Acum mai bine de douazeci de ani, o metoda foarte populara de crestere a metabolismului la culturistii care participau la competitii, era administrarea unui supliment nutritiv sub forma de tablete de extract din vareh (Macrocystis pyrifera). Varehul, care este o simpla si banala alga, are un continut foarte ridicat iod. Hormonii tiroidieni contin o treime iod si doua treimi aminoacidul tirozina, astfel ideea de la care s-a pornit era ca daca iei o multime de tablete de vareh iti vei putea accelera rata metabolismului si vei putea arde astfel mai multa grasime.Pentru ca tabletele de vareh pareau inofensive - in special comparate cu administrarea de hormoni tiroidieni sub forma de medicamente - nu era un lucru neobisnuit sa vezi culturisti care inghiteau 20 sau mai multe tablete pe zi. Ceea ce nu realizau ei in acele zile, era faptul ca iodul are un efect neasteptat (de necunoscatori) asupra tiroidei. In timp ce cantitati mici de iod sunt intr-adevar necesare pentru sinteza de hormoni tiroidieni, o cantitate prea mare are efectul opus, de incetinire a functiei tiroidiene.
Drept rezultat, multi culturisti ale acelor vremuri isi inhibau in mod inconstient pierderea de tesut adipos, prin abuzul de iod din tabletele de vareh. Suplimentele din vareh in cele din urma au fost eliminate din randul substantelor folosite in perioada precompetitionala, pentru ca nu numai ca nu ajutau la ameliorarea definirii musculare, dar favorizau si retentia de apa in organism, datorita continutului crescut in sodiu.In timp ce consumul de vareh nu reprezinta o metoda eficienta de a optimiza secretia tiroidiana, alte suplimente par a fi mult mai eficiente. Este citat ca exemplu in literatura de specialitate suplimentul numit Gugulmax.
Pe langa alte functii, hormonii tiroidieni ajuta la reglarea nivelului lipidelor din sange, ca de exemplu colesterolul plasmatic. Pe masura ce activitatea tiroidiana scade cu varsta, nivelele naturale de colesterol cresc. Multi doctori au observat ca prescriptia medicamentelor tiroidiene conduce la scaderea nivelelor sangvine de colesterol. Vechii indieni, practicanti ai medicinii Ayurvedice prescriau extracte similare la compozitie cu actualul Gugulmax, pentru a trata cresterea grasimilor din sange, desi ei nu stiau mecanismul de actiune al prescriptiilor lor. Cercetatorii stiu acum ca aceste extracte faciliteaza conversia formei relativ inactive de hormon tiroidian T4, in forma activa T3. Aceasta explica de ce extractele actuale scad nivelul lipidelor din sange si in acelasi timp optimizeaza activitatea glandei tiroide. Gugulmaxul nu va conduce la o activitate tiroidiana toxica, asa cum o fac medicamentele tiroidiene si va optimiza sinteza naturala tiroidiana. Se administreaza in trei doze de 25 de miligrame pe zi.
Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)
Acest articol a fost vizualizat de 47032 ori.
Cum sa ai un ABDOMEN PLAT!
26 Iunie 2022
Faci sute de abdomene, te infometezi, te impachezi ca sa transpiri sau dai mii de lei pe tratamente la clinici de infrumusetare, totul in incercarea de a topi grasimea incapatanata de pe abdomen. Si cu toate aceste eforturi, rezultatele intarzie sa apara. De ce este atat de greu sa elimini grasimea din zona abdominala? Ce e de facut ca sa ai un abdomen plat si sa poti purta cu incredere haine pe talie?
Urmareste acest video pentru detalii!
Micul dejun - e important sau nu?
20 Iunie 2022
Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei! Dar... oare chiar este?
Aceasta este una dintre afirmatiile pe care le auzi frecvent cand vine vorba de regulile alimentare pentru o viata sanatoasa, inclusiv daca vrei sa slabesti.
In acest video vei afla daca masa de dimineata este cu adevarat importanta sau putem sa sarim peste ea!
Cum scapi de balonare?
13 Iunie 2022
Vrei sa stii ce trebuie sa faci ca sa scapi de BALONARE? Pana la urma, cine nu a fost balonat macar o data in viata lui?
Realitatea este ca balonarea e o problema digestiva frecvent intalnita, care produce disconfort. Senzatia de stomac plin si abdomenul umflat nu sunt deloc placute. Pentru a reduce balonarea sau a scapa de ea, este important mai intai sa stii ce o provoaca.
In acest clip iti voi vorbi despre principalele cauze ale balonarii, dar si despre ce trebuie sa faci ca sa previi sau sa scapi de balonare!
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii