Sunteti aici :: Antrenament » FA-TI TIMP PENTRU ANTRENAMENTE MAI SCURTE
FA-TI TIMP PENTRU ANTRENAMENTE MAI SCURTE
"Nu am timp sa ma antrenez..." Daca cineva ne-ar putea da cate un ban de fiecare data cand auzim pe cei din jurul nostru spunand acest lucru, probabil ca am fi mult mai bogati acum. Este foarte adevarat - suntem din ce in ce mai ocupati, iar cei care nu au vreo pasiune speciala pentru mersul la sala, adeseori se simt depasiti (mai ales psihic) de programul de antrenament pe care ar trebui sa il faca acolo.
In mod normal, o persoana care doreste sa isi mentina starea de sanatate ar trebui sa faca de minim 3 ori pe saptamana antrenamente cardio (minim 30-45 minute) si 2 antrenamente de forta, care sa cuprinda exercitii pentru toate grupele musculare. Voi, cei care cititi revista noastra, sunt convins ca sunteti obisnuiti cu programe de antrenament mult mai complexe, insa pentru cineva nu foarte pasionat de fitness sau culturism, chiar si atat poate sa para mult. Solutia - antrenamente mai scurte si mai eficiente!
Asa cum ati aflat deja din alte articole, antrenamentele scurte, efectuate in mai multe reprize de-a lungul zilei sunt la fel de eficiente in ceea ce priveste consumul caloric, ca si antrenamentele lungi efectuate intr-o singura sedinta.
Insa daca iti propui sa faci astfel de antrenamente, apar tot felul de intrebari: daca am la dispozitie numai 10-15 minute, cat ar trebui sa dureze incalzirea? Ce exercitii ar trebui sa fac? Cum pot sa mentin intensitatea antrenamentului, astfel incat sa fie eficient?
Cand vine vorba de antrenamentul cardio, exista o multime de modalitati pe care poti sa le folosesti pentru a te antrena intens, fiindca daca ai la dispozitie numai cateva minute pentru aceasta activitate, atunci cuvantul de ordine este "intensitate". Iata in continuare un program de antrenament de 10 minute care implica mers, alergare si sarituri pe loc cu departarea picioarelor si aducerea bratelor deasupra capului. Daca nu iti plac sariturile, fiindca presupun impact, poti sa ramai la alergat si mers.
Program de antrenament
1 minut: Mers lejer 5,5 km/h
1 minut: Mers rapid 7,5 km/h
1 minut: Alergare 9 km/h
1 minut: Sarituri - 40 repetari
1 minut: Mers rapid 8 km/h
1 minut: Alergare 10 km/h
1 minut: Sarituri - 50 repetari
1 minut: Alergare 11 km/h
1 minut: Sarituri - 60 repetari
1 minut: Sprint 13 km/h
1 minut: Mers lejer 6 km/h
Acest program de antrenament este conceput pentru cei care au la dispozitie o banda de alergat, insa poate fi adaptat si pentru bicicleta stationara sau alte aparate cardio, si bineinteles poate fi pus in practica si de catre cei care se antreneaza afara.
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 47797 ori.
Cum sa mananci cu adevarat sanatos
20 Martie 2023"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.
Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!
Alimente care reduc inflamatia
13 Martie 2023Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.
Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.
Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.
Ce mananci pentru rinichi sanatosi
27 Februarie 2023Tu stii care este rolul rinichilor in organism si ce poti sa faci ca sa ii mentii sanatosi pe toata durata vietii? Rinichii filtreaza sangele si fac parte din sistemul complex responsabil de indepartarea toxinelor, eliminand prin urina substantele care nu sunt necesare organismului De asemenea, ei echilibreaza nivelul unor minerale din corp, ca de exemplu calciu si potasiu
Contribuie la reglarea tensiunii arteriale si ajuta la eliminarea excesului de lichide Controleaza producerea de globule rosii si sunt responsabili de mentinerea nivelului de electroliti. Acestea sunt doar cateva dintre functii. Afla restul din acest clip!

Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...

Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...

Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii