Sunteti aici :: Slabire » SLABESTE... MANCAND!
SLABESTE... MANCAND!
Da, ai citit bine. Exista anumite alimente care iti imbunatatesc arderile si te ajuta sa scazi in greutate, fara a te priva in permanenta de mancare si, cel mai important, fara a te lasa vesnic flamand. Cele mai recente descoperiri in domeniul pierderii in greutate ne aduc vesti bune: exista anumite alimente pe care le poti consuma linistit atunci cand esti in plin proces de slabire si ravnesti dupa o gustare. Nu numai ca nu iti vor da tot regimul peste cap, ci, dimpotriva, te vor ajuta sa arzi mai multe calorii.
Metabolism la viteza a cincea cu migdale
Potrivit Jurnalului International de Obezitate, persoanele care au tinut regimuri stricte si au mancat migdale in fiecare zi, pe post de gustari, au reusit sa scada in greutate cu circa 18%, in timp ce persoanele care au tinut aceleasi regimuri si nu au mancat migdale au scazut in greutate cu doar 11%. Pe langa faptul ca migdalele contin acid alfa-linoleic, cunoscut pentru proprietatile sale de grabire a metabolismului, potrivit Asociatiei Britanice de Diete, acestea sunt bogate in proteine si mentin o stare mai indelungata de satietate.
Cartofii dulci tin poftele departe
Cartofii dulci sunt o alegere foarte buna, care, pe langa faptul ca au putine grasimi si sunt bogati in fibre, contin multe carotenoide care stabilizeaza nivelul de zahar din sange. Datorita faptului ca sunt o mancare foarte satioasa, cartofii reduc poftele si chiar imbunatatesc recuperarea celulelor musculare dupa antrenamente.
Ce nu stiai despre calciu
Se pare ca daca nu mananci suficiente alimente bogate in calciu, productia de vitamina D iti este afectata intr-un sens negativ si, prin urmare, metabolizarea grasimilor este incetinita. Cercetarile arata ca adultii care sunt supusi unei diete restrictive din punct de vedere caloric cu mai putin de 500 mg de calciu pe zi scad in greutate mult mai putin decat cei care consuma mai mult calciu. Laptele, varza, spanacul sau conopida sunt doar cateva din aceste alimente bogate in calciu.
Portocalele si grapefruitul, ajutoare de nadejde
Ca tot vine iarna si aceste fructe o sa-si faca din ce in ce mai mult simtita prezenta in cosurile noastre de cumparaturi, e bine sa afli cum contribuie acestea la scaderea ta in greutate. Portocalele contin flavonoide care contribuie la arderea grasimilor. Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica care s-a desfasurat pe durata a 14 ani, femeile care au consumat cantitati mari de flavonoide pe parcursul acestor ani au acumulat mult mai putine grasimi.
Grapefruitul contine un flavonoid care realizeaza un echilibru al nivelului de zahar din sange si previne sindromul metabolic, care este o boala pre-diabetica asociata cu cresterea in greutate, in special in jurul taliei. Potrivit oamenilor de stiinta, acest flavonoid ajuta ficatul sa arda grasimile in exces, si nu contribuie la depozitarea lor.
Scortisoara tine poftele departe
Alimentele cu indice glicemic crescut, de genul prajiturilor sau painii albe cresc nivelul de zahar din sange. Aceasta conduce la aparitia poftelor greu de controlat si la activarea insulinei, care depoziteaza toate caloriile sub forma de grasimi. Scortisoara s-a dovedit a controla aceste actiuni ale insulinei de dupa mese. Incearca sa consumi cel putin o lingurita de scortisoara in fiecare zi, pe langa faptul ca e delicioasa si cu siguranta iti aminteste de prajiturile bunicii, te va ajuta sa tii caloriile departe.
Telina controleaza foamea
Cercetatorii Clinicii Mayo au demonstrat ca mancarurile cu o densitate scazuta a energiei ajuta la controlul senzatiei de foame. Acesta densitate energetica a alimentelor se refera de fapt la numarul de calorii continute intr-un anumit volum. De exemplu, o bucatica dintr-o bomboana poate sa contina foarte multe calorii, astfel putem sa spunem ca are o densitate energetica mare.
Telina in cantitati mari, pe de alta parte, contine putine calorii, avand asadar o densitate enrgetica redusa. O cana de telina contine doar 16 calorii, asa ca e o idee grozava sa mananci cat mai multa telina, mai ales daca iti place gustul inconfundabil al acesteia. Cantitatea de sare continuta de telina si consistenta sa crocanta te ajuta sa ajungi mai repede la senzatia de satietate.
Lintea - sanatate si scadere in greutate
Lintea are multe proprietati grozave care contribuie la scaderea in greutate si la mentinerea unei stari generale bune de sanatate. Continutul mare de fibre pe care il contine te ajuta sa te simti satul mult mai repede, pe langa faptul ca ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange. Proteine, acid folic, fier si magneziu - lintea le contine pe toate si te ajuta sa iti potolesti foamea. Explicatia e simpla: proteinele continute de linte reduc viteza de circulatie a acesteia in sistemul digestive, astfel incat o sa ti se faca foame mult mai tarziu decat de obicei.
Alexandra Igna

Acest articol a fost vizualizat de 41394 ori.
Ce mananci ca sa previi osteoporoza
26 Septembrie 2023Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.
Beneficiile pentru sanatate ale cireselor
11 Septembrie 2023Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.

Probabil stiti deja regula matematica: trebuie sa pierdeti 3500 de ...

Grasimea abdominala poate fi enervant de incapatinata: chiar cind pare ...

Ati auzit asta de un milion de ori: daca vrei ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii