOR ANABOLIZANTI
CUM SCAPI DE KILOGRAMELE ACUMULATE IN TIMPUL SARCINII


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole SUFERI DE PERFECTIONISM?
DE CE MINTIM?
PASTE CU PIEPT DE PUI
COSTUL DIETELOR COMERCIALE AMERICANE
YOGILATES, O COMBINATIE INTRE YOGA SI PILATES
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum te refaci rapid dupa efort? Fierbinte
Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 440.
Pagina 24 din 44

Alte beneficii ale vegetarianismului

2 Februarie 2013

Beneficiile dietei vegetariene asupra starii generale de sanatate sunt bine cunoscute de foarte multa vreme. Un nou studiu, realizat de cercetatorii de la Universitatea Oxford, reuseste chiar sa cuantifice rezultatele benefice obtinute.

Studiul condus de Dr.Francesca Crowe, de la Cancer Epidemiology Unit, Universitatea Oxford se concentreaza asupra beneficiilor dietei vegetariene asupra bolilor cardiovasculare. Echipa condusa de Dr.Crowe a ajuns la concluzia ca riscurile de declansare a bolilor cardiovasculare sunt mai scazute cu pana la 32% la persoanele care au o dieta vegetariana.

"Aceasta diferenta ar putea fi explicata prin efectele pe care dieta le are asupra colesterolului si tensiunii arteriale," spune Dr.Crowe

La studiu au participat 45.000 de voluntari, dintre care 34% erau vegetarieni, si s-a intins pe o perioada de 19 ani. Au fost luati in calcul toti ceilalti factori care infuenteaza starea de sanatate, cum ar fi varsta, fumatul, consumul de alcool, activitatea fizica, nivelul educational sau situatia financiara a participantilor la studiu.

S-a constatat ca vegetarienii au o tensiune arteriala mai scazuta decat a non-vegetarienilor. Nivelul de colesterol este de asemenea mai scazut la vegetarieni.

Acest studiu intareste ideea conform careia dieta are o foarte mare importanta in prevenirea bolilor de inima.


Genele si obezitatea

12 Ianuarie 2013

Cercetatorii de la UCLA (University of California, Los Angeles) au descoperit ca nu numai mancarea este responsabila pentru rotunjimile corpului nostru, ci si genetica.

Un studiu publicat anul acesta pe 8 ianuarie in prestigioasa revista Cell Metabolism arata cum raspunsul corpului in ceea ce priveste transformarile tesutului adipos este determinat in mare parte de factori genetici. Ei au identificat, de asemenea, si cateva gene care sunt responsabile de acest raspuns.

"Cercetarile noastre demonstreaza ca raspunsul corpului la dietele bogate in grasimi sau zaharuri are o foarte importanta componenta genetica si am identificat cativa factori care este posibil sa regleze acest raspuns," a declarat Dr.Brian Parks, cercetator la David Geffen School of Medicine, apartinand UCLA.

Cresterea dramatica a cazurilor de obezitate in ultimele decenii a fost strans legata de cresterea incidentei cazurilor de diabet, boli cardiovasculare sau cancer. Pentru toate acestea principalul vinovat a fost considerat dieta bazata pe grasimi si zaharuri combinata cu stilul de viata sedentar. DesiĀ  nu neaga importanta factorilor exteriori, cercetatorii UCLA atrag atentia ca genetica are si ea un cuvant de spus.

Studiul a durat doi ani si a fost realizat pe animale de laborator carora li s-a masurat in permanenta grosimea stratului adipos, expresia globala a genelor, precum si flora intestinala, ca raspuns la diverse diete bogate in grasimi si zaharuri.

Au fost identificate 11 secvente de ADN implicate in raspunsul la ingerarea de grasimi si zaharuri.

Cresterile tesutului adipos au variat de la 0 la 600%, cele mai multe dintre animalele de laborator raspunzand in primele patru saptamani. Acest studiu a permis pentru prima oara oamenilor de stiinta sa inteleaga importanta factorului genetic in declansarea cresterii tesutului adipos.


Ciocolata - un ajutor de nadejde

3 Ianuarie 2013

In luna august a anului trecut, Academia Americana de Neurologie publica un studiu conform caruia consumul moderat de ciocolata in fiecare saptamana poate fi asociat cu scaderea riscului de accident vascular cerebral la barbati.

"Au existat si alte studii care au urmarit ajutorul dat de catre ciocolata sistemului cardiovascular, insa la modul general. Acesta este primul studiu care arata ca ciocolata poate reduce riscul de accident vascular la barbati," spune Susanna C. Larsson, PhD, de la Institulul Kalorinska din Stockholm, unul dintre autorii studiului.

Studiul a fost realizat pe 37.103 barbati cu vasrte cuprinse intre 49 si 75 de ani, care au completat cate un chestionar in care au detaliat obiceiurile lor alimentare. In principal autorii studiului au fost interesati de frecventa si cantitatea consumului de ciocolata.

S-a constatat ca barbatii care consumau in medie 63 de grame de ciocolata pe saptamana prezentau un risc de accident vascular cerebral mai scazut cu 17% fata de ceilalti participanti la studiu.

"Efectul benefic al ciocolatei poate fi asociat cu flavonoizii prezenti in aceasta. Flavonoizii protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare prin proprietatile lor antioxidante,anticoagulante si antiinflamatorii. Este posibil sa reduca tensiunea arteriala si de asemenea concentratia de colesterol "rau" din sange," a mai spuss Larsson.


Branza si legume contra obezitate

18 Decembrie 2012

Cu totii suntem alarmati de proportiile la care a ajuns obezitatea in toate tarile lumii si tara noastra nu face exceptie. Suntem pe locul trei la obezitate in Europa iar un copil din doi are deja probleme de greutate.

S-au gasit o sumedenie de factori care contribuie la aceasta stare de fapt, de la americanizarea grabita a societatii si pana la nasterea prin operatie de cezariana.

Si cum istoria nu poate fi data inapoi, avem nevoie de alte arme cu care sa luptam impotriva acestui flagel. Trei cercetatori de la Universitatea Cornell, NY, Brian Wansink, Ph.D., Mitsuru Shimizu, Ph.D., si Adam Brumberg au descoperit ca exista anumite tipuri de gustari care dau senzatia de satietate si contin ceva mai putine calorii.

Studiul a fost realizat pe 201 studenti care au primit fie o farfurie cu chipsuri, fie una cu legume, una cu branza sau una cu legume si branza. Li s-a cerut sa manance in timp ce se uitau la desenele animate preferate. Au fost intrebati despre senzatia dde satietate dupa terminarea primului episod si la sfarsitul celui de-al doilea.

Cei care serveau legume combinate cu branza au avut nevoie de mai putine calorii pentru a ajunge la senzatia de satietate, unii dintre acestia, care aveau deja probleme de greutate, au consumat cu pana la 76% mai putine calorii.

Acest studiu deschide calea catre solutiile reale, pe termen lung, cu care putem combate problemele de greutate, care au erupt in toata lumea ca o adevarata epidemie.


Carbohidratii, cina si diabetul

4 Decembrie 2012

O dieta experimentala bazata pe alimente bogate in carbohidrati servite in special la cina ar putea sa fie cheia pentru reducerea factorilor de risc pentru diabet si boli cardiovasculare in cazul persoanelor supraponderale.

Studiul a fost realizat la Facultatea de Agricultura, Alimentatie si Mediu din Ierusalim de catre Sigal Sofer, care a fost indrumat de catre Prof.Zecharia Madar. La el au luat parte 78 de persoane, la care s-a examinat in principal secretia a trei hormoni : leptina, considerata hormonul satietatii, grelina, hormonul foamei, si adiponectina, considerata veriga de legatura intre obezitate, rezistenta la insulina si sindromul metabolic.

Cercetatorii au descoperit ca acest tip de regim a produs schimbari in profilul hormonal care actionau in favoarea subiectilor.

"Ideea ne-a venit dupa ce am venit in contact cu diverse studii asupra musulmanilor care pe timpul Ramadanului postesc ziua si mananca seara alimente bogate in carbohidrati," a explicat Prof.Madar.

Studiul sugereaza ca exista un avantaj in concentrarea carbohidratilor la masa de seara, in special la persoanele care prezinta risc de diabet sau boli cardiovasculare legate de obezitate.

"Descoperirilede pana acum pun bazele unei diete alternative pentru acele persoane care au dificultati in a mentine o dieta pe un timp mai indelungat."

"Pasul urmator este sa intelegem mecanismele care au dus la rezultatele obtinute de echipa noastra."


A manca sau a nu manca...dimineata

20 Noiembrie 2012

O echipa de cercetatori condusa de Tony Goldstone, de la Imperial College London a prezentat saptamana trecuta la conferinta de neurologie de la New Orleans un studiu conform caruia, atunca cand sarim peste micul dejun avem tendinta de a consuma mai multe calorii decat am fi facut in mod normal, mai tarziu, in timpul zilei.

Atat din analiza RMN cat si din observatiile directe s-a observat ca atunci cand sarim peste micul dejun creste atat cererea de alimente cu continut ridicat de calorii cat si cantitatea de alimente ingerate.

Studiul a fost realizat pe 21 de subiecti carora intr-o prima faza li s-a cerut sa nu manance nimic in diminetile in care se prezentau la centrul de investigatii. Aici li s-a facut un RMN care sa evidentieze in principal sabloanele de activitate din cortexul orbitofrontal.

In cea de-a doua parte a studiului subiectii au servit un mic dejun bogat (in jur de 750 de calorii) dupa care s-a efectuat RMN-ul.

Comparand RMN-ul din zilele cu micul dejun cu cele din zilele fara mic dejun s-au constatat diferite sabloane de activitate in cortexul orbitofrontal. Aceasta este zona situata exact deasupra ochilor si care influenteaza judecata asupra placerii si valorii alimentelor.

In zilele in care se sarise peste micul dejun zona aceasta era mult mai activa atunci cand subiectii priveau fotografii in care apareau alimente cu continut ridicat de calorii.

Studiul sugereaza ca centrul orbitofrontal are un rol major in alegerile pe care le facem atunci cand vine vorba de mancare.

Studiul intareste alte observatii anterioare in care se sugera ca postul nu este indicat in diete deoarece intareste dorinta de a consuma alimente "interzise".




Un ou pe zi de alergii te va feri ?

10 Noiembrie 2012

Daca aveti un copil care este alergic la ouale de gaina, de la American College of Allergy, Asthma and Immunology primiti o veste buna - in acest an de sarbatori s-ar putea sa nu mai fie necesar sa interziceti copilului vostru prajiturile care contin oua.

Grupul condus de Rushani Saltzman,M.D., a descoperit ca mai mult de jumatate dintre copiii alergici la oua de gaina le pot tolera daca sunt gatite la 350 de grade in mancaruri precum prajiturile sau painea.

"Introducerea oualelor coapte in acest fel largeste dieta copilului, imbunatateste calitatea vietii si poate accelera dezvoltarea tolerantei acestuia la oua."

Doza medie tolerata a fost de 2/5 de ou de gaina copt la 350 de grade pentru minimum 30 de minute.

Intr-un studiu separat, dar pe aceeasi tema, echipa de cercetatori condusa de Dr.Ruchi Gupta a pus in evidenta faptul ca dintre dintre cele mai comune opt alergii, copiii o depasesc cel mai repede pe cea la oua.

"Dezvoltarea tolerantei la oua este cea mai comuna pentru copil, urmata de cea pentru lapte," spune Dr.Gupta.

"Desi aceste studii reprezinta pasi importanti pentru intelegerea mecanismului de dezvoltare a torelantei la oua, parintii trebuie sa fie deosebit de atenti," spune Richard Weber, presedintele ACCAI.

"Introducerea unui alergen in dieta copilului poate avea consecinte serioase si ar trebui facuta doar sub supravegherea unui medic specialist."


Plantele reduc riscul de cancer agresiv de prostata

27 Octombrie 2012

Un studiu realizat de Susan Steck, de la Arnold School of Public Health, araa cum introducerea in alimentatie a fructelor, legumelor, ierburilor aromatice si ceaiuluii, poate reduce riscul de cancer agresiv de prostata.

Ingredientele principale care sunt raspunzatoare de aceste beneficii par sa fie o clasa de compusi numita flavonoide.

"Umplerea farfuriei cu alimente bogate in flavoniode reprezinta un obicei care poate avea un impact benefic asupra sanatatii noastre," spune Susan Steck.

Studiul a fost realizat pe 1900 de barbati din Carolina de Nord, care fusesera in prealabil diagnosticati cu cancer de prostata. Participantii au completat un chestionar in care au trecut aportul zinic de alimente bogate in flavonoide.

Barbatii cu cel mai mare aport de flavonoide au prezentat un risc de cancer agresiv cu 25% mai scazut decat ceilalti.

"Am descoperit ca un consum ridicat de alimente bogate in flavoniozi este responsabil de reducerea riscului de cancer agresiv de prostata, insa nu am putut evidentia nici o suclasa a flavonoidelor care poate duce la astfel de rezultate in mod independent, de aceea este important sa se consume o varietate cat mai mare de legume, fructe, cereale, ierburi aromatice si ceaiuri, si nu sa ne focalizam doar pe o un anumit tip de plante," a mai spus Steck.

Vitamina C si osteoporoza

11 Octombrie 2012

Cercetatorii de la Mount Sinai School of Medicine au aratat pentru prima data cum vitamina C protejeaza in mod activ impotriva osteoporozei, o boala care afecteaza un mare numar de persoane in varsta, de ambele sexe, in care care oasele isi pierd duritatea si se pot fractura mult mai usor.

"In lumea medicala era cunoscut de ceva timp faptul ca o carenta de vitamina C poate duce la scorbut sau la pierderea masei osoase, iar aportul crescut de vitamina C era asociat cu cresterea masei osoase la oameni," spune Dr. Mone Zaidi, directorul programului Mount Sinai Bone.

"Ceea ce am descoperit acum, pe animale de laborator, este cum vitamina C stimuleaza formarea de os pentru protejarea scheletului. Ea face acest lucru prin ajutarea osteoblastelor - care sunt protocelule osoase - sa se transforme in celule osoase mature."

"Cercetari ulterioare vor descoperi cum suplimentele alimentare pot preveni osteoporoza la oameni," spune Dr.Zaidi.

Acest lucru va fi de o utilitate insemnata in abordarea probelmei osteoporozei, mai ales ca in mai toate tarile medicatia standard este atat rara cat si scumpa.


Atelierul de nutritie KinderMiniChef

29 Septembrie 2012

KinderAlegria, sau bucuria de a invata, creator de programe educationale non formale pentru copiii intre 5 si 14 ani, a organizat primul atelier de nutritie, KinderMiniChef. In cadrul acestui eveniment, copiii prezenti au aflat, intr-un mod atractiv si distractiv in cadrul unei povesti cu parfum de toamna, cum si ce sa manance sanatos si au pus in practica ceea ce au invatat pregatind niste biscuiti bio pe care i-au degustat la final. Mentorul programului este dr. Serban Damian, nutritionist sportiv specializat in nutritie in cadrul unui program international organizat de catre Comitetul Olimpic International.

"Ca parinte, m-am bucurat sa vad copiii ascultand cu interes informatii si sfaturi despre o nutritie sanatoasa, apoi realizand cu manutele lor dibace biscuiti integrali - folosind produse bio - ulterior prezentand cu mandrie parintilor rezultatele muncii lor si la final, gustand din ce au pregatit", a declarat Mirela Dragnea, Coordonatorul programelor KinderAlegria. "Prin intermediul KinderAlegria ne-am dorit sa le oferim copiilor accesul la programe educationale adaptate vremurilor si varstei lor care sa ii ajute sa isi dezvolte diverse aptitudini si abilitati practice menite sa-i pregateasca pentru viata. Gama variata a cursurilor include ateliere de dezvoltare a inteligentei emotionale si sociale, educatie financiara, comunicare, nutritie, bricolaj, toate adaptate pentru a raspunde nevoilor celor mici si a-i ajuta in dezvoltarea lor."

Din oferta KinderAlegria fac parte programele:

- KinderCreativ - un training care ii ajuta pe cei mici sa comunice eficient, corect si sa se exprime intr-un mod creativ;
- KinderLeader - un atelier axat pe educatia financiara a copiilor;
- KinderMiniChef - un program la care copiii afla cum si ce sa manance si sa gateasca sanatos si fara mare efort si multe alte lucruri importante despre o alimentatie sanatoasa;
- KinderBricolaj - de unde cei mici afla cum sa graveze in lemn sau sticla, sa decupeze, sa lucreze cu diverse materiale, dand frau liber imaginatiei;
- KinderLogik si KinderSah - prin care copiii isi dezvolta inteligenta emotionala si sociala, atitudinea activa si gandirea riguroasa;
- Kinderterapie - un program care cuprinde 2 tipuri de psihoterapii - analiza tranzactionala si Sandplay Terapy.

Copiii sunt impartiti pe grupe de varsta - 5-9 ani si 10-14 ani -, iar toate programele au fost dezvoltate de persoane cu experienta in domeniul respectiv si pasiune pentru copii. Puteti gasi la adresa http://kinderalegria.ro/cine-suntem/ detalii despre echipa KinderAlegria si la http://kinderalegria.ro/galerie/ articole si poze despre cursurile lansate cu succes de echipa KinderAlegria.
Programul KinderMiniChef are loc in fiecare duminica intre orele 11-13 sau 15-17 la restaurantul Malagamba din Centrul Istoric al Bucurestiului. Va invitam sa aflati mai multe detalii despre agenda cursurilor, oferte promotionale, locatii pe pagina noastra de internet sau ne puteti gasi la adresa office@kinderalegria.ro, sau la numarul de telefon 0721 268 009, Mirela Dragnea, coordonator programe KinderAlegria.
Va asteptam cu drag!

KinderAlegria
http://kinderalegria.ro/galerie/
0721268009
office@kinderalegria.ro
https://www.facebook.com/ProgrameKinderAlegria

_


Afisare 10 din 440.
Pagina 24 din 44






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii