Sunteti aici :: Antrenament » FOLOSESTE TONING BALLS
FOLOSESTE TONING BALLS
Ai auzit de toning balls sau mingiutele folosite pentru tonifiere? Nu, nu vorbesc despre cele folosite in cadrul orelor de fitball, ci de cele mai mici, folosite in cadrul unor antrenamente speciale: pilates, aerobic, yoga si multe altele. Aceste mingiute vin sa adauge un plus de diversitate, sare si piper, daca vrei, chinuitoarelor minute din timpul antrenamentelor care uneori par a nu se mai sfarsi. Aceste asa-numite toning balls vin sa adauge rezistenta de care ai nevoie pentru a imbunatati modul de realizare a anumitor anumite exercitii.
Sunt facute din vinil moale si pot fi folosite in locul ganterelor, adaugand mai multa flexibilitate si rezistenta oricarui exercitiu, imbunatatind echilibrul si coordonarea. Aceste mingiute colorate frumos cantaresc intre 500 de grame si 2.5 kilograme si pot fi folosite pentru antrenarea muschilor bratelor si umerilor,dar si pentru imbunatatirea tariei si a flexibilitatii torsierilor. In cadrul exercitiilor de yoga si pilates, aceste mingi sunt folosite pentru a adauga rezistenta in timpul tonifierii musculare.
Iata o serie de exercitii simple pe care le poti executa cu ajutorul acesotr mingi de tonifiere:
Antreneaza-ti muschii umerilor si ai bratelor tinand o mingiuta cantarind intre 500 de grame si 1 kilogram in fiecare dintre maini, tinand bratele in lateral. Stai in picioare cu genunchii relaxati si incepe sa-ti ridici ambele brate deasupra capului. Fa o pauza, coboara incet si fa 12 repetari. Pentru o eficienta sporita, executa doua seturi din acest exercitiu.
Stai cu picioarele putin mai indepartate decat distant dintre umeri si incordeaza-ti muschii abdominali. Tine cate o minge de tonifiere in fiecare dintre maini, apleaca-te usor de la talie pana cand spatele este la acelasi nivel sau paralel cu podeaua, lasand armele sa atarne spre podea. Concentreaza-te asupra msuchilor abdominali, incordandu-i in continuare si priveste in jos. Intinde-ti bratele spre exterior; acum ridica-ti bratele pana ating nivelul trunchiului si mentine pozitia. Numara pana la 5 si coboara incet spre pozitia initiala. Repeat exericitul de cel putin 10 ori si executa doua seturi, pentru o eficienta sporita.
Daca esti tentat sa faci niste exercitii pilates, cum ar fi :incrucisarile Pilates", poti de asemenea sa te folosesti de aceste mingi de tonifiere. Tine o pereche de greutate mica de mingi de tonifiere in maini, aproape de cap, in loc sa iti tii mainile inclestate in spatele capului. Intinde-te pe saltea si indoaie-ti picioarele, ridicandu-le deasupra soldurilor. Incordeaza-ti mushcii abdominali si ridica-ti capul si umerii de pe saltea. Intinde-ti un picior in timp ce il tragic pe celalalt spre piept. Schimba picioarele si impinge piciorul opus spre exterior, in timp ce iti aduci celalalt genunchi aproape de piept.
Pozitia copacului specifica exerictiilot de yoga poate fi insotita de un set de mingi de tonifiere. Stai in picioarele departate la nivelul umerilor. Transfera-ti pe rand marea parte a greutatii pe piciorul drept si indoaie-ti genunchiu stang, ridicand si odihnindu-ti piciorul stang de-a lungul partii interioare a piciorului drept. Incepatorii vor putea la inceput sa isi pozitioneze piciorul doar la nivelul calcaiului sau al gleznei. Balanseaza-te, ridica bratekle deasupra capului si mentine-le la o latime de umeri. Poti sa le unesti deasupra capului, in fucntie de gradul de comfort si echilibru pe care le resimti. Mentine aceasta pozitie timp de 1 minut, odihneste-te cateva secunde si schimba partile.
Aruncarea mingii de tonifiere stand intr-un picior este un exercitiu bun pentru partea inferioara a corpului. Acest exercitiu este cel mai bine executat cu ajutorul unui partener care poate sa prinda mingea si sa ti-o arunce inapoi. Ai grija sa executi un numar egal de aruncari de pe fiecare picior. Stai intr-un picior, alege-l pe cel drept pentru inceput, si tine o minge de tonifiere in fata ta, cu bratele drepte si relaxate plasate langa corp. arunca mingea tidicandu-ti bratele in sus si inainte. Apoi, prinde mingea atunci cand partenerul tau ti-o arunca si ai grija ca piciorul stang sa nu atinga in niciun moment podeaua. Poti sa jonglezi cu distanta dintre tine si partenerul tau de antrenament pentru a face exercitiul mai mult sau mai ptuin dificil.

Acest articol a fost vizualizat de 44217 ori.
Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil
4 Decembrie 2023Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive neplacute cauzate de sindromul colonului iritabil sau in engleza IBS - irritable bowel syndrome, adica balonare, dureri si crampe abdominale, gaze in exces, diaree sau, dimpotriva, constipatie.
Dar ce inseamna FODMAP? Denumirea de FODMAP se refera la o serie de substante prezente in alimente, mai exact la oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide si polioli.
Urmareste clipul pentru mai multe detalii!
Te ajuta CARNITINA sa slabesti?
28 Noiembrie 2023Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.
Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!
Beneficiile vitaminei C
20 Noiembrie 2023Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.
Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.

Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...

Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...

Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii