Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Impins de la ceafa cu haltera
GIMNASTICA SEXUALA
CEAIURI VERSUS MEDICAMENTE
TIMPUL, DUSMANUL MARILOR IUBIRI
POSTUL ALIMENTAR - STIINTA SI TRADITIE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole FAST FOOD - PERICOLE LA TOT PASUL
MINTE IN FORMA PRIN ACTIVITATE FIZICA
CHIFTELE DE PESTE
Extensia picioarelor la aparat
PUTEREA PROTEINELOR
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum te refaci rapid dupa efort? Fierbinte
Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 440.
Pagina 22 din 44

CUM SA ITI CREEZI PROPRIUL PROGRAM DE EXERCITII

4 Decembrie 2014

Daca mancati mai multe calorii decat arde organismul, energia neconsumata se depoziteza sub forma de grasime. Unicul mod rational si eficace de a arde si aceste calorii in plus este exercitiul aerobic regulat, precum mersul, ciclismul sau alergatul. Important e sa nu uitam ca indiferent cat de in forma suntem in prezent, exercitiul fizic ne da mai multa energie si o senzatie de buna dispozitie.

Motivul pentru care exercitiul fizic va face sa va simtiti ca va bucurati din plin de viata este ca el declanseaza secretia de endorfine - substanta din creier va face sa va simtiti mai mai fericit, mai calm si cu o gandire mai limpede.

Urmatoarele sfaturi va vor ajuta sa faceti din exercitiul fizic o parte integranta a vietii zilnice.

- In primul rand alegeti un sport pe care va face placere sa il practicati regulat, de cel putin 3 ori se saptamana timp de jumatate de ora. Daca din cand in cand mai faceti si putin exercitiu ce necesita un mai mare efort este bine venit.

- Indiferent de exercitiul, sportul ales, trebuie intodeauna inceput usor si intensificat incet dar sigur.

- Tipul de activitate ales trebuie conformat cu tipul de forma fizica dorit. De exemplu, faceti yoga entru flexibilitate, ridicati greutati pentru forta si alergati sau inotati pentru rezistenta.

- Alegeti activitati care va elibereaza mintea. Mersul pe distante lungi, ciclismul sau inotul permit mintii sa hoinareasca in voie, iar vechea arta chinezeasca Tai chi este si ea o forma de meditatie in miscare.

- Daca nu sunteti suficient de motivat sa faceti exercitii de unul singur, faceti-o cu un prieten, inscrieti-va intr-un joc de echipa sau intr-un grup, ca de pilda unul de excursionisti.

- Alegeti mai multe tipuri de exercitii. Varietatea va face ca programul sa-si mentina interesul si va va permite sa exersati mai multe parti ale corpului.

Asadar mentine-ti-va forma fizica cu putin exercitiu regulat dar nu uitati sa completati toate acestea cu o dieta cat mai sanatoasa.


NU TOATE PROBIOTICELE AU EFECTE GARANTATE

29 Noiembrie 2014

Iata si de ce:

- Nu toate culturile bacteriene sunt echivalente, pot contine unul sau mai multe tipuri de microorganisme.

- Efectul asupra sanatatii este diferit - unele amelioreaza diareea, in timp ce altele au efect asura bolilor inflamatorii intestinale sau a ulcerului.

- Numarul de bacterii din respectivul produs trebuie sa fie de ordinul miliardelor pentru a avea puterea sa colonizeze intestinul.

- Majoritatea microorganismelor, chiar si cele "bune", sunt distruse de mediul acid din stomac, astfel incat trebuie protejate in capsule gastro-rezistente pentru a putea ajunge vii in intestin.

- Numarul de bacterii active scade substantial in doar cateva zile, de obicei 7-10 zile, prin urmare produsele lactate probiotice trebuie sa fie proaspete sau pastrate la frigider neintrerupt pentru a-si mentine rezistenta.


5 lucruri pe care nu le stiai despre carbohidrati

26 Noiembrie 2014

Painea, pastele, orezul... probabil ca le-ai inclus deja pe ââlista neagraâ daca vrei sa slabesti, insa alimentele bogate in carbohidrati iti dau energie. Un consum insuficient de carbohidrati poate avea ca efecte epuizarea, nervozitatea si dificultatatile de concentrare.

Cu toate acestea este important sa stii ca nu toti carbohidratii sunt identici. Carbohidratii rafinati, care sunt continuti de painea alba, paste, zahar, prajituri au o valoare nutritionala redusa si sunt utilizati rapid de organism. Atunci cand consumi acest tip de alimente te vei simti energizat pe moment, dar in scurt timp vor aparea oboseala sau foamea.

Carbohidratii complecsi, cum sunt legumele si cerealele integrale nu cauzeaza cresterea brusca a glicemiei, iti dau energie pe timp indelungat si te ajuta sa reduci numarul de gustari pe parcursul zilei. In plus, sunt surse importante de fibre, vitamine si  minerale. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le afli despre carbohidrati:

1. Un consum ridicat de carbohidrati nu inseamna neaparat kilograme in plus

Potrivit studiilor de specialitate, este posibil sa slabesti indiferent daca urmezi o dieta mediteraneana, cu putine grasimi sau cu un continut redus de carbohidrati. Cel mai important lucru este numarul de calorii pe care il consumi zilnic. Prea multe calorii (indiferent daca este vorba despre paste, paine sau cereale integrale) vor avea drept consecinta acumularea kilogramelor in plus. Din pacate fainoasele saboteaza multe diete pentru ca este foarte usor sa le consumi in exces.  Pentru a evita aceste efecte nedorite este esential sa fii atent la marimea portiei. O portie de orez, paste sau cartofi este echivalenta cu marimea unei mingi de tenis. Daca ai consumat prea mult la o masa, redu cantitatea la urmatoarea pentru a te mentine in forma.

2. Pastele, painea si orezul nu sunt singurele surse de carbohidrati

Fructele, legumele si chiar produsele lactate contin carbohidrati. Cu toate acetea, cerealele contin in general o cantitate ridicata de carbohidrati, chiar daca legumele precum cartofii, porumbul sau mazarea au si ele un aport important.

Daca vrei sa eviti rotunjimile inestetice include in meniul tau cat mai multe legume cu un continut redus de carbohidrati (de exemplu salata verde, ciuperci, varza etc), 2 fructe si 3 pana la 6 portii de legume si cereale integrale bogate in carbohidrati.

3. Caloriile furnizate de carbohidrati au acelasi efect indiferent de ora la care ii consumi

Daca obiectivul tau este sa slabesti cel mai important lucru este sa reduci numarul de calorii consumate. De exemplu, atunci cand mananci o cantitate excesiva de paine sau orez la cina efectul asupra greutatii va fi identic daca vei proceda in acelasi mod la masa de pranz. In general, nutritionistii recomanda o masa de seara saraca in carbohidrati pentru ca, dupa o zi solicitanta, multe persoane au tendinta de a ârecuperaâ la cina si depasesc necesarul de calorii. Astfel, daca vrei sa accelerezi arderea grasimilor si eliminarea kilogramelor in plus, incearca sa reduci marimea portiilor de cartofi, paste sau cereale la cina pentru a stimula metabolismul. Nu este nevoie sa iei masuri drastice. Redu treptat carbohidratii, aplica aceasta regula mai intai de 2 ori pe saptamana, apoi o data la doua zile si in cele din urma in fiecare zi.

4. Chiar daca painea sau biscuitii sunt inchisi la culoare nu este garantat ca sunt din faina integrala

Adesea producatorii adauga caramel sau melasa alimentelor care contin cereale rafinate pentru a da impresia ca sunt mai sanatoase. Daca vrei sa fii sigura ca alegi paine, cereale sau biscuiti integrali trebuie sa verifici lista de ingrediente. Important este sa regasesti denumirea cerealelor alaturi de cuvantul ââintegralââ, de exemplu: grau integral, secara integrala, ovaz integral etc. In plus, daca produsul contine grasimi partial hidrogenate (grasimi trans), mult zahar adaugat, ingrediente pe care nu le poti pronunta sau sirop de glucoza-fructoza cel mai bine este sa il pui inapoi pe raft si sa alegi alta varianta.

5.Poti sa treci treptat la cerealele integrale

Vrei sa mananci sanatos si sa elimini kilogramele in plus, dar iti este greu sa renunti brusc la produsele pe baza de cereale rafinate? Ei bine, nutritionistii nu iti recomanda sa iei masuri drastice. Intr-o prima etapa este posibil sa nu fii incantat de gustul sau textura cerealelor integrale, dar daca nu le fierbi prea mult si adaugi condimente, legume sau fructe te vei obisnui mult mai repede fara sa iti impui restrictii.

De asemenea, poti injumatati cantitatea de cereale rafinate, completand cu varianta integrala pentru a obtine retete gustoase, cu mai putine calorii. Daca vrei sa incerci ceva diferit, alege pastele din quinoa in locul celor din faina de grau. Combina 250g paste din quinoa fierte al dente cu 2 rosii taiate felii, o jumatate de ardei gras, 1 lingurita de parmezan si putin otet de orez pentru a obtine o cina savuroasa, care te ajuta sa arati exact asa cum iti doresti.


Relatia fruct-aliment-medicament

23 Noiembrie 2014

Pentru majoritatea speciilor de fructe, granita dintre aliment si medicament este mai greu de fixat.

Unele fructe de padure, cum sunt: paducel, porumbe, scoruse, catina alba, nu sunt, practic, folositepentru consum in stare proaspata. Ele au, in principal, utilizari terapeutice si, ca atare, extractele lor sunt considerate medicamente.

Merele (atat de binevenite, mai ales, in afectiuni cardiovasculare sau ale tubului digestiv), perele, prunele, etc., nu se considera medicamente, ci alimente.

Unele specii de fructe au actiunea terapeutica marcanta si specifica, cum este cazul fructelor de paducel, de maces sau de porumbar in afectiuni cardiovasculare sau al merisoarelor in lizarea uratilor. Socul are actiune puternic sudorifica. Afinele si merisoarele sunt bactericide, datorita acidului benzoic pe care il contin.

Toate fructele, fara exceptie, au actiune polivitaminica (contin mai multe vitamine, din care unele isi potenteaza reciproc actiunea). De aceea ele se recomanda in tratamentul avitaminozelor si hipovitaminozelor, precum si in diverse boli.

In nervozitatea excesiva sunt indicate fructele proaspete: caise, cirese, visine, mere, piersici, gutui, fagi, capsuni, dude.

Datorita faptului ca unele alimente principale: painea, carnea, cartofii, au efect decalcifiant, este necesar, ca impreuna cu acestea sa se consume fructe si legume, care compenseaza ideal nevoia de calciu a organismului.

Excesul de zahar are urmari negative asupra sanatatii, asa cum s-a mai aratat. De aceea, recomandam cu insistenta ca cel putin in anotimpurilede vara si toamna, produsele zaharoase sa fie inlocuite partial sau total cu fructe. Fructoza din fructe se metabolizeaza mult mai lent in orgamism decat zaharul industrial si predispune la ingrasare.

In colitele cronice, tranzitul intestinal oscileaza intre pusee de diaree si faze de constipatie, mai ales la persoanele care au exclus din hrana fructele si legumele. Mentinerea unui tranzit intestinal normal se poate realiza prin consumarea de sucuri de fructe si legume, fructe coapte in cuptor, etc., evitand astefel folosirea laxativelor.

Datorita faptului ca fructele si legumele au atat valente nutritive, cat si terapeutie, ele nu pot fi inlocuite cu alte alimente, mai ales in ceea ce priveste complexul vitaminic, continutul in substante minerale, acizii organici, etc. In plus, in unele afectiuni, fructele pot inlocui unele medicamente de sinteza. Pentru a se preveni si diminua asa numita: "boala medicamentoasa", va trebui sa se faca apel, in masura tot mai mare, la : "farmacia naturii". In ierarhia cauzelor mortalitatii: "boala medicamentoasa" (produsa de folosirea abuziva si fara suficient discernamant a medicamentelor de sinteza) ocupa locul al IV-lea, dupa bolile cardiovasculare, cancer si accidente rutiere.

Fructele pot inlocui, totodata, unele produse cosmetice. Cunoastem foarte bine trucurile cu diverse masti cosmetice alcatuite pe baza de fructe.

Unele fructe, indeosebi merele, constituie un mijloc igienic si deosebit de practic de intretinere a dintilor si cavitatii bucale, contribuind substantial la mentinerea unei danturi frumoase si sanatoase.

Este important de retinut ca daca trebuie sa luati medicamente este necesar sa consultati medicul pentru a evita interactiunile nedorite si eneori periculoase dintre alimente si medicamente.


Ce se gaseste intr-o sticla

9 Aprilie 2014

Foarte multi oameni cred ca apele imbuteliate sunt mai pure si mai sanatoase decat apa de la robinet. De fapt, apele imbuteliate contin adesea un nivel mai ridicat de bacterii - chiar daca inofensive - decat apa curenta, care contine clor pentru a impedica proliferarea bacteriilor. Mai mult, multe ape "minerale" contin niveluri ale mineralelor care nu sunt mai mari decat ale apei de la robinet.

Apele "de izvor" si "de masa" pot preveni in mod legal din orice sursa, de la izvoare naturale de apa de la robinet. Furnizorii transporta, combina, filtreaza si posibil carbonateaza aceste ape inainte de a le imbutelia pentru vanzare.

Unii oamnei beau apa imbuteliata deoarece cred ca ea are un continut scazut in nitrati, dar acest lucru nu este neaparat adevarat. Nivelul difera mult de la o marca la alta: de la sub 1 mg la 32 mg la litru. Nu exista nici o limita legala a nivelului de nitrati din apa minerala naturala, in timp ce limita maxima admisa in orice alt tip de apa este de 50 mg la litru (la fel ca si in apa de la robinet).

CITITI INTODEAUNA ETICHETA DE PE STICLA !

In sfarsit, apele imbuteliate si anumite ape carbgazoase pot fi bogate in sodiu, lucru care poate contribui la o tensiune arteriala ridicata. VERIFICATI ETICHETELE, fiindca nivelul de sodiu poate varia de la un neglijabil 0,5 mg la 100 ml, pana la un nesanatos 114 mg la 100 ml.

Justificarea majora pentru a bea apa imbuteliata este ca preferati gustul ei. Poate fi si o precautie de bun simt impotriva unor boli transmisibile prin apa, atunci cand calatoriti in zone unde apa de la robinet ar putea fi contaminata; folositi-o pentru a spala fructele si legumele, pentru salata si la spalatul pe dinti - nu doar pentru baut.

Acurmuloae Diana Andreea

Nutritionist Dietetician

Sursa: "Nutritie si sanatate", ed. Reader`s digest London, pag.49


Vino la Crosul Padurii!

12 Martie 2014

Asociatia ViitorPlus si Dolce Sport ii invita pe toti iubitorii de alergare si miscare in aer liber, dar si pe iubitorii de natura sa sustina cresterea suprafetelor impadurite din sudul tarii, participand la Crosul Padurii

Crosul Padurii powered by Dolce Sport isi propune sa atraga la start atat alergatori incepatori, cat si pe cei cu experienta, numitorul comun pentru ambele categorii fiind dorinta de a trai sanatos si a sustine plantarea cate unui puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania, propusa de campania Padurea Copiilor a asociatiei ViitorPlus.

In 2014, Crosul aniverseaza cea de-a 6-a editie cu o alergare de dimineata, motto-ul de anul acesta fiind: "Trezeste-te in alergare!". Si de aceasta data, concurentii isi vor putea alege o echipa in care sa alerge, in functie de preferintele pentru o anumita specie de puieti plantata frecvent in campaniile de impadurire ale ViitorPlus sau pentru unul dintre alergatorii de anduranta, cu experienta, care vor fi capitani de echipa: echipa Frasin, condusa de Oana Badea, echipa Stejar, condusa de Andrei Gligor, si echipa Tei, condusa de Andrei Rosu.

Crosul Padurii powered by Dolce Sport va cuprinde cele 3 probe consacrate: Mini-maraton de 10 km, Cursa Populara de 3 km si doua curse de Copii de 500 si 1000 m, in functie de varstele micilor participanti. Inscrierile se fac online aici. Noutatile pot fi urmarite pe www.facebook.com/CrosulPadurii.

Campania Padurea Copiilor a demarat in a doua jumatate a anului 2011 ca parte din programul "Adopta un copac!" derulat de catre ViitorPlus de aproape 7 ani. Pana acum, Padurea Copiilor a fost cauza de mediu la 12 evenimente de alergare in care au luat startul pe distante diferite, de la cros de 3 km, pana la distante de Triplu Iron Man si a atras sustinerea a peste 5500 de alergatori, datorita carora a fost impadurita o suprafata echivalenta cu 12 terenuri de fotbal.


Toamna incendiara la WELLNESS SHOW 2014!

8 Februarie 2014

WELLNESS SHOW ofera, in fiecare an, cel mai bun loc de intalnire a tuturor profesionistilor din domeniu, dar si a pasionatilor de sport si de un stil de viata activ. In aceasta toamna, intre 25 si 28 septembrie 2014, targul de fitness, spa, nutritie si ingrijire corporala isi asteapta expozantii si vizitatorii cu o editie incendiara!

Cele mai tari echipamente si produse de antrenament, ultimele modele de saune si tehnici de spa, cei mai vanati instructori si cele mai frecventate sali de fitness si aerobic vor fi la WELLNESS SHOW 2014! In premiera pentru targul organizat de EUROEXPO si Romexpo, acesta va include in tematica si echipamente si produse destinate recuperarii medicale.

Expozitia va aduce on prim-plan noua generaţie a aparatelor şi gadgeturilor de fitness, piscine, jacuzzi, saune tradiţionale, saune finlandeze, bai turceşti si ultimele colectii de echipamente sportive s.a.m.d..

In ceea ce priveşte antrenamentul eficient, cei mai renumiţi traineri din Romania vor dezvalui trendurile momentului in fitness, conceptele care au revoluţionat trainingul şi care aduc anual milioane de oameni in salile de sport. Conventia FIT4U va fi si anul acesta un adevarat maraton de sport si energie!

Targul se afla acum in faza inscrierilor de expozanti, iar planurile organizatorilor se dezvolta de la o zi la alta. Nume mari din domeniu si-au trecut deja numele pe lista de participanti la cea de-a patra editie a targului, care se anunta a fi cea mai impresionanta de pana in prezent.

Pentru mai multe detalii, intra pe www.wellnessshow.ro


Rosiile - un ajutor nepretuit

24 Decembrie 2013

Doar cu cateva saptamani in urma, prestigiasa publicatie Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, revista Societatii de Endocrinologie anunta rezultatele unui studiu realizat de catre Adana Lhanos, PhD,Profesor Asistent la catedra de Epidemiologie a Universitatii Rutgers, in care se evidentia faptul ca o dieta in care tomatele capata un rol important influenteaza in bine nivelul hormonal si joaca un rol important in reglarea metabolismului zaharurilor.

"Avantajul consumului de tomate si al produselor pe baza de tomate a fost evidentiat foarte clar in cdrul cercetarilor noastre," a spus Prof. Lhanos.

"Consumul de fructe si vegetale, care sunt bogate in nutrienti esentiali, vitamine si minerale aduce beneficii foarte importante."

Echipa condusa de Prof.Lhanos a examinat efectele unei diete bodate in tomate asupra unui grup de 70 de femei aflate la menopauza. Pentru 10 saptamani acestea au consumat produse derivate din tomate ce contineau cel putin 25 de miligrame de licopen zilnic. Licopenul este colorantul rosu al tomatelor si unul dintre cei mai importanti agenti anticancerigeni cunoscuti.

Inainte de inceperea studiului toate participantele au exclus din dieta tomatele pentru doua saptamani. Rezultalele au fost spectaculoase. In urma dietei cu tomate nivelul de adiponectina - un hormon implicat in reglarea nivelului de zahar in sange si care de asemenea controleaza si nivelul grasimilor - crescuse cu 9 procente.

"Aceste rezultate demonstreaza importanta prevenirii obezitatii," a mai adaugat Prof.Lhana. "O dieta bogata in produse pe baza de tomate are un impact major asupra nivelelor hormonale ale femeilor si ajuta la prevenirea obezitatii."


Omega-3 si Memoria

10 Decembrie 2013

O dieta saraca in acizi grasi Omega-3 (DHA si EPA), care se gasesc in principal in peste, poate conduce la o imbatranire accelerata a creierului si la slabirea memoriei precum si a abilitatilor de gandire - este concluzia la care a ajuns o echipa de cercetatori condusi de Zaldy S. Tan, MD, MPH, de la  Centrul Easton pentru Cercetari asupra bolii Alzheimer si Divizia de Geriatrie, UCLA.

La studiu au participat 1575 de persoane sub 65 de ani asupra carora au fost efectuate teste amanuntite la nivelul creierului, atat direct, prin scanare, cat si indirect, cu ajutorul bateriilor de teste.

De asemenea au fost prevalate probe sanguine, urmarindu-se in special nivelele de acid docosahexaenoic(DHA) si eicosapentaenoic(EPA) la nivelul hematiilor. Acestia sunt considerati acizi grasi esentiali, deoarece organismul uman nu ii poate produce singur si prin urmare trebuie sa ii procure din exterior.

"Persoanele cu nivele scazute de acizi Omega-3 aveau un volum cerebral scazut, comparabil cu o imbatranire de aproape doi ani", spun cercetatorii.

Mai precis, cei care s-au aflat printre ultimii 25% in ceea ce priveste nivelul de DHA din sange prezentau un volum cerebral redus fata de persoanele aflate printre primii 25%.

In afara de peste DHA se mai gaseste si in diverse alge, cateva dintre acestea fiind cultivate special pentru continutul lor in Omega-3.


Nike FuelBand

7 Noiembrie 2013

Exista o multitudine de dispozitive lansate sub numele NIKE+. Am testat saptamana trecuta nou intratul in oferta de gadgeturi de pe orange.ro, Fuelband ICE. El este pozitionat ca cel mai recomandat dispozitiv motivational din gama de produse Nike pentru tinerii care doresc sa faca mai multa miscare, inclusiv prin practicarea de placere a unor sporturi la intensitate mica sau medie. Daca ceasul cu GPS sau foot pod-ul sunt destinate celor mai avansati si care fac sport la un nivel mai intens, bratara noastra din test a punctat in primul rand la design. Este disponibila in 2 culori: alb si negru.

Fuelband ICE este in principal dedicata tinerilor cu interes pentru ultimele gadgeturi. Se diferentiaza de produsele concurente prin aspect si ergonomie. In plus are o multitudine de accelerometre care iti masoare numarul de pasi, intensitatea miscarilor, calorile consumante si multe altele. Ajunge chiar sa poata monitoriza informatii cheie despre calitatea somnului. Puncteaza de asemenea la capitolul prezenta online, prin posibilitati multiple de publicare de rezultate si informatii foarte prietenoase odata cu setarea unui cont gratuit pe nikeplus.com. Aici paginile sunt aerisite, multa informatie ca in programele profesioniste de antrenament, dar si multe mesaje care te vor mentine motivat. Acesta de fapt este si obiectivul Fuelband ICE: sa ii ofere unui nou venit in lumea activitatilor sportive de orice fel un imbold de a continua si de a progresa.

El poate fi un cadou excelent pentru cineva care doreste sa slabeasca prin miscare sau complementar cu un regim alimentar. Cutia produsului are un scurt ghid, o cheie pentru ajustarea marimii bratarii si cablu de conectare prin USB pentru incarcarea bateriei cu autonomie foarte mare si descarcarea datelor inregistrate.

https://www.orange.ro/magazin-online/accesorii/accesorii-accesorii-timp-liber/nike-fuelband


Afisare 10 din 440.
Pagina 22 din 44






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii