Sunteti aici :: Slabire » MODURI SIMPLE DE A SCAPA DE 500 DE CALORII
MODURI SIMPLE DE A SCAPA DE 500 DE CALORII
Probabil stiti deja regula matematica: trebuie sa pierdeti 3500 de calorii pentru a slabi o jumatate de kilogram. Pentru a slabi sanatos o jumatate de kilogram pe saptamina, asta inseamna 500 de calorii pe zi! Dar nu trebuie sa va deprivati de nimic sau sa adaugati o ora la antrenamente pentru a va atinge scopul de a slabi. Iata cateva mici secrete pentru a arde calorii oricind si oriunde.
La micul dejun
Faceti un compromis. Inlocuiti cornul cu o chifla de graham pentru a taia 220 de calorii, un pahar de lapte integral cu lapte degresat pentru a economisi 70 de calorii, si o omleta din 3 oua cu un ou si doua albusuri, sau cirnatul de porc cu cirnat de curcan pentru a taia aproximativ 125 de calorii fiecare.
Masurati portiile. E asa de usor sa maninci o cana intreaga de cereale in loc de o portie de jumatate de cana. Doar masurind portia va poate salva cu pina la 200 de calorii. Retineti ca o cana de granola poate avea pina la 600 de calorii, in timp ce o cana de cereale cu fibre multe are doar aproximativ 120 de calorii.
La prinz
Schimbati-va ora de masa. Mersul pe jos in ritm rapid timp de 15 minute arde aproape 100 de calorii, si iti lasa mai putin timp sa maninci. Plimba-te in timpul pauzei de masa cinci zile si arde in plus 500 de calorii. Sau incearca sa porti un pedometru pentru a masura 10000 de pasi pe zi, sau aproximativ 7 km- vei arde automat 500 de calorii fara sa ajungi la sala de sport.
Comanda intelept. Foloseste humus sau mustar in loc de maioneza, si o chifla de graham in loc de piine alba pentru sandwich, si reduci astfel 200 de calorii. Opteaza pentru o salata in loc de cartofi prajiti pentru a economisi inca 300 de calorii pentru un total de 500 de calorii economisite.
Mesteca mincarea. O cale usoara de a taia caloriile este sa incetiniti cit timp mincati. Femeile care au mestecat de cel putin 20 de ori inainte de a inghiti au mincat cu pina la 70 de calorii mai putin la vremea prinzului. Avind in vedere ca ii ia corpului tau cam 20 pina la 30 de minute sa inregistreze ca esti plina, deci se presupune satula, cercetatorii cred ca mincind mai incet permite sa ajungi in punctul la care te simti satula cu mai putine calorii decit daca hapai toata mincarea in pauza de masa.
La cina
Micsorati-va farfuriile. Mai degraba decit sa te deprivezi alimentar de ceva pentru a da jos kilograme, pur si simplu folositi farfurii mai mici. Oamenii maninca atit cit este in fata lor mai degraba decit cantitatea de care corpul are nevoie. Daca miscorati marimea farfuriei cu un sfert, vei taia 500 de calorii fara a te simti deprivat. Intr-un studiu s-a constatat ca cei ce au mincat inghetata din boluri mai mari au mincat cu 31 de procente mai mult decit cei ce au mincat din boluri mai mici, si ambele grupe s-au declarat satule.
Asteapta pentru inca o portie. Odata ce ai redus la farfurii mai mici, iti permiti sa maninci cit de mult vrei, dar asteptind 20 pina la 30 de minute pentru a avea inca o portie. Aproape niciodata nu vei reveni la felul anterior pentru ca i-ai dat corpului tau timp sa inregistreze ca te simti satul, deci poti salva cu usurinta sute de calorii. Chiar daca ajungi sa comanzi a doua portie, cel mai probabil va fi una mica pentru ca hormonii foamei nu vor stimula apetitul.
Micsorati-va felurile secundare. In loc de a lua smintina plina de grasime cu chips-urile, incearca sa maninci tortilla chips sau margini de pita din griu integral cu fasole reprajita redusa in grasimi si salsa cu bucati mari de legume. Este un mod gustos de a introduce inca o portie de vegetale si de a taia 109 de calorii. Sau inlocuieste traditionala salata de cartofi cu rosii taiate, castraveti si ceapa stropite cu un sos italienesc fara grasimi pentru a taia 258 de calorii.

Acest articol a fost vizualizat de 61791 ori.
Carbohidratii - buni sau rai?
2 Octombrie 2023„Carbohidratii ingrasa, sunt nesanatosi si ar trebui eliminati din dieta.” Asa suna unul dintre cele mai populare mituri de nutritie. Carbohidratii sunt un fel de oaie neagra in familia macronutrientilor si sunt mai mereu aratati cu degetul cand vine vorba de slabire.
Nejustificat, insa, deoarece ar trebui sa-si gaseasca locul intr-o alimentatie sanatoasa, avand un rol important in buna functionare a organismului.
Ce mananci ca sa previi osteoporoza
26 Septembrie 2023Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.
Adauga un comentariu Acest articol are 2 comentarii.
Foarte bun articolul.Pentru cei care vor sa-si calculeze nr de calorii mi se pare foarte utila aplicatia de pe http://calorieslab.com sau myfitnesspal
Hmm. Mie la 1780 de pasi mi-a aratat ca am ars 530 calorii. Deci cu 10.000 nush ce sa zic. Pe la 10.000 aveam aproape de 300 arse. Nu pot atasa aici poza se pare.

Indelung dezbatute pentru "rolul" lor de a rotunji siluete si ...

Esti atent la alimentele din meniul tau, calculezi numarul de ...

Credeai ca nu poti castiga lupta impotriva cantarului decat urmand ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii