Sunteti aici :: Slabire » GRASIMI CARE TE AJUTA SA SLABESTI
GRASIMI CARE TE AJUTA SA SLABESTI
Iti amintesti vremurile cind acopereai toate legumele cu surogat de unt si numeai prajiturile cu grasime putina "hrana sanatoasa"? Chiar daca ti-ai revenit aproape total din nebunia dietei anilor '90, exista inca - te rog sa admiti - putina confuzie in privinta caror grasimi sUnt grasimi "bune" - si cum poti introduce acele alimente tipic dense in calorii in regimul tau fara sa se depuna kilograme.
Un reputat specialist in nutritie spune ca la urma urmelor femeile in medie nu primesc destui acizi grasi omega-3 prin hrana. Vorbeste desigur despre grasimile gasite in peste ca somonul, precum si in nuci, seminte de in si ulei de masline. Prin simpla readaugare a acestora inapoi in dieta ta vei vedea variate beneficii.
Este adevarat, spun expertii: totul de la memoria "in ceata" pina la starea proasta, pielea uscata, libido-ul scazut, chiar si grasimea abdominala care nu dispare oricate clase de aerobic urmezi, ar putea fi simptome, cel putin in parte, ale deficientei de omega-3. Lucrul curios este ca si daca ai mincat mai mult peste si ai acoperit cerealele cu nuci in fiecare dimineata regimul tau poate lucra contra ta. Esti intrigat? Ceea ce nu stii despre grasimi - si sanatatea ta - te poate surprinde.
Dezechilibru
Stii deja sa nu exagerezi cu grasimile "rele", nesanatoase pentru inima, adica cele saturate, gasite in carne si produse lactate si acizii grasi trans din mincarea prajita. Deci, daca sari peste cheeseburger cu cartofi prajiti si aduni omega-6 buni pentru inima si omega-3 in regimul tau, e perfect, nu-i asa?
Iata unde devine mai complicat, totusi. Omega-6 sint proinflamatorii. Omega-3 sint antiinflamatorii. Ai nevoie de amindoi pentru a-ti mentine corpul in forma. Dar cind proportia din dieta este dezechilibrata - cercetarile arata ca ar trebui sa fie intre aproximativ 5:1 si 3:1 - asa va fi si sanatatea ta. Daca tii un regim inflamator, in care ai o deficienta de omega-3 si prea mult omega-6 sau grasimi saturate, aceasta va contribui la probleme de sanatate legate de inflamatie, adica totul de la alergii, doar usor suparatoare, pina la boli autoimune.
Este greu de realizat echilibrul dat fiind modul de fabricare a alimentelor noastre. Datorita faptului ca te bazezi pe hrana procesata si uleiuri vegetale rafinate bogate in omega-6, in medie proportia este de 17 omega-6 la 1 omega-3. Mincarea la indemina este o sursa teribila de grasimi.
De exemplu, daca la prinz alegi o salata cu dressing cu continut redus de grasimi, atunci la gustare alegi un pachet mic de covrigei. Atit sosul de salata "sanatos" cit si gustarea continind nuci si seminte bogate in omega-3, pot contine ascunse ulei vegetal si de soia, care, in timp, poate sa-ti dezechilibreze organismul. La fel si cu somonul pe care-l comanzi la cina- in restaurante este aproape sigur ca pestele e gatit cu ulei vegetal rafinat. Cind privesti cu atentie ce maninci, maninci alimente si uleiuri care nu existau acum 100 de ani.
Re-echilibreaza-ti dieta
Esti gata sa faci niste schimbari? Nu privi omega-6 ca pe un rau, iar omega-3 ca pe un salvator - multe mincaruri contin un amestec al acestor acizi grasi esentiali. Solutia este sa te concentrezi pe modul de a tine regim, nu pe alegerile alimentare individuale- astfel compozitia nutritiva se va crea de la sine. Se recomanda o dieta sanatoasa, echilibrata in stil mediteranean bazata pe fructe, verdeturi, legume, nuci, seminte si proteine slabe scazute in grasimi saturate, incluzind 3 portii pe saptamina de peste gras bogat in omega-3, de departe cea mai buna sursa.
Evident nu vei inceta sa iei masa in oras sau sa cumperi gustari preambalate in drum. Totusi, aceste 5 schimbari usoare ale rutinei tale zilnice te pot ajuta sa-ti schimbi regimul si sa stabilesti proportia de grasimi sanatoase de care are nevoie corpul tau. Nu te vei simti imediat mai bine de miine. Nu este ceva rapid, dar merita. Rasplata posibila: totul de la o stare mai buna la un corp mai subtire. Da, e adevarat!
1. La micul dejun, presara seminte de in pe cereale sau iaurt, sau taie un sfert de avocado in ouale jumari. (Cauta la magazin oua imbogatite in omega-3.)
2. Inlocuieste sosul de salata scazut in grasimi de la prinz cu o vinegreta bazata pe ulei de masline cu toate grasimile.
3. In loc de arahide prajite, ia ca gustare nuci sau fistic crude care sint bogate in omega-3.
4. Cind gatesti, substituie tipicele ulei vegetal sau de rapita cu ulei de masline extra virgin.
5. Ia un supliment ca polita de asigurare. De exemplu un gram de ulei de peste zilnic, sau un supliment de alge pentru vegetarieni.

Acest articol a fost vizualizat de 48899 ori.
Dieta PALEO - adevar sau mit?
28 Martie 2023Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica, de acum 2,5 milioane de ani, cand ocupatia principala era cea de vanatori-culegatori. Dieta Paleo a pornit ca un stil de viata mai bun pentru sanatate, care respinge alimentele moderne, foarte procesate din dieta occidentala, in favoarea intoarcerii la hrana mai simpla a oamenilor primitivi.
Curentul Paleo sugereaza ca si in prezent organismul uman ar fi mai bine adaptat hranei din paleolitic, in opozitie cu dieta occidentala, bogata in alimente care au intrat in meniu de 100-200 de ani, deci foarte recent, daca raportam aceasta perioada la intreaga evolutie umana. In general, regimul Paleo este bogat in proteine si sarac in carbohidrati, cu un continut moderat de grasimi. Include multe fibre, dar putin sodiu si zaharuri rafinate.
Cum sa mananci cu adevarat sanatos
20 Martie 2023"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.
Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!
Alimente care reduc inflamatia
13 Martie 2023Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.
Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.
Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.
Adauga un comentariu Acest articol are 7 comentarii.
Slabitul se poate obtine si prin folosirea unor ceaiuri de slabit. Ceaiurile de slabit, in special cele pe baza de ceai verde pot sa fie de un real ajutor atat pentru arderea grasimilor cat si pentru sporirea energiei organismului. Un organism cu o energie mai mare automat va avea un metabolism mai bun.
Din nefericire si eu am probleme cu slabitul si de cateva zile am inceput sa fac o cura cu triapidix 300. Sunt curios daca o sa reusesc sa slabesc.
Si eu am probleme cu greutatea dar pana acum nu am facut nimic pentru a mai scapa de ele. Am o pofta de mancare destul de mare si nici asta nu stiu cum s-o opresc.
Voi cu ce suplimente ati reusit sa va mai reduceti apetitul pentru mancare.
Persoanele adulte care nu au probleme cu stomacul sau ficatul pot sa manance linistite cate o bucata de slanina cam de dimensiunea unei brichete de doua ori pe saptamana de obicei la micul dejun cu o ceapa sau rosii fara sa se ingrase
Organismul are nevoie si de grasimi dar in cantitati mici fara excese
Semintele de in trebuie sa fie macinate (proaspat) , altfel le eliminam nedigerate.
Atata poveste...mai bine s-ar vedea de unde provin toate produsele alimentare, in special pestele. Recomandati somonul, cel mai "ieftin" produs, recomandati tot felul de omega, de zici ca romanii numai cu asa ceva au trait. Eu stiu asa: mananc asa cum consider ca este bine la un moment dat in viatza mea...si mai terminati cu recomandarile "nutritionistilor". Eu nu mai am incredere in nici un sfat din simplul motiv ca fiecare spune altceva in functie si de interesul vanzarii unor produse.
Se gasesc in Romania "oua imbogatite cu omega-3"?

Indelung dezbatute pentru "rolul" lor de a rotunji siluete si ...

Esti atent la alimentele din meniul tau, calculezi numarul de ...

Credeai ca nu poti castiga lupta impotriva cantarului decat urmand ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii