Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam REGIMURILE DE SLABIRE CLASIFICATE DE CATRE CEI CE TIN REGIM
ANTRENAMENT DE TOAMNA
RELAXARE SI SPORT LA PLAJA
CE SA MANANCI CA SA FII MAI INTELIGENT SI MAI FERICIT
DA JOS BURTA! editia 2006


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole CUM PREVENIM RAHITISMUL
INFLUENTA RECLAMELOR LA MANCARE ASUPRA COPIILOR
MIEREA, ALIMENTUL PERFECT
MANANCA SANATOS CA SA REDUCI RISCUL DE RACEALA SI GRIPA
PLEDOARIE PENTRU SPORT SI MISCARE PE DURATA SARCINII
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Acizii grasi Omega-3. De ce sunt esentiali? Fierbinte
Un aport adecvat de acizi grasi omega-3 este extrem de important pentru mentinerea unei stari bune de sanatate,...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Slabire » REGIMURILE DE INFOMETARE

REGIMURILE DE INFOMETARE


Daca ar fi sa analizam din punct de vedere nutritional dietele pe care le gasim prin reviste si pe Internet, am avea surprinderea sa constatam ca cele mai multe dintre ele se bazeaza pe o reducere drastica a aportului caloric, adica un deficit caloric mai mare de 500-1000 kcal pe zi, fata de necesarul caloric adaptat la cerintele persoanei respective. Aceste regimuri se bazeaza pe efectul rapid obtinut, insa scapa din vedere faptul ca scaderea in greutate trebuie sa fie urmata in mod logic de mentinerea pe termen indelungat a greutatii optime.

De asemenea, multe dintre aceste regimuri sunt dezechilibrate din punct de vedere al raportului intre nutrienti, precum si al reprezentarii diverselor categorii de alimente. Acest lucru inseamna fie ca se bazeaza pe o reducere extrema a aportului de lipide, fie atat a lipidelor cat si a carbohidratilor, ceea ce atrage dupa sine o crestere procentuala a proteinelor. Unele dintre aceste regimuri presupun eliminarea anumitor categorii de alimente sau consumarea lor "disociata" - adica fie cate o categorie de alimente in fiecare zi, fie evitarea combinarii lor in aceeasi zi.

Totusi linia comuna a acestor regimuri este restrictia calorica exagerata, ceea ce nu numai ca este nesanatos, dar este si complet neproductiv pe termen lung, din punct de vedere al scaderii in greutate.

De ce regimurile alimentare care reduc drastic aportul caloric ar trebui evitate?

In mod normal, dupa primele cateva saptamani in care reducerea greutatii este mai rapida, in urmatoarea perioada nu ar trebui sa inregistrati o scadere a greutatii mai mare de 0,5-1 kg pe saptamana, pentru ca acest lucru este de fapt eliminarea apei, glicogenului muscular si catabolizarea tesutului muscular. In aceste conditii va va fi greu sa sustineti activitatea fizica, veti obosi mai usor, iar pe plan psihic va veti simti deprimati, anxiosi, slabiti si permanent preocupati de hrana.

Pe termen lung puteti suferi consecinte mai grave ale acestui regim de infometare: reducerea fortei musculare, dezechilibre electolitice, susceptibilitate crescuta de imbolnavire, deficiente minerale (calciu, fier), cetoacidoza si probleme renale.

Toate acestea vor determina reducerea performantelor fizice si scaderea ratei metabolismului bazal - cu alte cuvinte veti incepe sa consumati din ce in ce mai putine calorii pentru activitatile curente, economisind rezervele energetice. Acest lucru dovedeste ca regimul de infometare este o masura contraproductiva. Desi reducerea ratei metabolismului bazal nu este permanenta (dupa o singura cura de acest gen), la cei care au perioade de scadere urmate de cresterea greutatii (efectul "yo-yo") se inregistreaza o reducere in timp a ratei metabolice, pentru ca organismul devine mai eficient in a functiona cu mai putine calorii, in a extrage energie din alimente si a depune sub forma de grasime - in consecinta, dupa ani de astfel de "jonglerii" le va fi din ce in ce mai dificil sa slabeasca, mesele vor trebui sa ie din ce in ce mai sarace in calorii.

Contraproductiva este si pierderea masei musculare ce se inregistreaza in aceste regimuri de infometare - muschii sunt cei care ard caloriile, si nu tesutul adipos - deci trebuie sa scapati de grasime, nu de muschi.

Primul pas catre scaderea in greutate, fiziologica si care se mentine in timp este sa evitati regimurile drastice, intervalele scurte destinate slabirii, metodele nefundamentate stiintific si "suplimentele-minune".

Asa cum am mai afirmat si in alte articole, atunci cand va alcatuiti un regim alimentar incercati sa nu scadeti deficitul caloric (adica diferenta intre aportul caloric - ceea ce mancati si consumul caloric - ceea ce consumati prin activitate fizica, de la cele casnice si pana la antrenamente) sub 500, maxim 1000 kcal. Nu eliminati complet nici o categorie de alimente, dar incercati sa reduceti consumul de grasimi si zaharuri simple.



Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 40058 ori.



Acizii grasi Omega-3. De ce sunt esentiali?

23 Mai 2022

Un aport adecvat de acizi grasi omega-3 este extrem de important pentru mentinerea unei stari bune de sanatate, atat la adulti, cat mai ales la copii, iar daca vine vorba de sportivi, cu atat mai mult.

Organismul mamiferelor nu este capabil sa produca acizi grasi omega-3, prin urmare, suntem dependenti de aportul alimentar.

Dar ce face acizii grasi omega-3 sa fie asa speciali?


De ce este important zincul

17 Mai 2022

Dupa fier, zincul este al doilea cel mai abundent oligomineral din corp, fiind prezent in toate celulele. Zincul este un mineral necesar organismului uman in cantitati mici, insa este implicat in numeroase procese ce tin de metabolismul celular.

El contribuie la activitatea enzimelor in reactii chimice esentiale, la sinteza proteinelor, cresterea celulelor, vindecarea ranilor, sanatatea pielii, sinteza ADN-ului si functionarea imunitatii.


Goji - consuma acest fruct!

9 Mai 2022

Goji este un fruct care a facut senzatie in ultimii ani, fiind parte din categoria asa-ziselor super-alimente, alaturi de kale, acai, chia, spirulina sau alge. Originar din China, acest fruct rosu-aprins a fost promovat insistent pentru proprietatile sale benefice pentru sanatate.

Sunt insa justificate aceste calitati sau nu? Urmareste acest clip ca sa afli raspunsul!



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CE ASCUNDE CRESTEREA IN GREUTATE CE ASCUNDE CRESTEREA IN GREUTATE
Frustrarea de a vedea kilogramele in plus pe cintar, sau ...
SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI
Indelung dezbatute pentru "rolul" lor de a rotunji siluete si ...


4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS 4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS
Esti atent la alimentele din meniul tau, calculezi numarul de ...
SOLUTII ORIGINALE PENTRU O SILUETA DE INVIDIAT SOLUTII ORIGINALE PENTRU O SILUETA DE INVIDIAT
Credeai ca nu poti castiga lupta impotriva cantarului decat urmand ...


Alte articole despre Slabire






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii