Sunteti aici :: Noutati
Afisare 10 din 457.
Cate proteine trebuie sa consumi
4 Septembrie 2020Indiferent daca esti sportiv sau nu, aportul de proteine in alimentatie trebuie sa fie unul optim, pentru ca acestea au roluri foarte importante in organism.
Urmareste acest clip ca sa intelegi ce sunt proteinele, care sunt cele mai bune surse si ce cantitati trebuie sa consumi. Nu uita sa te abonezi la canalul Superfit!
De ce NU reusesti sa slabesti?
31 August 2020Nu mananc mai nimic, si totusi nu slabesc…
Am auzit expresia asta de la atati pacienti, incat a devenit o obisnuinta. Tocmai de aceea te invit sa urmaresti acest clip in care am discutat despre motivele pentru care slabesti, dar pe care nu le constientizezi.
Nu uita sa te abonezi la canalul Superfit!
Lactate integrale sau degresate?
5 Iulie 2020Rafturile cu lactate din orice supermarket abundă în produse diverse: iaurt, lapte, kefir, sana, brânzeturi, smântână, lapte bătut. Însă din competiția lactate degresate vs. lactate grase, cine iese câștigător? E cazul să lăsăm deoparte iaurtul „light” și laptele de 0,1% pentru sortimentele cu mai multă grăsime?
Urmareste acest video ca sa afli raspunsul:
Programul de slabire Superfit START2020
12 Ianuarie 2020Vrem să ai un început de an memorabil şi să treci printr-o transformare care să îţi aducă sănătate şi reducerea riscurilor, o condiţie fizică mult mai bună şi nu în ultimul rând un aspect corporal care să îţi ofere încredere, optimism şi bucurie.
De aceea am pregătit programul Superfit START2020, care îţi oferă resursele necesare pentru a obţine ceea ce ţi-ai propus, totul la un preţ special.
Gasesti toate detaliile aici - https://www.superfit.ro/programul-start2020/
Cum sa nu te ingrasi de Sarbatori
16 Decembrie 2019Sărbătorile de iarnă sunt probabil cea mai frumoasă perioada din an. La bucuria de a dărui și de a primi cadouri, se adaugă și bucuria de a savura mâncăruri specifice sezonului care în cea mai mare parte a lor, sunt extrem de bogate caloric. Vizitele dese, mișcarea puțină sau chiar deloc, vor avea efecte vizibile asupra siluetei noastre, iar pentru cei mai mulți dintre noi, există o singură mare problemă: kilogramele în plus acumulate în această perioadă.
Cum ar trebui să arate meniul de sărbători că să-ți menții silueta, dar să te și delectezi cu bunătățile care-ți plac? Dr. Șerban Damian, specialist în nutriție, fondator al Centrului Superfit, te ajută cu câteva idei pe care le poți pune în practică în perioada sărbătorilor, legate de: când mâncăm, cum mâncăm și mai ales ce mâncăm, iar George Forţu, psiholog în cadrul Centrului Superfit îți spune care este relația între mâncare și emoție.
Citeste sfaturile specialistior aici - https://www.superfit.ro/cum-sa-nu-te-ingrasi-de-sarbatori-2/
Cum sa iti imbunatatesti VO2max
8 Decembrie 2019Dacă practici sport la nivel profesionist sau chiar amator, probabil că ești familiarizat cu termenul VO2max, un indicator de referință al condiției fizice.
VO2max sau capacitatea aerobă maximă se referă la cantitatea maximă de oxigen pe care o poți folosi în timpul efortului fizic intens. Cu cât o persoană poate utiliza mai mult oxigen în timpul unei activități fizice, cu atât va face față mai ușor efortului. VO2max se măsoară în mililitri de oxigen consumați pe minut per kilogram corp (mL/kg/min).
A nu se confunda VO2max cu pragul lactat, adică momentul din timpul efortului când lactatul se acumulează în fluxul sanguin mai repede decât poate fi eliminat de corp. Pragul lactat se atinge la aproximativ 50-80% din VO2max, în funcţie de nivelul de antrenament.
Daca vrei sa afli cum sa iti imbunatatesti VO2max,citeste acest articol.
Aminoacizi sau proteine?
29 Octombrie 2019Suplimente proteice, aminoacizi, BCAA. Toate sunt promovate ca fiind bune în contextul antrenamentelor de forță, dar cum știi ce să alegi și când să le iei?
Proteinele, elementele structurale de bază ale organismului, contribuie la numeroase procese metabolice, fiind responsabile mai ales pentru dezvoltarea musculară. Aminoacizii sunt “cărămizile” care formează proteinele, determinând și calitatea acestora. Există 20 de aminoacizi, dintre care 9 sunt esențiali, ceea ce înseamnă că nu pot fi produși de organism și trebuie luați din surse externe – alimentație și/ sau suplimente.
Avantajul aminoacizilor față de proteine
Aminoacizii ajung mai repede în sânge și apoi în fibrele musculare suprasolicitate în timpul antrenamentului de forță. Fiind metabolizați rapid, organismul îi poate folosi direct pentru repararea și dezvoltarea mușchilor, spre deosebire de proteine, care trebuie să treacă prin procesul de digestie.
Citeste continuarea articolului AICI.
Ce trebuie sa stii despre grasimea corporala
16 Octombrie 2019Pentru multe persoane, grăsimea este ceva rău, neplăcut, mai ales când vine vorba de propriul corp.
Grăsimea poate produce respingere, te face să nu mai încapi în pantalonii preferați sau să-ți fie jenă să mergi la plajă. Totuși, ea este absolut necesară bunei funcționări a organismului – corpul face rezerve de grăsime chiar și în cazuri de foame extremă.
Iată 3 lucruri esențiale pe care e bine să le cunoști despre grăsimea din organism:
- Grăsimea influențează nu doar estetica, ci mai ales sănătatea.
Un strat prea “generos” de grăsime abdominală crește riscul anumitor afecțiuni, cum ar fi sindrom metabolic, hipertensiune arterială, boli de inimă, diabet tip 2 și unele tipuri de cancer.
Multe persoane vor să slăbească pur și simplu pentru a arăta bine (ceea ce nu este nimic rău), însă pierd din vedere că metoda prin care o fac ar trebui să fie una sănătoasă. Ideal, a slăbi înseamnă să scapi mai ales de grăsime, nu doar de kilograme, la modul general, care pot include și masă musculară.
Afla care sunt celelalte doua lucruri importante in acest articol - https://www.superfit.ro/3-lucruri-bine-de-stiut-despre-grasimea-corporala/
Fizioterapie vs. kinetoterapie
7 Octombrie 2019Având misiuni similare, fizioterapia și kinetoterapia sunt adesea confundate. În articolul de astăzi îți prezentăm cele două metode terapeutice, beneficiile și situațiile în care se folosesc. Pe ambele le poți încerca la centrul nostru.
“Fizioterapia și kinetoterapia se completează, iar alături de masaj reprezintă mijoace terapeutice eficiente, neinvazive, pentru a menține sau a redobândi starea de sănătate.”, potrivit lui Mădălin Aguciu, kinetoterapeut la Centrul medical Superfit.
Pentru a crește rata de succes a intervenției, de multe ori se combină proceduri din fizioterapie și din kinetoterapie, în funcție de afecțiunile fiecărui pacient.
Daca vrei sa afli care este diferenta dintre fizioterapie si kinetoterapie si cu ce te poate ajuta fiecare dintre aceste metode terapeutice, citeste acest articol - https://www.superfit.ro/care-este-diferenta-dintre-fizioterapie-si-kinetoterapie/
Afla cum sa slabesti dupa nastere
6 Octombrie 2019Este incredibil cum reusesc unele femei sa revina la silueta anterioara sarcinii, la nici trei luni dupa nastere. Te intrebi cum reusesc sa renunte la aportul obisnuit de calorii si cum de au timp si energie pentru exercitii fizice, dupa atatea nopti nedormite?
Raspunsul pentru proaspetele mamici este simplu.
Excluzand exemplele din lumea mondena, in care vedetele sunt salvate de un babysitter, de instructorul personal de fitness si de nutritionist, exista secrete si pentru adevaratele eroine.
O prima solutie vine in ajutorul mamicilor care alapteaza!
Citeste mai mult pe www.superfit.ro
Afisare 10 din 457.