Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam PLATOUL - UNA DIN PROBLEMELE CURELOR DE SLABIRE
Fluturari la scripeti
INFLUENTA ALIMENTATIEI LA NIVEL CEREBRAL
STERILITATEA, COMBATUTA CU LEMN DULCE SI LAPTISOR DE MATCA
Extensia soldului la cablu


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Oana Iaru
STRATEGII DE SCADERE IN GREUTATE
CUM MANCAM, ASA TRAIM
DA JOS BURTA! editia 2010
SLABIREA, OBIECTIV EUROPEAN
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii? Fierbinte
Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Slabire » CUM SCAPI DE KILOGRAMELE ACUMULATE IN TIMPUL SARCINII

CUM SCAPI DE KILOGRAMELE ACUMULATE IN TIMPUL SARCINII


CUM_SCAPI_DE_KILOGRA_60617.jpgEsti insarcinata? Atunci sigur si tu ai probleme cu nelipsitele kilograme in plus.


Un lucru stiut de toata lumea este ca in timpul sarcinii, pe langa minunea din burtica, te pricopsesti si cu niste kilograme deloc binevenite.


Cauzele pentru care sarcina este considerata o perioada de "risc" pentru greutate sunt:


- schimbarile hormonale

- retentia de apa

- lipsa activitatii fizice, motivata prin cauze medicale sau pur si simplu prin comoditate

- mancatul aproape permanent, pe motiv ca bebelusul trebuie bine alimentat.

Cresterea totala in greutate pe parcursul sarcinii este indicat sa fie cuprinsa intre 10 si 12 kg. Aceasta valoare difera de la o femeie la cealalta in functie de greutatea dinaintea sarcinii. Daca ai fost slaba inainte, sarcina ar trebui sa iti aduca un plus de la 12 la 18 kg. Daca ai fost mai plinuta inca de dinainte de sarcina, nu este indicat sa te ingrasi foarte mult - maxim 8-10 kg.


Kilogramele pe care le acumulezi in primele luni sunt de fapt grasimi si proteine ce reprezinta rezervele de care fatul are nevoie pentru a se hrani corespunzator in cea de-a doua perioada a sarcinii.

Poate ca toate aceste kilograme nu ar fi o problema pe langa celelalte greutati pe care le intampini tu ( dureri de spate, varice, oboseala, dureri de picioare ) , insa din cauza lor poate suferi si bebelusul.

Cu cat bebelusul cantareste mai mult, cu atat nasterea naturala va fi mai dificila, de multe ori fiind necesara operatia cezariana. De asemenea, s-a demonstrat faptul ca exista o legatura intre greutatea la nastere si greutatea la varsta adulta: copiii care cantaresc mult la nastere au risc mai mare sa fie supraponderali mai tarziu.

Asadar, daca mai ai cateva luni bune pana nasti si daca ai observat ca te ingrasi, ia toate masurile sa nu mai "cresti".


Care este sfatul medicilor?


O alimentatie echilibrata in cele 9 luni de sarcina, iar apoi, dieta usoara si gimnastica pentru burtica.


Pasul I: Regimul din timpul sarcinii


De-a lungul timpului s-a implementat ideea ca o femeie insarcinata trebuie sa manance

"pentru 2". Acest lucru este valabil si in cazul "poftitului". Ce trebuie sa retii, de fapt, este ca trebuie sa mananci de doua ori mai bine si mai sanatos. Adica incearca sa mananci in special alimente care participa la buna dezvoltare a copilului, asigurand in acelasi timp sanatatea ta ca viitoare mamica.

Incearca, deci, sa manaci:

-alimente care contin proteine: carne, peste, oua, produse lactate, cereale. Ele ajuta la dezvoltarea corespunzatoare a fatului si la cresterea volumului de sange in uter si sani.

-alimente care contin calciu: produse lactate si unele ape minerale. Calciul este bun pentru a intari oasele micutului, precum si pentru dintii mamei, atat de supusi eroziunii in timpul sarcinii.

-alimente dulci: miere, legume si fructe proaspete, cereale, paine. Lipsa zaharului poate sa-l priveze pe prunc de kilogramele necesare.

Atentie!!! In timpul sarcinii, dietele si curele de slabire sunt interzise!!!


Pasul II: Alimentatia dupa nastere


Pentru inceput cel mai bine este sa....astepti. O mare parte a femeilor, mai ales cele care in perioada sarcinii au depus kilograme de apa, le vor pierde de la sine si fara eforturi, redobandindu-si vechea silueta.

Daca, insa, ai ramas cu kilograme in plus, trebuie sa ai putintica rabdare. Organismul are nevoie de timp si odihna dupa sarcina, de aceea nicio dieta nu este recomandata decat dupa efectuarea controlului postnatal si dupa o perioada de recuperare de 6 saptamani.

Alaptarea reprezinta solutia ideala atat pentru copil, cat si pentru silueta ta. Atunci cand organismul tau produce laptele necesar bebelusului, in acelasi timp consuma si energie. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca in perioada in care iti hranesti copilul la san vei fi mereu la dispozitia lui, zi si noapte, ceea ce inseamna alt consum de energie.

In general, dar mai ales dupa o sarcina, o dieta drastica, restrictiva, nu este deloc indicata. Ceea ce ar trebui sa faci este sa adopti un alt mod de alimentatie, preferabil pe termen lung.

Cheia este renuntarea la anumite alimente precum dulciurile, grasimile, alcoolul sau cele ce contin amidon. Alimentatia ta trebuie sa se bazeze pe alimente proaspete: cat mai multe fructe si legume crude, carne de pui sau peste si cereale integrale, in general alimente bazate pe proteine si vitamine.

Ar trebui sa imparti hrana in 2 mese principale si 2 gustari si sa incerci sa nu mai mananci dupa ora 18:00.

Important este si ce bei.Ar trebui sa nu iti lipseasca apa plata, ceai din plante si sucuri de fructe si legume, facute in casa.


Pasul III: Miscarea


Singura posibilitate de a scapa de grasimea depusa pe burta este gimnastica.

Fa miscare dimineata, deoarece aceasta perioada din zi este propice arderii grasimilor.Astfel, facand sport dimineata, vei accelera arderile cu pana la 300%.

Iata 6 miscari extrem de eficiente si usor de executat:

1. In pozitia de patru labe, cu spatele orizontal, arcuieste spinarea, tragand cat mai mult pantecul. Reveniti si repetati miscarea de 8 ori.

2. Intinde-te pe spate, cu bratele incrucisate sub ceafa si genunchii indoiti. Ridica spinarea si incearca sa atingi genunchii cu coatele, genunchiul stang cu cotul drept si invers.

3. Intinde-te cu spatele lipit de podea si picioarele indoite de la genunchi, tinand talpile pe sol.Inalta si coboara bazinul de mai multe ori.

4. Intinde-te pe spate si tine picioarele ridicate pe un scaun, astfel incat ele sa formeze un unghi drept. Incruciseaza bratele sub cap si ridica-te, incercand sa atingi genunchii cu coatele.

5. In picioare, cu bratele incrucisate dupa ceafa, apleaca-te inainte, incercand sa atingi genunchii cu fruntea, fara sa ii indoi.

6. Intinsa pe spate, pune-ti un CD preferat si fa miscari de mers cu bicicleta.


Bafta, deci, in lupta cu kilogramele!!!



Iuliana Moraru

Articol supervizat de Dr. Serban DAMIAN, nutritionist sportiv, Centrul de nutritie Superfit

slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii