Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam SALATA DE BOEUF
PAR SANATOS IN SEZONUL RECE
CIUPERCILE
CAND UITI DE CE NU-TI MERGE BINE
CALCULATOR - FRECVENTA CARDIACA OPTIMA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole MANANCA PE INDELETE!
OSTROPEL DE PUI CU PASTE SI FASOLE
GIMNASTICA ACVATICA
SLABESTE... MANCAND!
BODY ROCK 2
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de CACAO Fierbinte
Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei,...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 439.
Pagina 21 din 44

Zeci de sportivi au efectuat teste de performanta la Superfit

21 Iulie 2015

La inceputul anului in curs, Centrul Superfit a deschis un laborator modern pentru testarea performantelor sportive. La acest laborator are acces oricine isi doreste sa isi cunoasca mai bine organismul, de la persoane sedentare, care vor sa slabeasca si pana la sportivi de inalta performanta.

Centrul Superfit a fost vizitat de zeci de sportivi care si-au testat performantele si au pornit pe drumul catre imbunatatirea lor, sub indrumarea specialistilor.

Cele mai importante teste ce pot fi efectuate la Superfit sunt:

- testarea cardiometabolica - o analiza complexa a metabolismului in repaus si efort. Testarea in efort se poate face pe banda de alergare si pe bicicleta. Se obtin parametrii importanti, care pot fi utilizati in recomandarile nutritionale si cele sportive

- adipometria cu ultrasunete - este o investigatie ecografica cu masurarea straturilor de grasime si muschi, extrem de utila pentru cei care urmaresc sa isi modifice compozitia corporala

- spirometria - reprezinta analiza volumelor respiratorii in repaus

- electrocardiografia - este investigarea activitatii electrice a inimii

Daca doriti sa aflati mai multe despre organismul dvs., faceti o programare online acum, beneficiind de preturile speciale.


Campania Maini curate pentru Sanatate

20 Mai 2015

"Maini Curate pentru Sanatate" este o campanie de informare a populatiei cu privire la riscurile asupra sanatatii, care pot aparea ca urmare a unei igiene precare a mainilor, derulata de Fundatia Clinica Sf. Constantin din Brasov, cu srijinul Ropharma si B. Braun.

Scopul campaniei este educarea populatiei in ceea ce priveste importanta igienei mainilor, fapt ce va duce automat si la scaderea incidentei bolilor.
Medici ai Spitalului Sf. Constantin, impreuna cu voluntari ai Fundatiei Clinica Sf. Constantin din Brasov vor fi prezenti in Piata Sfatului, pentru a oferi trecatorilor raspunsuri la intrebari si informatii legate de importata igienei mainilor si de riscurile pe care le implica lipsa acesteia.

Punctul forte al campaniei este lansarea unei provocari inedite, un "joc al igienei": Hi 5 for Healthy Life! Voluntarii vor imparti geluri igienizante si ii vor incuraja pe trecatori sa-si dezinfecteze mainile si sa dea apoi un "Hi 5" cu sustinatorii campaniei.
Cei care se vor implica trebuie sa urmeze "ritualul" de igienizare si sa se fotografieze in timp ce dau "Hi 5" cu un prieten. Urmatoarea miscare este postarea fotografiei pe retelele de socializare, adaugand hashtag-ul:
#hi54life.

Jocul igienei nu se opreste aici: participantii trebuie, mai departe, sa isi provoace 3 prieteni sa faca acelasi lucru si sa intre astfel in "Clubul Mainilor Curate".

Cei care primesc provocarea, dar nu vor sa o indeplineasca (Termenul fiind de 24 de h), vor trebui sa ofere un gel igienizant persoanei care i-a provocat.

"Incurajam toti doritorii sa se implice activ in aceasta miscare de educare si sa ne ajute sa transmitem cat mai multor persoane mesajul campaniei. Credem ca este o modalitate inedita de a implica societatea intr-o campanie de educatie si responsabilitate sanitara, un subiect serios, dar care poate fi explicat si intr-un mod mai "prietenosa", explica dr. Andreea Moldovan, medic primar al sectiei de Boli Infectioase a Spitalului Sf. Constantin din Brasov si coordonatoare a Vigigerme, un program complex de prevenire si control al infectiilor intraspitalicesti, care a castigat pentru spitalul Sf. Constantin din Brasov, titlul de "Cel mai curat spital din Europa", in cadrul Europeean Hygiene Excellence Award 2013.


Rumalaya gel si Rumalaya forte, solutia naturala pentru durerile musculare si articulatii

18 Martie 2015

Stiai ca exista o singura boala reumatica ce poate fi vindecata complet? E vorba de artrita infectioasa, care apare pe fondul unei infectii in organism si care poate fi vindecata cu un tratament cu antibiotice, daca este depistata timpuriu. Exceptand aceasta situatie, insa, orice medic iti va spune ca scopul tratamentelor pentru bolile reumatice este de mentinere sub control a simptomelor pentru a putea avea in continuare o viata normala, lipsita de dureri sau cu reducerea la minim a acestora.

Metodele standard de tratament a simptomelor bolilor articulare sau a durerilor musculare - fie ele consecinta a unei boli sau a unui traumatism - includ cel mai adesea geluri si creme anestezice, plasturi sau tablete antiinflamatoare. Pentru ca din momentul diagnosticarii pacientul e constient ca urmeaza sa se confrunte pentru tot restul vietii cu aceasta problema si e nevoie de gasirea unor metode de tratament eficiente, dar minim invazive si cu minime efecte adverse, principala alternativa de tratament la care se recurge este terapia naturista. Unii pacienti isi vor gasi alinarea in comprese cu diverse plante medicinale, altii in ceaiurile medicinale cu efect antiinflamator sau in masarea zonelor afectate cu diverse uleiuri aromatice.

Himalaya a identificat aceste doua nevoi esentiale ale pacientilor - de tratare eficienta a simptomelor dar si de protejare, in acelasi timp, a organismului impotriva efectelor neplacute ale tratamentelor cu durata indelungata - si a creat Rumalaya, gama de tratament pentru afectiuni reumatice, musculare si post-traumatice. Din combinarea unora dintre cele mai eficiente substante active naturale, au rezultat Rumalaya Gel, antiinflamator, analgezic si revulsiv herbomineral si Rumalaya forte (tablete), antireumatic herbomineral.

Rumalaya gel combina efectele benefice a cinci ingrediente active naturale: Ghimbirul (Zingiber officinalis), Menta (Menta arvensis), Scortisoara (Cinnamomum zeylanicum ), Pinul (Pinus roxburghii) si Gaulteria fragrantissima.

Calitatile medicinale ale Ghimbirului sunt cunoscute si apreciate de secole, inca din primele studii de laborator, realizate in anii '70, constatandu-se proprietatile antiinflamatorii ale acestei plante. Extractele de ghimbir si de pin din Rumalaya gel au efect vasodilatator, analgezic si antiinflamator. Scortisoara este antispastic, iar Gaulteria fragrantissima este un puternic agent de incalzire locala, cu efect vasodilatator, antiinflamator si antispastic, care stimuleaza circulatia, permitand, astfel, substantelor active sa patrunda in piele. Ultimul ingredient activ, mentolul, este antibacterian, antioxidant si puternic analgezic, ajutand la relaxarea musculara. In plus, mentolul previne aparitia iritatiilor la nivelul pielii care pot fi cauzate de folosirea indelungata a produselor antiinflamatoare. Rumalaya gel poate fi folosit in toate afectiunile osteoarticulare si musculare, de la spondiloza cervicala sau lombara, pana la intinderile musculare sau traumatismele sportive.

Pentru un maxim de eficienta, completeaza tratamentul cu Rumalaya gel cu tabletele Rumalaya forte. Asemenea gelului, acestea pot fi adiministrate pe perioade lungi, pentru ca nu au nicio reactie adversa la nivelul sistemului gastrointestinal sau cardiovascular. Ingredientele active din tabletele Rumalaya forte sunt 100% naturale si extrase din Commiphora wightii (Guggul), Boswelia serrata (Tamaia indiana), Glycyrrhiza glabra (Lemn dulce) si Alpinia galanga (Galangal mare sau Ghimbir de Siam). Rumalaya forte este o alternativa buna la utilizarea pe termen lung a antiinflamatoarelor nesteroidiene, deoarece combate inflamatia si durerea, creste mobilitatea articulatiilor si intarzie degradarea progresiva a cartilajului articular.

Produsele Rumalaya gel si Rumalaya Forte sunt distribuite de compania Prisum International Trading, ce detine dreptul de distribuitor pe piata romaneasca a produselor fabricate de Himalaya Drug Company - India - suplimente alimentare si produse cosmetice (adulti si copii). Gama de produse Himalaya este acum disponibila in farmacii, plafare, magazine de profil, dar si pe magazinul online al Prisum International www.hboutique.ro.

Detalii sunt disponibile si pe www.facebook.com/HimalayaHerbalHealthcareRomania.


CUM SA ITI CRESTI IMUNITATEA

11 Februarie 2015

1. CEAIUL VERDE - contine L-theanina, capabila sa creasca de 5 ori capacitatea de aparare a organismului; prin activarea limfocitelor din sange creste rezistenta impotriva infectiilor bacteriene, virale si parazitare si are functie antitumorala.

2. PESTELE GRAS - somon, ton, sardine...toate sunt bogate in acizi grasi esentiali omega-3 cu rol antiinflamator; acestia reduc inflamatia acuta si stimuleaza procesele imunitare necesare apararii organismului.

3. IAURTUL PROBIOTIC - si produsele lactate acide cu fermenti vii cresc intensitatea raspunsului imun la o serie de bacterii si virusuri.

4. KIWI - este un fruct foarte bogat in vitamina C, cu efect antioxidant si de crestere a rezistentei la boli.

5. ARDEIUL GRAS - indiferent de culoare si morcovii contin cantitati mari de betacaroten, fitonutrient cu proprietati antioxidante care protejeaza celulele impotriva modificarilor nocive produse de radicali liberi. Provitamina A stimuleaza productia de anticorpi si mentine integritatea pielii si mucoaselor.

6. OUL - este o sursa de proteine de cea mai inalta calitate (cu toti cei 7 aminoacizi esentiali), vitamine antioxidante (A SI D) si minerale (fier,seleniu,zinc). In cazul unei infectii, pierderile proteice accelerate pot fi compensate rapid daca dieta alimentara contine oua.

7. SEMINTELE DE FLOAREA-SOARELUI - contin acizi grasi esentiali omega-6, vitamina E, si proteine care intaresc sistemul imunitar prin cresterea barierei antibacteriene la nivelul mucoaselor.

8. CAPSUNILE, ZMEURA SI FRUCTELE DE PADURE - pe langa cantitatile mari de vitamina C din structura lor, contin anthocianati, fitonutrienti cu putere antioxidanta crescuta, care stimuleaza imunitatea.

9. USTUROIUL SI CEAPA - contin compusi sulfurati puternici care stimuleaza activitatea limfocitelor si cresc rezistenta la imbolnavire. Au proprietati antivirale, antifungice si antibacteriene, iar prin substanta activa numita allicina scad riscul de infectii.

10. CARNEA ROSIE - este o sursa bogata de proteine si minerale (fier, zinc, crom, seleniu) de care sistemul imunitar are nevoie pentru a functiona eficient; ajuta atat la vindecarea rapida a bolilor, cat si la refacerea organismului in perioada de convalescenta.


Sucul de merisoare, prietenul rinichilor

20 Ianuarie 2015

Fiind prea acide pentru a fi consumate ca atare, merisoarele transformate in suc sau in suplimente nutritive sunt un remediu traditonal impotriva cistitei si previn aparitia calculilor urinari sau biliari.

Aceste proprietati sunt consecinta prezentei in structura lor a fitonutrientilor (bioflavonoidelor) si a unui antibiotic natural care impiedica bacteriile responsabile de infectiile tractului urinar sa se fixeze si sa se dezvolte pe peretii vezicii.

In infectiile urinare cronice sau repetate, sucul de merisoare este un remediu natural foarte eficient, cu conditia sa fie consumat in doza optima (minim 36 mg substanta activa/zi).

1 pahar de suc de merisoare consumat zilnic poate preveni sau chiar trata infectia bacteriana din cistita.


S-a deschis un nou centru pentru testarea performantelor fizice

15 Ianuarie 2015

Tot mai multa lume se confrunta cu neplacerile stilului de viata modern, caracterizat prin sedentarism si o alimentatie dezechilibrata. Cresterea in greutate este una dintre principalele probleme ale omului zilelor noastre. Exista tot mai mult interes pentru metodele de scadere in greutate, insa in cele mai multe cazuri acestea sunt sortite esecului, pentru ca nu au o baza stiintifica sau nu se potrivesc necesitatilor particulare ale celui care doreste sa slabeasca.

Centrul Superfit pentru testarea performantelor fizice, condus de dr. Serban Damian, nutritionist sportiv a fost infiintat din dorinta de a fi alaturi toti cei care doresc sa obtina rezultate sigure si durabile, in demersul lor de scadere in greutate. Laboratorul a fost dotat cu echipamente de ultima generatie, tehnologie moderna si performanta, cu ajutorul careia se poate determina o gama larga de parametri fiziologici de maxima importanta pentru intelegerea particularitatilor individuale si pentru optimizarea programului de antrenament si de nutritie.

Raspunsul fiziologic la efort este atent analizat in laboratorul Superfit. Este singura modalitate pentru a intelege cum reactioneaza organismul la diferite tipuri si niveluri de efort fizic.

Testarea cardiometabolica este cea mai performanta si utila investigatie prin care se poate analiza metabolismul, in toate aspectele sale. Aceasta metoda de investigatie a fost folosita o lunga perioada de timp doar in laboratoare de inalta performanta destinate sportivilor, insa acum a devenit disponibila si celor care nu fac sport, insa isi doresc o viata mai sanatoasa si mai activa. Testarea se face in repaus si in efort, pe banda de alergare sau bicicleta stationara si aduce informatii extrem de valoroase despre rata metabolismului ("arderile") in repaus si in efort, la diverse intensitati. Putem astfel sa aflam cata energie consuma organismul in perioadele de odihna si cat in timpul activitatilor fizice diverse, dar si care sunt sursele care genereaza energia: lipide si carbohidrati. Obtinand toate aceste date, precum si multe altele, putem stabili un program de antrenament si de nutritie cu adevarat personalizat, ceea ce ofera pacientului sansa reala de a obtine rezultatele dorite. Testarea cardiometabolica permite si determinarea VO2max, cel mai fidel parametru cate ne arata care este capacitatea de performanta la un moment dat.

Cantarul nu este prietenul cel mai bun al celor care doresc sa slabeasca. Dar nu pentru ca arata valori prea mari, ci pentru ca nu spune mai nimic despre ce se intampla in interiorul organismului, mai exact care este compozitia corporala. Atunci cand vrem sa slabim, de fapt vrem sa scapam de stratul adipos si sa mentim cat mai mult din masa musculara. Un program bine pus la punct poate aduce aceste transformari, insa pentru a fi siguri, trebuie sa le obiectivam. Analiza compozitiei corporale cu ultrasunete este o tehnica moderna, foarte precisa de determinare a structurilor organismului, cu vizualizarea straturilor externe - tesut adipos, masa musculara. Este de fapt o investigare ecografica, numita stratigrafie, cu ajutorul careia putem sa vedem in timp real, sa analizam structura si sa masuram dimensiunile stratului de grasime si a muschilor, putand astfel obiectiva modificarile ce apar in cursul programului de scadere in greutate. Adipometria cu ultrasunete este cea mai precisa metoda imagistica disponibila pentru evaluarea compozitiei corporale.

Centrul de nutritie Superfit continua sa ofere ca si pana acum servicii de consiliere in nutritie si antrenament, oferind solutii integrate pentru orice tip de problema care poate fi rezolvata prin modificarea regimului alimentar si a nivelului de activitate fizica. Programele Superfit adauga in ecuatie si consilierea psihologica, care aduce un aport extrem de valoros in multe situatii in care pacientii intampina obstacole de natura comportamentala in drumul catre obtinerea rezultatelor. Conlucrarea dintre nutritionist, antrenor si psiholog s-a dovedit a fi solutia castigatoare, abordand pacientul din toate unghiurile si oferindu-i solutii pe toate planurile.

Centrul de nutritie Superfit te sustine in demersul tau de imbunatatire a stilului de viata, obtinand astfel un corp mai armonios si mai performant.

Centrul de nutritie Superfit

Calea Mosilor 59, Bucuresti

www.superfit.ro

0722.616785


Amestecuri alimentare

7 Ianuarie 2015

Hamburger si coca-cola, pizza, cuscus... produse ale amestecului alimentar sau stigmatele unei tendinte nefaste spre uniformizarea stilurilor alimentare?

Mai intai, totul a fost conceput ca noi sa putem apuca cu mana hrana si sa o ducem la gura fara a avea intermediari. Desi aceasta practica isi are radacinile in lumea calatoriilor sau a muncitorilor agricoli, principala sa atractie depaseste de departe aceste consideratii materiale: ne place sa tinem hrana in mana pentru intimitatea cu ceea ce mancam, simtim o simulare olfactiva mult mai intensa decat atunci cand ne ajutam cu o lingura, sau orice alt instrument. Totodata cand ne folosim degetele pentru a manca, descriem un arc de cerc care ne arunca hrana sub nas si ne ofera un preludiu bogat in senzatii olfactive. Acestea impreuna cu o importanta mobilizare a simturilor tactil si vizual, pare sa indice o regresie catre anumite obisnuinte mai copilaresti.

Fara indoiala, succesul universal al prajelii vine mai ales din atractia pe care o resimtim fata de grasime. Da fast-food-ul ne satisface nevoia de grasime sub diferite aspecte, savoarea carnii suculente, cartofii prajiti, moliciunea branzei topite e.t.c si ne ofera din abundenta zahar si sare.

Gastronomii au tendinta sa vada in fast-food un exemplu de "moda slinoasa", care din pacate este pe placul multora dintre noi.


O noua provocare Isostar!

20 Decembrie 2014

O noua provocare Isostar:

Si in 2015 Isostar te trimite GRATUIT la cele mai importante competitii sportive de amatori din Europa!

Isostar aniverseaza in 2014 cinci ani de prezenta continua pe piata romaneasca cu o noua promotie dedicata tuturor iubitorilor de miscare. Dupa ce in vara fanii ciclismului au avut sansa sa participe la cea mai mare competitie de amatori din Europa, pe urmele ciclistilor din Turul Frantei - Etape du Tour, este randul alergatorilor de anduranta sa fie recompensati cu un premiu inedit - Pastele in alergare la Paris!

In perioada 15 decembrie 2014 - 8 februarie 2015, indiferent de sportul practicat sau nivelul de performanta, orice cumparator al produselor Isostar in valoare minima de 30 lei, TVA inclus, pe un singur bon de casa/factura se poate inscrie pe site-ul http://provocarea.isostar.com.ro sau prin aplicatia disponibila pe facebook.com/Isostar.Romania si intra in cursa pentru cele 240 de premii constand in accesorii Isostar (bidoane multisport, tricouri, prosoape) sau Marele Premiu - un sejur in doi cu cheltuieli incluse la Marathon de Paris, 12 aprilie 2015, Franta. Regulamentul promotiei poate fi consultat in mod gratuit pe pagina web a campaniei.

Castigatorul Marelui Premiu al promotiei "Alearga de Paste la Paris cu Isostar" va avea astfel sansa ca, impreuna cu un prieten, sa participe la unul dintre cele mai impresionante evenimente de maraton in lume. Marathon de Paris, aflat in 2015 la a 39-a editie, este una dintre cele mai longevive competitii de gen, atragand din 1976 incoace, an de an, un numar impresionant de alergatori. In 2015 sunt asteptati la start peste 50.000 de alergatori de maraton din intreaga lume. De altfel, inscrierile in competitie au fost epuizate inca de la inceputul lunii Decembrie 2014. Marathon de Paris a fost deschis anul acesta de catre atletul etiopian Kenenisa Bekele, triplu campion olimpic. Numeroase alte vedete maratoniste vor fi prezente si in 2015 pentru a parcurge in alergare impreuna cu participantii la eveniment peste 1,632,524 km, adica de peste 41 de ori circumferinta Pamantului.

Incepand cu 2015, la Marathon de Paris participantii se vor bucura de sustinere nutritionala inainte, in timpul si dupa cursa de la Isostar, lider de nutritive sportiva in Europa. Se vor consuma peste 35 de tone de bautura izotonica si 50.000 de batoane energizante oferite de Isostar dar si aproape 220 de tone de apa, 23 de tone de banane, 15 tone de portocale sau 2 tone de fructe uscate.

Dincolo de numarul mare de participanti, Marathon de Paris 2015 impresioneaza si prin premiile in bani puse la dispozitie de organizatori, castigatorii acestei curse putand primi pana la 30.000 de euro, in functie de timpul scos la finalul cursei.

Campania "Alearga de Paste la Paris cu Isostar" este cadoul nostru de Sarbatori pentru toti pasionatii de sport din Romania. In paralel cu aceasta campanie, continuam sa recompensam fidelitatea consumatorilor nostri prin promotii speciale precum cadouri la cumparare, reduceri de pret, degustari derulate in magazinele si centrele sportive partenere. In plus, fanii de pe retelele de socializare ale Isostar Romania se vor bucura de premii speciale si surprize pe toata perioada promotiei. Nu in ultimul rand, noi produse care raspund mai bine nevoilor speciale de nutritive ale sportivilor, vor fi disponibile incepand cu ianuarie 2015 in magazine - precizeaza Adelina Pasat, Director Comercial Nutrivita Marketing & Distribution - unic importator al produselor Isostar in Romania.

Creata in 1977 de medicul elvetian Dr. Wander, Isostar este astazi una dintre cele mai cunoscute si iubite marci de nutritie sportiva din Europa. Produsele Isostar sunt fabricate doar din ingrediente alimentare, respectand toate normele antidoping internationale in vigoare. In Romania marca are o prezenta continua din mai 2009, devenind in scurt timp marca numarul unu de nutritie sportiva din Romania. Astazi Isostar are cel mai variat portofoliu de produse, cu peste 50 de referinte acoperind nevoile sportivilor din diverse discipline, indiferent de nivelul de performanta, atat inainte, in timpul cat si dupa efortul sportiv. Isostar sustine cu mandrie sportul romanesc fiind partener oficial de nutritie al Federatiei Romane de Triatlon, Federatiei Romane de Tenis, Federatiei Romane de Ciclism si al mai multor cluburi si asociatii sportive profesioniste sau de amatori. Isostar este partener oficial de nutritie al unor sportive profesionisti sau amatori cu performante deosebite in domenii precum ciclism - Alexandru Ciocan, Alexandru Stancu; alergare: Andrei Rosu, Andrei Gligor, duatlon - Emanuel Trandafir; triatlon - juniorii Antonela Manac si Gasparik Marton, sperante ale lotului national de triatlon; tenis - Mihaela Marculescu, speranta a noii generatii de tenismene romane, si multi altii.


Colesterolul este necesar organismului

11 Decembrie 2014

O persoana sanatoasa care consuma zilnic 1-2 oua nu v-a inregistra modificari ale nivelului de colesterol sanguin. Colesterolul in sine nu este periculos pentru sanatate, ba mai mult, fara colesterol organismul nostru nu ar putea supravietuii mai mult de cateva ore, deoarece din el organismul fabrica hormoni sexuali si construieste membrane celulare.

Colesterolul provenit din alimente nu reprezinta decat 20-25% din totalul colesterolului existent in corp. Restul de 75-80% provine din biosinteza lui, efectuata in special in ficat. De fapt, cand spunem colesterol bun nu este vorba de colesterol nud, ci de lipoproteine care contin colesterol - in acest caz lipoproteine cu densitate mare (HDL).

Colesterolul rau este reprezentat de molecule lipoproteice cu densitate mica (LDL) periculoase, deoarece odata oxidate de catre radicalii liberi sunt depuse de macrofage in artere, infundandu-le, provocand infarct miocardic sau accident vascular cerebral (AVC). Majoritatea oamenilor poseda mecanisme compensatorii gratie carora, chiar daca exista un consum mai mare de 300 mg de colesterol pe zi, acesta nu modifica concentratia din sange a lipoproteinelor.

Circa un sfert din oameni, insa, nu detin aceste mecanisma de compensare a aportului de colesterol alimentar si de aceea ar trebui sa consume alimente care nu aduc mai mult de 300 mg colesterol pe zi.


CUM SA ITI CREEZI PROPRIUL PROGRAM DE EXERCITII

4 Decembrie 2014

Daca mancati mai multe calorii decat arde organismul, energia neconsumata se depoziteza sub forma de grasime. Unicul mod rational si eficace de a arde si aceste calorii in plus este exercitiul aerobic regulat, precum mersul, ciclismul sau alergatul. Important e sa nu uitam ca indiferent cat de in forma suntem in prezent, exercitiul fizic ne da mai multa energie si o senzatie de buna dispozitie.

Motivul pentru care exercitiul fizic va face sa va simtiti ca va bucurati din plin de viata este ca el declanseaza secretia de endorfine - substanta din creier va face sa va simtiti mai mai fericit, mai calm si cu o gandire mai limpede.

Urmatoarele sfaturi va vor ajuta sa faceti din exercitiul fizic o parte integranta a vietii zilnice.

- In primul rand alegeti un sport pe care va face placere sa il practicati regulat, de cel putin 3 ori se saptamana timp de jumatate de ora. Daca din cand in cand mai faceti si putin exercitiu ce necesita un mai mare efort este bine venit.

- Indiferent de exercitiul, sportul ales, trebuie intodeauna inceput usor si intensificat incet dar sigur.

- Tipul de activitate ales trebuie conformat cu tipul de forma fizica dorit. De exemplu, faceti yoga entru flexibilitate, ridicati greutati pentru forta si alergati sau inotati pentru rezistenta.

- Alegeti activitati care va elibereaza mintea. Mersul pe distante lungi, ciclismul sau inotul permit mintii sa hoinareasca in voie, iar vechea arta chinezeasca Tai chi este si ea o forma de meditatie in miscare.

- Daca nu sunteti suficient de motivat sa faceti exercitii de unul singur, faceti-o cu un prieten, inscrieti-va intr-un joc de echipa sau intr-un grup, ca de pilda unul de excursionisti.

- Alegeti mai multe tipuri de exercitii. Varietatea va face ca programul sa-si mentina interesul si va va permite sa exersati mai multe parti ale corpului.

Asadar mentine-ti-va forma fizica cu putin exercitiu regulat dar nu uitati sa completati toate acestea cu o dieta cat mai sanatoasa.


Afisare 10 din 439.
Pagina 21 din 44






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii