Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam OFERTA VERII
FACTORI CARE INFLUENTEAZA COMPORTAMENTUL ALIMENTAR
COMPOZITIA CORPULUI IN PROCENTE
ALTE 8 SPORTURI CIUDATE
13 LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE GREUTATE


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole AI INCERCA SA FACI BUNGEE JUMPING?
PRINCIPALII 5 INAMICI AI INIMII
Energia si activitatea fizica
COPIII SI OBEZITATEA
PUTEREA DE A NU RENUNTA ATUNCI CAND PIERZI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum sa mananci cu adevarat sanatos Fierbinte
"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Slabire » CONTROLUL GREUTATII SI AL STILULUI DE VIATA

CONTROLUL GREUTATII SI AL STILULUI DE VIATA


CONTROLUL_GREUTATII__33904.jpgPentru a avea o greutate stabila trebuie sa existe un echilibru intre energia pe care o asimilezi din mancarea consumata si energia consumata. Atunci cand o persoana consuma mai multe calorii decat energia pe care o consuma, organismul stocheaza caloriile suplimentare in celulele de grasime. In urma unor cercetari realizate de-a lungul timpului s-a constatat ca factorii genetici au o influenta considerabila asupra Indicelui de Masa Corporala (IMC) si asupra obezitatii. Cu toate acestea, persoanele care sunt predispuse la obezitate pot reduce acest risc prin adoptarea unui stil de viata sanatos care trebuie sa includa neaparat si miscarea fizica.

Un adolescent din 5 este obez

Problemele de greutate la copii si adolescenti cresc intr-un ritm alarmant. Potrivit unui studiu realizat de Institutul National de Cercetare pentru Textile din Romania, un adolescent din cinci este obez. Studiul a fost realizat pe un esantion de 3000 de copii din toate regiunile tarii. Rezultatele arata in felul urmator: baieti cu varsta de 7 ani- 26% sunt supraponderali, de 12 si 16 ani, 25%, respectiv 22% se afla in aceeasi situatie. In ceea ce le priveste pe fete: 19% dintre fetitele de 7 ani sunt supraponderale, 31% dintre fetele de 12 ani prezinta aceeasi problema, iar in cazul celor de 16 ani, procentul fiind ceva mai mic, de doar 21%.

Care sunt motivele?

Consumul regulat de tip fast food si lipsa activitatilor fizice. Potrivit studiului mentionat mai sus, 40% din numarul adolescentilor de 16 ani consuma fast-food si 60% din numarul tinerilor de aceeasi varsta nu fac miscare deloc.

Copii si adolescentii, dar mai ales adultii au tendinta de a consuma fast-food in cantitati mari. Desi este gustoasa, mancarea tip fast-food are numeroase calorii si grasimi nesanatoase, care in timp dauneaza organismului. Cel mai intalnit efect nociv al fast-food-ului este obezitatea cu care se confrunta din ce in ce mai multe persoane. Aceasta afectiune poate cauza, la randul ei, boli cronice precum diabetul zaharat, afectiuni cardiovasculare sau chiar anumite forme de cancer.

Mai mult de atat, in cazul copiilor si adolescentilor, cat si in cazul adultilor, potrivit unui studiu realizat in anul 2003, un motiv care poate duce la aparitia obezitatii il constituie privitul la televizor. Din rezultatele studiului reiese faptul ca pentru fiecare 2 ore petrecute la televizor, in fiecare zi, riscul de obezitate creste cu 23%, iar in cazul diabetului de tipul 2 creste cu 14%. In momentul in care ne uitam la televizor, organismul consuma mult mai putina energie decat daca am citi, am scrie sau am conduce o masina.

Obiceiurile alimentare

Oamenii nu numai ca mananca mai multa mancare fata de acum 20 de ani, dar au si tendinta de a opta din ce in ce mai des pentru preparatele cu multe grasimi si zaharuri de tip fast-food in locul celor preparate in casa. Persoanele cu astfel de obiceiuri alimentare au un risc mai mare de a suferi de obezitate. Fast-food-ul este mult mai daunator in comparatie cu mancarurile servite la restaurant. Alimentele de tip fast-food tind sa fie consumate in cantitati mari, insa ele contin in general multe calorii si grasimi nesanatoase, si mai putine ingrediente hranitoare si bogate in vitamine necesare organismului.

Si alte obiceiuri alimentare ne pot pune in pericol sanatatea. Cati dintre noi spun ca nu pot dormi daca simt ca le este foame? Eu personal, am auzit foarte multe persoane spunand acest lucru. Ei bine, a servi masa la ore tarzii sau chiar in timpul noptii este un obicei care in timp are efecte negative asupra organismului. Nu-i de mirare daca te trezesti fara pofta de mancare, te simti obosit sau ai insomnii. Toate acestea sunt cauzele prostului obicei de a manca atunci cand nu este indicat.

Ti s-a intamplat vreodata sa mananci ceva doar pentru ca ai chef, dar nu ti-e foame? Daca, da, trebuie sa stii ca acest obicei este destul de periculos pentru ca se poate transforma intr-o dependenta careia nici nu ii dai importanta. Ori de cate ori ai chef sa mananci un aliment bogat in calorii abtine-te sau opteaza pentru fructe si legume. De obicei, tindem sa consumam alimentele preferate in momentele in care ne uitam la televizor sau in fata calculatorului. Atentie, insa, in astfel de momente creierul nu ne mai atentioneaza ca am mancat destul deoarece este ocupat cu cealalata activitate. De aici, si riscul de a consuma mai multa mancare si implicit, de a acumula mai multe calorii.

Ce e de facut?

In ceea ce ii priveste pe copii, riscul obezitatii poate fi considerabil diminuat prin abordarea multidisciplinara, schimbarea obiceiurilor alimentare si a comportamentului, cat si prin includerea unui program de exercitii. Studiile efectuate de-a lungul timpului arata faptul ca reducerea consumului de calorii cu doar 200-260 pe zi previne cresterea in greutate in cazul celor mai multi copii supraponderali. In cazul adultilor, chiar si 2-3 kilograme date jos pe o perioada mai lunga de timp pot reduce riscul aparitiei bolilor de inima si a diabetului.

Daca vrei sa slabesti si apoi sa reusesti sa iti menti greutatea corporala la care ai ajuns este indicat ca in fiecare zi sa faci miscare cel putin o ora, sa consumi alimente care contin cat mai putine calorii, sa iei micul-dejun in fiecare dimineata, sa mananci moderat si in weekend-uri, nu doar in timpul saptamanii si nu in ultimul rand sa te cantaresti in mod constant pentru a pastra o evidenta a greutatii corporale.



Elena Diaconu

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 41925 ori.



Cum sa mananci cu adevarat sanatos

20 Martie 2023

"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.

Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!


Alimente care reduc inflamatia

13 Martie 2023

Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.

Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.

Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.


Ce mananci pentru rinichi sanatosi

27 Februarie 2023

Tu stii care este rolul rinichilor in organism si ce poti sa faci ca sa ii mentii sanatosi pe toata durata vietii? Rinichii filtreaza sangele si fac parte din sistemul complex responsabil de indepartarea toxinelor, eliminand prin urina substantele care nu sunt necesare organismului De asemenea, ei echilibreaza nivelul unor minerale din corp, ca de exemplu calciu si potasiu

Contribuie la reglarea tensiunii arteriale si ajuta la eliminarea excesului de lichide Controleaza producerea de globule rosii si sunt responsabili de mentinerea nivelului de electroliti. Acestea sunt doar cateva dintre functii. Afla restul din acest clip!



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CE ASCUNDE CRESTEREA IN GREUTATE CE ASCUNDE CRESTEREA IN GREUTATE
Frustrarea de a vedea kilogramele in plus pe cintar, sau ...
SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI
Indelung dezbatute pentru "rolul" lor de a rotunji siluete si ...


4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS 4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS
Esti atent la alimentele din meniul tau, calculezi numarul de ...
SOLUTII ORIGINALE PENTRU O SILUETA DE INVIDIAT SOLUTII ORIGINALE PENTRU O SILUETA DE INVIDIAT
Credeai ca nu poti castiga lupta impotriva cantarului decat urmand ...


Alte articole despre Slabire






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii