Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Aminoacizii liberi
Concursul Poftiti la slabit! editia 2008
CEAIURI VERSUS MEDICAMENTE
Stretching - gambe - exercitii set 1
CE NE FACEM CU ALERGIA?


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Temporizarea suplimentelor nutritive
TRANSFORMARI INDUSE DE ANTRENAMENTUL CU GREUTATI
CONCURSUL DA JOS BURTA, editia 2005
Good morning - Aplecari in fata cu haltera pe umeri
CSID - Alimentatia asiaticilor
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Metabolism activ la +40 de ani Fierbinte
După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Slabire » GRESELI LA REGIM

GRESELI LA REGIM


GRESELI_LA_REGIM_84384.jpgGrabindu-te de la o corvoada la alta, este usor sa sari peste anumiti nutrienti si sa exagerezi cu altii. Stirea buna este ca nu exista aliment sau component al dietei pe care trebuie sa-l elimini dintr-un regim sanatos. Dar trebuie sa faci putina planificare. Iata care sint cele mai comune greseli alimentare pe care le fac femeile si cum se pot repara.

Maninci prea multa sare

Portia zilnica recomandata de sodiu este de 300 mg. Dar daca ai peste 50 de ani, ai tensiune ridicata, diabet sau o boala de rinichi, portia de sodiu ingerata zilnic nu trebuie sa depaseasca 1 500 mg. Din nefericire, oamenii consuma in medie aproximativ 5000 mg zilnic. Cel mai mult sodiu provine din mincarea de la restaurante si alimentele procesate, nu din solnita ta de pe masa.

Remediu: Maninca mai multe alimente proaspete, sau pregateste-ti acasa mincarurile, unde poti controla cita sare pui. Redu consumul de mincaruri preambalate. Fii atent la sodiul din condimente, de asemenea. Chiar sosul de soia redus in sodiu are o cantitate enorma de 533 mg per lingura. Cineaza la restaurante care prepara mincarea la comanda, astfel incit il poti ruga pe bucatar sa nu adauge sare in ceea ce pregateste si cere sosurile separat.

Ingestia de zahar este prea ridicata.

Femeile ar trebui sa nu consume mai mult de 6 linguri de zahar (24 g) adaugat pe zi. Dar multe dintre noi ajung la 22 de linguri pe zi. Lingura de zahar plina din cafeaua ta nu este cea mai mare vina. Zaharul se ascunde in locuri la care nu te astepti.

Remediul: Invata sa identifici zaharul adaugat in listele de ingrediente. Apare sub nume ca sirop de porumb bogat in fructoza, suc de trestie din conserva, melase, miere, nectar de agave si sirop de malt din orz. Fii atenta la zaharul adaugat in sosuri si bauturi imbuteliate. Si fii avertizata despre alimentele cu grasimi reduse. Cind companiile alimentare extrag grasimile, adauga deseori zahar pentru a spori aroma.

Sari des peste fibre.

Fibrele incetinesc rata la care corpul tau digera mincarea, astfel incit nivelul tau de energie ramine mai stabil si te simti satula mai mult timp, ceea ce ajuta la controlul greutatii. Fibrele de asemenea pot reduce riscul de a te constipa, riscul bolilor de inima, al diabetului si cancerului de colon. Femeile au nevoie de aproximativ 25 g pe zi, totusi cele mai multe dintre noi consuma doar 10 pina la 15 g.

Remediul: Creste cantitatea de fibre pe care o maninci de-a lungul a citorva saptamini pentru a anula sansele de a te balona, si bea mai multa apa, care ajuta fibrele sa se miste prin tractusul digestiv. Incepe-ti ziua cu cereale la micul dejun, care contin 5 g de fibre sau mai mult. Maninca o varietate de fasole si alte legume, coaja fructelor si legumelor si cereale integrale.

Nu maninci suficiente proteine.

Prea putine proteine nu pot tine in friu foamea, ceea ce poate duce la gustari haotice si irationale, si crestere in greutate. O felie de piine prajita la micul dejun nu-ti va tine de foame atit de bine ca un ou bogat in proteine. Femeile au nevoie de aproximativ 46 g de proteine pe zi.

Remediul: Incearca un ou sau iaurt grecesc redus in grasimi sau fara grasimi, care contine cam de doua ori mai multe proteine decit iaurtul obisnuit, pentru micul dejun. Consuma la gustari brinza de vaci redusa in grasimi, brinza redusa in grasimi tartinabila pe biscuiti din cereale integrale, sau unt din nuci pe felii de mar sau banane. Presara nuci sau seminte peste salate si supe si maninca mai multa fasole, produse de soia si verdeturi precum "kale" la prinz sau cina.

Exagerezi cu carnea rosie si carnurile procesate.

Carnea este o sursa excelenta de proteine, cu aproape 21 g intr-o portie. Dar studiile au aratat ca exista o legatura intre carnea sau cirnatii si salamurile de la prinz si cancerul de colon. Marimea portiei de proteine este de doar 3 uncii. Asta este marimea unui pachet de carti de joc, sau a palmei miinii tale.

Remediul: Foloseste carnea ca pe un element care sporeste aroma mincarii mai degraba decit ca pe centrul farfuriei. Bucatele de sunca sau cirnat sint destule pentru a condimenta un fel de mincare. Taie carnea peste salata, caleste-o in tigaie cu mai multe legume decit carne rosie sau procesata si inlocuieste carnea cu fasole in chili. Alege carne tocata de vaca slaba 95% si parti slabe.

Nu bei apa suficienta.

A nu bea apa poate declansa foamea chiar daca esti doar putin deshidratata. In timp ce necesitatile tale variaza in fiecare zi bazat pe cit de activa esti, cit este de cald sau umed si cit de incarcate de apa sint alimentele pe care le maninci, iata care este recomandarea generala: sase pina la opt pahare mari de 250 ml pe zi.

Remediul: Inainte de a te bucura de o gustare, bea un pahar de apa si reevalueaza cum te simti in citeva minute. Sporeste atractia apei adaugind fructe de padure, frunze de menta, felii de citrice sau de castravete. Stoarce citeva picaturi de suc de fructe in apa minerala, sau incearca ceaiuri de plante reci sau calde. Fructele si legumele sint cam 85% apa, si mincatul lor conteaza la ingestia ta zilnica de fluide.

Maninci prea multi carbohidrati.

45 pina la 65% din caloriile tale zilnice ar trebui sa provina din carbohidrati. Problema este ca ne permitem sa mincam prea multi. Nu sint doar in paste si piine, dar si in toate vegetalele, fructe si legume, cereale.

Remediul: Concentreaza-te pe carbohidratii incarcati de vitamine, minerale si fibre care regleaza organismul. Limiteaza ingerarea ta de mincaruri foarte procesate, cum sint piinea alba si produsele de patiserie, pentru ca din ele au fost eliminate fibrele. Opteaza pentru mai multe alimente integrale ca ovazul, fasolea, lintea si fructele proaspete, inghetate sau conservate, ca si celelalte vegetale. Substituie piinea alba cu piine integrala, biscuiti integrali sau paste integrale, sau foloseste salata verde sau tortilla de porumb pentru a inveli sandviciurile pentru a elimina piinea.

Sari peste mese.

Aceasta este probabil cea mai mare greseala alimentara din aceasta lista. Exista dovezi clare ca cele ce sar peste mese, in special micul dejun, sint mai expuse la a fi supraponderale. Ai nevoie de calorii pentru a arde calorii.

Remediul: Maninca in prima ora dupa ce te-ai sculat din somn si in tot cursul zilei. Daca nu-ti place micul dejun, mesteca ceva simplu, cum ar fi o banana sau iaurt scazut in grasimi sau fara grasimi. Daca esti pe drum toata ziua, impacheteaza gustari continind putine proteine, putine fibre si putine grasimi, asa incit te vei simti satula timp mai indelungat. Alegerile bune include iaurtul, batoanele de brinza scazuta in grasimi, humus si vegetale, sau o mina de migdale.



slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 48353 ori.



Metabolism activ la +40 de ani

10 Decembrie 2024

După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența modul în care corpul tău procesează energia. În general, masa musculară începe să scadă treptat, iar asta poate duce la o ardere mai redusă a caloriilor, chiar și atunci când ești activ. De aceea, multe persoane observă că le este mai ușor să acumuleze kilograme, chiar dacă dieta și nivelul de activitate fizică rămân aceleași. Această schimbare nu este doar despre vârstă, ci și despre stilul de viață. Factorii precum nivelul de stres, somnul insuficient și schimbările hormonale, cum ar fi scăderea nivelului de estrogen sau testosteron, joacă un rol important.

Corpul tău începe să stocheze mai multă grăsime în jurul abdomenului, iar energia pare să fie mai greu de menținut pe parcursul zilei. Vestea bună este că poți contracara aceste efecte! Exercițiile care întăresc musculatura, cum ar fi antrenamentele de rezistență, pot ajuta la menținerea masei musculare și la stimularea metabolismului. Totodată, o dietă echilibrată, bogată în proteine, legume și fibre, alături de un somn de calitate, te poate sprijini în a-ți menține greutatea sub control.

Cu puțină atenție la nevoile corpului tău, poți să rămâi în formă și să te bucuri de energie la orice vârstă. Cheia este să-ți adaptezi obiceiurile pentru a susține un metabolism sănătos pe termen lung.


Beneficiile sucului de Noni

10 Decembrie 2024

Sucul de noni, obținut din fructele arborelui Morinda citrifolia, este apreciat pentru numeroasele beneficii asupra sănătății. Bogat în antioxidanți, acest suc ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, fiind de ajutor în reducerea inflamațiilor și în susținerea sistemului imunitar.

Un alt beneficiu important al sucului de noni este capacitatea sa de a îmbunătăți digestia. Conținutul său de enzime și fibre sprijină sănătatea intestinală, ajutând la eliminarea toxinelor și la asimilarea mai bună a nutrienților.


Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Articole din aceeasi categorie

GENETICA IN LUPTA CU OBEZITATEA INFANTILA GENETICA IN LUPTA CU OBEZITATEA INFANTILA
Oamenii de stiinta, studiind hartile genomice pe mii de europeni ...
VIRUSUL OBEZITATII VIRUSUL OBEZITATII
Dupa cum stim deja cu totii si dupa cum vedem ...


CELULITA - O PRIVIRE CRITICA CELULITA - O PRIVIRE CRITICA
Celulita este numele - impropriu - sub care este cunoscuta ...
AI NEVOIE DE MOTIVE CA SA SLABESTI? AI NEVOIE DE MOTIVE CA SA SLABESTI?
Motivul principal pentru care trebuie sa scazi in greutate este ...


Alte articole despre Slabire






Pagina 10 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii