Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Vitaminele
Stretching - abdomen - exercitii set 2
MURELE SI EFECTELE LOR BENEFICE
ANTEBRATE
Stretching - coapse - exercitii set 1


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole IMPINS CU BARA DE LA CEAFA
CAPACITATEA OXIDATIVA A MUSCHILOR
MECANISMUL AFECTARII HEPATICE
IMAGINI DE LA EMISIUNI RECENTE
TRATAMENTUL VERGETURILOR
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Metabolism activ la +40 de ani Fierbinte
După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » SEXY-FLEXI PENTRU VARA

SEXY-FLEXI PENTRU VARA


SEXYFLEXI_PENTRU_VAR_13893.jpgChiar daca nu te prea duce cu gandul la un sport anume sau macar la o forma noua de antrenament, sexy-flexi este asa ceva - numele unui program destinat in special celor care doresc sa slabeasca si sa se mentina in forma fara a depune prea mult efort si fara a tine un regim alimentar draconic. Elementele de baza ale acestei forme noi de antrenament care pare sa prinda foarte bine la vedetele de sex feminin sunt miscarile de tip izometric, mult stretching si o incapere cat mai incalzita. Camera in care se executa de regula aceste antrenamente este recomandat sa fie incalzita la o temperatura cat mai mare (pana la 37 de grade Celsius) pentru ca exercitiile sa te ajute sa transpiri cat mai mult.

Continutul antrenamentelor sexy-flexi

Ce fel de exericitii trebuie executate cu sfintenie in cadrul sexy-flexi? In primul rand, antrenamentele de tip izometric, cu alte cuvinte acele exercitii care iti impun sa apelezi la forta fizica din plin si la rezistenta. Contractiile izometrice se caracterizeaza printr-o anumita rezistenta fizica si prin folosirea aceluiasi unghi de lucru. Miscarile specifice impingerii unui perete cu bratul sau cu un picior sau ridicarea unor greutati care sunt inamovibile sunt acele miscari caracteristice antrenamentului izometric. Aceste miscari izometrice specifice dureaza undeva intre 2 si maxim 5 secunde; timpul redus de lucru acordat fiecarui exercitiu se explica prin faptul ca presiunea sanguina atinge valori superioare pe parcursul acestor exerictii izometrice, iar acest lucru nu trebuie sa aiba loc pe perioade mari de timp.

In plus, cele circa 5 secunde sunt mai mult decat necesare pentru ca exercitiile sa-si atinga din plin scopul. E nevoie de aproximativ 2-5 repetari, cu o pauza intre acestea intre 2 si 5 secunde. Exercitiile se vor concentra in grupuri de cate 3 si vor avea in vizor cate o grupa mare de muschi. De exemplu, se vor executa 3 exercitii de tip izometric pentru lucrarea bratelor, 3 pentru lucrarea picioarelor si 3 pentru lucrarea abdomenului. Contractiile trebuie executate cat mai corect cu putinta, depunand tot efortul posibil in cadrul fiecareia.

Desi se aseamana mult cu exercitiile de stretching, cele de tip izometric sunt mult mai solicitante si mai eficiente; cu siguranta ca in combinatie cu exercitiile de tip pilates, sexy-flexi va da rezultate maxime daca te vei tine de treaba. Sporirea mobilitatii si contractiile superioare ale fibrelor musculare vin sa intareasca argumentele care tind sa promoveze acest antrenament. Cu toate acestea, aceste exercitii de tip izometric nu pot sa iti furnizeze aceleasi efecte ca si cele de tip izotonic. Cu alte cuvinte, cresterea volumului muscular nu va avea loc.

Cu toate acestea, daca esti o persoana foarte activa si iti place sa faci in permanenta ceva care sa te ajute sa te mentii in forma, fara insa a depune eforturi deosebite in sala de forta, antrenamentele de tip sexy-flexi care combina pilates, yoga (exceptand partea spirituala) si cele de tip izometric par a fi solutia perfecta.

Daca exercitii precum "cosuletul" sau podul de sus nu iti sunt complet necunoscute si le tii minte probabil de la orele de educatie fizica din scoala generala sau liceu, ar trebui sa te bucuri sa iti regasesti niste "prieteni" vechi si poate prea indepartati acum, in viata de adult. Actestea si multe altele asemanatoare fac parte din rutina sexy-flexi obisnuita. Sexy-flexi sau antrenamentele de tip izometric nu sunt deloc dure sau cel putin nu au acea duritate specifica celorlalte sporturi practicate la sala; dimpotriva, unele exercitii incorporeaza elemente de balet clasic si chiar gimnastica, asadar sunt perfecte pentru doamnele si domnisoarele care vor sa arate gratios in timp ce fac miscare si se mentin in forma.

REZULTATELE?

E limpede ca executarea acestor exercitii timp de 30 de minute cel putin de 3-4 ori pe saptamana, intr-o camera incalzita la circa 37 de grade Celsius va avea efectele dorite; transpiratia nu va fi o problema, eliminarea toxinelor va fi la locul ei si obtinerea tonusului de care ai nevoie pentru tot restul saptamanii va deveni aproape o joaca de copil.

Vei reusi sa iti tonifiezi abdomenul, muschii pieptului, fesele si coapsele, vei scapa de toata tensiunea acumulata in muschi dupa o zi istovitoare la birou si te vei relaxa cu adevarat. Faptul ca nu va trebui sa depui efort fizic in permanenta, ca vei lua acele pauze scurte de cate secunde intre exercitii si ca executarea majoritatatii acestor eecrcitii iti va face placere te va face sa revii la sala pentru ora ta (sau jumatatea ta de ora) de sexy-flexi.

Exercitiile de tip sexy-flexi incorporeaza si metoda piloxing, care se concentreaza asupra unui mix format din pilates, box si dans.

In concluzie, s-ar parea ca ai avea toate motivele necesare pentru a da acestei metode noi de antrenament o sansa binemeritata si sa nu uiti sa faci in permanenta miscare, fie ca aceste exercitii iti vor face placere sau vei decide sa te reprofilezi.



slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 51270 ori.



Metabolism activ la +40 de ani

10 Decembrie 2024

După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența modul în care corpul tău procesează energia. În general, masa musculară începe să scadă treptat, iar asta poate duce la o ardere mai redusă a caloriilor, chiar și atunci când ești activ. De aceea, multe persoane observă că le este mai ușor să acumuleze kilograme, chiar dacă dieta și nivelul de activitate fizică rămân aceleași. Această schimbare nu este doar despre vârstă, ci și despre stilul de viață. Factorii precum nivelul de stres, somnul insuficient și schimbările hormonale, cum ar fi scăderea nivelului de estrogen sau testosteron, joacă un rol important.

Corpul tău începe să stocheze mai multă grăsime în jurul abdomenului, iar energia pare să fie mai greu de menținut pe parcursul zilei. Vestea bună este că poți contracara aceste efecte! Exercițiile care întăresc musculatura, cum ar fi antrenamentele de rezistență, pot ajuta la menținerea masei musculare și la stimularea metabolismului. Totodată, o dietă echilibrată, bogată în proteine, legume și fibre, alături de un somn de calitate, te poate sprijini în a-ți menține greutatea sub control.

Cu puțină atenție la nevoile corpului tău, poți să rămâi în formă și să te bucuri de energie la orice vârstă. Cheia este să-ți adaptezi obiceiurile pentru a susține un metabolism sănătos pe termen lung.


Beneficiile sucului de Noni

10 Decembrie 2024

Sucul de noni, obținut din fructele arborelui Morinda citrifolia, este apreciat pentru numeroasele beneficii asupra sănătății. Bogat în antioxidanți, acest suc ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, fiind de ajutor în reducerea inflamațiilor și în susținerea sistemului imunitar.

Un alt beneficiu important al sucului de noni este capacitatea sa de a îmbunătăți digestia. Conținutul său de enzime și fibre sprijină sănătatea intestinală, ajutând la eliminarea toxinelor și la asimilarea mai bună a nutrienților.


Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Articole din aceeasi categorie

ANTRENAMENTE COMBINATE PENTRU VITEZA MAI MARE ANTRENAMENTE COMBINATE PENTRU VITEZA MAI MARE
Vine un moment in viata fiecarui alergator pe distante lungi ...
ALEARGA PENTRU SANATATEA TA! ALEARGA PENTRU SANATATEA TA!
Atunci cand vine vorba despre alergare, cei mai multi oameni ...


FA-TI TIMP PENTRU ANTRENAMENTE MAI SCURTE FA-TI TIMP PENTRU ANTRENAMENTE MAI SCURTE
"Nu am timp sa ma antrenez..." Daca cineva ne-ar putea ...
CAUTI SCUZE CA SA NU ALERGI? CAUTI SCUZE CA SA NU ALERGI?
Fiecare dintre noi ne gasim motive sa nu facem o ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 10 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii